Jump to content

Moto Zajednica

Slavina za gorivo (Honda CBR 500F)

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Honda cbr 500f

Imam problem sa slavinom za gorivo. Kada je na otvoreno sve je ok. Cim prebacim na zatvoreno curi mi gorivo. Skinuo sam slavinu posto predpostavljam da je gumica problem ali ne moze da se otvori. Slavina nema srafove nego je nitovana. Da li neko zna gde mogu pronaci novu ili polovnu slavinu za HONDU CBR 500F1 1989 god. ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8

Dve opcije: malo isprljas ruke i snadjes se ili pregledas na ebay sta ima i da li odgovara sa nekog drugog modela...

Treca je da oteras kod Bokilica pa nek se on zahebava sa tim. :)

• U prolazu, 25 postova

A jel zna neko koliko moze da kosta taj elektricni ventil? Samo se bojim ako rasturim slavinu dal cu uspeti da nadjem odgovarajucu gumicu?

• Integrisan, 9848 postova
  • Motocikl: ---Honda---

1400 dinara u Kragujevcu, kupih ga prosle godine.

Skinuo sam ga sa motora posto onoliko zagrevanje spulne nije normalno, kalem se usija pa toplotu prenese i na mesingani, zatvaracki deo...Kupih i drugi ista situacija.

Pozdrav Nenad.

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8

pecam

Vidim da umes koristit racunar. Pogledaj da li jos neki motocikl koristi istu ili slicnu slavinu za gorivo. Imas na netu liste sa brojevima i opisima delova i lepo proguglas sta bi tu mogao da uradis.

Ako zelis popravak ce uraditi bokilic za tebe (pitaj na pp koliko kosta pa prosudi da li ti se zahebava za te pare). Zasto bi ugradjivao elektricne ventile i dodavao elektricnu instalaciju na motocikl kad to mozes da izbegnes? Zima tek dolazi, imas sasvim dovoljno vremena da resis taj problem.

Koliko kosta u delti?

Da li je to OEM 16950MT6005 zamenjen sa 16950KAF900?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

taj ventil je 700din,svaka spulna se greje sasvim normalna stvar,i traju bez problema i po par godina,od instalacije ima 2 zice..

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66166-bokilic-servis-prodaja-delova/page__st__200

evo imas ovde ja ih ugradjujem..pola motora vise ne funkcionise bez toga......:takoje:

Izvinjavam se pokretacu teme ali mislim da ce i druge zanimati...

@Bokilic

Postoji li neko ogranicenje u kubikazi motora prilikom koriscenja ovog el.ventila? Koliko vidim rupica kroz koju gorivo prolazi nije veca od 2mm (bar u slucaju el.ventila koji sam ja kupio) .

Ja sam koristio dva istovremeno, spajao sam ih Y racvom a posto su zasrafljeni na ram dovoljna je bila samo jedna zica sa osiguraca...

Hvala kolega unapred na odgovoru.

Pozdrav Nenad.

@Bokilic

Postoji li neko ogranicenje u kubikazi motora prilikom koriscenja ovog el.ventila? Koliko vidim rupica kroz koju gorivo prolazi nije veca od 2mm (bar u slucaju el.ventila koji sam ja kupio) .

Ja sam koristio dva istovremeno, spajao sam ih Y racvom a posto su zasrafljeni na ram dovoljna je bila samo jedna zica sa osiguraca...

Pozdrav Nenad.

pa imas ih sa promerom 6 i 8mm..

imas ovde,narucis postom,nisu turski imaju i slavinu za rucno otvaranje,nedaj boze da crkne negde us put,

http://www.yellowpages.rs/sr/union-karic/auto-gasni-uredjaji-servis-i-ugradnja/4-2-615-49781/firma

a ogranicenje nema...kad jedan moze da napji i auto od 3000cm..

ja na suzukije 2 kom stavljam 6mm promera..

a imas i kod cangeta na grosnici,majstor dragan/cange/ sto ugradjuje plin, skrenes preko pruge za grosnicu pa prva levo,ma odma do pruge,pa sa desne strane radnja,radi bube folcvagene i ugradjuje plin,jedan od boljih majstora u kragujevcu,njegov majstor vlada isto bajker itd..034 320756... :takoje:

Provozacu se do coveka da vidim sta ima...

Ja sam muku sa tim ventilima imao, sto se protoka tice. 6mm ulaz-izlaz creva ali kada pogledam kroz njega rupica gde zatvara 2mm! Zlo i naopako, cbr1000f ima male loncice pa ako ga zadrzim malo duze na 8-9 hiljada on potrosi to sto ima u karburatorima...Dva el.ventila vec rade dobro ali ako nadjem jedan veceg protoka to je to!

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

taj ventil je 700din,svaka spulna se greje sasvim normalna stvar,i traju bez problema i po par godina,od instalacije ima 2 zice..

http://forum.bjbiker...a/page__st__200

evo imas ovde ja ih ugradjujem..pola motora vise ne funkcionise bez toga......:takoje:

meni posle par meseci crkla ta elektronska slavina .... i to sam kupijo naj kvalitetniju i naj skuplju koju sam nasao ....

meni ni jedna jos nije crkla,mozda sto ti bmw ima neku struju cudnu,,evropsku :nanana:

a i ako crkne nije strasno otkaciti 2 buksne dve selne i staviti drugi ventil od 700din...:takoje:

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

meni ni jedna jos nije crkla,mozda sto ti bmw ima neku struju cudnu,,evropsku :nanana:

a i ako crkne nije strasno otkaciti 2 buksne dve selne i staviti drugi ventil od 700din...:takoje:

izleteo beli dim pored onog konektora za buksnu .. crko namotaj ... ali ne moras da skidas ako te ostavi na sred puta jer na njoj ima mala slavina kojom rucno mozes da pustis/zatvoris gorivo ...

@Bokilic

Pozdrav Nenad.

pa imas ih sa promerom 6 i 8mm..

imas ovde,narucis postom,nisu turski imaju i slavinu za rucno otvaranje,nedaj boze da crkne negde us put,

http://www.yellowpag...615-49781/firma

a ogranicenje nema...kad jedan moze da napji i auto od 3000cm..

ja na suzukije 2 kom stavljam 6mm promera..

izleteo beli dim pored onog konektora za buksnu .. crko namotaj ... ali ne moras da skidas ako te ostavi na sred puta jer na njoj ima mala slavina kojom rucno mozes da pustis/zatvoris gorivo ...

cinimi se da pomenuh ..eh peco moj,,to bre sam na bmw,u crkava ..sunce mu zarko bem,,,neku cudnu struju to prdalo baca,,

nego sreca pa u fabrici stavili i kurblu :nanana:

• Podržavam 1

• U prolazu, 25 postova

A sta ce se dogoditi ako stavim dodatni ventil koji ima manji protok? Tj. ako je recimo crevo fi10 a ja stavim ventil koji je fi8. Kolika je verovatnoca da ce motor imati manjak goriva pri vecim brzinama?

A sta ce se dogoditi ako stavim dodatni ventil koji ima manji protok? Tj. ako je recimo crevo fi10 a ja stavim ventil koji je fi8. Kolika je verovatnoca da ce motor imati manjak goriva pri vecim brzinama?

nista,,stavi i nebrini nista...:takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja