Jump to content

Moto Zajednica

Do severnog ledenog okeana i natrag

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400

Za one koji se pitaju gde se nalazi saobracajni znak iz mog avatara (a i za one koji misle da sam ga sam nacrtao):

Foto izvestaj sa kratkog puta na veliku daljinu je na James Bay Ride Album, a ostali detalji o potu su ovde.

Jos jedan znak kakav se ne vidja cesto (razdaljine u kilometrima). Sledeca stalna ljudska naseobina na ovom putu je Radisson.

100_8664.JPG

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao
  • Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996)

Svaka cast druze na ovom putovanju, egzoticni predeli, pored toliko destinacija koje su ljudima u glavi kao mesta koja bi najradije posetili verujem da su ova mesta verovatno na zadnjem mestu, tako da je tvoj putopis mozda i jedina prilika u zivotu da vidimo ovako nesto. :takoje:

Hvala svima na komentarima, drago mi je da vam se putopis dopada. Slobodno pitajte ako vas nesto posebno zanima, ima mnogo toga sto nije stalo u putopis. Jedna od crtica je da su nas "Kri" (Cri) Indijanci a i ostali (uglavnom Frankofonski) stanovnici ovih predela cesto pitali zasto smo dosli tamo. Nisu ljudi mogli da shvate da neko dolazi u tu njihovu zabit bez konkretnog (finansijskog) razloga, a kamo li na odmor. Ja sam im odgovarao da je putovanje donde samo sebi cilj, a lepota predela, cudo od hidroelektrane i interesantni ljudi koje smo sreli cist bonus.

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Super putopis, prilicno interesantan. Predeli su prelepi, egzoticni na neki svoj nacin, i prilicno me podsecaju na Sibir, tj. ostavlja taj utisak da si u tom delu sveta.

Hvala sto si podeli ovu voznju sa nama.

Nisam (jos) bio u Sibiru, ali mislim da je analogija sasvim na mestu. I Kanadjani severne sume zovu "taiga" i kazu da su vrlo slicne ruskim. Interesantno je da na ovakvom putu, posto ide pravo na Sever, moze da se vidi i oseti promena u rastinju od gustih i relativno visokih crnogoricnih suma preko retkih i krzljavih pa skoro do tundre gde drveca uopste vise nema. Na brani u Radisson-u postoji zdrava jelka koja je za cetrdeset godina stigla da poraste jedva meni do pojasa. Sezona rasta je gore vrlo kratka.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja