rus022 1028 Napisano Novembar 28, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da se ponovim za sledecu sezonu i ne znam vise koliko sam oglasa pregledao. Ono sto sam primetio je da mnogi motori imaju problem sa drugom brzinom(zzr600, cbr....)i da im je takvim cena dosta niza. Koliko je to ozbiljan problem,koliko kosta resavanje tog problema i da li je to moguce uraditi u varijanti "uradi sam"(imam neko osnovno znanje auto-mehanike).Gde naci delove? Na vecini mesta sam procitao daje u pitanju"samo"viljuska ili neka sitnica (koja naravno malo kosta ali niko nece da se zeza sa tim)Ako je to zaista "mala stvar koja kosta oko 100 eura(tako kazu), zasto je onda cena takvih motora niza i po nekoliko stotina eura? Sta se krije iza tog problema i da li se sa prilicno ogranicenim budzeto upustati u tu avanturu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12809 Napisano Novembar 28, 2011 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vec smo pisali o tome puno puta. Ova tema je odlicna gde se prica o sport touring masinama i mozes procitati nesto koristno http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/69779-gsx600-750f-ili-zzr-600/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Novembar 28, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ala si mu odgovorio, svaka ti čast... @Rus022 Cena delova za popravku motora nije toliko velika koliko je skup rad majstora, npr. menjač za moj GSXR sam našao za 130€ kompletan, a najeftiniji majstor mi je tražio 200€ za ruku. Pošto nisam imao te pare sa drugarom sam rasturio motor i zamenio menjač. Doduše on ima "napredno" znanje mehanike pa je to išlo lako. Npr za zamenu menjača potrebno je rasturiti polumotor (kod GSXR-a), na TDM-u, potrebno je rasturiti kompletan motor, bukvalno ceo, tako da takva intervencija nije nimalo jeftina. E sad ako imaš OO da kreneš sam, pa da kasnije ako nešto zapne pozoveš u pomoć nekog mehaničara to bi bilo super. Inače vidiš i sam koliko su jeftiniji motori sa takvom manom, ja sam moj motor kupio za skoro 600€ ispod tržišne vrednosti zbog kvara druge brzine. Popravku sam platio 130€ (menjač) i ručak. Isplatilo se u svakom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1028 Napisano Novembar 28, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan Vec smo pisali o tome puno puta. Ova tema je odlicna gde se prica o sport touring masinama i mozes procitati nesto koristno http://forum.bjbiker...0f-ili-zzr-600/ Tu temu sam procitao ali me interesuje da li mora ceo menjac ili samo "viljuska", mozda zupcanik ili neka sitnica?Ili se ne zna dok se ne otvori a onda 'pomoz'boze'? Vecina ZZR-a ima taj kvar, koliko to moze da kosta (od-do) ? Neko iskustvo vlasnika ZZR-a koji je to radio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Novembar 28, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad rasturiš motor onda vidiš šta je u pitanju, viljuška, zubčanik ili birač brzina. Mislim da u kvaru menjača nema sitnica, obično je nešto od ova tri navedena. Inače kvar druge brzine je kvar u 95% kvarova manjača kod svih motora a ne samo kod ZZR-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1028 Napisano Novembar 28, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan Ako bih i uzeo neki motor sa takvim menjacem koliko to jos moze da se vozi i da li je uopste moguce? Dok ne skupim jos novaca za popravku? Sada su cene naravno dosta nize pa ne bih da propustim priliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 28, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Motori sa losom brzinom,obicno iz te lose brzine izbacuje kad se potera ostrije,a mozes i da vozis prva pa treca ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...