Jump to content

Moto Zajednica

Moto Trak u Edmontonu

Recommended Posts

• Drug član, 4505 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Dosli smo u Edmonton oko 03:45h posle 12 sati voznje po kisi.Kisa nas je pradala od Vankuvera do Edmontona.Nisam znao sta da ocekujem jer su mi svi pricali kako je to veoma dobra staza,sigurna,tehnicka,a sta je najvaznije podloga je nesto sto nemaju ni Mission,Seattle,Spokane ili Portland.To noc smo prespavali u prkolici koja nam sluzi za prevoz motora i opreme.

Probudio sam se oko 07:30h u subotu ujutro.Prosetao malo okolo da vidim kako staza izgleda.Svidja mi se vec na prvi pogleda pomislim jer se vidi 8 krivina od 9 sa tribina.To sam jutra video da nas ima jos trkaca iz BC tj. ekipa koja se trka u Mission-u.Ima nas 10 i svi kampujemo skupa tako da nije problem ako nekom nesto zatreba.

Oko 09:00h mi se javlja Milos i kaze da stize sa devojkom Jelenom na stazu da mi pomogne ako treba.Milosa sam upoznao preko neta kad sam postavio temu na Sbriancafe da dolazim u Edmonton.Covek se javio i ponudio prenociste,hranu i pomoc koda se znamo 100 godina.

Kad su Milos i Jelena prislimom boksu i mi se upoznali videlo se da ce to biti pravo prijateljsto.A da su to ljudi sa dusom i osmehom na licu.Bas kako treba da bude kad si u gostima.Ja sam se spremao za prvi trening jer je u subotu bio slobodan trening ceo dan.Moj prvi izlazak na stazu je zavrsio sa vremenom 1:08.5.Sto je super za prvi put.Rekord staze je 58 sekundi,brzi trkaci voze 1:00-1:01.4.

Izasao sam 5 puta na stazu tog dana i najbrze vreme koje sam napravio je bilo 1:04.9 sto mi je ulivalo nadu da mogu jos brze u Nedelju.

Izmedju treninga mi se javio Sinisa s kojim sam strupio u kontakt jos kad je trebala da dodje Ekipa Put Oko Sveta u Vankuver.

Jos jedno nasmejano lice,a ja nemogu da verujem da sam sasvim slucajno naleteo na ovako vesele ljude.Tu smo sve upoznali jer se nas cetvero vidimo prvi put uzivo.Krajem dana je pala odluka da odemo na veceru u nasu kafanu.

Ulazimo u kafanu na televiziji udara ciriljica,konobarica mao zbunjena,ali nasmejana.Nemoze da popamti sto samo narucili.............mala se da zbuniti lako 8) .Gledamo menju i naravnio kroz pricu kako smo ziveli svi u nama najboljen gradu na svetu Beogradu.Narucujemo cevape i Karadjordjevu,par piva i naravno Manastirku.Uz pice i kopu smo se prisecali nase muzike,filmova i prica iz detinjstva.Pricali kako je ovde i kako smo se snasli na dalekom Severozapadu.

Posle vecere smo otisli u Tim Hortons gde se skupljaju lokalni motoristi,popricali samo malo pogledali motore i lagano na spavanje jer me ujutro ceka dan istine

6gtimvt.jpg

S leva na desno;Sinisa,Milos & Jelena

66j01h5.jpg

Ovako to izgleda ispred Tim Hortonsa kad jos nije pun parking.Svi dolaze bez obzira koji se motor vozi...............

Nastavak o trci cu napisati samo dase malo odmorim.........

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Evo dok se Caca nakani da ispise izvjestaj jedan njegov snimak sa staze:

Sta dase nakanim pa nisam znao da je forum proradio evo izvestaj mixa  :P

Domacini su me ugostili da to nemoze da se opise.Doruckovali smo i krenuli na stazu.Jutro u Edmontonu je bilo oblacnio bas ono sto ne zelim.Sto smo vise odmicali u pravcu staze nebo je sve vise obecavalo,mada je juto bilo hladnjikavo nije nam to smetalo da se okupimo u odlicnom broju.Na stazi je bilo vise trkaca tog jutra nego juce na treningu.Ovo je zadnja trka u njihovom sampionatu i ocekuju se borbe za prava tri mesta u svim klasama.Iskreno receno moje ocekivanja nisu bila velika jer sam prvi put na ovoja stazi i domacini imaju prednost kao uvek.Milos i Jelena su tu da me bodre i da pomognu ako zatreba.Sinisa nije moga doci jer ima vec pre isplanirane planove sa porodicom.

Propustio sam prvi trening jer sam dosao sa samo jednim setom guma(mala greska u startu).Izasao sam na drugi trening i nekako mi je sve bilo cudmo u odnosu na juce.Nisam se mogao namestiti na motoru pri kocenju i kao da ima drsku od metle u ledjima.

Odem pa pogledam svoje startne pozicije i u svakoj klasi koje sam vozijio startujem sa 21-g mesta ili zadnji.Sve je to zato sto nema nijednog boda u EMRA sampionatu.

Prva trka dana za mene je Intermediate Open Sprotbike gde startujem sa 21-g mesta i sa samog starta se probijam na 18 mesto.Posle tri kruga na stazi se pojavila crvena zastava i trka je zaustavljena.Vracaju nas u boksove i polse 40 minuta trka se ristartuje ali ovja put imao samo 6 krugova.Startujem sa 18-g mesta ali start je bilo los i na izlasku iz prve krivine sam zadnji.Pokusavam da preteknem par motora ispred mene ali mi ne ide u prava dva kruga.Vec u trcem krugu nastavka trke sam uspeo nekako da uhvatim ritma i do kraja trke sam obisao tri motora i zavrsio na 23-m mestu ovu trku.

N5Y9D_img0220vh9.jpg

Druga trka Super Twins & Singls gde sam startovao opet sa 21-g mesta.Ovde na AEMRa sampionatu imaju dva kruga za zagrejavanje.Izlaziom na stazu i posle dve krivine ja primecujem da nisam zakopcao kacigu i moram nazad u pit .Zakopcam kacigu i trebam da se vratim nazada na startnu pozicije.Mahnem rukom nadleznom i pitam trebam li da obidjem krug ili mogu da se vratim u kontra pravcu na start.On slegne ramenima,a ja se okrenem i vratim u kontra pavcu.

Tip na zidu podize nacionalnu Kanadski zastavu i svi ubacujemo u prvu,motori pocinju da rezu pod velikim obrtajima.Zastava pocinje da pada pustam kvacilo i ostavljam iza sebe motore sa moje leve i desne strane.Moje najajce oruzije je na ovoj stazi sto kocim suvise kasno i na kocneju se prioblizavam onim koji su ispred mene minimum 3-5 duzima motora.Kad sam im se priblizio tj. zalepio u zadnju gumu tada mi treba dve,tri krivime i napad se pretvara u preticanje.Ali tri kruga pre kraja trke ma ciljnoj ravnini pokazuju crnu zastava sa mojim trkacim brojem.Ja klimnem glavom da sam video i da cu sledeci krug u pit.Smanjim tempo i pokusavam da vidim da mi nesto nece otpasit sa motora ili mozda mi curi ulje ili tecnost za hladjenje.Sve je u redu ,ali ipak moram u pit.Kad sam uleteo u pit line tip me tako ceka i mase mi rukom da dodjem sto brze.Kad sam mu se priblizio poceo je da vice STANI,KRENI.Teka sam tada svatio da su to bili pemali za kontra smer na pocetku trke.Tu izgubim par pozicije i u zadnje krugu uspem da obidjem jos dva motora ,a odmah potom sam izleteo sa traze na travu.I tako zavrsim trku na 18-m mestu.

Odmah polse Super Twins trke sam imao 600 Supersport trku.Tu me je Milos docekao sa kanisterom za benzin.Dopunili samo gorivo i nazad na stazu.U ovoj trci startujem zadnji kao i sto sma ocekivao.Nemam los starti i tu polako pocinjem da odmotavam film od subote popodne gde mi je instruktor na na ovoj stazi pricao kako treba proci kroz koju krivinu.On isto vozi D675 tako da mu je bilo vise nego drago da mi pomogne ako moze.Konkurencije je velika i ima dosta brzih trkaca u ovoj klasi.Uspevam da se probijem na 13-o mesto gde i ostajem do kraja trke sa najboljim vremenom 1:04.0.Nisam bas zadovoljan sa vremenom koje sam napravio u zadnjoj trci,ali imam jos jednu trku i pokusacu sve sta mogu.

JkHPE_img0285hr3.jpg

Zadnja trka dana je Intermediate Superbike.Trka ima 15 krugova i ja sam vec umoran sto od puta,sto od jucerasnjeg treninga,sto od prve tri trke.Kako je dan odmicao i vreme se poboljsavalo.Sunce je pocleo da przi sam tako,a uslovi sve bolji i bolji za trku.Pregledavam gume i na zadnjoj gumi se vidljivo primecuje kako je istrosena.Porsetam se do Pirreli standa ,ali mi kazu da nemju DOT guma moje velicine.Neko iz pozadine dobacuje da imaju nove DOT od prosle godine,ja ga samo onako pogledam i odsetam se do bokas gde je Justin onaj tip na drugoj D675.Pitam ga dali ima set guma u rezervi i on mi kaze da ima polovan set sa oko 15 krugova na njima i ako mi treba da ih mogu kotistiti.Milos i ja skinemo tockove sa motora i odnesemo da se zamenu gume.Dok se montira jedna guma ja drugu blaansiram samo da ubrzam proces.Vratimo se nazad u bok i montiramo tockove,stavimo grejace,proverimo pritidsak u gumama,dospemo gorivo.U tom trenutku nam prilaze dva tipa.Kazu da su videli post na SC i da su dosli da me bodre.Nisam mogao da popricam s njima jer sam se ves oblacio za trku.Rekao sam im da svrate polse trke pa cemo da se ispricamo.I ovu trku sam startovao sa 21-g mesta.Posle tri kruga sam poceo da dobijam samopouzdanje i samo sto sam cuo u glavi su bile reci Justina kako proci kroz svaku krivinu.Iz kruga u krug motor je radio sve bolje,a ja sam se srodio s motorm tako reci.Najvise preticanje sam napravio na prelazu iz osme u devetu krivinu i na kocenju u drugu polse pravca.Vozaci koji su bili pola kruga ispred mene do ciljnog pavca sam ih pretekao ili sam im se toliko priblizio da je bilo pitanje trena kad cu ih prici..Znao sam da vozim najbrze sto sam do sada vozio ,ali ipak nisam znao koliko brzo vozim.Zavrsavam trku i priblizavam se boksu.Prilaze mi sa velikim osmehom na licu Milos i Jelena tada sam znao da sam zavrsio oko 10-g mesta.Odem pa pitam koje sam vreme vozio kazu mi 1:02.9 i puno 1:03.0.Pogledam koje su vremena vozili prva tri trkaca i pise 1:01.1,1:01.5.Pa Nikola nije ni lose za prvi put.Prilaze mi Brane i Nikola i cestiraju.Kaze Brane tu je oko dva mescu u Edmontonu,voli motore i odma pocinje da se raspituje.Ja ga povezem sa Sinisom jer on sve zna sta se tice motorista u Edmontonu.

U cast nasoj otadzini koju volimo i o kojoj smo pricali skoro non-stop ova dva dan,a pogotovo ekipi PUT OKO SVETA koji su mi na poklon dali Srpsku zastavi.Nije mi bilo tesko da ponesem zastavi na put i da se slikamo nas troje pored motora....

404.jpg

Ja i Jaustin sa dve D675

pVOsM_dscn3680ant1.jpg

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Odlican snimak, jedino bi trebalo mozda okrenuti drugacije kamericu ili mozda okrenuti snimak nekim programcicem za editovanje... U svakom slucaju, keep it comin' :)

imama trku 22 i 23  Septembra pa ce biti snimaka ako bog da i kisa ;D

Bravo Nikola! Super odvezena trka, mada sam malo iskrivio vrat dok sam gledao video. ;)

da prvi put sam koristio tu kameru.Za sledeci video smo korektovali sve te sitnice tako da nece biti vise ukocenih vratova ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja