banconi 243 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko ima sačuvanu OŠTEĆENU kacigu neke poznatije marke? Potrebno je na zajam za neku analizu udarca i zaštitnih svojstava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gle - a ja mislio da ti treba za naplatu od osiguranja... (pu, pu, pu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Gle - a ja mislio da ti treba za naplatu od osiguranja... (pu, pu, pu) Evo ti link: Udes u Brankovoj, pa pogledaj, mozda mozes da kontaktiras kolegu na pp. Iako kaciga nema vidljivih ostecenja, ja je ne bih nosio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Novembar 28, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Moja kaciga je odlična, neoštećena i vrlo rado ću je nositi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Moja kaciga je odlična, neoštećena i vrlo rado ću je nositi Svaka tebi cast, ali se ja ne bih zezao. Ipak je to bio udarac i ne mozes da znas kakvo je opterecenje morala da izdrzi unutrasnja skoljka. A kaciga se, po pravilu, pravi za jednu "upotrebu". Osim ako se ne radi o sasvim blagim kontaktima, gde su posledice maksimalno neke povrsinske ogrebotine. Ili ti mozda onaj auto, u koji si zveknuo glavom, ne smatras "autom" ? Onda nista, nema veze . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Novembar 29, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan jebi ga, imao sam hjc HQ1 karbon, udarac sa 150km, ali je završila u kontišu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 29, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan jebi ga, imao sam hjc HQ1 karbon, udarac sa 150km, ali je završila u kontišu. Jes`da je malo off, ali daj napisi, ako ti nije tesko, kako se desilo i sta je bilo sa kacigom. Bas me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Novembar 29, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan strugala je asfalt sa 150kmh i na kraju je momak završio u nekoj njivi...........rasturili smo je u gevari da vidimo kakva oštećenja ima i da li se može popraviti..........osim ogrebotina na viziru, polomljen levi držač vizira i delimično neravni oklop unutra nije bilo ama nikakvih oštećenja, bukvalno nikakvih..........neverovatna kaciga.........ali se nije isplatilo da se popravi..........trebao sam da je slikam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 29, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan strugala je asfalt sa 150kmh i na kraju je momak završio u nekoj njivi...........rasturili smo je u gevari da vidimo kakva oštećenja ima i da li se može popraviti..........osim ogrebotina na viziru, polomljen levi držač vizira i delimično neravni oklop unutra nije bilo ama nikakvih oštećenja, bukvalno nikakvih..........neverovatna kaciga.........ali se nije isplatilo da se popravi..........trebao sam da je slikam Interesantno... mada to struganje ne bi ni za jednu kacigu trebalo da bude problem. Nije mi malo jasno ovo "malo neravni oklop unutra"? Mislis na unutrasnju skoljku, ono sto izgleda kao obican stiropor? Ako je tu nesto bilo neravno, onda je kaciga ipak pretrpela jaci udaraci deformisala se tj. primila energiju i zastitila glavu. Ali to tek znaci da ona vise nije za upotrebu tj. da, ne daj boze, "sledeceg puta" vise ne bi stitila kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Decembar 2, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Gle - a ja mislio da ti treba za naplatu od osiguranja... (pu, pu, pu) Ma bre, treba za pomoć nauci o slupanim kacigama. Naime, kolega se nedavno slupao, ne svojom krivicom, i on hoće od osiguranja da naplati štetu koja mu je načinjena, a skupa kaciga mu treba tom prilikom da uporedi razlike u oštećenjima koje mogu nastati, između skupe i jeftine kacige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Decembar 2, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan A kaciga se, po pravilu, pravi za jednu "upotrebu". Osim ako se ne radi o sasvim blagim kontaktima, gde su posledice maksimalno neke povrsinske ogrebotine. Znači ja sam dao na kacigu 100-200-300 jurosa, jednom mi je ispala iz ruke na asfalt, čuo se jak udarac i gotovo...pa što mi ranije nisi reko da je odma' menjam a ne da rizikujem život Mala šala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Decembar 6, 2011 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gle - a ja mislio da ti treba za naplatu od osiguranja... (pu, pu, pu) Ma bre, treba za pomoć nauci o slupanim kacigama. Naime, kolega se nedavno slupao, ne svojom krivicom, i on hoće od osiguranja da naplati štetu koja mu je načinjena, a skupa kaciga mu treba tom prilikom da uporedi razlike u oštećenjima koje mogu nastati, između skupe i jeftine kacige Pazi samo da neko već nije "upređivao razlike" - da nemaju već slikanu kacigu u arhivi, pa da pri "upoređivanju" upadne u problem i ostane kratkih rukava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...