Peki 1215 Napisano Novembar 6, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da smo se kolega Serđo i ja momački namučili da dekle od boldorke uz korišćenje seta šmirgli od 400-600-800-100-1500 i na kraju 2000 dovedemo u "zrcalo" fazu, da li treba odraditi neku zaštitu poliranih alu dekli (i ako treba, sa čim to odraditi) kako bi što duže ostali u ovom stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 6, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bezbojni akrilni lak ali će mu ipak ubiti malo belještavosti a kad se izgrebe mora sve ponovo. Drugi način je redovno poliranje, jednom mesečno s tim što je dovoljno istrljati krpicom i pastom par minuta, ne guljenje kao prvi put. Aluminijum na vazduhu stvara oksid korund koji je tvrd i providan u tanjem sloju kako deblja tako sivi ali to nije naročito brz proces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 7, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala čovek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 8, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ha,sta ti vredi da poliras kad se to sve pogrebe kad se sklapa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 8, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aha, samo se ti zezaj, ne smeš dirati masnim rukama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 8, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Aha, samo se ti zezaj, ne smeš dirati masnim rukama. buahahahhaahahhah ,,ma ima da pocrni posle mog cackanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan posavetuj se sa Andjelkom sa foruma covek je kompetentan za te stvari a ima pastu da se smrznes sto se tice vracanja sjaja ,,,probano i extra je ,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 8, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo ni mi mačiji bronhitis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 379 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja zastita je da ga ostavis u sobi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Novembar 9, 2011 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja zastita je da ga ostavis u sobi Peki, poceli i ovi VKV stolari da te zajebavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2225 Napisano Novembar 9, 2011 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @Peki Колико је мени познато, то што ти хоћеш није могуће јер алуминијум оксидира (навлачи "патину") због атмосферских услова. И мене занима како задржати високи сјај, тражим на нету али слаба вајда... Патина се једино може избећи пескарењем стакленим куглама-перлама, али онда се добије онај секси мат финиш... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 9, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što tražiš po netu kad sam napisao gore. Može ovo da stoji i celu sezonu a da se ne promeni bitno, lakirao bih poklopac ventila jer je nepristupačan i nezgodan za naknadno poliranje a bočne ostavio ovako, kad počnu menjati boju malo se istrljaju pastom, bilo kojom alu je mekan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Novembar 9, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da smo se kolega Serđo i ja momački namučili da dekle od boldorke uz korišćenje seta šmirgli od 400-600-800-100-1500 i na kraju 2000 dovedemo u "zrcalo" fazu, da li treba odraditi neku zaštitu poliranih alu dekli (i ako treba, sa čim to odraditi) kako bi što duže ostali u ovom stanju Ja posle pranja,purol pastom predjem na poliranim delovima,i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Novembar 9, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Kad ga jednom osmirglas i ispoliras on vise nema zastitu i svaka kapljica vode ostavi traga na njemu.Ja sam moje deklije ispolirao smirglama,polir pastom i presao ga bezbojnim lakom,sprejom.Evo cele godine samo ga operem ponekad i uvek se sija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...