ZeljaYZF 180 Napisano Decembar 24, 2013 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom, prelep ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 25, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A šta je ovo u garaži ispod ćebeta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 25, 2013 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A šta je ovo u garaži ispod ćebeta? Ispod ćebeta GSX-R 1100 `91, poliran ram, generalno urađen, sa novim ležajevima radilice i cilindrima od Bandita 1200, poliranih usisa-izduva Pali, radi, ide.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 25, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Opaaa, eto nama novog člana bande na H-ringu!! A vešanje jel restaurirano? Jesi postavio temu o Gsxr-u negde drugde da ne off-ujemo ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 26, 2013 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Opaaa, eto nama novog člana bande na H-ringu!! A vešanje jel restaurirano? Jesi postavio temu o Gsxr-u negde drugde da ne off-ujemo ovde? Nisam postavio temu a i mogao bi. Očekuj možda i ovog vikenda pa ćemo tamo nastaviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
capo 3 Napisano Mart 16, 2014 U prolazu, 25 postova Lokacija: Niš Motocikl: aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav braco po motoru! Malo sam kasno poceo da preturam po ovim forumima ali jako mi se dopada sve ovo sto radite svi vi koji vozite Caponorda. Posedujem i ja jedan primerak istog i rado bih prisustvovao nekom okupljanju Caponordasa ako ga bude bilo i ako me prihvatate u ekipu. Ako ne postoji takav skup mogli bi da krenemo u realizaciju u toku ove godine,ako ste za!?PozZ!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao capo u malu ali odabranu ekipu . Okupljanje je samo stvar dogovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
capo 3 Napisano Mart 21, 2014 U prolazu, 25 postova Lokacija: Niš Motocikl: aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za dobrodoslicu! Vidimo se uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mazak 273 Napisano Maj 2, 2014 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas zamenjeni lezajevi na delu koji spaja zadnju viljusku, amortizer i ram (vidi sliku) i promenjene koske (stavljene krace) Ljudi proverite stanje tih lezajeva. Izvucite osovinice proverite stanje iglicastih lezajeva. Kod mene su se rasuli na sve strane,zardjali istroseni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Avgust 26, 2014 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Na kom principu radi baro sensor ? Vozio po nekim visokim predelima I na otprilike 1500m, I vise, podigne obrtaje na 1700-1800 o/min. Nemirno radi, ali ide bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Avgust 26, 2014 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Na kom principu radi baro sensor ? Vozio po nekim visokim predelima I na otprilike 1500m, I vise, podigne obrtaje na 1700-1800 o/min. Nemirno radi, ali ide bez problema. Baro sensor (poznajem samo "mass senzor", ali predviđam da je to isto...) radi na principu merenja vanjske gustine (pritiska) vazduha (a neki mere i temperaturu vazduha). Na visokim predelima gde je vazduh ređi baro senzor javlja ECU-u (kompjuter na motoru) da je vazduh ređi i da smanji vreme otvaranja ajnšpric dizni (jer u suprotnom bi bila smeša prebogata), ali mislim da nikako ne bi smeo dizati obrtaje ili nemiran rad. Odlazak sa motorom na velike visine bi se morao rezultirati samo gubitkom snage (cca od 5-20 konja) i malo večom potrošnjom goriva..... Ako imaš na Caponordu posebno baro senzor i posebno merač temperature vazduha, pre bih rekao da je otišao merač temperature vazduha.....obično su ti senzori locirani na airboxu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Avgust 26, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Na kom principu radi baro sensor ? Vozio po nekim visokim predelima I na otprilike 1500m, I vise, podigne obrtaje na 1700-1800 o/min. Nemirno radi, ali ide bez problema. Baro sensor (poznajem samo "mass senzor", ali predviđam da je to isto...) radi na principu merenja vanjske gustine (pritiska) vazduha (a neki mere i temperaturu vazduha). Na visokim predelima gde je vazduh ređi baro senzor javlja ECU-u (kompjuter na motoru) da je vazduh ređi i da smanji vreme otvaranja ajnšpric dizni (jer u suprotnom bi bila smeša prebogata), ali mislim da nikako ne bi smeo dizati obrtaje ili nemiran rad. Odlazak sa motorom na velike visine bi se morao rezultirati samo gubitkom snage (cca od 5-20 konja) i malo večom potrošnjom goriva..... Ako imaš na Caponordu posebno baro senzor i posebno merač temperature vazduha, pre bih rekao da je otišao merač temperature vazduha.....obično su ti senzori locirani na airboxu. Baro senzor je ...BARO (Barometric Pressure) senzor. Mass senzor je ... MAF (Mass AirFlow) senzor ili protokomer . Elem , BARO (Barometric Pressure) senzor Ovaj senzor meri barometarski pritisak, na osnovu cega ECU kompenzuje eventualne promene "kvaliteta" vazduha u smislu promene nadmorske visine (promenom pritiska vazduha sa promenom nadmorske visine). Na osnovu dobijene ulazne informacije, ECU utice na smesu i vreme paljenja iste. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Septembar 3, 2014 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Na kom principu radi baro sensor ? Vozio po nekim visokim predelima I na otprilike 1500m, I vise, podigne obrtaje na 1700-1800 o/min. Nemirno radi, ali ide bez problema. Baro sensor (poznajem samo "mass senzor", ali predviđam da je to isto...) radi na principu merenja vanjske gustine (pritiska) vazduha (a neki mere i temperaturu vazduha). Na visokim predelima gde je vazduh ređi baro senzor javlja ECU-u (kompjuter na motoru) da je vazduh ređi i da smanji vreme otvaranja ajnšpric dizni (jer u suprotnom bi bila smeša prebogata), ali mislim da nikako ne bi smeo dizati obrtaje ili nemiran rad. Odlazak sa motorom na velike visine bi se morao rezultirati samo gubitkom snage (cca od 5-20 konja) i malo večom potrošnjom goriva..... Ako imaš na Caponordu posebno baro senzor i posebno merač temperature vazduha, pre bih rekao da je otišao merač temperature vazduha.....obično su ti senzori locirani na airboxu. Baro senzor je ...BARO (Barometric Pressure) senzor. Mass senzor je ... MAF (Mass AirFlow) senzor ili protokomer . Elem , BARO (Barometric Pressure) senzor Ovaj senzor meri barometarski pritisak, na osnovu cega ECU kompenzuje eventualne promene "kvaliteta" vazduha u smislu promene nadmorske visine (promenom pritiska vazduha sa promenom nadmorske visine). Na osnovu dobijene ulazne informacije, ECU utice na smesu i vreme paljenja iste. Posle treceg iscitavanja prethodnog posta, kapiram da ni ja ne bih bolje objasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Septembar 7, 2014 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Predjoh ja sa mojim Caponordom 7000 km. U medjuvremenu sam odradio zamenu ulja, ocistio vazdusni filter (bio je cist potpuno, zamenio ulje i semeringe u viljusci, podigao zadnji kraj a pre par dana sam mu menjao i mapu. Mapu sa oznakom 011123 sam obrisao a ubacena je "catfish 051123". MOtor ima osetno vise snage i potrosnju manju za 1 lit/100km. Zaboravih da sam remontovao i zadnji amortizer posto mi nije radilo podesavanje prenapregnutosti opruge (ulje iscurilo). Zadnja guma je zrela za zamenu. Kod mene 7000km a kod prethodnog vlasnika je presla 2000-3000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pijanista 22 Napisano Septembar 12, 2014 U prolazu, 97 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Danas zamenjeni lezajevi na delu koji spaja zadnju viljusku, amortizer i ram (vidi sliku) i promenjene koske (stavljene krace) Ljudi proverite stanje tih lezajeva. Izvucite osovinice proverite stanje iglicastih lezajeva. Kod mene su se rasuli na sve strane,zardjali istroseni. Ko bude menjao ove lezajeve i semeringe, ne mora da narucuje original, lezajeva i semeringa ima ovde http://www.optima.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 20, 2016 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, od danas sam postao vlasnik Caponorda.Ne radi mi brzinomer i km sat.Da li neko zna odakle sat dobija signa tj. gde mu se nalazi senzor posto ga ne vidim ni na prednjem a bogami ni zadnjem tocku.Da napomenem Capo nema ABS 2001 godiste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 21, 2016 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Dobija sa zadnjeg točka. davač se nalazi iznad kočionih klešta. Možda ti je problem i u instrument tabli ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 21, 2016 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Sada znam gde je problem.Nema senzora ostala samo rupa i saraf kojim je bio pricvrscen.Da li neko zna gde mogu da ga nabavim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 22, 2016 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Ebay.de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 22, 2016 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešo Caponord 38 Napisano Januar 2, 2017 U prolazu, 90 postova Lokacija: Raška Motocikl: Aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Dali je Simon69 danas postavio svog mezimca na prodaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Januar 9, 2017 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja tek sad vidim da si pisao, Neso, postavio sam oglas iako cisto sumnjam da ce iko nazvati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešo Caponord 38 Napisano Februar 19, 2017 U prolazu, 90 postova Lokacija: Raška Motocikl: Aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Zelim da malo podgrejem ovu temu jer moji Capo rajderi su svi pospali, dali ste ikad na vasem Capu menjali filter vazduha.....ne verujem....ulje jeste, filter ulja mozda ali filter vazduha tesko! Zasto? Zato sto KN filter kosta 50€ u Luisu Athena oko 15-20 e sve u svemu dosta skupo....a i sta ima jeftino za nase ljubimce....skoro nista... Ali zato uvek postoji alternativa....dugo sam trazio i doso do pribliznih dimenzija filtera za naseg Kapa original dimenzije su 210mm137mm25mm a odgovara priblizno i montira se filter od Kia Picanto 1.0 05/11 FILTRON AP 122/5 MANN FILTER C 22 015 BLUE PRINT ADG022112 Ovaj filter nije isti kao za Capa ali je u tolerancijama mera koje su najblize orginalu 212,5mm132,5mm34,5mm I sto je najvaznije kosta max 500din Srećna ZAMENA! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešo Caponord 38 Napisano Februar 19, 2017 U prolazu, 90 postova Lokacija: Raška Motocikl: Aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Februar 20, 2017 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam svake godine menjao filter vazduha kupovao sam ga u PGS-u. Narucim uvek par komada po ceni oko 1500 dinara po komadu. Trenutno imam jedan u rezervi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...