Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio X9 250/500ie

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Što reče Dare, na fotkama izgleda brutalno dobro :staa2: Agregat na njemu je Piaggio Quassar - proverena raga :takoje: Model je EVO nije SL

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 19 postova

Hvala mislim da cu otici cini mi se ocuvan ali izgled moze da zavara mada :stabre:idem sam prekrstim se malo pogledam pa ,mozes ga nekad gledati...cim prodju praznici ;)nestrpljenje mi je ono ,nemam mira

Ma sta hvala hvala puno nadam se kupovini ovog ili,vidimo se na picu :takoje:Nisam odavno kupovao skutere pa nisam siguran dali je potrebno obratiti paznju na brojeve motora i sasije,ne znam kakvo je bas vreme u vezi toga,nositi u servis na proveru,ili sam pogledati.Motoor dali dimi ,trosi li ulje,pro polasku trza li jako ,cuje li se kako radi,krci li nesto drobi i sl.Znam da imaju i neku manu sa lezajem u upravljacu....Da i dali ima nekog posto je skuter iz Subotice da je odatle ko bi posao da pogleda samnom cetvoro ociju je ipak bolje naravno uz nadoknadu.

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 180ccm 2002 g.

Pozdrav svima.Od nedavno sam postao vlasnik prvog maxi skutera, vlasnik Piaggia X9.

Prije same kupovine sam mjesecima tražio idealan skuter, i prvo se konto da uzmem neki od 50 ccm , pa vidim da mene od 110 nikako nebi podnosila njegova kubikaža , pa predjem na nešto veće 125 , ne nadjem ništa i uzmem X9 od 180 ccm.

Realno da vam kažem u odnosu na druge skutere koje sam vozio ovaj je ladja.

Ali ima jedan problem zbog koga sam se i pridružio ovome forumu da bi mogao pitati vas šta mu je .

Naime, skuter dok je ladan radi na ler gasu normalno , i pri naglom davanju gasa(kada ga trznem) primi gas, ali prodje li 5 minuta samo li se malo ugrije sa takvim trzanjem gasa on se počne gasiti, zašto to ?

isto ovako se dešava , ali čim se ugrije.Ovim putem molim sve dobre volje sa iskustvom da mi pomognu

• U prolazu, 5 postova

Poštovanje svima, nedavno sam nabavio x9-ku i u početku me služio ali prije nekoliko me zadesi jedan problem.

Naime , kada je skuter hladan sve je ok , na ler gasu normalno radi na nekih 1800-2000 RPM, i kada mu naglo dam gas normalno ga "primi", a čim se skuter malo ugreje nakon nekih 5 minuta rada , i naglo mu dam gas počne se gasiti.

Zvuk bude isto go da se udavi, šta da radim pomagajte.

ovako se nešto dešava ko na ovome videu.

Skuter je prešao po kilometar satu nekih 18,5 hiljada km , mada mislim da to nije ispod 30 000.

Pozdrav svima.

• BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Poštovanje Srđane i tebi :zdravo: Nema potrebe da otvaraš novu temu o X9 modelu. Izneo si svoj problem u prethodnom postu u ovoj temi a zatim otvorio novu temu. Budi malo strpljiv, neko od kolega će ti već odgovoriti i nadam se pomoći. Ne možemo za svaki problem sa svojim motorima otvarati nove teme, tako se problematika razvodnjava na sto strana. Koristi ovu temu za dalju konverzaciju :takoje:

• U prolazu, 5 postova

Izvinjavam se zbog ovoga , ali nov sam i našao sam ovu temu piaggio x9 250/500 ie i predstavio sam svoj problem , međutim onda pogledam zadnju poruku i vidim da je to bilo prije nekih 2-3 godine, pokušao sam da obrišem poruku ali nisam znao kako , tako da sam bio prinudjen da otvorim novu temu jer sa mislio da je ova neaktivna.

Još jednom se izvinjavam .

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Srdjene Suboticu najverovatnije imas problem u karburatoru....

Uradi sledece i msm da ce problem biti resen:

- proveri svecicu

- filter goriva

- el. saug karba

- ocisti i presteluj karburator

pa javi rezultat

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: x9 250 evolution

Pozdrav svima i molim za pomoc!

Kupio sam u septembru x9 sve je ok,pali ide ... mislim da nema nikakvih problema. Kad sam ga doterivao primetio sam da kad predjem otprilike nekih 110km-h on mi oduzme gas,spusti otprilike na 80-90 i posle toga ide normalno ali samo do 110. Prosla je zima,juce smo se supruga i ja vozali po Fruskoj Gori isto to se desava samo sad na manjoj brzini mozda oko 90. Napominjem da je skuter celu zimu stajao u garazi u kojoj se greje,pali super ide ok ali... Kupio sam novu svecicu ali nisam je jos zamenio pa cisto ako neko ima iskustvo ili slican problem molim za pomoc!

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: piaggio x9

Posto sam danas registrovao x9 koju sam kupio skoro i prvi put imao prilike ozbiljnije da ga probam, jel normalno da 250 honda ima blago stektavi zvuk :) ako me razumete.mislim da znam odgovor na ovo pitanje, al mnogo sam se iznervirao..pa reko da pitam..klipnjaca?

• U prolazu, 5 postova

Srdjene Suboticu najverovatnije imas problem u karburatoru....

Uradi sledece i msm da ce problem biti resen:

- proveri svecicu

- filter goriva

- el. saug karba

- ocisti i presteluj karburator

pa javi rezultat

Svijećicu nisam provjeravo no kupio novu NGK tako da mislim da nije do toga, za filter goriva nzm , nisam ga mijenjao , ali sumnjam jer skuter radi normalno dok je hladan , ne hvali mu goriva, električni saug radi , vraća . A karburator nzm nisam ga rastavljao niti znam kako se to radi ako neko može da pomogne neka javi, isto tako gdje su ti šarafi za štelovanje ?

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 180

Da nezna neko gde mogu da downloadujem service manual za Piaggio X9 180 amalfi?

Evo uspeo sam da nadjem service manual za X9 125 i 180mm pa ako još nekom treba evo link:

http://pscgroup.square7.ch/Manuals/Piaggio%20X/X9%20125-180/x9_125_180_Manual_Full.pdf

• Podržavam 2

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: X9 180

Pozdrav svima . Imam X9 180 , da li neko zna kako se menja ulje u diferencijalu ? Cuo sam da to mora serviser jer se skida sve oko kaisa ...... sa druge strene cuo sam da mogu i sam da zamenim i da nije potrebno nista skidati . Postoji nesto kao ispusni sraf sa donje strane deklija( bar mislim da se tako zove) gde bi trebalo da se ispusta ulje iz diferencijala , a isto tako postoji i jedan plasticni cep sa gornje strane istog gde bi trebalo da se sipa novo ulje .Sve se ovo nalazi sa leve strane zadnjeg tocka (gledajuci od pozadi ). Ako neko zna bilo sta o ovome , molio bih za savet .

• BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Све је управо тамо где си и рекао(написао)можеш и сам то да одрадиш.

Оно што је потребно је да знаш колико иде уља(погледај у мануалу) и које је градације уље(исто погледај у мануалу).

Мислим да је неко скоро поставио мануал за твој модел,или овде или у тему за то предвиђену.

Оно што знам је да мора бити машина загрејана као кад мењаш моторно уље.

Прво отвориш шраф где сипаш уље па онда доњи и чекаш да све исцури,затвориш доњи и наспеш потребну количину на горњи шраф и то је сва наука,само два шрафа никакво скидање декле.

Позз1zdravo.gif

П.С ево га мануал у посту изнад твог,скини га и полако се упознај са машином.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: X9 180

Opet ja , skapirao sam uglavnom sve oko zamene ulja u diferencijalu ali sada imam drugi problem . U manualu je navedeno ulje koje preporucuje Piaggio , to je SELENIA TUTELA -SAE 80W / 90 API GL 3. Nasao sam ulje bas tog proizvodjaca s tim sto na kraju cele oznake stoji br 4. Dobio sam informaciju u svim radnjama da se ulje sa oznakom GL3 vise ne proizvodi i da je ulje sa oznakom GL4 kvalitetnije tako da mogu da sipam njega . Da li neko zna nesto vise o tome ?

Umesto 80W / 90 API GL3

Nasao sam 80W / 90 API GL4

I jos jedna stvar , sto se kolicine ulja tice . Nasao sam negde da je u pitanju 550 ml , u manualu ne pise nista o kolicini . I ova informacija bi mi mnogo znacila . Pozdrav .

• Malinar u pokusaju, 1697 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Nesto mi se cini da je 550 ml previse, mada ni sam jos nisam menjao na mom skuteru, ovih dana se kanim, tako da pratim temu. Ako ne nadjem u manual-u koliko staje, ja sipam onoliko koliko istocim, sto ne znaci da je to pravi podatak.

• Malinar u pokusaju, 1697 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

@zinedine nadjoh ovo, tako da, po njima, ide 150 cc, ako oni lazu, lazem i ja. Tu ti je i postupak zamene, bas kako si opisao.:zdravo:

post-24364-0-59401100-1400060670_thumb.png

• BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

@zinedine

Ево ја нађох код мене на 500-ки стаје 250мл тако да нема никакве шансе да код тебе стаје више.

Ево нашао сам ја у оном мануалу који сам ти рекао да прегледаш 0stabre.gif .

На 12 страни има цела табела колико чега иде.

Иде 160мл уља или 200мл уља кад се све мења1neznam.gif то ни мени није баш нај јасније.

А што се тиче да ли је ово или оно ја би ти препоручио било које 80/90 јер тај број означава одређени стандард тих година и обично се сипа ако нема баш тог нешто боље,што би у твом случају било управо то које си нашао.

Поздрав1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja