Jump to content

Moto Zajednica

Koju sirenu ugraditi?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Ide mi nazivce to sto je ova moja fabricka sirena nekako, kako da kazem politicki korektno - gej. Kmekece i skici, umesto da se cuje kao automobilska. :) Odlucio sam da ugradim neku musku sirenu, ali ne znam koju. Video sam na buvljaku imada se kupe "braon" i neke "crvene". Mislim da je cena bila nesto 500-600 din. Izgledaju slicno, ali nisu iste. Nisam hteo da kupujem napamet dok se ne posavetujem sa iskusnijima.

U svakomslucaju, pitanje za auditorijum bi bilo: ako ste ugradjivali neku dodatnu sirenu, sa kojom ste bili zadovoljni, gde ste je kupili i koliko para? I ako ste stavljali preko releja (ili se pravilno kaze "rele"?) da li ste stavljalii osigurac na kolo sirene (pitam jer ne znam koliko ampera imaju obicaj da vukute jace)?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

One sa buvljaka su bezveze (ako izgledaju kao tanjir) Vidi po prodavnicama auto kozmetike ima one dve sirene da se kupe, izgledaju kao dva puza. One se cuju ubica ali nisu napravljene da se vide nego da budu ispod branika pa mozda budu malo ruzne na motoru...

pogledacu po prodavnicama, mada ne znam kako izgeldaju te sto si naveo - ali nadam se da su gabariti dovoljno mali za kacenje na moj motor :)

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

NE ne ne dečače, gresis, ovaj grešis silno (citat iz crtaća)

Baci pogled na sliku mog profila, ispod migavaca su dve sirene

nlsH6_20090815ciflik0025.jpg

By zodini at 2011-10-28

To su ti iste one sa buvljaka crno-crvene(vise bordo braon) mislim da pise R-type na njima idu dve u paru i rele u kutiji i kostaju oko 500/600 din

Ja sam ubacio njih i mogu ti reci da sam prezadovoljan. Ono crveno plasticno koje prekriva sirenu se lepo skida pa ti ostaje samo puz crne boje, postavis po jedan sa obe strane motora- a kod tebe imas mesta ispod rezervoara a ispred hladnjaka unutar plastika i veruj mi da ces se iznenaditi

Povezijes ih preko releja (iliti relea) na sledeci nacin

Otkacis tvoje sirene i proveri da li na njima dolazi stalna struja a masu prekida prekidac sirene, ili je obrnuto, Na osnovu toga znaces kako ide dalje povezivanje

1. stalna struja masa prekida prekidac-novu zicu povezes na + akumulatora i prekines je osiguracem od 10A, od njega ides dalje do releja i povezujes na oznaku 30 na relej, 86 povezes takodje na 30, 85 ti je masa i nju povezes tako sto je vezes na masu od sirene (ona zica koju prekida prekidac), (7 ti je izlaz za nove sirene i njega vezes na papucicu sirene, a masu za nove sirene dajes direkt preko sasije

2. Stalna masa, struju prekida prekidac na kormanu

30 povezujes na + akumulatora preko osiguraca

85 dajes masu sa sasije motora

86 dovodis + sa starih sirena (zica koju prekida prekidac)

87 ti je novi + sa releja koji ide na nove sirene koje povezujes na gore vec opisan nacin

Ako ti je nesto nejasno javi se da ga resimo

• Podržavam 1

Hvala druze! 0takoje.gif

Dobra stvar kod tih buvljackih sirena je sto se dobija rele(j) u kompletu. Dakle, jos jedino osigurac i kuciste treba uzeti.

Gledam u el.shemu mog motora i ne mogu da skontam kako je vezana sirena. Jedan pol sirene je sigurno na masi (direktno ide na klemu akumulatora), a drugi pol sirene se takodje spaja na masu kad se pritisne dugme na kormanu. To bas i nema logike, ili je neka greska u shemi... 0stabre.gif Morace da radi unimer, nema druge..

p.s. Koji osigurac si stavio: tromi ili brzi?

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Ja sam na prošli motor ugradio te sa buvlajka i čuju se za sve nove jedino im je odziv nešto sporiji što mi se baš i ne sviđa al kolko para tolko muzike.

• Zainteresovan, 952 postova

Odziv je i zbog releja al šta smeta nećeš kolo svirati. Nemam naviku da koristim sirenu, juče sam tek skontao da radi a motor kod mene godinu i po. Na kvačilo pa dva puta do dvan'es' kakva crna sirena to k'o da sam u svatovima.

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

imas u auto-miki na vrhu jakuba kuburovica, Hella sirene, jesu 1850rsd ali prave paniku i pometnju po saobracaju, sa ovima nema sanse da te ne cuju.

dolaze sa crvenim hornama, ali ja sam moje lepo prefarbao mat crnim sprejom, plus dobijes i relej u kompletu... iskreno bio sam prilicno skeptican dok nisam prvi put svirnuo i napravio opsti cirkus... moja topla preporuka :)

Proveri prosto unimerom ili sijalicom obicnom, ja sam stavio najobicniji osigurac, jedan od onih sto se prodaju u kartonskom pakovanju od deset komada i radi evo vec treca godina :-)

@JevtaNS

- je "odziv" znaci vreme koje prodje od pritiska dugmeta do momenta kad se oglasi sirena? koliko to traje, nije valjda da treba da cekam sekund-dva? 0staa2.gif

@Almighty

Hvala ti za informaciju. ne sumnjam da su bolje od ovih sa buvljaka, ali kad budem imao neki ozbiljniji motor, onda ce ici i skuplje budzevine. ;)

@zodini

-jel si ugradio onaj podmazivac lanca sto smo pricali na temi? :)

Nisam druze, tj jesam pa ga skinuh, da ga doradim malo, Nije mi se svidela kapalica, i imadoh problem oko lokacije za bocicu posto mi je greskom cale doneo onu za kocnicu a ne za kvacilo od tristaca, ali planiram da od ponedeljka zavrsim to i da vratim xenone i da ga spakujem za zimovanje :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja