Vladimir J 23 Napisano Avgust 25, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Hvala na dobrodošlici. Evo da pokušam da odgovorim na pitanja Squirrela i Dejana P, i napišem im moje utiske o V-MAX-u i TDM-u 850. Prvog V-MAX-a sam kupio 1996. godine kod Rode i to je bio black MAX. Bio je crne boje, imao je crne auspuhe i crne felne. Drugi sam kupio 1999. godine, isto kod Rodića. On je bio krabon boje i imao je sive aluminijumske felne i niklovane auspuhe. Svaki je bio lep na svoj na svoj način. Što se tiče putovanja, najduže destinacije su mi bile BG – Atina – BG i BG – Istanbul – BG. Sve u svemu, pokušaću da navedem, po mom mišljenju, loše i dobre strane V-MAXA-a. Loše strane: - izuzetno loše kočnice za takvu težinu motora (270 kg); - loše svetlo /dok sam putovao noću, držao sam prekidač dugih i srednjih svetala na sredini da bi mi bilo upaljeno i dugo i srednje svetlo; posle nekog vremena morao sam da menjam kontakt bravu jer se istopila od prevelike struje koja je išla za svetlo/; - loše paljenje /mala amperaža akomulatora za tu kubikažu motora, pri tome nema mogućnosti gašenja srednjeg ili dugog svetla; pri davanju kontakta uvek gori svetlo i tako troši i ovako malo struje pre startovanja motora; još jedna stvar vezana za startovanje motora: često mu crkava deo po imenu couch, a kada on crkne, pri startovanju čujete samo lomljavu u motoru/; - mali rezervoar za gorivo /prima samo 15 litara, tako da često morate da idete na benzisku pumpu, a kada putujete, potrebno je da uvek kalkulišete da li ćete stići do sledeće pumpe/; - težak je za gradsku vožnju /pri manevrisanju, polukružnom okretanju u uzanim ulicama, morate uvek da ga držite na kvačilu - jer ako krene da vam pada, sigurno ga nećete zadržati/; - brzo cepa zadnju gumu /imao sam dosta muke dok nisam pronašao gumu koja koliko-toliko traje duže od ostalih; guma MAZZELER maraton 88/. Dobre strane: - lep motorcikl; - startan /do 400 metara ne može da mu priđe nijedan drugi motor/; - udoban za duža putovanja /ali pod uslovom da ga vozite preko 160km/h; ako vozite sporije, posle nekoliko sati počinje da vas boli zadnjica/. Što se tiče TDM-a – 850, vozim ga tek 5 meseci i prezadovoljan sam. Kupio sam ga, preko interneta, u Frankfurtu. Lak je za vožnju. Posle V-MAX-a, kao bicikl. Lepo se sedi, i ima solidno ubrzanje. Jedino što mi se zasad ne sviđa, ili sam navikao na kardan kod V-MAX-a, često moram da podmazujem lanac, jer stalno imam utisak da je suv. Toliko za sada. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Avgust 25, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno samo nedostaje krajnja brzina i potrosnja vezano za Max-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir J 23 Napisano Avgust 25, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu oko 10 litara cesto i preko a na otvorenom ako vozis do 140-150 km/h oko 7 a preko 160 km/h oko 10 litara pa i vse. Sto se tice maksimalne brzine najbrze sam ga vozio oko 240 km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Avgust 25, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Lep motor lepo trosi ipak cu ostati na sport-turer verziji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stomil 2 Napisano Avgust 26, 2007 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Leskovac / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan V-max je definitivno jedan od motora sa najvise "duse", po mom licnom misljenju mozda i najlepsi japanac koji je ikada napravljen i svakako jedan od onih koji su se najduze proizvodili. Kako ga je moj otac posedovao imao sam prilike cesto da ga vozim i slazem se svim sto je Vladimir napisao. Iako je motor bezvremenski lep, spada u najnebezbednije i po nekim statistickim podacima (koje sam procitao u nekom casopisu) 2 od 3 V-maxa zavrse neslavno svoju karijeru. I pored toga ljudi taj motor ili obozavaju ili uopste ne vole, zbog jako lose resenih nekih tehnickih pitanja, ali se svi slazu da mu po lepoti u toj klasi skoro ni jedan motor ne moze prici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Avgust 27, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kažeš ne boli guza preko 160kmh, pa normalno kada moraš da silaziš svakih sat vremena da sipaš gorivo. ;D ;D Ja volim V-Max, definitivno motor koji je legendaran. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stomil 2 Napisano Avgust 27, 2007 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Leskovac / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim V-Max, definitivno motor koji je legendaran. I ja ;D ;D ;D Jedino bi zbog njega mozda promenio marku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 100 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan V-MAX , predivan motor, ali toliko nefunkcionalan i "opasan",tj. nestabilan. TDM - sasvim suprotno. Neki kazu cak i ruzan. Meni je prelep. Sedam preterano lepih godina smo se druzili. I ne nadjoh mu ni jednu manu, osim , mozda, auspuha. Ko je nameracio ovaj motor, nema sta da brine. tesko je naci motor koji je ovako dobar, funkcionalan i ekonomican. Zameni auspuh, 2 u 1 , i da te bog vidi !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VILI 1 Napisano Septembar 3, 2007 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan kakav kosmar......razmisljam koji motor posle BMW R65 s kojim sam napravio mnogo prelepih kilometara MOCKVA,PETEZBURG,KUSADASI,PSKOV......itd razmisljo sam o BMW F650GS, HONDA AFRIKA TVIN i sada TDM 850 mislim da taj motor ima pricu........nego prijatelju koji hvalis TDM odakle ti ta slika.....imas li autorska prava.....i na kraj krajeva sta radis dole.....ha ha ha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...