Jump to content

Moto Zajednica

Zeuna Auspuh BMW

Recommended Posts

• motoras, 2522 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pozdrav drugari!

Odavno su mi se raspali stari auspusi na mom BMW-u. Sve sam lepo prekopirao na papir i to je tako camilo neko vreme cekajuci da ga prebacim na komp,a zatim i na forum. Nadam se da su crtezi jasni i precizni. Ja sam se potrudio da nacrtam realno i da sto bolje prikazem kako auspuh izgleda,a ako nekom nesto nije jasno neka me slobodno pita. Ja cu pomoci koliko mogu.

Da jos dam neke smernice koje mozda bas ne mogu da se vide na skicama.

Pocetak auspuha,gde je fi 38mm je cilindricnog oblika nekih 4-5 cm,a posle toga krece konus do prve pregrade.U konusu se nalazi ce fi 38koja je zavarena za 1. pregradu i zasecena u koso kako je prikazano na skici.Na njoj je izbuseno 6 otvora naizmenicno prema skici.

Za /6,/7 : Prolaz za gasove 3x16 ,koji vodi od prve pregrade do druge,su u stvari presovani limovi koji cine tri ovalne cevi otprilike 14x18. To ne mogu tacno da izmerim,ali je to otprilike tri cevi okrugle po fi 16mm.Izduvna cev je fi 32mm,ali je na samom izlazu prosirena na oko 35 mm.Precnik na pocetku sirokog dela je 90 mm,a na zadnjoj pregradi 100 mm.

Za /5 je dosta jednostavniji sistem. Na prvoj pregradi su samo izbuseni otvori,kao i na drugoj i samo je sistem cevi u pitanju. Gas prelazi iz deblje u uzu cev do izlaska.Ceo Siroki deo auspuha,od1. do 2. pregrade je 100 mm.

Nisam merio gde se nalaze ulubljenja na tpovima za lakse vadjenje osovine zadnjeg tocka,kao i navoji za nosace auspuha.

post-7764-0-84486800-1318626800_thumb.gif

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

za gornji model

sve ove tri cevcice koje idu gornjim delom auspuha su bese celom svojom duzinom preforirane ...... videcu da ja rasturim ono sto je ostalo od mojih auspuha pa da slikam da bude jasnije sta je sta na slici ...

• motoras, 2522 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ne bi trebalo da su perforirane. One provode gasove iz prve komore u poslednju. Provericu.

• motoras, 2522 postova

Pa nije da ces da pravis iste takve. imas par jednostavnijih resenja . kad budes dolazio u NS javi da ti ih pokazem .

Ha! Ima Dane polu-proizvod! :takoje: Nisu originalni prigusivaci,ali rade pos'o! I sto je najbitnije-provereno rade dobro i jednostavnije ih je sklopiti nego originalne. E sad,ne znam koliko bi to kostalo da se napravi... :neznam:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja