Jump to content

Moto Zajednica

Uspeshno projektovan i ugradjen HHO sistem

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
post-31691-0-75600400-1387911091_thumb.jpgBavim se ovom tematikom već više od dve godine .Pratio sam sajt hrvatski HHO-tehnologija.Gradio sam agregate samo za svoje potrebe ali mi nešto nije išlo pa već šest meseci pauziram..Zamoljavam bolje poznavaoce sa više iskustva da mi pomgnu u izboru dimenzija da napravim novi agregat za kamion od 11100 cm3 pošto mi stari nije dao nikakve rezultate.Stari je bio dimenzija 14*17 cm sa 11 neutrala sa rupama gore 10mm i dole 8mm cik-cak i takva dva bloka sa po dve ćelije.Sistem radi na 28 V .Probao sam sve moguće amperaže od 5A pa sve do 40A. Regulaciju sam vršio preko PWM-a.Amperažu sam povećavao po 1A.Najbolje sam rezultate u vuči dobio od 16-18A .ali užtede nema.Čak kad pređem 25A javlja se blao gušenje i povećanje potrošnje .Unapred zahvalan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 98 postova

Ovo ti pišem iz svog iskustva, ne mogu da kažem da tvoj sisten ne radi ili ne valja, ali te mašine koje rade sa malim brojem obrtaja i vuku teret, kao na pr. brod, kamion, autobus, traže nešto drugo. Vidim da si pravio dupli ulaz-izlaz i tu je prejaka cirkulacija elektrolita što prouzrokuje vodenu paru u gasu. Treba ti dry cell generator koji će da radi kao wet generator. Ja ih nazivam dry sa stacionarnim elektrolitom. Što manja rupa dole, samo da dopunjuje ćelije, možda će da ti bude smešno ako ti kažem da najveću efikasnost daju sa 1.5mm rupom doole u cik-cak u uglovima ploče. Takvi gneratori se rade u jednom setu, minimum 5 neutrala (za automobile, 14V), ja uvek dodam jednu ploču više takodje urezanu za konektor. Primer, prva +, 6 neutrala pa -. Predzadnja neutrala, pre minusa ima zarez za buksnu i ako na 6n vuče premalo struje, prekopčaš na 5n jer - može da se pomera, + ne. Rezervoar treba da bude u nivou sa generatorom a voda 4-5 cm iznad nivoa izlazne rupe na generatoru, da ne bi pravila veliki potisak u generator i gurala jaku cirkulaciju. Proračunaj koliko ampera ti treba i prema tome radi setove, recimo ako guraš 20 ampera, tu ti je dovoljan jedan set sa 14 ploča (+ 12N -) 200 x 200 mm jer ta površina trpi max. 50 ampera. 20 ampera u radu nije ni 50% opterećenja tako da ćeš dobiti kvalitetan hho.

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Nemaš potrebe brate da stavljaš font 200, odlično se vidi šta sam napisao i stojim iza toga. Dovezite auto i ugradjujemo hho bez ikakvih problema.

Stavio sam da ne promakne ovima što tvrde da "svi vi" izbegavate testiranje.

Dečko, zamolio bih te da ne vređaš - pre svega a posle toga da pažljivije čitaš postove.

Dakle, slova sam povećao da bi ekipa koja te sumnjiči za varanje i izbegavanje testova uvidela da ne izbegavaš test.

A za to "lupanje" bih ti napisao nešto zbog čega bi me banovali pa ću da preskočim.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Ne svidja mi se ova ideja o automobilima na vodonik , kad pocnu da kaplju okolo kako posle da zalezemo u krivinama :zbunjen:

Na struju se kuva , na dizel se ore , a na benzin se vozi .

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

"Any method of hydrogen production that

requires the production of an interim energy carrier (e.g.

electricity) prior to production of the hydrogen will have

significant efficiency disadvantages due to the energy

required for each of the two conversion"

"Any method of hydrogen production that

requires the production of an interim energy carrier (e.g.

electricity) prior to production of the hydrogen will have

significant efficiency disadvantages due to the energy

required for each of the two conversion"

Ovo je kao borba u šumi. Jedna zamerka sistemu (teorijska) je to što koristi struju što dodatno opterećuje motor što bi moralo da poveća potrošnju. Navodno je ovako pošto kritičari-teoretičari nisu nikada ni ugradili ni koristili vozilo sa već ugrađenim generatorom HHO.

Druga sumnja se iskazuje u tvrdnju da dodavanje vodonika u smešu može u navedenoj meri da doprinese pobošljanju sagorevanja.

Ja bih da razdvojim ova dva i da pitam naučno potkovane među nama da li misle da bi dodavanje vodonika u smesu imalo učinka ukoliko bi se gas ubrizgavao iz boce, bez HHO generatora i dodatne potrošnje struje?

Što se prvog Faradejevog zakona tiče ja ne vidim ništa u tvrdnjama Vodoničara i bratije što se kosi sa ovim zakonom. Masa izdvojenog vodonika je srazmerna elektricitetu proteklom pri izdvajanju. I?

@Štampar To što grejač u staklu nije revolucionarni proizvod se ni na koji način ne odnosi na HHO generator. Ovaj momak (što me izvređa pre neki dan na pravdi boga) ne daje primere drugih uređaja iz prošlosti kao dokaz da njegov uređaj daje navedene rezultate. Samo bih da razjasnim svoj stav o ovome. Potpuno mi je sve jedno da li će test sa Vodoničarevim generatorom da potvrdi da uređaj daje rezultate ili će to da opovrgne. Samo se štrecam na argumente tipa: "zna se", "svi znamo", "poznato je da". Znam samo da ništa ne znam. Pa 99% motociklista ZNA da povećanjem "prednapregnutosti" otvrdnjavaš oprugu zato što je sabiješ... Može čovek da izvrne usta objašnjavajući razliku između inžinjerskog izraza koji je doslovno tačan samo na stolu i razlike u praktičnoj primeni... džaba. Dok im ne pokažeš praktično da se sa 2mm povećanja prednapregnutosti opruga na motociklu koji stoji na točkovima ostaje iste dužine NE VERUJU!!

Ovi koji ovo prave tvrde da se radi o struji koja se i onako proizvodi ali se ni za šta ne koristi, tako reći nus proizvod. Sllično izduvnim gasovima za čiju proizvodnju je takođe potrebna energija (bez obzira što proizvodnja izduvnih gasova nije direktan cilj). Isti ti izduvnii gasovi se zatim koriste za pokretanje turbine koja sabija nov vazduh i pod pritiskom ga šalje natrag u isti onaj cilindar u iz kog je potekao originalni pokretač turbine. Neko ko ne zna za postojanje turbo motora bi mogao da kaže "tja, svi znamo da perpetuum mobile ne može da postoji"... istina, ne može ali kakve to veze ima s temom?!

Da ne pričamo o kompresoru koji je lancem vezan na radilicu koja ga okreće (i troši dodatnu energiju) da bi sabijao dodatno vazduh i slao natrag...

edit: postoje dve vrste konjskih snaga koje mogu da se dodaju motoru. One koje nisu predviđene projektom i one koje su izgubljene neadekvatnom upotrebom. Ove prve su veoma retke, skupe i dolaze u malim količinama a ove druge su često jeftine i ima ih dosta. Ukoliko ova naprava radi ono što tvrde da radi više se bavi ovom drugom vrstom.

p.s. ne kažem da verujem da radi samo konstruktivno kritikujem (paušalne) kritičare.

• Podržavam 1

Ovi koji ovo prave tvrde da se radi o struji koja se i onako proizvodi ali se ni za šta ne koristi, tako reći nus proizvod. Sllično izduvnim gasovima za čiju proizvodnju je takođe potrebna energija (bez obzira što proizvodnja izduvnih gasova nije direktan cilj). Isti ti izduvnii gasovi se zatim koriste za pokretanje turbine koja sabija nov vazduh i pod pritiskom ga šalje natrag u isti onaj cilindar u iz kog je potekao originalni pokretač turbine. Neko ko ne zna za postojanje turbo motora bi mogao da kaže "tja, svi znamo da perpetuum mobile ne može da postoji"... istina, ne može ali kakve to veze ima s temom?!

Struja se proizvodi po potrebi,a ne i onako. Regler tome sluzi,a rad alternatora otezava rad motora. Da li je veca korist ili steta to je pitanje za upucenije.

Ukoliko bi mi neko rekao da HHO generator koji se napaja iz solarnih panela ili energije dobijene kocenjem povecava efikasnost definitivno bih mu poverovao.

Kada upalis svetla na Yugu ler gas padne za 100rpm, a cini mi se da izazivanje kontrolisanog kratkog spoja trosi malo vise struje.

Koga god zanima ova tematika neka ode do obliznje biblioteke i preko Kobsona prelista neki od casopisa na ovu temu. Samo ukucas "energy" i nadjes neki casopis na ovu temu u kojem opet kucnes npr. "hydrogen" i svasta ces naci. Mene mrzi da detaljnije ulazim u tu pricu posto nemam dovoljno znanja. Koliko sam ja uspeo da pronadjem, niko ne koristi ovaj sistem. Vodonik se koristi u mesavini kod nekih bifuel vozila,stim sto se vodonik negde drugo proizvede pa se onda skladisti i koristi u vozilu.

Buducnost po svoj prilici jeste u vodoniku,samo sto nisu u pitanju ovakvi onboard generatori vec gorivne celije koje od vodonika prave struju.

• Podržavam 2

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

ја верујем да би радио овај HHO, само кад @štampar не би био толики скептик!

Nešto mi velika ova potrošnja od 9 litara na otvorenom do 100km/h za auto od 1800ccm!?! Meni je Forester 2.5 trošio oko 8 na otvorenom do 100km/h. Fabrilki pretpostavljena za Mazdu 5 je oko 6 što je super optimistično ali 9...

• U prolazu, 98 postova

Jesu malo napumpali potrošnju. Evo šta kaže auto data za to vozilo Mazda 5 . Meni nije jasno kako dobijaju uštedu sa 15 ampera struje, poznajem njihov rad i konstrukciju generatora, video sam ga rasklopljenog. Posle par hiljada km je ugljenisam iznutra a to mnogo utiče na kvalitet gasa koji proizvodi. Neće isti uredjaj da da uštedu na svakom motoru. Imaju i mnogo nezadovoljnih mušterija, ali o tome ne pričaju.

http://postimg.cc/image/j4kj0n3ud/

Dakle,reč je o prevari? :lol: :lol: :lol:

http://postimg.cc/image/j4kj0n3ud/

Pa kako je to moguće?Bilo na TV-u,ozbiljna firma,pedantni majstori...cccccc...

Jel' moguće da taj njihov HHO generator u stvari ne radi :nanana:

Moram da budem iskren i kažem zašto sam se za ovo zainteresovao. Nalateo sam na video o onom tipu što je navodno ubijen... poslao mi jedan histerični levičar te sam preko one stvari odgledao i reko sebi ma 'abole me za potrošnju a i mnogo mu slatka ova priča...

Prođe nekoliko godina, zaboravim na celu epizodu, sedim s drugarom u autu on nešto tupi o potrošnji, plinu... ja sedim na ušima, kad u jednom momentu kroz bla, bla, bla, bla, .. čujem Farbach, bla, bla, ugradio, bla, bla, bla, kaže radi, bla, bla... ne patim od kulta ličnosti, čak i za Rossi-a mislim da je prevarant (:)) ali "Farbach" i činjenica da tvrdi da mu HHO generator radi (ovakav kao Vodoničarev) u meni izaziva oprez prema sumnji. Nisam hteo da prenosim abrove iz druge ruke pa sam informaciju proverio na drugom forumu na kom je Farbach aktivan. Kaže: "Ugradio sam HHO uredjaj koji razdvaja destilovanu vodu na vodonik i kiseonik. Auto je opel kadet 1.7 dizel i sada trosi izmedju 3.5 -4 litre na 100 km. Trosio je oko 5.5 -6. Juce sam bio na tehnickom i izduvni gasovi su ispod minimalnih verednosti...". Eto, odatle potiče moja sumnja u sumnju. Zato i insistiram na "naučnom" pristupu otklanjanju sumnje (jedne ili druge) a to je EKSPERIMENT!

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja