Jump to content

Moto Zajednica

Sprint F Vision - blago pojacavanje ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F '92, Aprilia Leonardno 125 1997, Honda silver wing 600 '02, BMW F650 gs 2008.

Procitao sam ovu vasu temu i malo da se nadovezem...

Imam i ja Fvisiona, ne znam da li ga jos uvek i ti imas. 2008 godiste je moj,. Trenutno ide oko 85-90. nece vise niposto! :)

Bio sam kod par majstora i oni su mi preporucili da se samo zameni filter vazduha i mozda rolnice ali mozda. kazu da ne moze da ide bolje, a ako se nasteluje da ide vise onda ce izgubiti na ubrzanju !

E sada vidi ovako. nisam isao u onaj ovlasceni servis jer oni samo da bi procelini sta treba da se radi treba im otprilike 3 sata a to ti naplate 3000 jer je radni sat 1000 din ili 1500 jbg sada ne znam... :P

tako da ja necu nista da diram... to je to. ide koliko ide i super mi je :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Vozi i nista ne diraj, to je ta brzina i sve preko toga su babske price i uzimanje para. Imao sam jednu sezonu taj skuter i prepravio mu prenos isao je nekih 105km/h ali ne zadugo jer prosto nije konstruisan i kvalitet nije taj za te obrtaje, ja sam na mom sagoreo lamele i slomio remenice... Samo redovna zamena ulja to ti nije neka investicija ide samo litar i to bez filtera, provera kaisa i stanje rolnica, sipaj i vozi ako usput ne stuca i ne gasi se da ga hebe elektronika :nanana:

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F '92, Aprilia Leonardno 125 1997, Honda silver wing 600 '02, BMW F650 gs 2008.

Hvala na lepom odgovoru ! :)

A sta bi moglo biti, posto imam problem izgleda da ne puni akumulator, ali samo kada su svetla ukljucena!! :)

I onda moram kada ga parkiram da ugasim svetla i da ga ostavim jedno 10 min da radi da bi se akumulator napunio, da ne moram na kurblu da ga palim. :P

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Meni zvuči kao (polu)neispravan regler, bez svetala daje dovoljno napona da se akumulator pomalo dopunjuje, ali sa upaljenim svetlima je preopterećen...

Može biti i da su instalacije loše povezane, ja sam svojevremeno imao Piaggio Liberti na kome je neki "majstor" povezao oborena svetla direktno na akumulator, pa su ga stalno praznila. Odvezao sam ga kod majstora, i on je instalacije vratio na fabrički seting, pa više nisam imao ovaj problem.

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Meni zvuči kao (polu)neispravan regler, bez svetala daje dovoljno napona da se akumulator pomalo dopunjuje, ali sa upaljenim svetlima je preopterećen...

Može biti i da su instalacije loše povezane, ja sam svojevremeno imao Piaggio Liberti na kome je neki "majstor" povezao oborena svetla direktno na akumulator, pa su ga stalno praznila. Odvezao sam ga kod majstora, i on je instalacije vratio na fabrički seting, pa više nisam imao ovaj problem.

Da , uvek se kreće od instalacije. Prljavi konektori i popustile buksne u konektorima su možda i najčešći uzrok svih elektro problema. Zatim kao što ti je rekao nolezmaj regler, a proveri i kumulator. I oni gube svoja svojstva i oni se dele bez obzira na istu količinu Ah na slabije i jače gledajući njihovu startnu snagu. Zato naizgled isti akumulatori koštaju od 2000 do 6000 dinara. Razlika je u startnoj snazi. Proveri i kumulator, možda više on jadan nema snage ni kapaciteta...

• U prolazu, 92 postova

Mene ne bi dugo, evo nekih iskustava:

pogledao sam sve opcije, on je ustrojen na varijatoru, te mu kit ne pomaze, a video sam svojim ocima da je covek komplet zamenio na Jonway Astro (isto sto i F vision) agregat i stavio od Jonway ranger - 250 kubika. dobio je na brzini nekih 20 na sat.

daljom istragom i kontaktom sa kinezima (slabije pricam kineski i znam njihove internet zajednice na engleskom) sam cuo i zasto to tako -

F-Vision, i njihova kopija GY6 motora je izuzetna. u poredjenju sa ranijim izvedbama tog automatik 4taktnog agregata, ali oni jednostavno NECE da stavljaju bolje materijale. te bi svka voznja ovakve masine dovela trajnost u manje od godinu dana.

sklop agregata zaista jeste dobar, ne stedi se na delovima, chak je od kako su Peugeot i drugari prebacili proizvodnju u Kinu, skoro pa da kazes - jednak kvalitet materijala. ali ostatak - maske, kostur, felne, to je losije. i oni nece da budu na glasu da im se proizvod raspada posle kratko vremena.

imadoh skoro Malaguti Madison mesec dana (preprodao) , i isao sam sa njim 120 i mogu reci, da za maksi skuter zaista ne treba ici preko 100. nije to R motor koji jednostavno zahteva fokus od 110%, na maksiju opusti se covek i napravi s*anje.

e sad, vezano za stajling, konkretno - trenutno sam u procesu, priprema za sezonu -

1. karbon folija

2. ojacanje plastike iznutra (kalup, topljenje, vezivanje)

3. priprema spoljne maske da legne karbon folija

4. promenenjena digitalna tabla i rucice

5. promenjeni amortizeri i filter za vazduh (ceo novi filter sa boljim sundjerom)

6. kseon svetla, iznenadjujuce jeftina iz Panceva (150 dinara odlicna svetiljka, pitaj boga oce da drzi 3 nedelje)

palo mi je jos stvari napamet, cim budem bio za desktopom poslacu vam Photoshop verziju kako ce da izgleda, a kad ga i sredim kako zapravo izgleda.

F-Vision je odlican maksi skuter kineske proizvodnje. zapravo je od firme Yamasaki, koji je kinski odeljak Huatian-a, koji je iz Hong Kong-a (veci standard, zakoni, propisi) te je i kvalitetniji od ostalih kineza. za te pare zaista toliko i vredi jer se moze naci 2009-2010 za 600 evra, gde se moze kupiti jos jedino 12-13 godina stariji Brand skuter koji je vec ispustio dusu.

• ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

U vezi ksenona da li si ti kupio samo sijalicu,nešto mi to mnogo jeftino 150 kinti ili ceo sistem za ksenon,taj sistem nije samo sijalica već ti treba i balast

• U prolazu, 92 postova

U vezi ksenona da li si ti kupio samo sijalicu,nešto mi to mnogo jeftino 150 kinti ili ceo sistem za ksenon,taj sistem nije samo sijalica već ti treba i balast

samo sijalicu. nisam jos zamenio, ali je identicna kao i kopcanje default sijalice u Vision-u.

sto se tice cena u pancevu, ne dajte se prevariti - kratka i duga svetla za fiat stilo, cene u AP sport (fiat)-u:

kratka: 760 dinara

duga: 900 dinara

maglenke: 820 dinara

u pancevu, ISTE takve sijalice, samo drugog (citaj kineskog) proizvodjaca -

sve 80 kinti, sve u xeon varijanti 150 kinti.

oznake su

H1 (kratka)

H7 (duga)

H11 (maglenke)

svasta ima u onom pancevu, od shurikena, do veoma dobrih kopija Piaggio kofera za skuter, od po 2000 din, sa sve elektronikom za stop svetla.

nisi me razumeo ne može ksenon sijalica na postojeću instalaciju.Moraš da ugradiš ceo sistem za ksenon rasvetu,ta sijalica nije isti tip kao klasične sijalice već je punjena gasom.Jedino ako si ti kupio sijalicu koja imitira svetlost ksenona.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Taj Xenon luk je neviđena glupost... Svetlo na motoru nije kućna lamperija, pa da svetli "lepom" plavom bojom >:(

Na kolima sam, svojevremeno, oprao izunutra farove (puno fine prašine se nakupilo unutra) i kupio Nightbreaker sijalice, razlika je bila ogromna. Preporučujem ovo svima koji nisu zadovoljni svojim farovima - kao prvi potez. Tek posle toga preći na ugradnje xenona. :takoje:

• BJB Maxi Scooter Club, 380 postova
  • Motocikl: Vstrom 650

brate nista ja tu ne bih dirao ni budzio...a za ta svetla tj.sijalicu no coment ne znam zasta to sluzii sem kaoo nekog izgleda mada i to je izvikano! pozdrav1zdravo.gif

Dobro der, nije ni Sprint F-Vision ekskluziva nego je kinez koji imitira maxi skuter :) sredjujem ga sebi za gusht, ne za sajmove i prodaju :)

Nije poenta da li je motor exkluziva,za sajam ili prodaju već je poenta što ta sijalica ne osvetljava nikako a kad voziš po mraku gde se slabije vidi i te kako mi znači kad mi far dobro osvetli put ispred mene da mogu na vreme da uočim neku rupu ili izbočinu.

Na kraju to je tvoj izbor ovaj savet ti dajem radi tvoje sigurnosti kad voziš noću.

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: sprint fvision

Pozdrav imam problem hteo sam da upalim motor dam kontak nista ne pokazuje nema ni svetlanista upalim ga na kurblu sa leve strane voltaza skace ukljucim svetla kako dam gas tako se povecavaju sta moze da bude ? Sprint fvision

Verovatno ima voltmetar na instrument tabli ili je merio napon instrumentom.Najverovatnije regler koji je vrisnuo i ako je previše punio akumulator u toku vožnje može da se desi da ti je i aku crkao, sve zavisi koliko dugo si tako vozio.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja