Jump to content

Moto Zajednica

Konačno proradio NAVAK

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R

malo da se gledamo dok nepocnemo

post-23848-0-14758800-1353254404_thumb.jpg

post-23848-0-43157100-1353254436_thumb.jpg

post-23848-0-02556200-1353254465_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R

malo da se stavi neka slicica da ugreje hldne dane i da ozive teme

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

malo da se stavi neka slicica da ugreje hldne dane i da ozive teme

ja bi samo moli shiroki auditorijum da nagovorimo ovog mladica da skine sa zadnje osovine ushke za prikolicu,stvarno me nerviraju ta dva kruga0namigivanje.gif1oda.gif

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Zima je način na koji ti priroda kaže da je vreme za turpijanje. :)

Evo, ja pakujem prednje ogibljenje za iduću sezonu, čuo sam da taj neki Ohlins nije loš... :moto3:

image0648medium.jpg

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Dao ih u staro gvoždje. :D

Jel da da deluju kao pravi Ohlins FGRT? :)

A ovo se pakuje unutra:

FGRTCartridgeKit_pair_1.jpg

:moto3:

Čuva oklope od lomljave! :D

To je kompletni Ohlinsov kertridz koji ide umesto Showa delova u viljušku.

Najbitnije mi je to što sam uzeo opruge odgovarajuće tvrdoće za svoju težinu, i platnice (shim stack) po mom izboru da bih dobio karakteristiku prigušenja i povrata koju sam želeo. Ono što je isto velika prednost u odnosu na fabričku Showa BPF viljušku je to što su podešavanja linearna i svaki klik zapravo ima uticaja, kao i to što MNOGO bolje radi u početku hoda i osetiš tačno šta se dešava sa prednjim krajem.

Ukratko, motor je tvrdji, ali ne oštro i neprijatno, jednostavno sve ide "glatko". :)

http://www.ohlins.com/Our-products-new/Motorcycle/Racing/Cartridge-kit/NIX-30mm-Cartridge-kit/

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Verujem da znas da i na tom kertridzu moze da se radi jos ohooohoooo.

Ako si dosao do stadijuma kada osetis i te promene...kapa dole.

Shim stack sam odabrao tako da dobijem maksimalno linearnu krivu prigušenja i da bude osetljiv u početku hoda,a mogu linearno da ga regulišem pomoću pomoćnih ventila gore na štapovima. Progresiju prigušenja regulišem sa količinom ulja u štapu, kod ovih kertridza sa 30mm klipom nivo ulja je bitna stavka i osetno utiče čak i manja promena. Opruge od 1.0kg su mi legle taman na ovih mojih 85kg. :)

Bilo je dosta igrarija dok nisam došao do toga da se motor ponaša tačno onako kako želim, ali vredelo je. :)

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Svaka tebi cast sto imas interesovanja za ozbiljne stvari i sto u to investiras.

Ako vec treba da se da u motor...ovo su pravi potezi, a ljude brine kako se cuje i dal' mu legla boja :staa:

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
a ljude brine kako se cuje i dal' mu legla boja :staa:

Ako zvuči ko prdež pod vodom i ako te sramota da te vide na motoru, džaba ti Ohlins cartridge i linearno podešavanje.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 227 postova

Alex pomozi nama sto smo u nedoumici oko izbora guma za iducu sezonu...

ma ja se salim,uzeo sa bt 003rs,mislim da ce biti ok,jer ono sto sam vozio je katastrofa,nemozes ugrejati ni grejacima,ali za ostale staze sa pravim asvaltom samo d212pro,naravno od komponente dosta zavisi,u sloveni su najeftinije oko400e,ovde bog zna koliko0takoje.gif

Ja sam mislio da cu "mecku da rodim" oko te nabavke guma! Zamalo pa nisam otisao u Bosnu.

I sad mi nista nije jasno, da li to te robe nema (a nisam stekao utisak da je tako, ima to toga po magacinima) ili sam ja (kao, izgleda, i uvek) imao neke specijalne zelje?

Tek prvo sam hreo "Pirelli diablo rosso corsa", pa mi jedno 4 dilera nude (GLE SAD!!!) prednju 2009-to i zadnju 2010-to (KAKO LI SE SAMO UTREFI DA JE ISTO KOD SVIH???) po razlicitim cenama. Onda odustanem jer moje su 2008-mo, sasvim solidne i menjam ih zbog godista (Tako me posavetovali iskusniji, kazali mi da se ne zezam po krivinama i da kupim nove.). A i nije mi zao, rekli mi da bi ta guma mene mogla da isprepada, da se malo neobicno ponasa i da nije za mene.

Najzad nadjem neki "Metzeler Racetec K3 Interact" iz 2012-te, a i tu bilo natezanja nekih dve nedelje (Bili su prezaposleni oko automobila). I dobio sam i sezonski popust od 15%, nije mala stvar, sveukupno me kostale oko 290eur. Ma samo da te gume valjaju.

E sad moze li tu neki opsti zakljucak u vezi kupovine guma da se izvede u smislu kad i kako ... ? Ili nema pravila?

@ Maki

Lepo bi bilo da okacis ovda neke slike tockova (al' pre nego sto ih ofarbas u belo :lol: ).

P.S. Ako mi ne bude hladno da demontiram tockove, pa se uskoro cujemo za montazu guma (ako moze).

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

Alex pomozi nama sto smo u nedoumici oko izbora guma za iducu sezonu...

ma ja se salim,uzeo sa bt 003rs,mislim da ce biti ok,jer ono sto sam vozio je katastrofa,nemozes ugrejati ni grejacima,ali za ostale staze sa pravim asvaltom samo d212pro,naravno od komponente dosta zavisi,u sloveni su najeftinije oko400e,ovde bog zna koliko0takoje.gif

Ja sam mislio da cu "mecku da rodim" oko te nabavke guma! Zamalo pa nisam otisao u Bosnu.

I sad mi nista nije jasno, da li to te robe nema (a nisam stekao utisak da je tako, ima to toga po magacinima) ili sam ja (kao, izgleda, i uvek) imao neke specijalne zelje?

Tek prvo sam hreo "Pirelli diablo rosso corsa", pa mi jedno 4 dilera nude (GLE SAD!!!) prednju 2009-to i zadnju 2010-to (KAKO LI SE SAMO UTREFI DA JE ISTO KOD SVIH???) po razlicitim cenama. Onda odustanem jer moje su 2008-mo, sasvim solidne i menjam ih zbog godista (Tako me posavetovali iskusniji, kazali mi da se ne zezam po krivinama i da kupim nove.). A i nije mi zao, rekli mi da bi ta guma mene mogla da isprepada, da se malo neobicno ponasa i da nije za mene.

Najzad nadjem neki "Metzeler Racetec K3 Interact" iz 2012-te, a i tu bilo natezanja nekih dve nedelje (Bili su prezaposleni oko automobila). I dobio sam i sezonski popust od 15%, nije mala stvar, sveukupno me kostale oko 290eur. Ma samo da te gume valjaju.

E sad moze li tu neki opsti zakljucak u vezi kupovine guma da se izvede u smislu kad i kako ... ? Ili nema pravila?

e moj miche,nije problem naci gume nego naci gume koje drze na navaku,cak sam pisao i danlopu i reko dajte ljudi pravite nam gume za led asvalt1lol.gif

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Shim stack sam odabrao tako da dobijem maksimalno linearnu krivu prigušenja i da bude osetljiv u početku hoda,a mogu linearno da ga regulišem pomoću pomoćnih ventila gore na štapovima. Progresiju prigušenja regulišem sa količinom ulja u štapu, kod ovih kertridza sa 30mm klipom nivo ulja je bitna stavka i osetno utiče čak i manja promena. Opruge od 1.0kg su mi legle taman na ovih mojih 85kg. :)

Bilo je dosta igrarija dok nisam došao do toga da se motor ponaša tačno onako kako želim, ali vredelo je. :)

:offtopic::dexterr:

:givemebeer:

Izvinjavam se!

Zima je, pa ubi dosada. :cirka1:

@ alex r6

Jes' vec sam citao takve komentare. A onda sam cuo da asvalt trazi neko vreme da "odlegne", da nesto "odradi", ima tu neke hemije. - jel ovo tacno ili od Navaka nista?

(Nisam bio na Navaku, planirao sam za sledecu godinu, ali lako cu ja da odustanem - u ovim godinama lako me je poplasiti dobrim savetom (nemam trkackih ambicija (mator sam), trkam se samo sam sa sobom a za to mi Navak nije neophodan.))

Izvinjavam se!

Zima je, pa ubi dosada. :cirka1:

E isto tako i ja! :cirka1: :cirka1: :cirka1: i pomalo :Bokilic: (Sad jos kad zaredjaju slave ... Moram hitno kod zubara, toliko toga ne pojedenog na svetu a ja nemam cim da jedem.)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja