oldbiker 11 Napisano Avgust 21, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Umag Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system Prijavi odgovor kao problematičan Prebačeno sa www.autoportal.hr četvrtak, 16. kolovoz MOTO PROSVJED ISPRED TUNELA UČKA IZAZVAO ZASTOJ Iz protesta tunelarinu plaćali sitnim kovanicama Motociklisti koji u velikom broju prolaze tunelom Učka po drugi put organizirali su moto prosvjed koji su duhovito nazvali ‘lipa po lipa’. Motociklisti su s pravom nezadovoljni jednakom cijenom tunelarine za motocikle i automobile koja se naplaćuje za korištenje tunela Učka. Kako prvi prosvjed nije imao nikakve (re)akcije od tvrtke koja upravlja tunelom Učka, s najnovijim moto prosvjedom koji nije bio protiv propisa pokušali su ponovno izvršiti pritisak na tvrtku i obavijestiti javnost o ovom problemu. Nije logično da motociklist za jedan prolazak tunelom Učka plaća isti iznos 28 kuna kao i osobni automobil Prosvjed je organiziran na originalan način i nije protuzakonit. Najme, sudionici prosvjeda su na svojim motociklima došli na naplatne kućice ispred tunela Učka i tunelarinu platili kovanicama od jedne lipe. Koncesionar BINA-Istra motocikle svrstava po svom cjeniku u 1. kategoriju vozila u kojoj su zajedno motocikli i osobni automobile, te naplaćuje za prolazak kroz tunel Učka u jednom smjeru 28 kuna. To znači da su motocikisti plaćali tunelarinu sa 2.800 kovanica od jedne lipe, za što je blagajnicima u naplatnim kućicama trebalo puno vremena, pa su se stvarale na ulasku u tunel velike kolone. Originalan protest plaćanja sitnim kovanicama nije protuzakonit, a možda prisili koncesionara konačno na (re)akciju Motociklisti su samo doslovno provodili zamolbe da se pripremi sitan i točan iznos pri naplati cestarine, kako se ne bi zadržavao promet na naplatnim kućicama. Moto prosvjednici su najavili, u slučaju da se cijene ne promjene, da su spremni svaki dan dolaziti na tunel Učku i plaćati u sitnim kovanicama. Ne treba smetnuti da se na tunelarinu za Učku ne obračunava PDV koji je država velikodušno oprostila koncesionaru, a sjećamo se da se skupljao novac i po školama kako bi se financirala izgradnja tunela Učke. Epilog: Koncesionar BINA Istra uputio nam je poziv za sastanak ( sa predstavnicima moto klubova ) ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Avgust 21, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Extra fazon i to u sred turisticke sezone... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Avgust 21, 2007 Ducatista, 2912 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno je kako sa malo kvarnog mozga moze da se dodje na strava ideju. Podrzavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1453 Napisano Avgust 21, 2007 Drug član, 1388 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan he he he...genijalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Avgust 21, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam gledao i kklip na ovu temu.Svaka im cast vrhunski odradjen posao.Zamislite ljudi koji motorom moraju da prodju vise puta nedeljni kroz tunel.Nije tesko ozracunati da mogu da ostave i vise stotina kuna, a da bi shvatili koliko je to dodajte samo jednu nulu pa cete dobiti priblizno iznos u dinarima.Ispada da ti treba isto para za putarine i tunelarine kao i za gorivo. Jos jednom moja podrska za Hrvatske bajkere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Avgust 21, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam gledao i kklip na ovu temu.Svaka im cast vrhunski odradjen posao.Zamislite ljudi koji motorom moraju da prodju vise puta nedeljni kroz tunel.Nije tesko ozracunati da mogu da ostave i vise stotina kuna, a da bi shvatili koliko je to dodajte samo jednu nulu pa cete dobiti priblizno iznos u dinarima.Ispada da ti treba isto para za putarine i tunelarine kao i za gorivo. Jos jednom moja podrska za Hrvatske bajkere Eto jos jednog nacina da sve bude regularno a j..itacno!!! Kako bi to bilo na naplatnoj rampi kod nas, to je nacin koji moze dosta da promeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 21, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, moja podrska za Hrvatske bajkere Eto jos jednog nacina da sve bude regularno a j..itacno!!! Kako bi to bilo na naplatnoj rampi kod nas, to je nacin koji moze dosta da promeni. eto, javi kada hoces, ja odmah dolazim da to uradimo ovde. Dobre ideje uvek treba prepisati, samo treba voditi racuna da se odabere ili mesto sa najmanje rampi, ili dovoljno motora da pokriju sve rampe, povescu i TV ekipu da snima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 22, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan svaka vam chast i na ideji i sprovodjenju iste! ljudi, kad mozhemo da skupimo toliko motora na jednom skupu mozhemo i jednu trecinu toga pa da ideju sa naplatnim rampama sprovedemo u delo! mislim da to treba na jednom skupu da se organizuje odlazak do najblizhe naplatne rampe u sklopu defilea... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Avgust 22, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan nista protivzakonito a yebe u zdrav mozak ;D genijalci. vec vidim kod nas zastoj od par KM i to u sred sezone... e, to bi bilo nesto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 22, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Super ideja! Samo, moj paranoični mozak već vidi zajedljive srpske automobiliste koji od pozadi trube i je*u širu i užu familiju... možda se neki ludak i zaleti pa napravi belaj.... Nego, koliko je kod nas putarina? (Ozbiljno, nemam predstavu - ne vozim se auto putem). Naša najmanja kovanica je 1 din (ili .5, ne sećam se da li je to izbačeno?) Znači, za putarinu od 100 kinti, treba 100 novčića... puta X motora... Susjedi, kak ste to organizirali? Banka/pošta, ili je svak skupljao sitniš? Pa onda, treba to i poneti, a da se ne razvale džepovi na jaknama Da li ste na rampi brojali lipu po lipu, ili ste im dali kilo gvožđa pa da oni broje? Ima tu par tehničkih i bezbednosnih detalja, nije to tako jednostavno.... Opet, bravo za ideju, moram priznati da mi je malo krivo što se mi nismo setili prvi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Avgust 22, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha ... Svaka chast ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Avgust 22, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Carevi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 184 Napisano Avgust 22, 2007 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kod nas na putarinama se ne bi uzbudili uopšte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Avgust 22, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan uuuu pa daj mi na sozinu nasu 2.5 eura da placamo kovanicama od cent znaci 250 kovanica, dok nasi strucnjaci ono minijaturno izbroje pored redovnih guzvi od stotinak metara , moze to biti pola dana dok se prodje , pregenijalno svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldbiker 11 Napisano Avgust 22, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Umag Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system Prijavi odgovor kao problematičan Evo i dvije slike: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Avgust 22, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Divim se organizaciji i sloznosti. Moje misljenje je da to ovde nikada ne bi uspelo... Broj najavljenih ucesnika bio bi direktno srazmeran broju dana do dana "D". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 22, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pa dobro, i ja verujem da si u pravu, a da se poveca broj uzastopnih dana za istu akciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 22, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast ljudima na ideji! ali kod nas... ne znam za vas ali ja nemam zašto da protestujem, ja ne plaćam putarinu a i ne mislim da počnem. verujem da je tako i kod većine. ako počnu da nas jure ili nešto (a to bi voleo da vidim) onda može i protest. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Avgust 22, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;Dcarevi ste ne bi voleo da sam na mestu ove tete sto broji pare :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Avgust 22, 2007 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Skoro nisam cuo za genijalniju ideju. Nije nezakonito, a nateralo ih je da se zamisle samo tako :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Avgust 22, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Odličan vid protesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodjo 9 Napisano Avgust 22, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: bijeljina Motocikl: BMW R1100RT,HONDA CB650 SC Prijavi odgovor kao problematičan mnogo dobro urađen posao i lijep primjer složnosti.svaka čast ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je fantastična ideja.Predlažem da i mi uradimo slično na naplatnoj rampi auto-puta, a za to možemo iskoristiti prvi sledeći moto skup u Smederevskoj Palanci.Obzirom da auto put nije daleko možda bi mogao i defile da bude kroz naplatnu rampu, ako se organizatori slože.Svako može da se snađe za 80-100 dinara kovanog novca u prodavnici u svom kraju.Ne bi bilo loše i najaviti medijima ovaj svojevrsni protest, mislim da bi i njima bilo interesantno, a preko njih bi mogli izraziti naše nezadovoljstvo visinom putarine za motocikle. Evo posla za momke koji hoće da prave peticiju za registraciju, ovo je jednostavnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmossat gsr 600 1 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Beograd , Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Ideja je ok , ali za pocetak mislim da se treba fokusirati na 2- 3 rampe jel ako bi krenuli na sve rampe to bi bio totalni kolaps , zamislite bubanj potok nedelja , ljudi se vracaju sa godisnjih odmora, vikenda......... Katastrofa , mislim da ne bi trebali da ispastaju neduzni ljudi cekajuci na rampi vise satii po najvecoj vrucini sa malom decom, starim osobama umorni od puta i sa ko zna sa kojim problemima dolaze i sta ih je do tada snaslo na putu ....... a tu su i kamionisti ,autobusi ............. napravila bi se kolona do prvog izlaza sledecega na 2-3 km ili iskljucenja ako ne i vise , zamislite da dodje do nekog udesa ili nekome pozli a ne moze da prodje ili hitna pomoc da dodje. .................... a svakodnevno se transportuju povredjeni ili bolesni iz drugih gradova u Beograd, sve bi to bilo lepo kada se nasi vozaci ne bi nasli i u zutoj traci pa da ne smetano prolaze vozila pririteta........................ Mozda gresim mada.......... Licno bi voleo da se okupimo u vecem broju pa pred neku resorno ministarstvo blokirajuci ulicu na par sati ili nesto slicno ...................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Cosmossat. Da ne blokiramo bas sve, ali barem 2/3. A i Sozina...2.5 eura za prolaz... Crnogorci, svratite kod nas, a mi posle do vas na protest :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...