Jump to content

Moto Zajednica

Ulica Milentija Popovica (kod sava centra) i "genijalci" iz hitne pomoci

Recommended Posts

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

Setam kerusu ispred zgrade, prilazi mi komsija i kaze "neki tvoj kolega je kod sava centra malopre imao udes na motoru, udarila ga neka zena od pozadi kolima", trcim kuci, vracam kerusu, vatam kacigu, palim motor i pun gas pravac sava centar. Stizem i imam sta da vidim, motor lezi na trotoaru izlomljen i na semaforu stoji crveni auto. Prilazim, gledam motor zaprepasteno i odmah pitam ko je povrejen, nudim pomoc, pitam sta? gde? kuda? kako? Decko mi samo izjavljuje tu sam, ziv sam, noga boli, ledja bole...

Splet dogadjaja:

Decko stoji na semaforu u ulici Milentija popovica kod Sava Centra u pravcu usca, otvara se zeleno, lagano krece sa semafora i stize do sledeceg pesackog gde mu izlece pesak na crveno, koci i stize ga od pozadi gospodja sa kolima. par minuta kasnije staje marsovac na apriliji i naredjuje im oboma da sklone vozila sa puta(naravno da su uvidjajci kad su dosli pravili problem zasto su vozila pomerana, jer kad ima povredjenih,TO SE NE RADI!)

Doticna gospodja je prvo izjavila policiji (koji su dosli dva ipo sata posle udesa) da se decko sa yamahom samo stvorio ispred nje i da ga nije videla da je kocio, da bi posle ipak priznala policiji da je slucajno umesto kocnice stisla gas i popela se na motor, a decka katapultirala par metara dalje.

U celoj prici me ni malo nije iznenadio postupak doticne gospodje, nego postupak momaka iz hitne pomoci koji su stigli na lice mesta tek sat vremena kasnije bez obzira na to sto je uredno javljeno da ima povredjenih i da je motor ucestvovao u udesu, a da bude jos veci biser u celoj prici na koji sam se licno zgranuo je izjava istih:

"Malo te bole ledja, to sto te boli noga, mislim nije polomljena, mozes da se oslonis, glavu nisi udario, nema potrebe da te vozimo u urgentni, dodji sam posle ili neka te neko doveze, ionako je to samo za ortopediju",

-Alo bre ljudi, moguce unutrasnje povrede, povreda kicme, naprsnuca kostiju!!!,

moje zgrozavanje i ubedjivanje istih da decka odvezu u urgentni nije urodilo plodom, te je na kraju i sam decko video da nema vajde i odustao od hitne pomoci. Na kraju ga je ista gospodja koja ga je i udarila odvezla u urgentni, posto nije hteo samnom da sedne na motor.

Cuo sam se posle s njim, istegnuti ligamenti u skocnom zglobu i generalno ugruvan, sve ostalo OK. Decko se zove Milos, clan je ovog foruma, mada mu nisam zapamtio nick, a evo su i slike sa mesta udesa...

I4Fmh_imag0128a.jpg

w4TAM_imag0127x.jpg

Fhdvf_imag0126aq.jpg

bJOkn_20110923003.jpg

ykgbN_20110923002.jpg

XOruG_20110923001.jpg

.

PS: Za momke iz ekipe hitne pomoci stvarno nemam nikakav komentar, zgranut sam...>:(

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

Hitna pomoc tuga pregolema, a i marsovac mudrijash je 'dobar'.. Kolegi zelim brz oporavak, i da uspesno naplati stetu i sredi motor.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.

"Malo te bole ledja, to sto te boli noga, mislim nije polomljena, mozes da se oslonis, glavu nisi udario, nema potrebe da te vozimo u urgentni, dodji sam posle ili neka te neko doveze,

Nazalost tako rade, tako sam ja prosao u NS u Urgentnom, kada sam pre 3 meseca imao udes, isto mi to rekli i niko mi neveruje da imam povrede vrata i vrtoglavice posle toga>:(

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

naletanje od pozadi, situacija od koje se najviše plašim. i još jedan očigledan primer, koji pokazuje svu besmislicu obaveze posedovanja kompleta prve pomoći!

• Ne silazi, 7393 postova
  • Motocikl: TDM 900

Meni niko ne veruje kad pricam da su smradovi i da su sposobni da ostave coveka na cedilu. U ovakim situacijama covek se pre treba nadati da se slucajno zadesi neko od ljudi kao Almighty pre nego ovi sluzbeno. Posle citanja njegovog posta, vise ne znam sta da mislim. Krivo mi je zbog bajkera na Yamahi, ponosan sam na Almightija jer mi je uvek drago da cujem za takve ljude i nekako, ogorcen sam i zabrinut na rad jedne ustanove koja duzna da ukaze svu neophodnu pomoc i brine se o svojim gradjanima. Strasna je pomisao da nikoga ne zanimas i da nemas gde u ovakvim siutacijama.

Citajuci ostale nesrece i sranja, realno u svakoj od opisanih vidi se nemar i nebriga sto samo ukazuje da zivot u Srbiji NE VREDI. Kao da smo u Pakistanu ili Indiji. Prvom prilikom se treba popakovati i otici odavde.

• Braveheart, 702 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

brate svaka tebi cast sto si dosao da mu pomognes! a za ovu zenu stvarno sam zgranut jbt stisla je gas umesto kocnice auuu,koji mozak... imao je srece kolega sto je ostao ziv,nadam se da mu je bolje i da ce se brzo oporaviti! Pozdrav veliki :takoje:

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado

Prosao sam tuda juce, izbrojao sam jedno 5 kolega sa motorima (ja sam bio peske). Nista nisam shvatio sta se desilo - auto zveknut spreda i stoji jedno 10 metara dalje od motora na trotoaru... nisam ni primetio da je motor sabijen jer sam gledao gde je vozac. Laknulo mi je kada sam video da je dobro (ali i pod stresom).

Nadam se da ce sve biti u redu i da ce uspeti da nadoknadi stetu i da 'izleci' motor - stvar je ocigledna.

Drz' se Milose, slavi ovaj dan, ma kako ti cudno zvuci, moglo je da bude mnogo, mnogo gore.

• Svrati ponekad, 248 postova

Hitna pomoc - zlo i naopako

U Pancevu,cesto se zapricaju,ili jedu/piju burek pa ne mogu da prekinu u sred jela,pa im do Starceva treba pola sata,a kolima bez sirena i rotacija treba 7 minuta

• Zainteresovan, 952 postova

Policija je pesacima nametnula osecaj nedodirljivosti, vozim decenijama i vidim da zadnjih godina idu preko puta kao ovnovi, to ponasanje je ranije bilo rezervisano za nagluve i senilne. Ne okrecu glave kao da je tudji zivot na kocki. Ne znam sta kaze statistika ali verujem da ih vise strada nego pre. Ja se i dalje kao pesak drzim onoga sto sam naucio na polaganju, zebra je mesto na kojem smem da predjem put ali tek kad se uverim da nema vozila.

• Podržavam 5

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

svaka cast druze tebi!0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

nasem drugari brz oporavak i neka presavije tabak....i neka ode opet u urgentni, pozali se na bolove u vratu i da malo nosi kragnu....em lepo stoji em se naplati oko 2 soma evropejaca(neko je napisao o naplati stete neki post, pa neka ga nas drugar lepo procita)---

masina ce se srediti i biti jos lepsa....

HVALA BOGU DA NIJE CRNA HRONIKA...od nje mi se kosa dize na glavi svaki put kad otvorim forum.....

ZIVI BILI, OVO JE BIO DOBAR DAN!

• Svrati ponekad, 377 postova

eto. i posle sam ja lud. zamenila gas za kocnicu. gde su sad oni pametni sto pricaju NEMOJ TAKO TO JE NECIJA MAJKA SESTRA CERKA. boli me bre uvo koliko je ispala korektna pa je odvezla decka u bolnicu, jebo je onaj ko joj dade volan bukvalno. zene u saobracaju <_<, nekako nije prirodno ni kad se izgovori.

• Podržavam 2

• chef, 1843 postova

zene u saobracaju <_<, nekako nije prirodno ni kad se izgovori.

mnogo se sa tobom ne slažem ali ovo se slažem jer je i naučno dokazano. izguglajte - veza između nivoa testosterona i motoričkih funkcija. koga baš zanima može da potraži i emisiju PBS-a na tu temu. detaljno je obrađena tema, sa sve dve grupe ispitanika i nizom testova koje su uradili....

žene koje imaju izvrsne motoričke funkcije imaju i povišen nivo testosterona. to su one što su bile tomboy kao male ... kao ja npr 1oda.gif

(maski)

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 377 postova

Da, to je veoma zanimljiva tema. Dokazuje i da su levoruki ljudi U PROSEKU bolji vozaci od desnorukih. Jer su jos u materici bili izlozeni visokom nivou testosterona pa su na taj nacin postali levoruki. A i desna strana mozga kontrolise levu ruku, kao i "voznju",

da leva strana mozga kontrolise voznju slupao bi se posle metar. Rossi, Senna :zvizduk:

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

Sedeo sam danas sa Milosem na kafi, nick mu je Camby. Dobro je, objasnio sam mu sta, kako sa osiguranjem i tako :)

Sve je dobro sto se dobro zavrsi :takoje:

• Podržavam 15

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Sedeo sam danas sa Milosem na kafi, nick mu je Camby. Dobro je, objasnio sam mu sta, kako sa osiguranjem i tako :)

Sve je dobro sto se dobro zavrsi :takoje:

Dobio si jedan zeleni krstić, plusić, bem li ga šta je , od mene me :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja