Marinko94 12 Napisano Septembar 20, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece Svima nedavno sam odlucio da kupim malo bolji motori vozio sam tomos atx 50 pa sam sad odlucio nesto malo vece ! nasao sam jedna Suzuki RF600r 94 god 58000 km preso cena je oko 1300 eura Sad mi recite dali je to dobar motor za pocetnike posto do sad nisam vozio veci motor od 125cc i njegove osobine Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 20, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je mnogo za početak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 20, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan pa od 125 je mnogo slabo i masina im je nikakva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 20, 2011 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan malo preejaka masina za pocetak, taj ne oprasta greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 20, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan ali ljudska voznja bez divljanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 20, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan A što pitaš da li je dobar za početnike kad već znaš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Septembar 21, 2011 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam vozio ta mala cudesa pa sam onda posle 12 godina voznje bicikla seo na Suzanu od 750 cc Samo prvih 1000 i jace km predji laganica polako koci polako dodaj gas i nemoj puno da fantaziras ono dizanje na jedan leganje u krivinama ono do daske i kojekave zajebancije i nema sta da brines. Sto bi se reklo radi stvari kad si samo siguran da je sve kul i nema frke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 21, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nista neznam Andreja Hvala savo na ovom tekstu,tako sam i planirao da vozim,samo da malo prikupim savete Ovako je lep motor,videcemo kad ga kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 21, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako jer zna neko malo vise o motoru ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Septembar 21, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/26402-rf600-r-1992-1999/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Septembar 21, 2011 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je kume... pogledaj crnu hroniku! A ima i jedan tekst o RF seriji:http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/63070-suzuki-rf600900/page__view__findpost__p__1047017__fromsearch__1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 21, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi prvo 125, max 250ccm poradi sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1512 Napisano Septembar 21, 2011 Drug član, 955 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidja RF600, lepo sam se vozikao sa njime, cena je korektna ako je ok motor. Ja bih licno uzeo. E sada, ti ako ces da divljas ima da se razbijes i sa skuterom, ali u svakom slucaju polako, zajebi usijanu glavu Jebote Gile mani ova sranja po temama bre... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 21, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Niko tebi nemoze da zabrani sta ces da uzmes, to je tvoja licna stvar. Prihvati to kao dobar dan sto se mnogi ljute na samu pomisao veceg motora bez nekog pred iskustva (125,250ccm..) Neki su i pretekli uceci se odma na velikom motoru da se vozi, ali nazalost mnogi nisu bas daleko stigli i nisu uspeli da naprave neku kilometrazu. Takvi, zavrsili su prosuti po putu i pored puta, i da muka mi je vise nositi svecu i voziti motor na celu pogrebne kolone nastradalim drugarima jer su sa 50ccm presli odma na 1000 kubika.. A ako ti malo 125, kupi chopera ili endura od 500-600 kubika mani se sportaka. Budi Cool imaj unucice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 21, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Baci tu pogled http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/53637-gile-extremeboys-dve-godine-kasnije/page__p__925266__hl__gile_extremeboys__fromsearch__1#entry925266 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 21, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Post od jednog lika pre 3godine: Druze, ostavi se bilo cega preko 125cc (2t za pocetak sa blokadom ili 4t bez) dok ti lepo ne NAUCIS da vozis...MINIMUM jedna godina voznje (po meni je i to malo). Ostavi te price "polako cu ja" za nekog ko nije imao 17 godina (a svi smo imali ;D) i ko nije citao crnu hroniku i statistike, ko nije video svoje drugare skrsene i mrtve, ko skoro svaki dan sezone ne vidi nekoga skrsenog na ulicama. Odgovorno ti TVRDIM da ti takav motor ne mozes da VOZIS (pod "vozis" mislim na stvarno koriscenje i upravljanje motorciklom). Isto tako, jako je velika glupost posmatrati kako ti motor "stoji", tj. da li si veliki ili nisi. Posto prelazis u svet MOTORCIKALA, vreme je da ODRASTES i da prestanes da gledas motor kao nesto cime ces se prikazivati pred seoskom rajom i curicama. Motor je da se vozi, ne da se sa njim prikazujes, i najmanje je bitno kako na njemu izlgedas. Vise mi je muka da pisem na ovu temu, ocigledno jako malo znas o tipovima motora i onome sta pruzaju, tako da ti predlazem da pocnes sa informisanjem/citanjem i edukacijom, kao i da pretrazis forum gde ces naci mnogo slicnih tema u kojima sam i ja a i ostali penili i penili (uvek se javi neko bez iskustva sa pitanjem tipa: "Nisam dosad vozio motor/vozio sam skuter, da li je bolje da kupim R1 ili GSX-R 1000?". Cenim da imas jos dosta da naucis...nauci, procitaj, pa kad budes imao OZBILJNO pitanje da postavis, javis se. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Septembar 21, 2011 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako je verovati po nalogu decko ima 17. godina i nema pravo da vozi nista ozbiljnije jos par godina. Da li ce se pridrzavati zakonu nije moja briga,ali spominjem. Sa svojim godinama moze ganjati neku 4T 125-icu eventualno 2T masinu sa manje snage (makar tako bilo zavedeno u saobracajnoj). Cak i kad napuni 18. nece moci da vozi sportaka od 600ccm jer svaki prevazilazi limit sto se snage agregata tice (a bogami i odnosa KG/KW) vec nesto tipa Suzuki GS500/Kawasaki GPZ 500S odnosno nesto od mnogobrojnih enduro,touring motocikala. Sto se same filozofije ucenja i prilagodjavanja snaznijem motoru tice slazem se da je vrlo opasno preci sa Tomosa na bilo sta iz super sport klase. Varijante "nisam vozio nista jace od 125-ice" ne pije vodu jer ga nisi vozio celu sezonu da bi osetio motor. Meni je prelazak sa APN-a na Apriliju RS bio kao da sam iz stojadina seo u BMW M3 sto u principu i jeste dobro poredjenje. Pogotovo sto je RS-ka odlicna masina za uhodavanje u vode sportaka jer u toj klasi nema niceg pribliznijeg trkackom motoru uz odlicnu ciklistiku i povratni osecaj. APN je posle ovoga bio moped sto u stvari on i jeste,ali se pogled na njega vrlo brzo promeni kad se popnes na sledeci stepenik. ATX je manje vise isto cudo Posle toga je bilo nekoliko pokusaja tj probanja tudjih motora starije garde iz klase 600ccm da bi otprilike uvideo sta mi najvise odgovara. Ja sam se pronasao u FZR-ki koja mi je uz normalnu voznju podarila lep broj kilometara i dan danas mi je krivo sto je nemam u garazi. Posle RS-a sa kojim sam prosao sito i reseto (bez padova na srecu) lako mi je bilo da se "smestim" na jaci motor jer sam ipak nakupio neko iskustvo,a dovoljno sam miran na saci i u glavi da ne pravim pocetnicke greske. Mlada glava i jak auto/motor cesto nebivaju dobra kombinacija.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zixx 64 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Beograd, Zajecar Motocikl: Yamaha FZ1N Prijavi odgovor kao problematičan Gile i Thaedass su totalnu upravu. Sve u svemu niko se nije rodio naucen i najpametnije ti je da krenes postepeno. Bar za pocetak da vozis malo duze neku 125 - ticu, pa onda da skocis na nesto drugo. Moj drug je vozio princa 125 i presao na Rf600 i ponekad ga uhvate bubice i krene da luduje i onda ga mi stignemo i izlupamo . Najgore je kad umislis da znas da vozis i da kontrolises motor,a to je veoma teshko za kratko vreme osim ako nisi profi. Samo pamet u glavu. Kod nas u Zajecaru je pre neki dan poginuo decko. Proleteo je kroz grad sa 140 km/h i izgubio kontrolu i zakucao se u parkiran auto i pritom nije imao kacigu. ZAto uvek pamet u glavu. E sad ti mozes nase komentare da prihvatis ili odbijes to je vec tvoja stvar mi ti ne zelimo nista lose, pa sad kako odlucis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 22, 2011 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan stvarno neznam zasto ljudi uopste i postavljaju ta pitanja na forumima, tipa "dali sa 50ccm na 600ccm" i slicno kad na kraju svakako uzmu ono sto hoce.... Nase (kolektiv Bj bikers) je samo da ih pravilno uputimo sta i kako bi bilo najbolje i da se nadamo da ce sami shvatiti u cemu je poenta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Gile i Thaedass malo ste mi promenili misljenje Kad sam video ovu sliku nebi ni na biciklu seo A polozio sam po starom zakonu pa od sledece godine imam preko 125 cc ali sta je tu je gledacu da kupim nesto od 125 -250...bar dok ne steknem neko iskustvo....Pa sta mi preporucujete da uznem ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Brate, nije samo fora u tome da li ces ti brzo da vozis ili ne ima dosta toga i u tehnici a takodje i u nekim greskama koje ces sigurno praviti a koje neki motori prastaju a neki bas i ne toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinko94 12 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha Yzf R1 Prijavi odgovor kao problematičan pa da znam i to al ja ovaj atx vozim vec 7 godina i svasta sam naucio i o motoru i o saobracaju i steko sam neko pocetno iskustvo Ali za ovo preko 250cc treba dodatno iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo najgluplje stvari kao sto je otvaranje gasa u nagibu gde ja bar znam dosta ljudi koji su se usrali kad je kod promene podloge tocak krenuo da proklizava(onaj dobri stari beli asfalt, mozes slobodno da se ogledas u njemu) ili su se uspanicili zbog nekog drugog razloga pa uopste ne mogu da kontrolisu gas, ili menjanje brzina pred krivinu, gde ako se preracunas slabiji motor samo malo cimne a ovaj od 100+ konja ime da bude malkice zajebaniji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, mozda sam malo preterao sa onom slikom. Ali primera radi: Idem na pravac 140-150 i ulecem u krivinu koja je u padu (nizbrdica) sa nekih 100-110 km/h, neznam iz kog razloga proklizava mi prednji tocak i snjim zadnji kraj pocinje da mi plese nekontrolisano i....... neznam sta sam uradio, ali sam reflexno odreagovao i smirio motor, znaci majke mi, neznam sta i kako sam to uopste uspeo... (sta bi tu uradio neko ko je pre togavozio ATX ?) .... izlazim iz krivine, niza, sledeca krivina PRZENJE I OBORANJE DO DASKE SA POVISENIM NIVOOM ADRENALINA U KRVI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zixx 64 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Beograd, Zajecar Motocikl: Yamaha FZ1N Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi koliko para si spreman da izdvojis za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...