Jump to content

Moto Zajednica

Oldtimeri bez papira

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 586 postova
  • Lokacija: Bgd
  • Motocikl: ADV T☆34

Ako je motor iz Srbije, tj. ako je ikada bio registrovan na teritoriji Srbije, i pri tome se zna registarsko podrucje, onda mozes u nadležnoj policijskoj upravi da dobiješ potvrdu o poreklu, a dalje ti je otprilike mlaćenje sa svedocima ili naslednicima motora po sudovima, da nije kraden, da ti ga prodaju, ustupaju...

 

Ovo sve prihvati sa rezervom, jer na teritoriji Beograda, neke stvari se različito tretiraju po opštinama, a da ne pričamo o unutrašnjosti. Koliko sela toliko pravila...

Pozz.

:zdravo:

 

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 14 postova

Da to je tacno za razlike od opstine do opstine! Ali cak i da imas te preduslove moras pronaci vezu-coveka koji ima pristup staroj kartoteci i plus da je taj voljan da provede neko vreme u listanju istih! Pradpostavljamo da takvi stari motori nisu odavno bili registrovani tako da nisu u kompjuterskom sistemu nego mora rucno da se lista! Ali mora se pregledati i zakon-tj izmene! Recimo ranije si mogao tomose i kultivatore da registrujes sa dva svedoka bez saobracajne! Medjutim od prosle-predprosle god ni to vise nemoze! zakon se menjao!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1404 postova
  • Lokacija: Jagodina,Srbija
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

To sa dva svedoka je moglo ali samo za mopede,bickle sa pomocnim motorom,registrovali smo jednog apenca tako ali pre 10-ak godina,vece kubikaze moze ali da je bar jednom bio registrovan,ili racun iz prodavnice kada je kupljen,ali tu opet ako tada nije placen porez zaracunavaju sve do sada pa ispadne poprilicno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 751 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Ja sam pokusao da dobijem papire za dedin motor,adler iz 50 i neke.Odjavljen je bio ali je deda izgubio sabracajnu.Nisam mogao da uradim nista po tom pitanju.posto je navodno arhiva u haosu a deda nije znao staru registraciju.Motor sam prodao i cuo sam da je zavrsio negde u vojvodini...bez papira.Pa sad vidite....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vinyl rider, 784 postova
  • Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Ja sam dobijao jedan NSU za pola bureka sa sirom samo zato sto nije imao papire a trenutni gazda ili vlasnik (nema papire pa je vlasnicko stanje jos neutvrdjeno) nije vise imao zivaca da se boksuje sa papirologijom i sa cuvenim FT1P ( Fali Ti 1 Papir ) sindromom.

A ni ja nisam imao zelju da to radim iako sam vidno mladji od prodavca motora.

 

Steta takvog motora, bio bi lutkica .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5900 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Imao sam NSU 250 OSL. Kupio ga od vlasnika koji ga nije vozio 18 godina. Saobraćajna izgubljena, al ima tablicu. Napravim sa dedom ugovor i overim u sudu , sredim motor, uradim tehnički i odem u SUP da registrujem. Tamo mi prvo uzmu staru tablicu , na registracionom listu napišu da je vraćena tablica i udare pečat, te mi kažu da za registraciju dođem sutra - valjda mora da prođe jedan dan .

Dođem sutradan, predam papire, službenik počne da radi i sa onim papirima ode negde nazad - verovatno da nađe dosije od mog motora. Vrati se posle pola sata i kaže da motor nije moguće registrovati jer nema dosijea ( motor je ranije bio registrovan baš u ovom SUP - u).

Ja se tu pobunim i on me pošalje kod šefice saobraćajnog odelenja. Odem kod šefice, izložim joj problem, ona počne da zove telefonom nekog ( verovatno ovog službenika ) i na kraju mi kaže : " Žao mi je, al ništa od registracije, motor dugo vremena nije bio registrovan, njegov dosije je bio prebačen u arhivu u podrum, bile se podigle neke podzemne vode pa se podrum poplavio i arhiva propala .

Razmišljao ja šta da radim, kupio motor, sređivao ga nekih 5 - 6 meseci, uložio i novca i rada, truda . . .

 

Rešim da se vozim, računam - nek me policija zaustavi i napiše prijavu, pa ću kod sudije da se pojavim sa svim papirima, ja sam uradio sve što je bilo do mene ( tehnički ispravno vozilo, sve uplaćeno, stara tablica od motora ), pa nek Sup objašnjava sudiji zašto neće da registruju. Vozio sam se više od mesec dana po celom gradu i niko me nije zaustavljao, valjda i ovi saobraćajci navikli na mene, znaju da imam dozvolu i registrovan motor .

Jednog dana odem motorom kod prijatelja koji je držao kafić, parkiram motor ispred bašte i odem do prijatelja koji je sedeo sa jednim starijim čovekom pa sednem sa njima. Pričali malo i onda me ovaj čovek pita za motor koji je, šta kako i da li je registrovan jer nema tablicu. Ja jedva dočekao da se nekom izjadam, kažem kako me ebu ovi iz supa i neće da mi registruju motor, pa se sad vozim i čekam da dobijem prijavu pa da uz pomoć suda rešim problem. Naravno, pokažem čoveku svu papirologiju jer sam je nosio uz sebe kad se vozim.

Čovek sve to pregleda pa mi kaže : Dođi ti u ponedeljak u sup kod te šefice u 10.00, ja ću biti tamo pa da rešimo taj problem . Potom se čovek pozdravi sa nama i ode. Pitam prijatelja - ko je ovaj, kako će on meni da reši problem ?, Prijatelj mi kaže - To je pokrainski načelnik za saobraćaj - šef onoj šefici iz Sup-a .

Sačekam ja ponedeljak, odem do Sup-a, tačno u deset zakucam šefici na vrata, uđem - unutra ona i njen šef sa kojim sam pričao, kažem zašto sam došao, šefica krene odmah : " Pa rekla sam ti da to nije moguće registrovati " - Načelnik, njen šef : " A u čemu je problem, daj da pogledam te papire " ( pravi se da me ne poznaje ) . Gleda on te papire, šefica mu priča o poplavi i uništenoj arhivi. . . Onda joj on kaže : " Znam za arhivu, a da li ste gledali u registru izdatih tablica ( To je ona zelena knjiga u koju upisuju kome su izdate registarske tablice ) - taj registar postoji, on nikad nije bio u arhivi" ?

Šefica brže bolje pozove telefonom nekog, doneše joj registar, nađoše da je tablica koju sam vratio bila izdata dedi od kog sam kupio motor - sve se povezalo. Načelnik reče " Eto, sve se našlo za par minuta, registrujte čoveku motor " . Šefica uzme onaj moj registracioni list, napisa na njemu " registrovati " i potpisa se pored tog, pozva službenika telefonom, dade mu onu knjigu i papire od mog motora i reče mu Registrujte ovaj motor. Ja se zahvalim, krenem sa onim službenikom i posle pet minuta izađšem iz Supa sa tablicom i saobraćajnom.

 

Eto, raspisao sam se malo, al možda ovo moje iskustvo pomogne nekom. Ako neko ima neki motor bez papira, a ima tablicu od motora - vrlo lako može da nađe ko je bio prethodni vlasnik .

  • Hvala 1
  • Podržavam 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 751 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Mrzelo ih da traze,inace to je redovan postupak u takvim situacijama.

 

Nisi u pravu,komsinica mi radi tamo i kaze da bez nekog traga,tablica ili slicno nema sanse da se nadje jer im je arhiva u haosu!Znaci trazila bi mesecima,zato sam i odustao i prodao motor!Imao sam dedine slike sa tim motorom,ali ni na jednoj se ne vidi tablica!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova

A npr da i imam tablicu iz 1900 i neke, vlasnik na kome je bio motor vec davno na onom svetu, kako bi mi to pomoglo?

 

Opet bih morao po sudovima da se bakcem? Nadjem njegove neke, pa na ostavinsku ili kako vec, pa tek onda neki ugovor sa naslednikom?

 

To me izadje dosta para.....

 

 

Kakva je situacija sa nekim oldtajmer klubom, motor je 1954 god, moze li nesto preko njih?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vinyl rider, 784 postova
  • Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Prvo da odgovorim na pitanje : u svakom klubu SIGURNO ima nekog ko radi u službi i voljan je da pomogne ( ukoliko nije mutljavina ), ja da sam u takvoj situaciji sigurno bi pomogao da se jedan takav DEDA vrati u nove gume.

 

 

U mom slučaju to nije bilo moguće, motor nema ništa od pripadajućih stvari, ni papir ni staru tablicu - NIŠTA. 0plac.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3121 postova
  • Lokacija: Svilajnac
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Sto se mog iskustva tice (skorasnjeg) ako motor nije bio NIKADA registrovan i nema bilo kakvog vlasnickog dokumenta(racun, ugovor o kupoprodaji pa da je i iz 1941-ve godine...) nema sanse da se registruje-svedoci vise "ne piju vodu"!!

Ako jeste a u SUP-u (navodno) ga nema u arhivi onda moze! Drzavi je duznost po zakonu da cuva arhivu... e sad' ako je arhivu potopila podzemna voda, ili je Djoka moler prosipao farbu '60 i neke godine ili Pera lozac potpalio kotao '80 i neke to nije Vas problem vec problem Drzave!

Slican problem je nedavno imao jedan moj prijatelj, koji je nakon niza odvracanja da se nadje podatak o automobilu pripretio Sudom u Strazburu i za nekih 30-tak dana zavrsio posao-napominjem da je ovde problem bio u neagilnosti nadleznih!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova

Ja sam uspeo da nadjem tablicu motora, e sada krece show trazenje.

 

Zna li neko kako da razaznam iz kog je grada, jer tablica pocinje sa C pa petocifreni broj C = Srbija

Ima na sebi petokraku, izgleda je iz SFRJ :)

 

Nasao sam na netu da su se takve tablice koristile u periodu od 1945-1961 godine, a zatim su prebacili na latinicna slova da bi se nase tablice lakse identifikovale u inostranstvu.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 142 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Honda gl400

Naiso sam na oglas na polovnim automobilima za Moto Guzzi. Zvao, kaze lik da nema papire sem racuna sa otpada odakle je kupljen i kaze da je bio koriscen u vojne svrhe. Jel ima nacina da se registruje posto sam oduvek zeleo da vozim Moto Guzzi-ja?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 751 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Ja sam imao Adlera 250 ccm (dedin motor),koji je bio uredno registrovan u Negotinu,deda je odjavio isti i izgubio dokumente.U supu su mi trazili broj tablice kako bi ga nasli u arhivi i posle par pokusaja i raznih veza nisam uspeo da dobijem papire.Prodao sam ga bez papira i sta se desilo dalje sa tim motorom nemam pojma!Razlog ne nalazenja podataka je taj da ne mogu nista da urade bez nekog dokumenta,broja tablice ili slicno posto je arhiva u haosu!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 493 postova
  • Lokacija: NL / Bgd
  • Motocikl: Honda Vision

Naiso sam na oglas na polovnim automobilima za Moto Guzzi. Zvao, kaze lik da nema papire sem racuna sa otpada odakle je kupljen i kaze da je bio koriscen u vojne svrhe. Jel ima nacina da se registruje posto sam oduvek zeleo da vozim Moto Guzzi-ja?

 

Ako ima racun onda bi trebalo da je dovoljno, to je kao kad odes da kupis novo vozilo i dobijes racun, pa sa njim ga dalje registrujes.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 290 postova
  • Lokacija: Gornji Milanovac
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

Naiso sam na oglas na polovnim automobilima za Moto Guzzi. Zvao, kaze lik da nema papire sem racuna sa otpada odakle je kupljen i kaze da je bio koriscen u vojne svrhe. Jel ima nacina da se registruje posto sam oduvek zeleo da vozim Moto Guzzi-ja?

 

Ako ima racun onda bi trebalo da je dovoljno, to je kao kad odes da kupis novo vozilo i dobijes racun, pa sa njim ga dalje registrujes.

Ako nema kupo prodajni ugovor između vojske i otpada nemani registracije...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 293 postova
  • Lokacija: Sombor
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Zna li neko kako da razaznam iz kog je grada, jer tablica pocinje sa C pa petocifreni broj C = Srbija

Ima na sebi petokraku, izgleda je iz SFRJ

 

C je ćirilična oznaka za Srbiju, S je oznaka za Sloveniju,iz toga se grad nezna,a arhivu su uglavnom pobacali tako da eventualno sudski postupak može nešto da istera,ili neko dobre volje iz nadležne službe!

 

Mirko

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 493 postova
  • Lokacija: NL / Bgd
  • Motocikl: Honda Vision

Naiso sam na oglas na polovnim automobilima za Moto Guzzi. Zvao, kaze lik da nema papire sem racuna sa otpada odakle je kupljen i kaze da je bio koriscen u vojne svrhe. Jel ima nacina da se registruje posto sam oduvek zeleo da vozim Moto Guzzi-ja?

 

Ako ima racun onda bi trebalo da je dovoljno, to je kao kad odes da kupis novo vozilo i dobijes racun, pa sa njim ga dalje registrujes.

Ako nema kupo prodajni ugovor između vojske i otpada nemani registracije...

Kada kupujes od vojske tj vojnog otpada to je isto, racun i jeste kupoprodajni ugovor, na kome je navedeno sve br.motora rama , datum i sve sto ide. Usput dobijes priznanicu da si uplatio ali to je onako pride.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Paracin / Kragujevac
  • Motocikl: Cagiva Mito 125 Evolution, Jawa 638

Pozdrav,

 

Posedujem Jawu TS 350 '89 godiste, odjavljena od strane prvog vlasnika, tablica vracena, koja je prepisana na mene 2006 godine, porez je placen, i posedovao sam staru saobracajnu i potrvrdu o placenom porezu - koje sam nekako zaturio (t.j. predpostavljam da su baceni tokom generalnog sredjivanja stana). Motor kod mene nikada nije registrovan, planirao sam da ga preradim i vozim - medjutim u medjuvremenu sam kupio jos jedan motor, registrovao i njega vozim. Da ne napominjem da sam u MUP-u Paracin imao problema da registrujem i motor za koji sam imao sve uredne papire, jer je neko pogresno upisao slovo u racunar...

 

U skorije vreme imam neopisivu zelju da Jawu vozim, motor je bukvalno "kao nov", ima predjenih oko 7000 km, redovno se pali, i provoza po jedan krug po kraju.

 

Da li znate mozda da li postoji neka mogucnost za vadjenje novih dokumenata?

 

Motor nikada nije bio registrovan na moje ime, ali je preveden i placen porez.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

@stefanpn

 

Јако тешко то иде са нашом полицијом. То што људи пишу да морају, требају итд. то знају и они у полицији али то изузетно тешко и ретко раде (без обзира што је то њихова обавеза). Мораш да нађеш некога на стварно високом положају ко има довољно утуцаја да их баш притисне да то одраде, иначе ништа од тога. Таква су искуства мојих пријатеља.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 290 postova
  • Lokacija: Gornji Milanovac
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

Naiso sam na oglas na polovnim automobilima za Moto Guzzi. Zvao, kaze lik da nema papire sem racuna sa otpada odakle je kupljen i kaze da je bio koriscen u vojne svrhe. Jel ima nacina da se registruje posto sam oduvek zeleo da vozim Moto Guzzi-ja?

 

Ako ima racun onda bi trebalo da je dovoljno, to je kao kad odes da kupis novo vozilo i dobijes racun, pa sa njim ga dalje registrujes.

Ako nema kupo prodajni ugovor između vojske i otpada nemani registracije...

Kada kupujes od vojske tj vojnog otpada to je isto, racun i jeste kupoprodajni ugovor, na kome je navedeno sve br.motora rama , datum i sve sto ide. Usput dobijes priznanicu da si uplatio ali to je onako pride.

Ne,kupovao sam guzzija na Karaburmi pa ovako ide,račun,ugovor vojska-zastava promet (tako se zvala firma) kopija vojne saobraćajne...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja