atke 8 Napisano Septembar 4, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem od nedavno hondu cm125 custom, prvi sam vlasnik u drzavi u dobrom je stanju Prvi problem su chadjave svecice, posle samo 4 5 km se zachadje kao da idem na loz ulje a ne na bezolovni, chitao sam i ovde na forumima da to nije stran problem sa ovim mashinima, na prvu ruku savet je bio da treba malo razduvavati mashinu, i nakon promene stila voznja isto mi se deshava nemam mnogo iskustva na velikim motorima, jos mi je palo na pamet od ponedeljka da stavim jace svecice a drugi problem ja mislim da je vezan za prvi mada ko zna danas mi se desilo u povratku nakon 20 min voznje, masina se jednostavno ugusila u 2. brzini, stala, i ne mrda, nakon kratke standerdne intervencije cihishtjenja svecica ista prica nece na upalu i na kraju sam dogurao masinu kuci osnovne stvari ja mislim da su u redi, znaci, ima benzina, ima ulja, svecice su 3 nedelje stare, ukupno imaju 120 km na njima, ngk neke provericu tacno oznaku ima li neko slicnih iskustva, verovatno cu oterati do nekog majstora cim se posavetujem u Subotici kod koga vredi nositi hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 163 Napisano Septembar 5, 2011 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda XL 1000 VA Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kako to misliš ugasio ti se u drugoj brzini? Sam od sebe. Kakvi su simptomi bili pre nego što se ugasio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 5, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bilo simptoma, stao sam na raskrsnici, propustio vozila, i krenuo. Jedini simptom koji je pokazivao su chadjave svecice koje sam i naveo kasnije sam ga upalio na dva navrata, ali posle kratkog rada, 3 do 5 min isto, neovisno o tome u kojoj sam brzini, je stao sa istim simptomima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 163 Napisano Septembar 5, 2011 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda XL 1000 VA Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Meni to liči na struju, tačnije CDI. E sad ja ti baš i nisam stručnjak za te stvari. Ima ovde mnogo stručnijih od mene, pa će te oni bolje posavetovati. Ali kad se mašina ugasi tako iz čista mira onda to smrdi na struju. Posebno mi je sumnjivo to što si uspeo da ga upališ bez problema kada se ohladio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 5, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam odstranio filter za vazduh, bio je neki imporvizovan i los, ne prolazi skoro nista, iz prve sam ga upalio, radio je jedno vreme , ugasio, ochistio svecice, upalio ponovo, i sve ok, proverio svecice, leva svecica i dalje chadji, desna je ok, smedje boje je vrh kad se izvadi, i mirise na benzin, zamenio kablove, desni na levi i naopako, i dalje leva svecica chadjava, desna ok, tako da mislim da nije do struje mada ko zna, uzecu nove svecice mozda malo jace neg sto su ove, sve je bilo ok dok ga nisam sastavio, ostavio tako usis bez filtera, namestio poklopce, upalio ga i radio bukvalno 60 sekundi, i prestane ugasi se ostavim ga 10 min upalim ga ponovo radi 60 sekundi i ugasi se rastavicu sutra karburator posto je prilicno jednostavan, jedan plovak, jedna grana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 3 Napisano Septembar 6, 2011 U prolazu, 66 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan ja ti ne bi reko da stavljas jace svecice,ipak je bolje da se prvo raspitas kod nekog majstora za problem,pa da ti on kaze sta da radis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 6, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsio chishtjenje karburatora, dosta skrame i svega odstranjeno vratio sve po meri, uzeo sam svecice po NGK specifikacijama one ide u ovaj hondin model **7es najjache sto idu u tu rupu, tako da mislim da to nece bit prob nije hteo da upali iz prve, nego sam proverao varnicu, u naravno, motor na nogarima, volan ide levo desno, kako prilazim levoj ili desnoj svecici kad mi se ukaze dok je volan smotan u levo, pali ko zmaj, oce da skoci s nogara, varnica konja da ubije, kad ga ispravim, gusi se motor, varnice nista, tako da verujem da u tom zecu chuchi zhbun, i kablove cu sutra da rastavim, pa idemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 9, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen Kontakt greska na kablu koja ide do bombine krvi mi se napila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 163 Napisano Septembar 9, 2011 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda XL 1000 VA Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je što nije ništa veliko, a još mi je draže kada čovek reši svoj problem i posle postavi na forumu kako ga je rešio. Čisto da i drugi ljudi znaju. Srećna vožnja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 11, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Pojavljuje mi se jedan mali mali problem Ler gas ne mogu da namestim kako treba(po mojoj proceni) mora da bude visoko, 1500 o/min ili vise, da se motor ne ugushi kad je hladan sa strane karburatora ima zavrtanj, zavrnem, kad se ugreje odvrnem malo, ali ni vruc zagrejan ne moze da odrzi miran rad sumnjam da smesa vazduh/gorivo nije dobra rastavio sam bio karburator, ochistio vratio sve kako je bilo(valjda) jos kad sam trazio problem sa paljenjem ali izlgeda ovaj problem je ostao, nesto treba stelovati, a ne znam sta i kako, dizne? koje? gde? ako neko zna, savet iskusnijeg mehanicara bi dobro dosao ovako izlgeda karb http://www.cmsnl.com/honda-cm125c-custom-1982-switzerlandkph_model19180/partslist/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 10319 Napisano Septembar 11, 2011 с вером у Бога слобода или смрт, 3616 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno ugradi filter za vazduh (koji si izvadio?)originalan ili makar sličan,posle toga pokušaj da našteluješ smešu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 11, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Filterje isto problem, naime, onaj koji je bio u njemu "originalno" (kad sam ga kupio) je bio kako da kazem, kvadrat duplog itiosona(tepih) zasharafljeno sa nekom plastikom za usis vazduha, sada trenutno ima samo mrezu preko usisa, dok ne nabavim filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 15, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan KOje govno od problema booogte znaci evo u srz cu definisati problem ler gas problem je ocito bio povezan sa ovim problem koji se manifestovao verovatno i pre moje prve intervencije slaba ne konstantne varnice, ponekad konja da ubije, ponekad ne, ponekad na oba, ponekad ne, i naravno da ne moze da odrzava masinu u konstantnom radu kad ovako kenjaju varnice stim bih dodao da su svecice skoro nove, mada cu ih promeniti cisto testa radi ali sumnjam da je to problem poznanik mi je dao savet da proverim kablove, jer "negde gubi varnicu" danas sam pregledao kablove od namotaja do akumulatora deluje sve ok da li ima nekog sa iskustvom u ovom polju? da krenem da narucujem delove? namotaj, bombinu? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...