Jump to content

Moto Zajednica

menjano ulje na XT 600 a ne pokazuje

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Drugari, evo ovako stoje stvari, danas sam menjao ulje na XT 600E i kad sam sve to zavrsio i da pogledam na merac kad ono nista ne pokazuje, zasto?, da li smem da teram tako ili ne?, nisam pametan totalno sam zbunjen...pomagajte braco bajkeri!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: FleXeR

Prvo opisi kako si promenio ulje, suvi karter ima malo specificni nacin zamene a neki modeli traze i ispustanje vazduha..... ispustio ulje iz masine i iz rama?

• U prolazu, 11 postova

Koliko si nasuo ulja? Ulje se meri na vruc motor ;)

tako sam i proverio ali nista,kad sam ugasio motor i osrafio merac bio je od ulja pa sam ga obrisao i opet sam samo stavio bez da ga zastrafljujem pa proverio i ono nista suv merac. nemam toliko iskustva sa ovim motorima ,do skora sam vozio MZ 125 pa bih te zamolio posto vidim da i ti imas isti motor kako ti menjas ulje.

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Zagrejes motor, odvrnes prvo onaj manji sraf sa prednje strane rama i ispustis svo ulje iz rama (pazi krece ulje naglo), onda odvrnes onaj veci sraf, koji se nalazi odmah kod poluge menjaca, i odatle ce izaci sve sto ima. Posle skines filter, stavis drugi, zavrnes sve, dolijes jedno 2l ulja, upalis ga jedno 10-15s da radi, ugasis dolijes jos 0.7l i to je to ;)

Inace procitaj ovu temu, ima dosta korisnih informacija http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19900-yamaha-xt600-all-in-one/

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Zagrejes motor, odvrnes prvo onaj manji sraf sa prednje strane rama i ispustis svo ulje iz rama (pazi krece ulje naglo), onda odvrnes onaj veci sraf, koji se nalazi odmah kod poluge menjaca, i odatle ce izaci sve sto ima. Posle skines filter, stavis drugi, zavrnes sve, dolijes jedno 2l ulja, upalis ga jedno 10-15s da radi, ugasis dolijes jos 0.7l i to je to ;)

Inace procitaj ovu temu, ima dosta korisnih informacija http://forum.bjbiker...600-all-in-one/

Zavisi koji model XTa je u pitanju. Ima malo razlike, da se ne zbuni covek

• U prolazu, 11 postova

Inace procitaj ovu temu, ima dosta korisnih informacija http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19900-yamaha-xt600-all-in-one/

hvala drugar, ziv bio...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja