Doctor46 0 Napisano Avgust 8, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima i prvo moram da se izvinim jer znam da je bilo vec ovakvih tema , ali nisam uspeo sve da pretrazim pa ako treba kad dobijem odgovor nek se obrise tema . Sutra dobijem skutera , hvala bogu i naravno prvo što me zanima posle kupovine jeste naravno kaciga , neću da sedam na skuter bez kacige i to jedino integralka ili flip up , pa bih molio konkretne primere kaciga koje mislite da su vrednje pažnje , zanima me flip up kaciga do 150 , 200 evra vrh za mene i neka integralka do 50-100 jevreja za suvozača (niko nece sesti na moj motor bez kacige) znači dve kacige za 250 - 300 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 8, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Podji u Guevaru i uzmi za taj novac dva Caberg-a. Imaju flip-up za 150-200 eura i odlicnu integralku od cini mi se 8000 dinara (za taj novac nisam vidio bolju kacigu i jos ima ovalan kalup koji je meni legao kao budali samar). Za sumu koju ti imas ima i da ti ostane koja para, a napravices dobar izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Avgust 8, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan a imas i u markosu agv longway flip up model, mislim da je oko 150e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 8, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan problem je sto sam iz NS , ali ako bude trebalo otici cu i do BG-a Ova agv me zanima , ima li jos neko iskustva sa njom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Avgust 8, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja je koristim, za flip up je prilicno lagana, nije mnogo bucna (bar do 140, koliko ja vozim), ume malo da magli vizir, dobra ventilacija, vadi se unutrasnjost i lose kopcanje... otprilike, koliko para, toliko muzike btw. markos prodavnice imas i u ns i u subotici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 8, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Od flip up kaciga da valjaju jedino - Schubert i Nolan, ostalo onako... AGV i Caberg flip kacige su kanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 8, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Od flip up kaciga da valjaju jedino - Schubert i Nolan, ostalo onako... AGV i Caberg flip kacige su kanta. Bas sam nesto zagledao, Cabergov Justissimo je po meni mnogo bolja kaciga od Nolanove N102. Jedina prednost Nolanke je komunikacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 9, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan a kako mogu da dodjem do Nolanke , ima li negde preko neta da se naruci ? Zanima me N101 , bar ja mislim da je to ta , ali ne znam koliko kosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 9, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan a kako mogu da dodjem do Nolanke , ima li negde preko neta da se naruci ?Zanima me N101 , bar ja mislim da je to ta , ali ne znam koliko kosta Ima na žel. stanici u BG-u i u Yamahi u NS... Možda ima još negde a ja i ne znam... ima jedna polovna na prodaju.. :-X :-X :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 9, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan ... ima jedna polovna na prodaju.. :-X :-X :-X a koje je veličine ta nolan-ka?? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 9, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan gde i koliko kosta , i nadam se da nije udarena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Avgust 11, 2007 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Od flip up kaciga da valjaju jedino - Schubert i Nolan, ostalo onako... AGV i Caberg flip kacige su kanta. Ne bi se slozio sa tobom. Nisi nabrojao Shoei (Mulitetch model) i BMW koji imaju pored Schubert-a najbolje kacige. Nolan je veliku klasu ispod, a Caberg jos malo nize. Caberg kacigu sam hteo i sam da kupim ali zuji, trese, struze preko 70-80km/h. Realno gledano Nolan je u cenovnom rangu do 300e najbolji flipup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 11, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan bio sam danas do Yamahe Rodic i nemaju Nolan , da li neko zna gde jos ima u NS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 18, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan i evo juce kupih svoju prvu kacigu , AGV longway flip up i relativno sam zadovoljan samo mi smeta da kad zatvorim vizir ne mogu da disem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 18, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 18, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 150 jevreja , ne znam da li nekako treba da se podesi ventilacija ili sta vec :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 18, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan 150 jevreja , ne znam da li nekako treba da se podesi ventilacija ili sta vec :-\ Vidi se nikada nisi nosio full face kacigu ili uopste nisi nosio kacigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doctor46 0 Napisano Avgust 18, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan priznajem nisam , jer sam prosle nedelje dobio skuta. Pa jel ima neko neki savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17677 Napisano Avgust 19, 2007 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan NEmam savet - imam samo (svoje) iskustvo: ja sam prvi put seo na motor u aprilu. Isto skuter, kao i ti. Procitao sam razna iskustva vezano za kacige i intervjuisao par drugara. Svi su mi rekli da je Nolan dobra kaciga. Ja u dana kada je trebao da mi bude isporucen skuter sidjem u radnju na Z.Stanici (Beograd) koja prodaje Nolane i naravno - nema broj. Onda uzmem neku najjeftiniju mogucu Grex (ista fabrika, manje kvalitetan brand), za nekih 5k din, Jet kacigu - u fazonu, da je vozim dok ne polozim za A i ne izaberem neku krstenu flip-up kacigu. Nakon toga sam probao dosta flip-up kaciga, nekoliko integralki i zakljucio isto sto i ti: ja tu veoma otezano disem, a veoma, veoma mi je vruce. Ok, odlucim se za, ipak, Jet model i pocnem opet od Nolana. I dalje (dva meseca kasnije) nemaju broj;)). Zena nadje fenomenalnu Nolan za nju. Ja cekao jos par nedelja, pogledao alternative i na kraju kupio Givi, model sa ventilacijom i zastitom za celo lice (kao i zena). cena oko 14k din (to je neki GIvi top model). VIzuelno veoma lepa. ISkustva: postava se skida, to mi puno znaci (pranje). Ni najmanje mi nije vrucina. Znatno manje bucna od one Grex. Ventilacija ne prokisnjava;)) (uhvatio me jednom pljusak od Zemuna do NBGD, da sam sav bio mokar). JEdnom recju: na brzinama do 80kmh savrsena. Ipak, a cini mi se da je to slucaj sa svim Jet kacigama, kad se predje 100kmh nemoguce je voziti preko 10 min. Buka, vetar - nije vise uzivanje. Naravno, zastita od pada na bradu ne postoji. Nakon svega ovoga, moje neko iskustvo je: za grad i umerene brzine, meni Jet kaciga, dublji model sa zastitom za celo lice, ipak ima prednost. Nekako podnosljiv odnos udobnost/zastita. Interalke i flip-up modeli (znojenje i teze disanje) uzimaju mi svo uzivanje i cine da na posao dodjem znojav i mrzovoljan;). Za vece brzine i duze voznje - Jet modeli (a da ne pricam za one noshe) su neupotrebljivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 19, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma shta ima da dishes...uzmes vazduh i vooooozzzzziiiiii ...... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 20, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Pa jel ima neko neki savet? Ima samo jedan: navikni se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...