Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi - QM 125 problem

Recommended Posts

  • U prolazu, 3 postova

E ovako, idem ja pre neki dan na pumpu da sipam goriva. Stajem, vadim kljuc, iskljucim kontakt i motor krene da vrtim alnaser i sam da se pali, Kako vratim kljuc, i to bez kontakta on se laganica upali, ali i dalje tako upaljen on vrti alnaser. Skinem ja kapicu sa svecice, on ne ferma ni 2%. Reko sta sad i otkacim klemnu sa akumulatora i tu on prestane sa paljenjem. Reko ajd da probma na gurku, ma jok. Upali on onako bruji malo, al nece da povuce goriva, cuje se kako radi al sa stucanjem i nece da probije i ne mrda. Sutradan odem u Qingqijev servis u ns da vidim o cemu se radi.

Prvo da navedem samo da sam motor kupio od nekom pandura pre jedno pola godine kada je na satu imao 600km. Motor je kod njega stajao godino i po dana i kad sam ga uzeo bio je gotovo pa nov. E sad moja greska sto ga odma nisam oterao u srvis i sve prekontrolisao, nastelovao ventile i ostale gluposti sto mi je i reko lik u servisu. I jos kaze da oce to da se motor sam pali kad stoji izvesno vreme na vlagi, i da cdi povuce tu vlagu i da ume da brljavi dok tu vlagu u potpunosti ne izbaci. E sad zanima me vase misljenje, dal to moze stv biti do cdia i vlage i da to ustv i nije neki veliki problem, i zasto on vrti alnaser ? Nisam pametan sta da radim? 0stabre.gif I da, posle toga, sutradan ja sidjem i vratim klemnu i motor upali ko mina 1care.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Kao i dobar deo "servisera" i taj ti je lupao gluposti. Uzmi pa pogledaj taj CDI. Videćeš da je elektronika zalivena u neku plastičnu masu i da sigurno ne može da "povuče" vlagu. Tebe je zezao najverovatnije prekidač za pokretanje motora. Prati, pa ako ti se opet desi, prvo to očisti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja