Jump to content

Moto Zajednica

Parkiranje motora vs Komunalna policija

Recommended Posts

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

U telefonu imam uvek bar 500 Mb za dobre snimke komunalaca koji veoma selektivno i sa dvaes aršina rade svoj posao. Opet kazem postavljaču teme, kameru u ruke i rokaj po tom reonu gde su ti pisali prijavu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Podseticu te da nikog ne smes da snimas i objavis snimak bez njegove dozvole.

Snimanje na javnom mestu, lica koje vrše javnu funkciju ne kači zakon o narušavanju privatnosti ako ga snimimo i objavimo kako nedolično vrši svoj posao. Takođe ako je vest od opšteg značaja i još ako je to lice svojim postupcima dalo povoda da to učinimo, onda nema šta da se brinemo. :nanana:

Udri po okidaču, samo što oštrije da bude, da se bolje vidi! :hej:

Hiljadu puta sam bio u sličnoj situaciji radeći u medijima, ako izuzmemo paparaco snimanja, sve ostalo je bilo od javnog značaja.

Još da dodam da postoje i tehnike markiranja lica pikselizacijom (zaštićeni svedok :) ), te se u tom slučaju ne vidi faca dotičnog lepog gospodina, ali se zato objavi tačno vreme, mesto, i ostali podaci po kojima se može utvrditi o kome se radi 8)

• Podržavam 2

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

To mi je vrlo interesantno pitanje. Znas sigurno da ne sme (tj. znas clan zakona koji to regulise) ili mislis da ne sme?

To mi je vrlo interesantno pitanje. Znas sigurno da ne sme (tj. znas clan zakona koji to regulise) ili mislis da ne sme?

Postoji član zakona o zaštiti privatnosti, ali je to malo šira priča...

Otprilike to je kao kada bi vas kriminalac tužio što ste objavili njegovu sliku u poternici ili snimak sigurnosne kamere kako vrši krivično delo.

• Podržavam 1

E bas da vidim kako bi mi zabranio da svoje pravo na istinu i odbranu sudiji iznesem na najdokaziviji i najslikovitiji nacin. Jednom sam veoma najebo od policajca, jednog teskog glavonje zadriglog, koji je na moje oci i usi slagao sudiji da sam mu se uneo u lice i to je rezultiralo krivicnom prijavom za ometanje sluzbenog lica u obavljanju duznosti. Tada nije bilo digitalnih aparata , a pogotovo ne telefona sa kamericom. Pun mi je ovaj moj izandjali jajara, pedercina, lazova, seljobera, prevaranata,hohstaplera, podvodaca, koji su placeni da stite red, istinu i zakon, a isto to zloupotrebljavaju i koriste uniformu u ogromnim kolicinama. Znate li koliko me zabole za one plavce koji meni dele lekcije, a idem iza njih motorom , a on izbacio labuda, trese cigaru meni u lice i na kraju taj opusak nije bacio u pepeljaru prelepog Pezoa koji mu je kupio siromasni narod Srbije, vec je taj opusak bacio kroz prozor. Prosao sam pored njega i pitao ga ladno zasto baca opusak kroz prozor. Njemu nista nije bilo jasno. Dok je shvatio da moze da me startuje i da mi se najebe majke ja sam vec bio daleko...Zato slikajte drugovi te demagoge i nista ne brinite! Odbranite se od bagre koja ne zna da ceni svoj posao koji mu vi placate.

• Podržavam 5

• Drug član, 1260 postova

Krivicni zakonik

Neovlašceno fotografisanje

Clan 144.

(1) Ko neovlašceno nacini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica i time osetno zadre u njegov licni život ili ko takav snimak preda ili pokazuje trecem licu ili mu na drugi nacin omoguci da se sa njim upozna, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako delo iz stava 1. ovog clana ucini službeno lice u vršenju službe, kaznice se zatvorom do tri godine.

Neovlašceno objavljivanje i prikazivanje tuceg spisa,portreta i snimka

clan 145.

(1) Ko objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram licnog karaktera bez pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili ciji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica ciji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u licni život tog lica, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako delo iz stava 1. ovog clana ucini službeno lice u vršenju službe, kaznice se zatvorom do tri godine.

Ja nisam rekao da treba neko da udje u njegovu kucu, u njegovo kupatilo i uslika komunalca i njegovu igracku dok se kupa, piski u kadi i da postavi taj snimak na Youtube. Kad dodje na posao svoju licnost, narav, prdenje, podrigivanje,vredjanje ljudi i ostale navike ostavlja kod kuce jer njegov posao vise nije njegova licna stvar jer radi za pare ono zasta ga neko placa. Neobelezena rupetina na putu nije licna rupa nekog putara vec sluzbeni propust i za to ima da odgovara jer za odrzavanje istog mu placa narod za svoju bezbednost kroz registraciju. E pa i ovu "rupu" u radu komunalca treba dokumentovati i pokazati shirokim narodnim masama, medijima i sudu, pa ce da vide da prolazi vreme lakih i naivnih ovaca za sisanje.

• Podržavam 5

Neobelezena rupetina na putu nije licna rupa nekog putara vec sluzbeni propust i za to ima da odgovara jer za odrzavanje istog mu placa narod za svoju bezbednost kroz registraciju. E pa i ovu "rupu" u radu komunalca treba dokumentovati i pokazati shirokim narodnim masama, medijima i sudu, pa ce da vide da prolazi vreme lakih i naivnih ovaca za sisanje.

Otprilike tako nekako :)

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Evo i ja da se pohvalim da su mi danas popodne na Bul. Kralja Aleksandra, preko puta intese napisali kaznu zbog parkiranog kombija.

Cini mi se da su to ta trojica kauboja koja maltretiraju narod po bulevaru.

Todorovic br. znacke 100

MArkez br. znacke 187

Milic br. znacke 197

Da li neko jos moze da mi potvrdi da su to ona trojica koja se zaustavljaju ko kauboji na bulevaru i maltretiraju sve redom?

Treba mi potvrda jer nameravam da im se ....... pa ako je jos neko zainteresovan. :zvizduk:

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Druze, na zalost nisam im procitao ni imena ni broj znacke.. Da me pitas zasto - nemam pojma, jer ja to uvek prvo pokupim, da znam sa kime razgovaram. A sad da mi ih postavis na liniju sve redom i da mi kazes da prepoznam koji su bili - ne bi imao pojma. U secanju su mi kao dve figure koje ne izgledaju kao policajci ali imaju plavu uniformu :)

Evo i ja da se pohvalim da su mi danas popodne na Bul. Kralja Aleksandra, preko puta intese napisali kaznu zbog parkiranog kombija.

Cini mi se da su to ta trojica kauboja koja maltretiraju narod po bulevaru.

Todorovic br. znacke 100

MArkez br. znacke 187

Milic br. znacke 197

Da li neko jos moze da mi potvrdi da su to ona trojica koja se zaustavljaju ko kauboji na bulevaru i maltretiraju sve redom?

Treba mi potvrda jer nameravam da im se ....... pa ako je jos neko zainteresovan. :zvizduk:

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650 classic | Yamaha Royal Star tour deluxe

covece, oni su toliko ozbiljno shvatili svoj posao da kada bi bar putari bili tako ozbiljni gde bi nam bio kraj.

gledam ih svakog dana potez oko beogradjane, skc i jdp je toliko opsednut komunalcima (i neverovatno uvek ih ima 4) da ne mogu da verujem koliko su prisutni. jutros pisali prijave kombicima ispred SKC koji kupe opremu posle neke svirke verovatano. znam da i oni treba da plate komunalnu taksu da bi vrsili utovar i istovar robe, ali me je zacudilo to da subota 7 ujutru njih cetvorica pisu li pisu.

HAhahaha To ti kazem ! :lol:

covece, oni su toliko ozbiljno shvatili svoj posao da kada bi bar putari bili tako ozbiljni gde bi nam bio kraj.

gledam ih svakog dana potez oko beogradjane, skc i jdp je toliko opsednut komunalcima (i neverovatno uvek ih ima 4) da ne mogu da verujem koliko su prisutni. jutros pisali prijave kombicima ispred SKC koji kupe opremu posle neke svirke verovatano. znam da i oni treba da plate komunalnu taksu da bi vrsili utovar i istovar robe, ali me je zacudilo to da subota 7 ujutru njih cetvorica pisu li pisu.

Kad jajari daš vlast pa se primi ko bršljen...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Secam se primera od pre nekoliko godina iz jednog grada u Nemackoj, mislim da je bio u pitanju neki grad srednje velicine, ne mogu vise da se setim imena. Elem, komunalna policija je i tamo pocela po centru grada da kaznjava dvotockase parkirane na trotoaru :stabre:. Nakon nekoliko dana je usledila reakcija: Od ranog jutra su se dvotockasi "propisno" parkirali na sva parking mesta u sirem centru. Strogo po pravilu, 1 motor na 1 parking mesto :zvizduk:.

Rezultat: Nastao je opsti haos, kolaps... Automobilisti besni, ali su istovremeno obavestavani flajerima sta je sustina tj. uzrok (sada) i njihovog problema :maloljut:! U roku od 24 casa je nadlezna gradska uprava promenila stupidnu odluku :klovn:. Problem sa parkiranjem su nadalje imali samo vlasnici dvotockasa koji su svojim vozilima stvarno ometali kretanje pesaka po trotoarima.

Mislim da se ne treba zaletati tj. videti da li ce ovakvo ponasanje komunalaca postati pravilo. Ukoliko se to desi, treba organizovati akciju slicnog tipa, da se opamete! Mislim da bi imala slicno dejstvo :jee4:

• Podržavam 16

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

@XXXL

Da to nisu ova trojica ?

Ne smeta mi da rade posao ali kako da unesem namestaj, ogrev ili bilo sta na Bul. a de ne maltretiraju? Nemem svoj leteci tanjir da iz vazduha nesto istovaram/utovaram. A jedan od njih je posebno bezobrazan. Ovaj koji pise. Kaze "Kasno je ".

Vozilo sa leve strane nisu dirali.

Na poslednjoj slici je murija kod pijace u kupovini.

pzGGG_imag0227l.th.jpg

3AQUn_imag0228w.th.jpg

DgqeV_imag0229p.th.jpg

NzuGQ_imag0230y.th.jpg

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

možda bi legalno mogao da utovaraš-istovaraš, ako prethodno napišeš molbu komunalnoj inspekciji za dozvolu za utovar-istovara za tad i tad, pa ti oni odobre. platiš taksu, pdv na taksu, samu dozvolu... :/

• Zainteresovan, 952 postova

Pomamili se, ostao im jos koji mesec pa ce da se razduze da zajase sledeca ekipa. Inace bas zbog ovakvih stvari volim da zivim u predgradju provincijskog grada, parkiram se na svom, radim na svom i ne yebem ove komunalce, cistace ulaza, lift/interfon majstore i ostale pacove izmilele iz gradskim kontejnera.

• Drug član, 1886 postova

Lug mozda se ti zezas, ali to je ta evropa kojoj svi tezimo, a i ko zivi u centru grada(ili blizu) mora da shvati da to nije samo njegov prostor, zato una milom nam zapadu bogatasi zive na periferiji

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

zezao se ja ili ne, predstoji nam represija države nad svakom vrstom slobode; sve pod izgovorom da zadiremo u prava ostalih. koga onda sistem stvarno štiti? ako je u pitanju opšti interes, neka uvedu zatvorske kazne, ima nas toliko koji imamo viška vremena a nedostatak novca za sve što država traži. ko ima da plati neka plati.nemam za kaznu, oću u zatvor. očigledno smišljeno da bi se iznudile pare, kako bi ljudski rad bio još bezvredniji. svež primer je obaveza imanja kompleta prve pomoći. da vidimo tu statistiku kada je zaista bila potrebna?

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

još bezvredniji. svež primer je obaveza imanja kompleta prve pomoći. da vidimo tu statistiku kada je zaista bila potrebna?

Bogami, kako većina nas (i motorista i vozača kaveza) vozi, bolje da propišu obavezno nošenje montažnog sanduka. :D

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Nije direktan "link" sa nasom temom, ali ima dodirnih tacaka: Jutros, oko 9,40, prolazim pored "Londona", tj. raskrsnice Kralja Milana i Takovske, kad ono, prizor da ne poverujes - 3 komunalna policajca, jedan ogroman, visok skoro 2m, uhvatili ispred one velike apoteke da zavitlavaju vozaca kamioneta za dostavu lekova, ne neke privatne firme, vec bas Apotekarske ustanove Beograd, cija je i apoteka. Kamionet propisni obelezen, sve lepo pise na njemu, izlepljen krst na svim stranama. Cesto prolazim tuda i vidjam te kamionete koji nekoliko puta dnevno dolaze i ni jednom nisu bili tako parkirani da totalno ometaju prolaz pesacima!

Aman ljudi, pa sta taj covek treba da radi? Da kutije sa lekovima nosi iz (sa) najblize javne garaze ili parkinga? :( Pa, nije iz obesti tu stao. Uostalom, ipak se ovde radi o nekom visem javnom interesu: Dostava lekova, jedna od najvaznijih apoteka u gradu itd. Ne mogu da znam sta je bio ishod svega toga, ali mi je neshvatljivo da su se uopste okomili na njih :lud:. Ovo polako prelazi u bahatost i izivljavanje!!! :ljut:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja