Jump to content

Moto Zajednica

Parkiranje motora vs Komunalna policija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

[koja ti zakaci obavjestenje da imas 1 (jedan) sat da pomjeris vozilo i ako te ne uradis odnese te pauk.

rok je nekoliko dana da ukloniš neregistrovano vozilo.

Nisam siguran, čini mi se da je osam dana u pitanju.

Licno vidio to obavjestenje sa upisanim rokom 1 sat zakaceno za vozilo.

Pretpostavljam da imaju razne rokove, ali ovaj rok sam vidio pa znam

To za uklanjanje vozila je nesto drugo, obicno to ostavljaju za krsh kola koja nisu registrovana, nemaju tablice, stoje i raspadaju se na nekom parkingu (i na taj nacin parking servis gubi pare :) ).

Svojim ocima sam prisustvovao chinu krunisanja nekog maxi scootera u centru od strane komunalne policije. Ostavili su papir-upozorenje da vozilo mora da se pomeri u roku od 1h. U suprotnom, desice se nesto mracno. Pitao sam policajca koji je ostavljao to upozorenje o cemu se radi i dobio objasnjenje da su dosli po prijavi (verovatno nekog dokonog sugradjanina) i da moraju da ostave upozorenje vlasniku. Ako se ne skloni, onda ce da ga odnesu. Iz radoznalosti, pitao sam kako bi odneli moj motor koji je vezan sajlom i samo su slegli ramenima. Pisali bi prijavu ako ima tablice, a ako nema, mozda bi zvali vatrogasce (!?) da dodju da iseku sajlu i odnesu motor. Ne znam ni cime bi ga odneli, mozda nekim kombijem. U sustini, mnogo truda za pomeranje jednog motora, tesko da bi to upalilo tako lako (a verovatno bi ih i naduvali vatrogasci kad bi ih zvali da seku sajlu na nekom vezanom motoru :) ).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM)

@pedjas011

ovo sam i ja radio kada sam radio u Kosovskoj.

Onda nije bilo nalepnica, jbga, sada sam se zajebao, ja moju nalepio.

Primenjena taktika :) ja moju nisam zalepio a tablice lako skidam :)

hahhahaah....to ti kazem..ima da se kupi nosac tablice koji drzi tablicu bukvalno na 2 zubica....klik i tablica se skine....ima u tempu da se kupi ..sad mogu komunalci,pauk i panduri samo da te mrze :takoje:

mala ali korisna rupa u zakonu

To nije rupa u zakonu vec to nije posao parking servis kontrolora. Parking servis je Javno preduzece, a ne drzavni organ. Postoje druge sluzbe, npr komunalna policija i inspekcija koja ti zakaci obavjestenje da imas 1 (jedan) sat da pomjeris vozilo i ako te ne uradis odnese te pauk. A ako se jednom zadesi i saobracajac kada budes vozio tih 200 metara bez tablice skupo ce te izaci.

druze...pa vec 2 godine ako ne i jace se parkiram po celom gradu....cak sta vise...mozes i ovako....kad sednes u kola...a ti jednu tablicu izmedju table i soferke...a drugu na gepek staklo....i teraj....

vozio sam pre toga opel corsu bez i jedne tablice...crna metalik...zatamljena...mozda ste vidjali po gradu....citavih godinu dana...uz jedan jedini papir....a pritom nisam ni pandur ni kriminalac....al to vec nije tema za forum...ali veruj mi da moze....sve regularno...cak me i stalno cimali...i to je sve....kazna 0....

• Festina lente!, 260 postova
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Mene vise interesuje da li je stvarno zabranjeno parkirati motor na trotoaru...

Član 66.

Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:

13) na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom

signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane

slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,60 metara, koji ne sme biti

uz ivicu kolovoza,

Kako ovo protumaciti? Da li znaci da ako nema dopunske table "I na trotoaru" da je dozvoljeno kao sto je ranije bilo?

Tumačenje je vrlo prosto, ukoliko parkiranje nije dozvoljeno izričito saobraćajnim znakom na trotoaru, onda je zabranjeno. Ovo rešenje je napadano, jer ne postoji uglavnom u drugim državama. Obično je dozvoljeno ako znakom nije zabranjeno, ali kod nas je upravo suprotno.

Ovo rešenje je napadano od strane Damira Okanovića i prof. dr. Milana Vujanića, ali je ipak volšebno završilo u zakonu.

Što se tiče parking mesta, i ja parkiram na mestu koje je označeno na kolovozu i gde se obično parkiraju automobili, jer i motocikl je po zakonskoj definiciji "motorno vozilo", pa je potpuno u skladu sa zakonom parkirati ga na mestu označenom za parking vozila.

• Svrati ponekad, 125 postova

Nasa vlast uvek bi da su "veci katolici od Pape" - evo sliako sam vam kako se u toj Evropi po gradovima parkiraju motori na trotoarima i u uskim ulicama i nikom nista ne smeta i ako smeta?!

f16ej_picture089ar.jpg

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Još je i bolje što su parkirani dvotočkaši jer sprečavaju parkiranje automobila. Polako, moliće oni ljude da pređu na dvotočkaše i gradski prevoz.

• U prolazu, 46 postova

Nasa vlast uvek bi da su "veci katolici od Pape" - evo sliako sam vam kako se u toj Evropi po gradovima parkiraju motori na trotoarima i u uskim ulicama i nikom nista ne smeta i ako smeta?!

ew91i_picture089ar.jpg

E jesi nasao Grke za primer.. Pa tamo je vece rasulo i haos nego bilo gde u Evropi, cak ce i ostatak Evrope s*ebati :zdravo:

Grci su u Evropi, mi nismo, Grcki standard je daleko ispred naseg, ispred nas su cak i Rumuni, Madjari,..!

(http://www.svevesti.com/a213236-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%98%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BC-95-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83-%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83)

Nazalost.

Da ne bi da se merimo sa Svedjanima, mozda moze ovako kao sto radi nasa vlas' Svedski standardi i kazne ali uz Srpske plate - slabo ce i tako dugo da moze! Mi bi vaki sposobnii s... ostatak sveta!

• Podržavam 1

• U prolazu, 46 postova

Da ne ulazim u politiku - ziveo sam nekoliko godina u GR i video da tamo prolazi sve i svasta, cak da se i Srbin covek iznenadi. Zato kazem da nisi uzeo dobar primer :hej:

ma u sustini mene zabole i za Grke i za ostatak Evrope, brinu me ovi ovde sto bi da su veci evropljani od njih samih, kao da ne vidimo gde i kako zivimo, samo nam parkirani motori smetaju sve ostalo je ok. al opusteno, mora da smo mi prvi izmislili komunalnu policiju.

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: AT RD03, SW 400

Parkiranje motora i treba da bude uređeno zakonom, i to na ovaj način, kako to kulturno rade u svetu, gde je motocikl ravnopravan učesnik u saobraćaju...

SuperStock_1848-197816.jpg

...i gde postoje obeležena mesta na kolovozu samo za motore...

2008-05-22+010+Sorrento+-+Grand+Hotel+de+la+Ville.jpg

... ali, to je za očekivati pred izbore, 2143 godine N.E.

• Podržavam 1

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650 classic | Yamaha Royal Star tour deluxe

Elem,

jutros krecem na posao, kad prolaze 5 komunalaca i zagledaju moj skuter parkiran ispred zgrade koji je uredno vezan sajlom. Samo prolaze i ne reaguju. Za njima dolazimo moja lepsa polovina i ja i polako se pakujemo za polazak na posao kad eto ih vracaju se. U vrlo lepom i prijatnom razgovoru sa doticnima ukazase mi na problem koji imamo i mi i oni i kako im je vrlo dobro poznato da je u ostatku sveta (mislim na EU i okolne zemlje) dozovoljeno parkiranje dvotockasa na trotoarima, ali jednostavno oni imaju jasan zadatak i to je to. Cak mi napomenuse da moraju da jure turiste da se sklanjaju sa travnjaka iako vrlo dobro znaju da je to sasvim normalno u zemljama odkle dolazi vecina njih i da im je jako neprijatno zbog toga.

Ljudi sa kojima sam pricao danas su bili izuzetno fini i kulturni, kaznu zbog mog parikiranja skutera nisu ni spomenuli, sta vise rekose da oni uvek okrenu glavu kad nalete na tako nesto i prave se da imaju druga bitnija posla.

Na kraju pozelese nam lep i prijatan dan i nastavise svojim putem.

• Podržavam 2

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

a da se organizuje peticija za ovako nesto? gledajmo realno, izbori su sl. godine, Djilas je u DS-u, stranci koja ce morati debelo da se iscima da bi ostala tu gde je tako da nam generalno trenutna situacija ide na ruku i smatram da je treba iskoristiti.

samo da znate, kada se pravi peticija ostavlja se ime prezime i br. licne karte (da ne bude zabune posle). narocito ovakva parking mesta treba da postoje po centru grada, ali ne samo tamo.

vasa misljenja?

• Podržavam 1

• ., 437 postova

E pa onda, moje mišljenje je, kao i u slučaju sličnih predloga za peticije, da ne treba čačkati ono što radi. Nemamo problem, parkiramo gde god hoćemo, pa i na parking mesto bez plaćanja.

Slučaj XXXL-a je jedan, a verujem da je posledica naopake naravi komunalnih policajaca, a ne strategije gradskih vlasti.

Znači vozi se, uživaj u vožnji i parkiraj se gde ti je zgodno. Nemoj tražiti ograničenja sam za sebe.

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Na području Rakovica-Miljakovac-Kanarevo izbila bi revolucija kada bi pokušali da "reše" probleme parkiranja automobila i motora. Ja prvi ludim što ne mogu nikuda normalno da prođem sa dečjim kolicima, ali s druge strane, jednostavno NEMA MESTA da ljudi uredno parkiraju automobil ili motor. Viđam komunalne policajce svaki dan da špartaju krajem, ali mislim da je i njima jasno da će barem u tom kontekstu morati da žmure...

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Hornet 600 '02

da da, vidis sjajna ideja... napujdamo tamo neke evropejce iz strazbura da narede ovim nasima i eto nama parkinga za tri dana... jos ce i kvartalnu registraciju da uvedu na bis, samo da im se malo jos uvuku dublje... :nanana:

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

''al' je lakse samo uzimati narodu pare kaznama nego i razmisljati o motorima''

kao i sve u ovoj nasoj napacenoj zemlji sve naopako, samo kazne i takse a uslove da bi nesto uopste funkcionisalo

to ce kasnije ispuniti (malo sutra) !0ljut2.gif

Bitno je da imas kacigu, novu prvu pomoc da si vezan itd itd 0stabre.gif

ma , ne vredi ni pricati 1bljak.gif

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja