doda 125 Napisano Avgust 7, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Cao narode,danas sam probao jedan KLE 500,star godinu dana da vidim da li mi odgovara, ne bi li ga pazario kada prodam HONDU. Hocu enduro motor i lomim se izmedju TRANSALPA I KLE-a. Ali posle danasnje voznje KLE mi vise ne izgleda primamljiv. Jedina pozitivna stvar je da upija rupe besprekorno i osecas se kao na vazdusnom jastuku. Sve ostalo....? Kocnice ne zadovoljavaju,lose koci,skripe. Zadnja ne hvata uopste. Stapovi poniru do kraja pri kocenju,vrlo neugodno kada naglo i dugo kocis. Motor,nista posebno,fali 10-15 KS za pristojnu voznju. Kada kazem pristojnu mislim da ne moram prilikom preticanja dve nize pa pun gas. LJudi, dajte neko vase iskustvo sa ovim motorom,jesam li ja ovo utripovao ili je to tako? Inace motor je star godinu dana i presao 6-7 hiljada. Nov,potpuno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 7, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Nisi ništa utripovao, kao što rekoh, sve je relativno. Mene bi posle ZZR-a taj KLE vukao verovatno kao trudna krava sa polomljenom nogom, dok bi neko posle kineskog scoot-a od 50ccm 4T mogao da se zakune da je baš KLE pozajmio agregat iz Space shuttle-a i da leti po asfaltu! Što se tebe tiče motor je BAŠ takav kako si ga opisao/doživeo. Ako je tako, traži dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Avgust 7, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi sta ti odgovara, ako ga tako opisujes bolje trazi nesto drugo, jer koliko te ja ili neko drugu ubjedjivali da je dobar neces bitu uvjeren, zato ti je moj savjet trazi dalje. Moja iskustva sa KLE 500. Kupljen nov u salonu. U nepuna dva mjeseca ,,okrenuo'' preko 2.000 km. Sa njim sa se popeo na vrh Spasa (brdo iznad Budve) po necemu sto se uslovno moze nazvati put. Vozio sam ga najbrze 160 km/h, ali cim se predje 120 km/h leluja. Menu trosi, u zavisnosti od rezima kako ga vozim izmedju od 4,1 do 5,5 litara na 100 km. Suvozaci ga ne vole jer moraju dobro da ga opkorace. Meni njegova velicina sasvim odgovara ne bih bio zadovoljniji sa necim manjim (visok sam 191 cm) Meni smeta sto nema pokazivac nivoa goriva u rezervoaru, ma, ima mana... ali mislim da se ne moze bolje kupiti za taj novac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 7, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je wulfy, da vidimo sta ce covek da kaze kada proba TRANSALP-a.Sa 43 konja, dva klipa i vodenim hladjenjem KLE je jako dobar izbor,a moj primerak iz 96.ide kao zmaj.Ni govora o saltovanju dve nize u preticanju.Covek vozio trkalicu pa mu sad sigurno ni jedan enduro nece ici dobro.Na kraju krajeva,enduro ima svoju namenu. A da KLE ima mana,ima.Meni nije problem skala za gorivo nego skala za temperaturu.Kada upali onu crvenu lampicu mislim da je kasno.Mada je meni izdrzao ekstremnu temperaturu u voznji po gradu u 2. brzini sa 20 na sat na 40 stepeni i nije upalio lampicu,samo je ventilator radio stalno.I cinjenica je da je za visoke vozace.Ja imam 177cm i malo je nezgodno,mada sam se vec navikao. Ne ubedjujem nikog da ga kupi,meni je takodje san bio transalp,ali za te pare za KLE star 1 godinu nemas hondu mladju od 5-6 godina da je u extra stanju.Malo se teze i nalaze po oglasima jer se to retko prodaje,tek tamo posle 10-tak godina. Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Avgust 7, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan A JA SAM VISOK 173cm!!!!!!!!!!!!!! HA,HA----sam se sebi smejem. Znam, u pravu ste za sve sto pisete,ali ajde da cujem jos od nekih ono sto i sam znam. Kao lakse mi...! Uzgred,taj KLE kosta 4000 E. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Avgust 7, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ako te vec interesuje TRANSALP, pogledaj ovaj link: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7741.0 Motor izgleda fenomenalno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
parezan 0 Napisano Avgust 8, 2007 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako te vec interesuje TRANSALP, pogledaj ovaj link: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7741.0 Motor izgleda fenomenalno! stvarno... ja se ne bi mislio izmedju ova dva, za ~ iste pare.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 8, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako te vec interesuje TRANSALP, pogledaj ovaj link: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7741.0 Motor izgleda fenomenalno! Uh,uh...kakav motor prodajem KLE (samo kad bih imao da prodam 2 KLE-a stiglo bi mi za ovu hondu) Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Avgust 8, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Video sam taj TRANSALP i zvao sam. Na pitanje kolikoje presao covek kaze: ne znam, oko 30000 hiljada. Tako da se plasim da nije to nekih 45-50000 hiljada. Kako moze prodavac da kaze "NE ZNAM" na takvo pitanje? I jos nesto,jeftin je za to godiste i tu kilometrazu. To godiste gore nema ispod 3700, carina i porez jos 1000,dovoz,ugradnja od 500 evrica minimalno....! I gde smo sada. NIGDE. Na pocetku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Avgust 8, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam taj TRANSALP i zvao sam. Na pitanje kolikoje presao covek kaze: ne znam, oko 30000 hiljada. Tako da se plasim da nije to nekih 45-50000 hiljada. Kako moze prodavac da kaze "NE ZNAM" na takvo pitanje? I jos nesto,jeftin je za to godiste i tu kilometrazu. To godiste gore nema ispod 3700, carina i porez jos 1000,dovoz,ugradnja od 500 evrica minimalno....! I gde smo sada. NIGDE. Na pocetku. Ako si iz BG-a ne kosta te nista da odes i pogledas motor (naravno ako ti se svidja). Meni izgleda skroz OK. A taj lik prodaje vise motora, tako da nije cudo sto ne zna napamet koliko je presao. Takodje, mislim da je to cena bez registracije, ali nisam siguran. Pitaj Ernesta sa foruma, on je postavljao oglase za te motocikle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 9, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan evo da te malo uputim kako to ide sa tim transalpom jer sam ja gledao drugi motor koji prodaje isti lik, to jest Cvele. motori su uveženi iiz italije i kao što kaže cibric on ima više komada pa ne zna detalje o svakom, motor je kod železničke stanice pa ako si blizu možeš da pogledaš samo mislim da je cevele juče otišao opet za italiju. na cenu dodaj još troškove registracije, a tek za dva meseca možeš da ga prevedeš na svoje ime, jer kad se carine motri moraju da se prave ulazni papiri na neko ime i prava registracija mora biti na tog lika. inače i meni je rekao za gsxr1100 da je prešao oko 30000 i stvarno tako piše na satu, da li su to prave kilometraže to niko ne može da ti garantuje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 9, 2007 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Gde tačno kod železničke stanice mogu da se pogledaju ovi motori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 9, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Gde tačno kod železničke stanice mogu da se pogledaju ovi motori. 063/340-292 Cvele, zovni pa pitaj čoveka da ti objasni, al kad se vrne iz Italije (možda je već tu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 9, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan evo da te malo uputim kako to ide sa tim transalpom jer sam ja gledao drugi motor koji prodaje isti lik, to jest Cvele. motori su uveženi iiz italije i kao što kaže cibric on ima više komada pa ne zna detalje o svakom, motor je kod železničke stanice pa ako si blizu možeš da pogledaš samo mislim da je cevele juče otišao opet za italiju. na cenu dodaj još troškove registracije, a tek za dva meseca možeš da ga prevedeš na svoje ime, jer kad se carine motri moraju da se prave ulazni papiri na neko ime i prava registracija mora biti na tog lika. inače i meni je rekao za gsxr1100 da je prešao oko 30000 i stvarno tako piše na satu, da li su to prave kilometraže to niko ne može da ti garantuje. samo mala ispravkica, nema otudjenja 90 dana ako motor nije registrovan i onda se registruje na tebe ti ne mozhesh da ga otudjish 90 dana a ako je na njega onda on ne mozhe 90 dana da ga prevede iliti otudji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 9, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ja se izvinjavam što širim lažne informacije. ;D tako su mi rekli, hvala ti na ispravci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Avgust 10, 2007 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Moze takav transalp da se nadje u Italiji do 3000e tako da je ovo realna cena koliko se secam ni ostali motori mu nisu bili preterano skupi zato bih ja da sam na tvom mestu otisao da ga makar pogledam (nista nekosta),a ti kako hoces Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Avgust 10, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ako je coveku slab kle, sigurno ce mu i transalp biti slab. Vise puta je receno, sve zavisi sta zelis, ako ces ubrzanje, dobra je Yamaha htz 750, kadjiva elefant ili ktm-ovi modeli preko 600ccm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Avgust 13, 2007 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan E pa cika Zubo da ti i ja napisem koju rec o tom motoru. Ne sporim da je transalp odlican motor ali je to i KLE. Nema sanse da ti je Kawasaki slab a Honda te zadovoljava. Jesi li ti probao uopste Hondu? Imam novog KLE-a i svakim danom me odusevljava. E sad, posto znam da si ranije vozio zujalice od 150 konja pa normalno je da ce ti svaki enduro biti slab. Ja od motora ocekujem da me izvuce iz frke kad mi je to potrebno a to i dobijam od Kawasakija. Obzirom da imam 110 kg, motor ide fantasticno. Izbalansiran je sto se tice snage i tezine i odlicno vuce i u srednjem rezimu rada. Ja sam probao Hondu pre nego sto sam kupio KLE i stvarno nisam osetio neku razliku u vuci, cak mi se cini da Kawasaki bolje ubrzava od 5000 obrtaja pa na gore. Cena ipak govori sve, ne bi nova Honda bila 7500 a Kawa 5000 da li u kvalitetu ima toliko razlike kao u ceni? Ne bih rekao. Dodjes, probas moj motor i odlucis( ako si probao Hondu).Pozdravljam te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxB 2 Napisano Avgust 14, 2007 U prolazu, 25 postova Lokacija: PANCEVO Motocikl: TDM 900 '04 Prijavi odgovor kao problematičan Obozam HONDU i zivim za nju, ali sam i pored toga promenio 4kom. KLE-a od 12 god starog do novog,mogu ti reci da TRANSALP stvarno ima bolju prednju kocnicu i za nijansu bolje ogibljenje ali koliko god obozavao HONDU bolja je 10-15% a skuplja 50% mislim da je suvise cak i za iskrene zaljubljenike,a sto se voznje i pogona mislim da KLE i TRANSALP idu identicno stim da KLE daje osecaj u voznji kao da letis i to zbog broja obrtaja i zvuka koji pravi.Moj bi izbor bio ponovo KLE, a posle svih iskustava i stotinak hiljada km.na njima sada mogu da ti tvrdim da bih ga uzeo cak i da je cena ista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Avgust 14, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan HA,HA, ovo me je bas nasmejalo: "Honda je fabrika,sve ostalo su radionice"!!!!!!!!!!! Mozda si u pravu,mozda i ne. Pozdrav za mog druga Gorana i njegov KLE. Kako zubici???????? Ma salim se. Sutra idemo do Smedereva Raja i ja,oko 13h. Pa ako hoces voznjicu -- javljaj se. A sto se tice KLE-a--- pa, u redu, ko voli-nije lose. Ja licno mislim da je transalp bolji, ali o ukusima nekom drugom prilikom. Razlog za moju tvrdnju je da je to V motor i da na niskim obrtajima ima bolji obrtni momenat. A,priznacete da enduro masine nisu za neko navrtanje na 6000-7000 obrtaja. To onda gubi smisao enduro voznje gde na niskim obrtajima uvek mozes da racunas na pristojnu isporuku snage. Zamislite sebe na nekom makadamu sa sljunkom gde ste upali u neku situaciju gde vam treba trenutna snaga da vas spase pada. Pa zar na 6000-7000 ili na 2500-3500. Neka se i iscupas na 6-7000,sta posle sa tolikim obrtajima-treba ga ukrotiti kada prodje frka. Ne znam,moje vidjenje stvari,opet kazem da o ukusima ne treba diskutovati. Videcemo!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Avgust 14, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan AH, da ,zaboravih da kazem i ovo. Ja u sustini i nisam neki ljubitelj enduro masina (nemam dovoljnu visinu za to, i u dusi mi je brzina) ALI: 1.Hocu da ostanem ziv i u jednom komadu. Preziveo sam (pretekao) jednom,dobio zuti karton i ne zelim crveni. Ne zelim zbog svoje dece,porodice. LJubav prema motorima je jaka i ja i protiv svoje volje biram enduro masinu kao mirniju varijantu i kao kompromis. ISKRENO!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2409 Napisano Avgust 24, 2007 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav.Nisam vozio Transalpa,vozim Dominator 650>Moj drug je nedavno kupio KLEa tako da sam ga dosta vozio i cini mi se da je menje enduro a vise.drumska masina. Nekako mi je slab na niskim obrtajima i tek oko 7000 povuce kako treba.Ali ima veliku prednost,platio je prevod i registraciju 100 e a ja sam za Dominatora samo reg.150e.Takodje Kle sa Karburatorom od GPZa 500s ima preko 60 konja a to i nije toliko skupo dea se doradi.Verujem da bi bio tada bas dobar.Glasam za KLEa.Vozi misko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljakse 0 Napisano Avgust 25, 2007 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Konacno se neko setio da ga uporedi sa Dominatorom. Ako poredis KLE sa bilo kojom Hondom, onda ga poredi sa Dominatorom. KLE ima jedan Cilindar kao Dominator, a ne dva kao Transalp i tu poredjenja nema. KLE i Dominator su enduro, a Transalp je kompromis izmedju endura i turistickog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Avgust 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Konacno se neko setio da ga uporedi sa Dominatorom. Ako poredis KLE sa bilo kojom Hondom, onda ga poredi sa Dominatorom. KLE ima jedan Cilindar kao Dominator, a ne dva kao Transalp i tu poredjenja nema. KLE i Dominator su enduro, a Transalp je kompromis izmedju endura i turistickog. Gresis, ovaj gresis silno sinak, KLE ima 2 redno postavljena cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljakse 0 Napisano Avgust 25, 2007 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam citao da je to surovi jednocilindras ako nisam u pravu, hvala na ispravci, pogledacu odmah sta kazu na netu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...