Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Vespa

Kobajagi KN filtere za tu svrhu imas subotom na Bubanj Potoku za sitnu kintu 200-300 dindzi ali ti ne bih preporucio da skidas originalni filterZbog dva problema. Prvi je problem viska vazduha u smesi sto obicno dovede do mnanjka snage ili detonacija mada se to resava vecom diznom za benzin ali to uzrokuje povecanu potrosnju. To je prva bolja varijanta, druga je da zbog vece kolicine vazduha i jako siromasne smeshe dodje do paljenja pre gornje mrtve tacke(predpaljenja) sto posle duze eksploatacije zavrsi velikim kvarom na agregatu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

@ dzax

Ne znam da li sam dobro video na svom motoru, ali koliko se secam izmedju ona dva dela sasije na koji dolaze amortizeri i ostatak zadnjeg dela, postoji ojacanje. Bas cu da proverim kakav je sistem, mozda smo na tragu jos jedne razlike na nasim motorima.

Za ove gumice amortizera, mozda da ih omeksas za klik-dva, da im olaksas malo.

Nego imas ti lepu garazu, a ne zoves na grunfovanje. :)

@dragonfly

lepo, lepo...

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

dzax sto se tice sijalica probaj po prodavnicama opreme za lov ja imam takve halogene sijalice kupljene u nekoj od tih radnji proletos u Nišu ( takve koristim na faru za pusku kada idem u lov na tzv čekanje)

a za gumice po obliku mi lice na gumice koje idu na zadnje amortizere lade (bar mi tako deluju sa slike), trebalo bida mogu da se napašu sa minimalnim izmenama

• Zainteresovan, 830 postova

Vidim ja, opustila se ekipa, pocelo rasklapanje i sklapanje, bice zanimljiva zima, a jos zanimljivija prva voznja u sledecoj sezoni!  ;D ;D

Elem, sta savetujete za onu koroziju sto mi se javlja na onim metalnim delovima pored suvozackog sedista? Farbanje u crno mi deluje najlakse i najelegantnije resenje?

• Drug član, 2265 postova

Vidim ja, opustila se ekipa, pocelo rasklapanje i sklapanje, bice zanimljiva zima, a jos zanimljivija prva voznja u sledecoj sezoni!  ;D ;D

Elem, sta savetujete za onu koroziju sto mi se javlja na onim metalnim delovima pored suvozackog sedista? Farbanje u crno mi deluje najlakse i najelegantnije resenje?

Ako mislis na onaj hrom, onda mozda samo polir pasta ako nije previse izrazeno i nema bubuljica.

• Drug član, 3087 postova

Чему толика прича о тим филтерима? То шта (теоретски) може да се добије на снази није вредно помена, поготово што се не ради о моторима којима је битан сваки проценат повећања снаге и што, нпр. CV конструкција карбуратора (какав је на Qingqi-јевом супермотарду/ендуру, оригинал Keihin) захтева одређене притиске у филтерској кутији, брзину протока ваздуха и слично. Неки момци преко гране су се зезали са тим "печуркама" и имали су више проблема са подешавањем правилног рада машине, са мале снаге на нижим и средњим обртајима и гомилу других проблема. Оптимално решење за повећање снаге је на крају било да туре малко ширу главну дизну на карбу и забуше пар отвора на кутији у коме је филтер. Понављам, ово је прича за CV тип карбуратора, а какви су на Kinroad-има и Jinlun-има - не знам.

Пре годину-две читао сам на Нету чланак неког руског ауто-часописа о њиховом испитивању тих филтера са смањеним отпором, или, како их тамо зову - "нуљевики". Резултати су били такви да је обичан, али квалитетан филтер (са великом филтрационом површином - дужом папирном "хармоником") био у рангу тих "печурки", од којих су само изузетно ретке (и скупе) могле да задрже онако ситне честице прашине какве задржава онај класичан.

Иначе, ако би се зазали по питању филтера, ја бих накалемио на мотор онај мали уљни, какав може да се види на ИМТ-овим мотокултиваторима. Уљни филтери за ваздух су мајка... ;D

Da to nije rdja od one jutarnje rose?  ::);)

Au kakvi ste kerovi, ne mogu da verujem da ste mi to zapamtili!!  ;D ;D ;D

Po pivo odmah obojica, zezate se sa covekom u problemu!  ;)

Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj!  ;D ;D ;D

• Drug član, 1260 postova

Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj!  ;D ;D ;D

Kako si poceo bolje dve gajbe piva  ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 261 postova

idemo dalje.

ja idem u subotu ranu na Bubanj potok da vidim te filtere( te sto lice na KN filtere)

Meni nije samo do povecanja snage vec i vizuelni izgled takodje i zvuk koji se postize istim filterima.Iz licnog iskustva imam na fici 750 fals pecurku.

Nisan imao veliki napredak  sa snagom ( ustvari nikakav ) ali cuje se takvo sistanje da bi covek pomislio najmanje 100 konja zele da se napoje  vazduhom.

I sta moze jos

Pecurke se stave postrani i stave u neku vrstu polu kucista .videcu neke slike da nelomim prste

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

I ja, kao i svako jutro ;D

Išao sam nešto do Ustaničke, Gazelom pa do Autokomande, kad me jutros nije odneo vetar u Savu, nikad neće :( Ne duva konstantno već na mahove, pa kad me zvekne pomerim se jedno metar u stranu.

I ja, kao i svako jutro ;D

Išao sam nešto do Ustaničke, Gazelom pa do Autokomande, kad me jutros nije odneo vetar u Savu, nikad neće :( Ne duva konstantno već na mahove, pa kad me zvekne pomerim se jedno metar u stranu.

Da, da to i jeste co zajeb, taman se iskuliras, lepo kruziras, i onda te samo osine, izmedju dve zgrade, jedino sto vidis je zaprepasceni pogled coveka iz auta pored, dok mu roll barom ciljas prednji tocak, ko Spartak sam se osecao!!!  ;D ;D ;D

Ma tvoje motorče je još teže Nidžo, šta misliš kako je na ovom mom laganom a dugačkom skuterčetu? Šetao sam od leve do desne strane trake, možeš da zamisliš kako sam ševrdao kad sam se setio da upalim i sva 4 migavca, da ne misle da sam poludeo ili da sam se napio od ranog jutra ;D

Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li?

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li?

Misle, ono sto ja znam za sad, bice Raptor od 300cc , i testiranje 600cc

Tako nesto je i meni rekao onaj majstor sto radi kod njih kada sam prosle subote bio na servisu

Pa da napredujemo na 600!

Tako nesto je i meni rekao onaj majstor sto radi kod njih kada sam prosle subote bio na servisu

Nema preskakanja klasa Tomerc, de ces odmah na 600?!  ;D ;D ;D

Oooo, pa ja imam da biram motorče, kad vam bude palo na pamet da kupujete jače mašine ;D

Nema preskakanja klasa Tomerc, de ces odmah na 600?!  ;D ;D ;D

Pazi ti njega tko se javlja!

Nesto se ne sjecam da onaj BMW za kojim patis ima manje kubika  ;D ;D ;D :D :D :D

Nego da lijepo platis pivo!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja