oblak 350 Napisano Novembar 6, 2008 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Kobajagi KN filtere za tu svrhu imas subotom na Bubanj Potoku za sitnu kintu 200-300 dindzi ali ti ne bih preporucio da skidas originalni filterZbog dva problema. Prvi je problem viska vazduha u smesi sto obicno dovede do mnanjka snage ili detonacija mada se to resava vecom diznom za benzin ali to uzrokuje povecanu potrosnju. To je prva bolja varijanta, druga je da zbog vece kolicine vazduha i jako siromasne smeshe dodje do paljenja pre gornje mrtve tacke(predpaljenja) sto posle duze eksploatacije zavrsi velikim kvarom na agregatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 6, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan @ dzax Ne znam da li sam dobro video na svom motoru, ali koliko se secam izmedju ona dva dela sasije na koji dolaze amortizeri i ostatak zadnjeg dela, postoji ojacanje. Bas cu da proverim kakav je sistem, mozda smo na tragu jos jedne razlike na nasim motorima. Za ove gumice amortizera, mozda da ih omeksas za klik-dva, da im olaksas malo. Nego imas ti lepu garazu, a ne zoves na grunfovanje. @dragonfly lepo, lepo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Novembar 6, 2008 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan dzax sto se tice sijalica probaj po prodavnicama opreme za lov ja imam takve halogene sijalice kupljene u nekoj od tih radnji proletos u Nišu ( takve koristim na faru za pusku kada idem u lov na tzv čekanje) a za gumice po obliku mi lice na gumice koje idu na zadnje amortizere lade (bar mi tako deluju sa slike), trebalo bida mogu da se napašu sa minimalnim izmenama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja, opustila se ekipa, pocelo rasklapanje i sklapanje, bice zanimljiva zima, a jos zanimljivija prva voznja u sledecoj sezoni! ;D ;D Elem, sta savetujete za onu koroziju sto mi se javlja na onim metalnim delovima pored suvozackog sedista? Farbanje u crno mi deluje najlakse i najelegantnije resenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja, opustila se ekipa, pocelo rasklapanje i sklapanje, bice zanimljiva zima, a jos zanimljivija prva voznja u sledecoj sezoni! ;D ;D Elem, sta savetujete za onu koroziju sto mi se javlja na onim metalnim delovima pored suvozackog sedista? Farbanje u crno mi deluje najlakse i najelegantnije resenje? Ako mislis na onaj hrom, onda mozda samo polir pasta ako nije previse izrazeno i nema bubuljica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da to nije rdja od one jutarnje rose? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Mislis na ono kad je ostao bez cirade? Vrlo moguce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Чему толика прича о тим филтерима? То шта (теоретски) може да се добије на снази није вредно помена, поготово што се не ради о моторима којима је битан сваки проценат повећања снаге и што, нпр. CV конструкција карбуратора (какав је на Qingqi-јевом супермотарду/ендуру, оригинал Keihin) захтева одређене притиске у филтерској кутији, брзину протока ваздуха и слично. Неки момци преко гране су се зезали са тим "печуркама" и имали су више проблема са подешавањем правилног рада машине, са мале снаге на нижим и средњим обртајима и гомилу других проблема. Оптимално решење за повећање снаге је на крају било да туре малко ширу главну дизну на карбу и забуше пар отвора на кутији у коме је филтер. Понављам, ово је прича за CV тип карбуратора, а какви су на Kinroad-има и Jinlun-има - не знам. Пре годину-две читао сам на Нету чланак неког руског ауто-часописа о њиховом испитивању тих филтера са смањеним отпором, или, како их тамо зову - "нуљевики". Резултати су били такви да је обичан, али квалитетан филтер (са великом филтрационом површином - дужом папирном "хармоником") био у рангу тих "печурки", од којих су само изузетно ретке (и скупе) могле да задрже онако ситне честице прашине какве задржава онај класичан. Иначе, ако би се зазали по питању филтера, ја бих накалемио на мотор онај мали уљни, какав може да се види на ИМТ-овим мотокултиваторима. Уљни филтери за ваздух су мајка... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da to nije rdja od one jutarnje rose? Au kakvi ste kerovi, ne mogu da verujem da ste mi to zapamtili!! ;D ;D ;D Po pivo odmah obojica, zezate se sa covekom u problemu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan imas pivo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj! ;D ;D ;D Kako si poceo bolje dve gajbe piva ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragonfly 5 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Prijavi odgovor kao problematičan idemo dalje. ja idem u subotu ranu na Bubanj potok da vidim te filtere( te sto lice na KN filtere) Meni nije samo do povecanja snage vec i vizuelni izgled takodje i zvuk koji se postize istim filterima.Iz licnog iskustva imam na fici 750 fals pecurku. Nisan imao veliki napredak sa snagom ( ustvari nikakav ) ali cuje se takvo sistanje da bi covek pomislio najmanje 100 konja zele da se napoje vazduhom. I sta moze jos Pecurke se stave postrani i stave u neku vrstu polu kucista .videcu neke slike da nelomim prste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragonfly 5 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i fotosa na kakvu ideju sam misli sa filterima . Naravno sa svke strane po jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Novembar 7, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj! ;D ;D ;D I ja, kao i svako jutro ;D Išao sam nešto do Ustaničke, Gazelom pa do Autokomande, kad me jutros nije odneo vetar u Savu, nikad neće Ne duva konstantno već na mahove, pa kad me zvekne pomerim se jedno metar u stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh jutros na posao motorinom, naravno, ala mlati vetar majku mu, treba bas oprezno voziti i pod jacim gasom, imam utisak da ga to nekako stabilizuje, kad otpustim gas mlati me ko blesav. Valjda mi je udarna povrsina velika, a masa mala, pa onda vetar barata samnom po principu jedra! Sledeci put dv cigle u ranac, za svaki slucaj! ;D ;D ;D I ja, kao i svako jutro ;D Išao sam nešto do Ustaničke, Gazelom pa do Autokomande, kad me jutros nije odneo vetar u Savu, nikad neće Ne duva konstantno već na mahove, pa kad me zvekne pomerim se jedno metar u stranu. Da, da to i jeste co zajeb, taman se iskuliras, lepo kruziras, i onda te samo osine, izmedju dve zgrade, jedino sto vidis je zaprepasceni pogled coveka iz auta pored, dok mu roll barom ciljas prednji tocak, ko Spartak sam se osecao!!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Novembar 7, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma tvoje motorče je još teže Nidžo, šta misliš kako je na ovom mom laganom a dugačkom skuterčetu? Šetao sam od leve do desne strane trake, možeš da zamisliš kako sam ševrdao kad sam se setio da upalim i sva 4 migavca, da ne misle da sam poludeo ili da sam se napio od ranog jutra ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan mene vetar nosi i peske :o , gde smem da jos sednem na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Novembar 7, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo i fotosa na kakvu ideju sam misli sa filterima . Naravno sa svke strane po jedan Uuu brate,ovi izgledaju vrlo zahebano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li? Misle, ono sto ja znam za sad, bice Raptor od 300cc , i testiranje 600cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li? Misle, ono sto ja znam za sad, bice Raptor od 300cc , i testiranje 600cc Tako nesto je i meni rekao onaj majstor sto radi kod njih kada sam prosle subote bio na servisu Pa da napredujemo na 600! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 7, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li? Misle, ono sto ja znam za sad, bice Raptor od 300cc , i testiranje 600cc Tako nesto je i meni rekao onaj majstor sto radi kod njih kada sam prosle subote bio na servisu Pa da napredujemo na 600! Nema preskakanja klasa Tomerc, de ces odmah na 600?! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Novembar 7, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Oooo, pa ja imam da biram motorče, kad vam bude palo na pamet da kupujete jače mašine ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Foorreste, misle li ovi tvoji "Sprint"-ovci da sledeće godine uvoze još modela od 250 i više kuba, znaš li? Misle, ono sto ja znam za sad, bice Raptor od 300cc , i testiranje 600cc Tako nesto je i meni rekao onaj majstor sto radi kod njih kada sam prosle subote bio na servisu Pa da napredujemo na 600! Nema preskakanja klasa Tomerc, de ces odmah na 600?! ;D ;D ;D Pazi ti njega tko se javlja! Nesto se ne sjecam da onaj BMW za kojim patis ima manje kubika ;D ;D ;D :D Nego da lijepo platis pivo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...