Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

evo malko da razbijemo monotoniju sajma da se pofalim i ja  ;D danas je stigao novi prednji blatobran za masinu i ovako izgleda

masina bez blatobrana:

CqiHK_image019y.jpg

blatobran 1

404.jpg

404.jpg

404.jpg

ostaje jos samo da ga zafarbamo i montiramo, bicete upoznati

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Nego, imam predlog kad se vec zezas sa farbanjem blatobrana da ofarbas i ostatak motora.

Ona siva mu nikako ne lezi, a i kvalitet farbanja je dosta los.

Mislim da bi bio lepsi da ga zveknes u skroz crnu ili da bude kombinacija dve boje, naravno da ne bude fabricka siva, i da poodlepljujes one trake koje ih razdvajaju.

• Svrati ponekad, 306 postova

@Zorge       Ovo kao da sam ja pisao.Sve ono sto je mene mrzelo da napisem, ti si uradio.Cak i sam i ja slikao Van Van.I jos jedan detalj koji nam je promakao.Apolo ima kurblu  ;D

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Nego, imam predlog kad se vec zezas sa farbanjem blatobrana da ofarbas i ostatak motora.

Ona siva mu nikako ne lezi, a i kvalitet farbanja je dosta los.

Mislim da bi bio lepsi da ga zveknes u skroz crnu ili da bude kombinacija dve boje, naravno da ne bude fabricka siva, i da poodlepljujes one trake koje ih razdvajaju.

Ako budes skidao te trake racunaj da je farbanje neophodno.

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

....

E bio je jos jedan naked crvene boje, ne znam ni njemu oznake, jbg  ;D E ovaj motorin je jako lepo uradjen, ima 250 ccm....

E sad losa strana ovog lepom motocikla... cena mu je malo "gorka"... negde oko 2600-2700 eura. ...

I meni se svidja, ali 2600-2700, mnogo :(

Slazem se da je mnogo... ali bajk je stvarno lep!  :)  Pao bih u gadno iskusenje da imam te novce ;D

• Drug član, 2265 postova

Da napisem i ja koju rec o kinezima sa sajma, aiko ste napisali najbitnije.

Kinezi su izgleda shvatili, za razliku od vecine nevropskih ljudi da se u evropi radjaju ljudi koji nose broj cipele i veci od 43, cak sta vise neke od sprintovih motora mogu lako da voze i oni sa 46+.

Veliki sivi naked ( Raptor spt) je zaista ograman, cak bi rekao enduro maskiran u kozi nakeda, jer je polozaj, zadnji deo i rezervoar sa kojim mozes da odputujes do meseca i nazad bez dolivanja, u tom stilu.

Polozaj mi se izuzetno svideo, sirok i dovoljno udaljen upravljac, oslonci za noge dovoljno udaljeni od sedista, kao i dosta visoko sedistre koje se svojim prednjim delom proteze i na rezervoara. Ondos upravljaca, sedista i fuzastera je gotovo kao na BMW 1200gs. Sa svojih 175-6 drzao sam ga prednjom polovinom stopala, stabilno ali bih rekao da sam minimalne visine za ovaj motor.

Odaje malo utisak nedovrsenosti, ali taj utisak nadoknadjuje cena od 1900e koje smatram korektnim za ovaj motor, i da razmisljam o kupovini neceg takvog definitivno bih ga uzeo u razmatranje.

Sto se tice prednjih vila, deluju  slabo i tanko, ali je vise posledica masivnosti celog motora, njene ogromne duzine i velikog "ofseta" u odnosu na donji deo sasije, pa mislim da je problem iskljucivo vizuelnog tipa i ne bi trebalo da je se bojimo u voznji.

Osecaj sedenja na motoru bih opisao kao kraljevski. Izuzetno udobno i komforno i uz svoj 28l  rezervoar, potrosnju koja bi trebalo da je oko 4l (3.6l1 prosek prema ne-kineskim specifikacijama) i maksimalnu deklarisanu brzinu od 145kmh ima lep putni potencijal, ali nije tezak ni za urbane sredine jer nasuprot vizuelnom utisku broji 160kg. Jedino sto bi bilo pozeljno da voznja ne bi zamarala ni posle nekoliko sati je dodatni vizir jer motor prosto mami za kilometrima i osim ako ima izrazene vibracije ( u sta sumnjam, jer nije bio slucaj ni sa veoma slicnim 300cc

m agregatom), ne bi mi bilo tesko da provedem i nekoliko sati na njemu. Ono sto takodje pozdravljam su dvoklipna kljesta na nazad jednom, a napred sva kociona diska.

Raptor nac bi bio drugi naked. Za razliku od prvog, ovaj je pravi naked i polozaj odgovara klasi. Polozaj blago ka napred, vise oslanjanja rukama na motor, a stojka i drugare malo zulja rezervoar jer trazi malo nagnutiji polozaj, a nisam bas ljubitelj istog, i iako nije preterano mali motor, ipak volim malo vise mesta. Okarakterisao bih ga kao idealnog za visinu od 160-170, ili nezniji pol.

Fizicki mi se nije nesto preterano dopao, ali nisam lud ni za ovom klasom.

Za razliku od sivog modela dovrseniji je i deluje kvalitetnije, iako ne toliko da bi razlika bila 700-800e.

Cak i da su iste cene izmedju ova dva verovatno bih se odlucio za velikog, sto zbog jaceg agregata, sto zbog toga kako se osecam na njemu, a to mi je i najbitnije. U ovom slucaju ne bi nimalo razmisljao, i preostalu razliku u kostanju ulozio u broj-dva sire gume, vetrobran i nekakve bocne kofere i nosace za isti, a mozda bi cak ostalo i da se investira u pun rezervoar.

I ovaj put je u pitanju parallel twin, ali sa 250, odnosno realnih 234ccm maksimalne brzine od 120kmh i rezervoarom od 18l sto bi takodje trebalo da pruza finu autonomiju.

Supermoto bih najbolje opisao kao motor bez kompromisa namenjen zabavi ili alki za ucenje i treniranje supermoto stila voznje.

Prednja viljuska ima precnik od oko 4-5cm, tvrdo podesena. Potrudio sam malo da je sabijem, doduse bez efekta stiskanja prednje kocnice, jer su u Sprintu iz ne znam kojih razloga zakljucili da u sajamske eksponate ne treba sipati kociono ulje. Vise od 1-2 cm nisam uspeo.

Pozadi takodje tvrdo, ali za razliku od prednjih amortizera postoji mogucnost stelovanja, pa bi ipak moglo da se omoguci malo udobnija voznja.

Zadnja viljuska dimenzija i konstrukce kao na motorima znatno vece kubikaze, i kao i ram deluje veoma cvrsto i izdrzljivo.

Takmicarske husquarne su na glasu po svom veoma tvrdom, istina za stazu dobrom sedistu. Ovo sediste je jos "glasnije". Sedenje na njemu je poput sedenja na pregradnom zidu od "pola cigle".

U voznji je sigurno udobniji ukoliko se vozi onako kako bi to trebalo - jednom od svoja dva tocka ili karting stazi. Ustvari u standardnoj fabrickoj ponudi i na njihovom sajtu nisam primetio ovaj model sa signalizacijom i retrovizorima, a mogucnost registracije je i jedina razlika u odnosu na predlozenu verziju.

U vezi kurble - ni ja je nisam primetio. Konacno neki kinez bez kurble uocljive sa 30metara i strcanja pored agregata.

Deytona - blago razocarenje. Koliko god bio lep, jedva dohvatim rucice i sediste je izuzetno tvrdo i svojim oblikom ne dozvoljava ne dozvoljava nikakvo namestanje. Volan je veoma udaljen, pa bi prilikom manevrisanja i gradske voznje bilo problematicno dohvati ga sa obe ruke i finkciju bi imala samo ona koja je na unutrasnjoj strani krivine. Pozeljna visina za normalnu voznju bi trebala da je oko 190cm.

Cena, pa svi su nesto izbegavali da odgovore i isli da pitaju kolegu, a posle se izgubili, a neka najsvezija koju je neko spomenuo je

3200 evra, sto je opet manje od pocetnih 3500, ali idalje previse. Po reakciji na pitanja o ceni, reklo bi se da mnogi tako misle.

Sad kada sam omirisao i Daytonu, mnogo bih radije izabrao Raptor Spyder, ali nikako da se puste corava posla sa 125ccm agregatom i ponude Daytoninih 350ccm.

Sto se tice ostalih kineskih motora, nekih bitnih noviteta nije bilo, ili mi nisu zapali za oko.

Umalo zaboravih, Prince 250 je osim jadnijih oslonaca za noge i nekih "koznih" bisaga, koje su cak mi se cini i manje od dosadasnjih kofera, ostao istovetan. Naravno najveca mana Princa je bio upravo slabasan agregat sto 250ccm dosta popravlja i stavlja ga u izbor sa  Qingqi  , Jinlun  i Kinroad.

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Nemam vremena da gledam stranice unazad,a drugar sa posla treba direktno da ide da kupi filter ulja.Drugari koji filter ulja ide za chitumu 150 ccm i gde da ga nadje u Bg?hvala unapred ;)

Prilikom menjanja ulja, ispod srafa za ispustanje ulja nalazi se filter za ulje. Ovaj filter je zicani i prilikom zamene ulja, filter operi u benzinu. Prilikom skidanja zapamti polozaj filtera, i pazi da ti ga staro ulje ne "izduva" u posudu za staro ulje ;).

Dakle, nema kupovine novog filtera za ulje 8)

Izvini sto je odgovor malo kasnio, ali nisam bio na forumu desetak dana.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

E drugari jedno pitanjce imam..

Naime,prilikom posete Sajmu motora,pricao sam sa ljudima iz Keeway o nekoj zameni staro-za-novo i za divno cudo to radi njihov predstavnik u Kraljevu (ali se sve zavrsava ovde u Zemunu).E sad..znaci oni procene,u ovom slucaju,moj skuter na tol`ko i tol`ko i ja treba da doplatim razliku za novi.Ozbiljno razmisljam o ovome...Ali,uvek ima ono ali... :)

ako procene skuter na zadovoljavajucu cenu,a trebali bi,s obzirom da je kupljen u septembru,razmisljam se da uzmem,posto nemam nesto puno para i pitanje je kako i ovo da skupim :),znaci da uzmem matrixa od 150cc ili speeda od 125..matrix vec vozim,znam kakav je,ali je za mene mali,imam skoro 2m i 110kg :)

Speeda nisam vozio,sedeo sam na sajmu na njemu i ne cini mi se los...sto je najbolje i cena mu je sasvim ok,1150e nov..matrixi su 1300e..

Nekako bih vise voleo da uzmem (ako uopste odlucim) speeda,taman da pocnem da ucim na brzine i pravi "motor" :)

Razmisljao sam i o benelli velvetu 150cc ali je on oko 1800e,Keeway Outlook 150cc je oko 1500e...

Sta vi mislite,kakva su vam iskustva o Speed-u?

Blackbite, iskreno sto se tice vila na sivom Regal nakedu... ja bih se plasio neke malo zustrije voznje po krivinama i sl. Bas mi odaju utisak krhkosti i slabosti. Treba tu jaca sipketina definitivno ;D :)

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova

Naime,prilikom posete Sajmu motora,pricao sam sa ljudima iz Keeway o nekoj zameni staro-za-novo i za divno cudo to radi njihov predstavnik u Kraljevu (ali se sve zavrsava ovde u Zemunu).E sad..znaci oni procene,u ovom slucaju,moj skuter na tol`ko i tol`ko i ja treba da doplatim razliku za novi.Ozbiljno razmisljam o ovome...Ali,uvek ima ono ali... :)

ako procene skuter na zadovoljavajucu cenu,a trebali bi,s obzirom da je kupljen u septembru,razmisljam se da uzmem,posto nemam nesto puno para i pitanje je kako i ovo da skupim :),znaci da uzmem matrixa od 150cc ili speeda od 125..matrix vec vozim,znam kakav je,ali je za mene mali,imam skoro 2m i 110kg :)

Speeda nisam vozio,sedeo sam na sajmu na njemu i ne cini mi se los...sto je najbolje i cena mu je sasvim ok,1150e nov..matrixi su 1300e..

Nekako bih vise voleo da uzmem (ako uopste odlucim) speeda,taman da pocnem da ucim na brzine i pravi "motor" :)

Razmisljao sam i o benelli velvetu 150cc ali je on oko 1800e,Keeway Outlook 150cc je oko 1500e...

Evo ja imam Speeda kupio sam ga pre par meseci i nemam neko iskustvo sa njime presao sam nesto malo vise od 200 km.Po meni je to sasvim ok motor pre njega sam vozio Atx-a i mogu ti reci da se vozi isto tako lako kao i Atx ali bolje vuce i ide mnogo brze,znam da je velika razlika u kubikazi ali i za Atx sam mislio da ide dosta brzo a sada kad na brzinomeru vidim da ide 60km onda mi se cini da Atx ide 20-30kmh(drao se kao da ide 100-tku).Inace i ja takodje imam oko2m a po tezini sam malo i jaci od tebe i jos kada povezem nekoga skoro iste tezine Speed ide lako to jest neoseca teret.Ja sam licno mnogo zadovoljan sa speedom i ma sta drugi da kazu motor je super i lepog izgleda i zvuka,ako ga uzmes mislim da se neces pokajati.

Ipak vidi jos sa nekime oko toga jer ja bas nisam merodavan(ipak sam presao samo malo vise od 200km)ali sam za sada i vise nego zadovoljan eh da i potrosnja mu je mala a u rezervoar staje 15 litara mada svuda za njega pise 11 litara.

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: YAMAHA DIVERSION 900

Evo malo potencionalono lepih vesti, ako uspem da se u utorak dogovorim sa Hondom bice u ponudi Honda CBF 125cc oko 2600 evra ;Dhonda_cbf125_2009_01.jpg Izvinte na off topicu al nisam mogao da ovo nepodelim sa vama :P

ja tu istu hondu videh za 2400e na sajmu :P

Sajamski popust :-*

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ja sam se nadao da ce ona orionova kopija BMW-ovog scarvera da bude lepsa. Iskreno nisam nesto odusevljen. Da li se zna koja je cena. Opet da pitam, da li Sprint Raptor ima mogucnosti za podesavanje cvrstine zadnjeg amortizera?

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja sam se nadao da ce ona orionova kopija BMW-ovog scarvera da bude lepsa. Iskreno nisam nesto odusevljen. Da li se zna koja je cena. Opet da pitam, da li Sprint Raptor ima mogucnosti za podesavanje cvrstine zadnjeg amortizera?

Za model od 250cc oko 2100 era, a upravu si i meni se ne svidja, bas izgleda nekako jeftino, previse hroma

I meni je Scarver ruznjikav, samo mi se sediste dopalo na celom motoru ;D ;D

@ Bogda, video sam da neki modeli imaju podesavanje cvrstine zadnjeg amortizera  ;D

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Braco moja kineska, ima li neko stari, polovni ili neki drugi AUTOMAT za migavce, probao sam sa onim od kola i nisam uspeo.

Ako je neko imao neka iskustva sa istim neka mi pomogne.....

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Evo ja imam Speeda kupio sam ga pre par meseci i nemam neko iskustvo sa njime presao sam nesto malo vise od 200 km.Po meni je to sasvim ok motor pre njega sam vozio Atx-a i mogu ti reci da se vozi isto tako lako kao i Atx ali bolje vuce i ide mnogo brze,znam da je velika razlika u kubikazi ali i za Atx sam mislio da ide dosta brzo a sada kad na brzinomeru vidim da ide 60km onda mi se cini da Atx ide 20-30kmh(drao se kao da ide 100-tku).Inace i ja takodje imam oko2m a po tezini sam malo i jaci od tebe i jos kada povezem nekoga skoro iste tezine Speed ide lako to jest neoseca teret.Ja sam licno mnogo zadovoljan sa speedom i ma sta drugi da kazu motor je super i lepog izgleda i zvuka,ako ga uzmes mislim da se neces pokajati.

Ipak vidi jos sa nekime oko toga jer ja bas nisam merodavan(ipak sam presao samo malo vise od 200km)ali sam za sada i vise nego zadovoljan eh da i potrosnja mu je mala a u rezervoar staje 15 litara mada svuda za njega pise 11 litara.

Pozdrav ljudi da se nadovežem vozim speda prešao 2300 km,prezadovoljan sam sa njim osim klizavih kenda guma sve ostalo je ok,max brzina kod mene na cajgeru je malo preko 100kmh danas sam ga baš raspalio autoputem malo da prodiše posle zimskog sna ;D.Inače znam čoveka iz Niša koji je prešao sa speedom oko 16000km i služi ga perfektno čak nije ni lanac zamenio.Za te pare jako dobar motor moja preporuka.pozzdrav ;eve i slika makine

post-4521-12879024995603_thumb.jpg

post-4521-12879024997792_thumb.jpg

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Braco moja kineska, ima li neko stari, polovni ili neki drugi AUTOMAT za migavce, probao sam sa onim od kola i nisam uspeo.

Ako je neko imao neka iskustva sa istim neka mi pomogne.....

A od kojih kola?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja