Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Coolair...Sale znamo se  ;D

Ma ja sada ulazim u semu sa ovom civilnom vojskom, da se malo uhodam i pocnem da sljakam pomalo...

Nikako da svratim do radnje, a i ovo vreme krs.

Ima vremena...

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

@canic

Filteri za vazduh cesto izgledaju lepo, a tek kada izduvas komresorom vidis sta se tu sve nakupilo. Ne bi bilo lose da i to odradis. Naravno izduvas sa suprotne strane u odnosu na uvlacenje vazduha.

Mislim da znam na koje crevo mislis, ali nikad nisam proveravao cemu sluzi. Moguce da je iberlauf, pa kada je spalo dobio si visak vazduha i slabiju smesu.

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Ako misli na iberlauf to ne bi bio razlog za gasenje, jer cim sam video post otisao sam do masine i skinuo ga.

Radio je bez problema cak i kada zapusim crevo ...

Mada otkud znam Kina je to... :D

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Dakle samo ako ne bude padala kisa jer su gume (one fabricke) veoma klizave!

.

pozzz

Na Chitumi fabricke gume su izuzetno dobre za kisu. Kada sam od Preljine vozio do K.Mitrovice po pljusku, ponasale su se izuzetno dobro, naravno uz maksimalno izbegavanje voznje po belim linijama na putu.

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Sta da ti kazem kad sam imao 2 zamalo pada po kisi uz svo duzno izbegavanje sina i linija!

Nisam bas najsigurniji po kisi pa se strecam dok vozim. Ne osecam opusteno jednostavno.

A gume silikonske.....

Bice jos okupljanja! Mada postoji dobra sansa da uskoro prodajem masinu!

Pozdrav svima, a pogotovo onima koji su bili. Svaka cast!

• U prolazu, 27 postova

Pozdrav svima.

Trabaju mi saveti ud foresta i od svih ostalih vlasnika challengera, posto i ja planiram da ga kupim. Dajte ocenu za motor od 1 do 10

Interesuje me jos i kolika mu je max. brzina posto jedni govore 110km/h a drugi 155km/h, tako da bih najradije voleo da cujem informaciju iz prve ruke!

155kmh, jedino da ga bacis sa vrha zgrade. Ne znam koliko maksimalno pokazuje brzinomer, ali definitivno pokazuje nesto vise od realne brzine. Koliko je to vise to zna samo gps, tako da je to jedini tacan odgovor koji mozes da dobijes, ukoliko je neko proveravao.

Ja sam se dogovarao sa Slayer-om da proverimo tacnost brzinomera oba motora, ali nikako nije bilo zgodne prilike. U uporednoj voznji razlike su bile od 5kmh do 15kmh. Slayer ima princa, ali je isti brzinomer kao na challenger-u, tako da bi trebalo da je isto odstupanje.

Inace neka realna maksimalna brzina koju bi challenger trebao da ivuce je oko 120kmh, koliko je sposobna i yamaha virago, sa kojom challenger deli isti agregat.

Ovo bi bilo neko moje vidjenje challengera u odnosu na druge kineze u klasi:

Neke stvari su mi se dopale vise, neke manje, za tih par kilometara koliko sam bio u prilici da provozam Forrestovu masinu, uglavnom nekih vecih mana nisam primetio, vise su u pitanju razlike.

Prva i jedina stvar za sada koja je problematicna je brava, koja je postavljena blizu masine i izduvnih grana, voli da se istopi od prevelike temperature, sto je forest resio prekidacem, i to je stvar koju najverovatnije ocekuje svaki primerak challenger-a.

Deklarisana tezina challengera je 155kg, mada sam imao osecaj da je nekih 200kg. Da li su netacne specifikacije, ili je visoko teziste ne znam, ali za manevrisanje u mestu i veoma malim brzinama nije bas najzgodniji.

Kocnice su zadovoljavajuce, rangirao bi ih odmah ispod raptor-a koji je ubedljivo najsuperiorniji po tom pitanju. Prednost je i disk pozadi, za razliku od vecine ostalih kineza gde je dobos u pitanju.

Nije nesto preterano startan iz mesta, za sta je verovatno najzasluziji nesto duzi prenos, ali kad se zaleti lepo ide, ne oseti se brzina na njemu, i mislim da bi mogao da se vozi duzi vremenski period bez pauze, jer ne pravi skoro nikakve vibracije i ne zamara. Za razliku od njega kinroad, qingqi i jinlun sa parallel twin-ovima su dosta startniji i zanimljiviji na kraci vemenski period, ali za duzu voznju vibracije ubijaju, kao i nesto veca turaza zbog kraceg prenosa.

Jedina stvar koja bi mozda mogla da zasmeta u duzoj voznji, ali na to nek Forrest doda svoje iskustvo, je veoma tvrdo sediste, ali to i nije veliki problem resiti.

Veoma je masivan, i sto se tice komfora i polozaja u voznji, rekao bih da je najidealniji za osobe preko 180, jer ima dosta prostora na njemu. Naravno to ne znaci da ne bi mogao da ga vozi neko nizi, ali rekao bih da je 170cm neka donja granica.

Ono sto se meni licno ne dopada je veoma siromasna oprema, kao i dizajn koji po meni ima par propusta za tu koncepciju, mada je sve to stvar ukusa, a kako planiras da ga uzmes verovatno da ti se dopada, pa o tome necu da trosim tastaturu bez potrebe. ;)

Sto se tice ocene od 1 do 10, nijedan kinez nije savrsen, i svaki ima neku svoju manu, ali se te mane debelo kompenzuju cenom sto motora, sto rezervnih delova, koja je doduse najvisa od svih kineza upravo za Sprint, ali daleko ispod popularnih brendova.

Ovo je neko moje vidjenje, u odnosu na 5-6 modela kineskih kruzera, koje sam imao prilike da provozam, a za detalje o eksploataciji tu je Forrest, koji je presao lepu kilometrazu sa njim za relativno kratko vreme.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Ko od vas vozi Keeway sprint 125 ili 150? Ajde ako vas ne mrzi da napišeta utiske, kvarove, probleme i dal je potrebno juriti verziju od 150ccm.

mislis keeway speed??

• Svakom po zasluzi, 12485 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nisam vozio Forrestovo motorče ali na izgled mi se dopada, izgleda moćno i kao da ima mnogo snažniji agregat nego što u stvari jeste.

Mana? Možda mnogo hromiranih delova, mogu da zamislim našeg druga kad krene sa krpicom sve to da glanca ;D

Nego rekoše mi Forrest i RIP pre neki dan da sledeće godine stiže neki model sa 300 kubika, da li Raptor ili Princ, šta ono beše?

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

A sad malo ona!

@buduci kinez

Sto se brzine tice,a i nekih drugih stvari,nas najbolji,i najprecizniji analiticar Blackbite je potpuno u pravu,znaci 120Km/h.Na ovom motoru sve preko toga(pa i to)je besmisleno iz vise razloga,

a taj detalj je ujedno meni i najmanje bitan pri kupovini ovakvog tipa motora.Brava,hm,brava! pa ako ne planiras da ga vozis na +45,mozda ti i pozivi dugo  :D,ali i to nije tako strasno resiti.

Deklasirasan tezina je 160kg,ali ga stvarno nisam merio,u svakom slucaju Blackbite je opet u pravu,nimalo zgodan za manevrisanje u mestu,i pri polasku u stranu,jer se "zabada" preko volana,sto, dok se ne naviknes,moze da izazove ili  buru smeha,ili sazaljenje kod posmatraca  ;D ;D (Jednom mi pridjose neki decaci da pomognu da podignem mrcinu,a mene blaaaam! bio je sljunak,smotao ja pun desni da krenem,i bap na stranu ko drvo  ;D ).Kocnice su,ja bih rekao,odlicne,meni je zadnja podesena "labavo",da ne blokira tocak.

Sediste je tvrdo,i vec na 50-ak predjenih km trne bulja,ali posle 100 se naviknes  ;D ;D ;D,ali je zato siroko pa mozes da se namestas do mile volje(malo na levi,malo na desni guz  ;D )

Sta jos reci,kvacilo mi je bilo katastrofa tvrdo(sto i nije lose za izjednaciti snagu leve i desne sake i podlaktice,ako me razumete sta hocu da kazem),ali posle intervencije glavnog majstora prilikom moje i R.I.P.-ove posete Sprint-u,odnosno Massetehniku u NS,ne mogu da ga prepoznam.

Od estetskih detalja,meni se recimo,mnogo ne svidja prednji branik na prvom mestu(to ce da se radi preko zime  :D).

Drugo sto bih promenio je,skinuo bih one sive plastike sa strane,ali onda treba resiti izmestanje filtra za vazduh,i skriti par kablica da to lepo izgleda (probao,meni izgleda strava bez plastika),ali to je vec stvar ukusa,a o tome se ne raspravlja.

I na kraju malo statistike: od  prakticno aprila presao sam oko 5600Km,potrosnja je oko 4 L,Ulje (Motul 5100) menjam na oko 2000,isao sam s njim na Goliju (oko 700km za dva dana,prvi dan 420 )

posle busenja rupica na izduvu "prodisao",ide ko zmaj>jednom recju,ja sam vrlo zadovoljan do sada.

nadam se da sam ti malo pomogao  ;)

Nisam vozio Forrestovo motorče ali na izgled mi se dopada, izgleda moćno i kao da ima mnogo snažniji agregat nego što u stvari jeste.

Mana? Možda mnogo hromiranih delova, mogu da zamislim našeg druga kad krene sa krpicom sve to da glanca ;D

Nego rekoše mi Forrest i RIP pre neki dan da sledeće godine stiže neki model sa 300 kubika, da li Raptor ili Princ, šta ono beše?

će da vozis druže sledeci put kad se vidimo!

što se hroma tiče,pa nisam ja baš neka picajzla,samo ga premlatim suvom krpom.

Što se pranja tiče,samo sam ga dva puta prao ove sezone(ostalo kiša odradila  ;D)

Sledece godine treba Raptor 300 da stigne,bože zdravlje

• Drug član, 2143 postova

ne mogu da se suzdrzim,a da vam ne pokazem kako su legle nalepnice,nadam se da nisam otisao u kič!  ;D ;D

Ti nisi otisao u kitch, ali motor....sad izgleda ko da ga pravi Bj Bikers....

;D ;D ;D

• Svakom po zasluzi, 12485 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ja još nisam zalepio, prosto nisam stigao, a meni je lepo to što si uradio ;)

Nego, a u vezi tvog motorina, je l' brzine idu u H? ;D

ne mogu da se suzdrzim,a da vam ne pokazem kako su legle nalepnice,nadam se da nisam otisao u kič!  ;D ;D

Ti nisi otisao u kitch, ali motor....sad izgleda ko da ga pravi Bj Bikers....

;D ;D ;D

odlicno!  ;D ;D ;D

Ja još nisam zalepio, prosto nisam stigao, a meni je lepo to što si uradio ;)

Nego, a u vezi tvog motorina, je l' brzine idu u H? ;D

idu u "И' !  ;D ;D ;D

odlicna je nalepnica .samo da nije malo ukrivo? ;D

E da zaboravih mislim da bi nakacigi odlicno stajala

u pravu si,al mi se mala zjebala,moram da uzmem jos jedan komplet(a i malo se na kola stavljalo  ;D )

@ Forrest

To za zadnju kocnicu podrzavam, i praktikujem isto. Poslednje sto ti treba u kriznim momentima je iznenadna blokada tocka.

Za blatobran i onu plastiku se slazemo.

Nego sto se tice Raptora, lepo ide onaj Grdojev, ali za trenutnu 125-icu nisam bas siguran da je dovoljno snazan agregat.

Ako bude ovaj novi za iste pare, lepo ce da se prodaje, uglavnom se ljudi smore kad cuju koja je kupikaza.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja