Jump to content

Moto Zajednica

Gume opet - izbor

Recommended Posts

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Za TA sam već bio rešio da idem na Anakee 2 ili nov model Hajde Sad-Scout zbog of vožnji, al evo pređoh na drugi motor i sad ista dilema. GS nije za teži of tako da od te želje nema ništa. Zatim, BMW je osetno putno brži što sam i isprobao nedavnim putovanjem na more i sasvim bi mi za turing odgovarala sadašnja guma Dunlop Roadsmart ali ja imam i zavlačenje po Savi gde ima i makadama, blata, trave. Jeste to skoro ravno al Danlopi momentalno proklizavaju čim se trava orosi tako da moram da idem na neki kompromis. Jel to Mišelin il nešto drugo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

To je individualna stvar jer svako od nas na svoj nacin koristi i vozi motor. Meni odgovara skoro svaka enduro guma, znam vrlo cesto da sidjem sa asfalta pa cisto drumske nisu za mene.

Da imam lovu k'o sto nemam, Anakee 2 bi bile moj izbor. Ovako, Heidenau K76 ce (nadam se) biti moje sledece gume. Na GS-u imam set klasicnih Metzeler Tourence i sa njima sam zadovoljan. Navodim to jer je vecina vlasnika K76 ranije vozila bas Tourence i sa njima ih cesto porede. Po njima, na asfaltu (mokrom ili suvom) nema razlike, van asfalta je K76 znatno bolji zbog vece sirine kanala. Bas zbog te sirine kanala je i nesto bucniji na asfaltu.

Zanimljiv predlog za Hajdesad. Zaboravih, za Ta se tek pojavio model Scout koji je visoko rangiran i cenjen među endurašima. Ovaj K 76 deluje vrlo ubedljivo i čini mi se da daje dobar kompromis, relativno krupna i duboka šara a opet dosta kontaktne površine za asfalt i što je dobro za oštriju vožnju ima dobre bokove, mislim gustu šaru. Sad ne prepoznajem baš odvodne kanaliće za vodu al ko što neko reče, motor se ne vozi po kiši osim ako se mora, tako da to nije primarno. Nije bitna baš cena u odnosu na Anakee 2. Sad, interesuje me jel K 76 ima pojačanu sredinu gume zbog manjeg ukockavanja, da li bolje zahvata of od Anakea i kakva je na većim brzinama po asfaltu pod punim opterećenjem. Ja se vozam za Mojsom koji voli da poprilično opegla pa ne bi voleo da previše kaskam za njim. Buka nije uopšte bitna, čak je možda i poželjna jer se iskustvom može prepoznati oscilacija u gripu. Jel ima neki test ovog Hajdesad. Metzeler sam izbacio iz sfere interesovanja uopšte.

Vidim da K 76 ima dobar status. Defintivno je bolja od Metzelera i uporediva sa Mišelinima. Koliko sam našao tuđe iskustvo, ima nešto bolji grip za of i otprilike je 80/20 a Anakee 2 90/10 i verovatno zbog toga nešto umanjeniji grip po asfaltu što je normalno. Prednost novijih konstrukcija je u smanjenju ukockavanja, jel K 76 ima tu inovaciju?

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Mislim da K76 nema tvrđi sloj po sredini gume koji sprečava "ukockavanje" ali ne mogu da tvrdim.

• Svrati ponekad, 227 postova

Anake 2 nisu lose za voznju, ali meni se zadnja pojela posle samo 6000 km, a redovno sam kontrolisao pritisak, i retko kad vozim sa teretom i skoro nikad nemam suvozaca.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Anake 2 nisu lose za voznju, ali meni se zadnja pojela posle samo 6000 km, a redovno sam kontrolisao pritisak, i retko kad vozim sa teretom i skoro nikad nemam suvozaca.

Koji motor je u pitanju?

Koji motor je u pitanju?

Baš interesantno a loše iskustvo pošto se tvrdi da ta guma može da izdrži preko 20 k. Da nisi stalno tero sa driftom?

Koji motor je u pitanju?

Baš interesantno a loše iskustvo pošto se tvrdi da ta guma može da izdrži preko 20 k. Da nisi stalno tero sa driftom?

Obezbedio sam par Anakija 2 koje čekaju montažu da prežbicam točkove pa moram da se osvrnem na gornji upozoravajući komentar. Došao sam do zaključka da kriv točak prekomerno više troši gumu jer jednostavno se guma stalno tare umesto kotrlja.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja