Jump to content

Moto Zajednica

Saputnik motocikliste poginuo prilikom preticanja na jednom točku (03.08.2011)

Recommended Posts

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 1997 crna

ORIGINALNI TEKST IZ BLICA

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/269654/Saputnik-motocikliste-poginuo-prilikom-preticanja-na-jednom-tocku

KRAGUJEVAC - Đorđe M. (39) iz Kragujevca poginuo je juče u 16.30 sati kada je ispao sa sedišta motocikla kojim je upravljao njegov prijatelj Bruno J. (38).

Nesreća se dogodila na Južnoj obilaznici oko Kragujevca, kada je vozač motocikla krenuo u preticanje tako što se podigao na zadnji točak.

Tada je njegov saputnik skliznuo sa sedišta, pao na asfalt, a potom je na njega naleteo „ford eskort“ koji se kretao iz suprotnog smera, iz pravca naselja Bresnica.

Bruno J. je, kako je saopštila policija, vozio neregistrovani „suzuki“ i to neprilagođenom brzinom, pa mu je određen policijski pritvor od 48 sati, nakon čega će biti priveden Istražnom sudiji Osnovnog suda.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 632 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

ovako nesto zaista stvara lepu sliku o nama motoristima.....

mislim da ce lik sledeci put razmisliti hoce zadnjaciti....

• Podržavam 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Husaberg FS650e Yamaha WR426f Yamaha Raptor 660R

Bruno i preminuli Djole su moji ortaci iz kraja. Bruno je pro vozac, koji vozi motore 30 godina, vozio je auto trke u nacionalnom sampionatu nekoliko god, tako da mogu da potpisem da nije gubio kontrolu nad motociklom i sl.

U vestima su zaboravili da pomenu da je Djole ex-specijalac VJ i da je imao vrlo tezak oblik dijabetesa: hodao je uz pomoc stapa ili staka, gubio je vid, popucali su mu misici u levom oku, bio je u vrlo losem zdravstvenom stanju pre nesrece.

Bruno je uzeo gixxera 1000 od ortaka iz kraja da "okrene Djoleta 1 krug".

Nemam informacije iz prve ruke, ali molim vas da ne svaljujete krivicu na Bruna, zato sto je predobar covek kome se jednostavno desavaju glupe nesrece ceo zivot.

Tu Juznu obilaznicu koriste svi za uvezbavanje "tockiranja", drag trke i sl. zato sto nije zavrsena, izlazi u sred naselja i ima vrlo malo saobracaja. Ja sam naisao neki minut posle nesrece zato sto sam hteo da testiram na tom istom mestu kako mi radi kalibrator sata preko 200.

Verujem da je Bruno hteo da dobro provoza Djoleta, tamo gde nema saobracaja, zato sto je to jedna od malo stvari koje Djoleta mogu da napune adrenalinom i da Djole jednostavno, zbog svog zdravstvenog stanja, nije mogao da se zadrzi na gixxeru u jednom trenutku.

Djole je bio super lik i verujem da je na osnovu zivota koji je vodio, pre nego sto se razboleo, ovakva smrt "bolja alternativa" od raspadanja od dijabetesa....

• Podržavam 15

• Zainteresovan, 952 postova

I ja sumnjam da je krenuo u preticanje na zadnjem, to rade samo u filmovima. R sa jacom masinom, kratkim medjuosovinskim i krupnijom osobom pozadi lako iskipuje suvozaca koji ne ume da se drzi, bojim se da je u pitanju neiskustvo i jednog i dtrugog.

• U prolazu, 76 postova

I ja sumnjam da je krenuo u preticanje na zadnjem, to rade samo u filmovima. R sa jacom masinom, kratkim medjuosovinskim i krupnijom osobom pozadi lako iskipuje suvozaca koji ne ume da se drzi, bojim se da je u pitanju neiskustvo i jednog i dtrugog.

30 godina neiskustva isgleda...

preticanje na zadnjem samo u filmovima?

dodji ti sam nama na jednu voznju...

ocigledno je ovaj pozadi neprimeren suvozac bio i nije mogao da se drzi...

prvi put cujem da je neko spao sa zadnjaka...

• Podržavam 1

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

D ali bas svi cekaju da se prepiru oko necega, ja znam na zadnji ti ne znas, moj ide 270 tvoj 250... a da nadjete drugu temu da o tome raspravljate ?

• Podržavam 4

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR

Dal je moguce da svaki put kad bacim pogled na crnu hroniku vidim novu temu...? :(

Saucesce porodici! A vozacu zelim svu srecu na sudjenju...

• Svrati ponekad, 179 postova

i ??....................sve se svodi na to ja sam iskusan i sad ću provozati drugara da će se us...ti od vožnje a epilog je katastrofalan....:zbunjen:

šta reći ?? saučešće prijateljima i rodbini a dalje kako bude kao i uvek !! čemu to pokazivanje-dokazivanje?????????????????????

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 952 postova

30 godina neiskustva isgleda...

preticanje na zadnjem samo u filmovima?

dodji ti sam nama na jednu voznju...

ocigledno je ovaj pozadi neprimeren suvozac bio i nije mogao da se drzi...

prvi put cujem da je neko spao sa zadnjaka...

Kad sam pisao nisam znao da je tako iskusan, ja imam par godina vise staza i ne smatram se narocitim majstorom, klinci koji ne silaze po ceo dan sa motora bolje vladaju a verovatno sam i ja pre petnaest godina bio vestiji. Mene je iskustvo naucilo da se ne budalim sa suvozacem, znaci vozim kao da imam punu casu na rezervoaru ako ni zbog cega drugog ono da ne lupa nosom u moju kacigu kad god presaltam. A preticanje na zadnjem, pa ne mislim da je nemoguce nego da je toliko glupo, rizicno i na kraju dziberski da to slabo ko radi no ocigledno se namnozilo pacijenata.

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Bruno i preminuli Djole su moji ortaci iz kraja. Bruno je pro vozac, koji vozi motore 30 godina, vozio je auto trke u nacionalnom sampionatu nekoliko god, tako da mogu da potpisem da nije gubio kontrolu nad motociklom i sl.

U vestima su zaboravili da pomenu da je Djole ex-specijalac VJ i da je imao vrlo tezak oblik dijabetesa: hodao je uz pomoc stapa ili staka, gubio je vid, popucali su mu misici u levom oku, bio je u vrlo losem zdravstvenom stanju pre nesrece.

Bruno je uzeo gixxera 1000 od ortaka iz kraja da "okrene Djoleta 1 krug".

Nemam informacije iz prve ruke, ali molim vas da ne svaljujete krivicu na Bruna, zato sto je predobar covek kome se jednostavno desavaju glupe nesrece ceo zivot.

Tu Juznu obilaznicu koriste svi za uvezbavanje "tockiranja", drag trke i sl. zato sto nije zavrsena, izlazi u sred naselja i ima vrlo malo saobracaja. Ja sam naisao neki minut posle nesrece zato sto sam hteo da testiram na tom istom mestu kako mi radi kalibrator sata preko 200.

Verujem da je Bruno hteo da dobro provoza Djoleta, tamo gde nema saobracaja, zato sto je to jedna od malo stvari koje Djoleta mogu da napune adrenalinom i da Djole jednostavno, zbog svog zdravstvenog stanja, nije mogao da se zadrzi na gixxeru u jednom trenutku.

Djole je bio super lik i verujem da je na osnovu zivota koji je vodio, pre nego sto se razboleo, ovakva smrt "bolja alternativa" od raspadanja od dijabetesa....

Jos gore ako nije izgubio kontrolu, ako je namerno podigao motor na jedan tocak, a znao je da iza sebe ima coveka koji ne bi smeo da sedne na motor (citiram: vrlo tezak oblik dijabetesa: hodao je uz pomoc stapa ili staka, gubio je vid, popucali su mu misici u levom oku, bio je u vrlo losem zdravstvenom stanju pre nesrece.)

Na koga svaliti krivicu ako ne na coveka koji je izazvao pogibiju drugog coveka???

To sto je neko "predobar", kako si napisao, ne znaci da je bezgresan, a samim tim sto je iza sebe stavio coveka u opisanom zdravstvenom stanju ga cini krivim i gresnim!

Opet citiram:Djole je bio super lik i verujem da je na osnovu zivota koji je vodio, pre nego sto se razboleo, ovakva smrt "bolja alternativa" od raspadanja od dijabetesa...

Ne mogu da poverujem da si mogao ovako nesto da napises.Jos ispada da bi nastradli trebao biti zahvalan na tome sto mu se dogodilo?

Zalosno je ovo sto se dogodilo i sto je covek izgubio zivot, i potpuno mi je neshvatljivo da branis onog ko je izazvao njegovu pogibiju koliko god da ste bliski bili.

• Podržavam 18

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

saučešće porodici i prijateljima ovo je jako tužnojer se desilo dvojici prijatelja.a što se Bruna tiče ja mislim da će nositi krst krivice čitav svoj život. :(

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Husaberg FS650e Yamaha WR426f Yamaha Raptor 660R

....

Jos gore ako nije izgubio kontrolu, ako je namerno podigao motor na jedan tocak, a znao je da iza sebe ima coveka koji ne bi smeo da sedne na motor (citiram: vrlo tezak oblik dijabetesa: hodao je uz pomoc stapa ili staka, gubio je vid, popucali su mu misici u levom oku, bio je u vrlo losem zdravstvenom stanju pre nesrece.)

Na koga svaliti krivicu ako ne na coveka koji je izazvao pogibiju drugog coveka???

To sto je neko "predobar", kako si napisao, ne znaci da je bezgresan, a samim tim sto je iza sebe stavio coveka u opisanom zdravstvenom stanju ga cini krivim i gresnim!

Opet citiram:Djole je bio super lik i verujem da je na osnovu zivota koji je vodio, pre nego sto se razboleo, ovakva smrt "bolja alternativa" od raspadanja od dijabetesa...

Ne mogu da poverujem da si mogao ovako nesto da napises.Jos ispada da bi nastradli trebao biti zahvalan na tome sto mu se dogodilo?

Zalosno je ovo sto se dogodilo i sto je covek izgubio zivot, i potpuno mi je neshvatljivo da branis onog ko je izazvao njegovu pogibiju koliko god da ste bliski bili.

Danas je bila sahrana....

Nisam u fazonu da branim bilo koga, samo sam izneo svoje vidjenje i smatram da nema potrebe da diskutujemo dalje o tome.

Sto se tice preticanja na jednom tocku - to nije zvanicno, to je neko od novinara napisao na osnovu necije izjave !

Djole i Bruno su se druzili preko 30 godina i vozili zajedno bar 25. Bruno je u pritvoru odakle ide pravo u zatvor.... situacija ne moze da bude gluplja i tuznija...

Pocivaj u miru Djole.....

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

I ja sumnjam da je krenuo u preticanje na zadnjem, to rade samo u filmovima. ................

:care: :care: :care::lol: :lol: :lol:

Sve se to dešava i najiskusnijima.. Tuga za porodicu----- Glupo je sada kritikovati.... >Nije ovo tema za to :zbunjen: :zbunjen: ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja