Jump to content

Moto Zajednica

unknone

Članovi
  • Broj tema i poruka

    73
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu unknone

  • Rođendan 17.05.1984.

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.brisk.rs/
  • Skype
    briskrs

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Honda CBR1000RR

unknone's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

27

Reputacija u zajednici

  1. Ovakve stvari se mogu desiti svakome (vozaču motora, kola, autobusa...). Preticanje kolone vozila je ozbiljna stvar, ne sme da se računa na "možda" i vozač mora da bude mnogo oprezan. Iako sve to znamo opet nam se desi da nas povuče gas. Kod kola je to manji rizik po vozača, dok je kod motora daleko veći. Ali ono što skoro niko ne pomišlja jeste ubijanje drugog učesnika u saobraćaju. Po mom mišljenju najgore što bi moglo da mi se desi, zbog mog nepoštovanja propisa (ograničenja brzine, pune linije, preticanja kolone...), jeste da ubijem ili povredim drugu osobu. Iz tog razloga sam počeo sve više da vozim po propisima, pazim na druge učesnike i ne opuštam se ni jednog trenutka. Kada mi se desi da obilazim kolonu motorom, uvek idem polako i dobro pazim na pešake da mi ne izlete između vozila... O bezobrazluku i bezobzirnosti ostalih učesnika u saobraćaju glupo je pričati jer svi znamo kako stoje stvari. Najviše nade polažem u presretače i njihove civilne motore. Oni učestvuju u saobraćaju isto kao i mi i nadam se da kada ih neko preseče kolima, ili napravi prekršaj koji može ugroziti nas motoriste i pešake, oni reaguju i kažnjavaju.
  2. Ovako, imam bliže informacije od osobe koja je bila udeljena par metara od nesrećnog vozača (bila je u kolima). Dakle, u pitanju je bio maksi skuter, vozač je preticao kolonu koja se kretala. Malo mu je falilo da završi preticanje, ali se izgleda preračunao i ispred prvog automobila u koloni je došlo do sudara sa vozilom iz suprotnog smera. Vozač prvog vozila je morao naglo da koči jer je nesrećni vozač pao direktno ispred njega i moglo je da dođe i do gaženja istog. Sudar se desio ispred ulaza u objekat KOBRI. Oni su prvi i intervenisali. Ne znam dal je tu isprekidana linija ili puna, ali je jasno da je čovek pogrešio u proceni. Od motora nije ostalo ništa, a za njegovo stanje ne znam kakvo je sada. Imao je otvorenu kacigu na glavi...
  3. Jutros, oko 9 časova, kod VMA, motorista je preticao kolonu vozila i sudario se sa automobilom koji je išao iz suprotnog smera. Rečeno mi je da od motora nije ostalo ništa, a da je on ostao da se trza u grčevima, ali da je gledao... Nemam više informacija od toga.
  4. Ja sam mislio da sam se predstavio, ali izgleda da nisam pošto teme nema Zovem se Dragan i vozim Suzuki GSX-R 600 K5 ) Radim u BRISK-u sa svećicama i biću dosta aktivan po auto i moto trkama ove sezone, pa ako se ne vidimo negde na nekom skupu ili u gradu, videćemo se na trkama pod šatorom Inače, da se pohvalim, danas sam na stazi Ada Huja prvi put pao posle godinu dana vožnje Nije ništa strašno, malo sam se ogulio, a na motoru je najviše stradao slajder i dekl (izguljen), a ostalo je sve ok
  5. Ne bih znao koliko sam lep da me Goshke nije uslikao
  6. Imam isti problem na gsxr600 k5, samo sto motor jedva ide i nece da pretera preko 9000 obrtaja (pritom ne trokira). Desi se da kad ga ugasim i ponovo upalim ne ocita nikakvu gresku i pocne lepo da ide, pa odjednom upali lampicu i FI i prestane da prima lepo gas, pa onda lepo prima opet a greska i dalje stoji.... Poslednji put kad sam ga vozio sve je radilo kako treba i jutros kad sam ga upalio poceo je da zeza ( stajao je ovih poslednjih 10ak dana napolju na kisi ), pa mi je prvo palo na pamet da nije brava ili neki kontakt glupavi.
  7. Ne ljutim se. Bio sam u preticanju kolone i video samo policiju i motoriste, a ovi moji mi rekose da je bio udes...
  8. Pre 15ak min, malo ispred Avale, prosli smo pored mesta udesa. Stajalo je par momaka sa motorima, policija i jedan ili dva skrljana motora. Drugar mi cak rece da je jedan bio zavijen oko bandere... Ima li neko detaljnije informacije?
  9. Ojsa, dobar ti je bio ovaj motorcic...steta sto si ga prodao heheeheh
  10. Imam problem sa svojim Suzukijem (GSXR 600 K5). Do 3000 obrtaja se gusi i ima problem u leru (nemiran je). Preko 3000 obrtaja cimne i krene "normalno". Kada merim gasove na gas analizatoru, pri malim i velikim obrtajima, ima mnogo vazduha, a goriva nista (sagorelog i ne sagorelog). Zamenio sam mu svecice, ocistio dizne i benzinsku pumpu. Pregledao vakume i dalje ne znam sta da radim. Motor trosi oko 8-9L na 100km sto mislim da je mnogo. Da li ima veze sto je stavljen MIVV GP auspuh, da nije poremetio mapu?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja