GixxerK6 819 Napisano Decembar 4, 2012 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Poklon iz gornjeg posta #1998 REZERVISAN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OutOfSeason 51 Napisano Decembar 6, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Caribrod Motocikl: Suzuki RF 600 R, Yamaha FZR 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U potrazi za masinom i ramom od ES 250. Moze i bez dokumenata. Ako imate ili znate ko ima - javite na 063/1370789 ili raceseason12@gmail.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 7, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan imam elektronsko paljenje za mz, kome treba nek se javi ... 063697094... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolekamikaza 0 Napisano Decembar 11, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: BALJEVAC Motocikl: MZ 125 ETZ Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem MZ 125 ETZ "90 god. motor je ofarba i uradjena je generalna,cena je 400e,za vise informacija pozvati na 069/5040033 POZDRAV !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ova izduvna grana treba da se zameni inace ce spaliti klip dobro je udarena nemoze da izduvava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Da li je nekome potreban drzac akumulatora? http://img36.imageshack.us/img36/2161/11736834.jpg Takav, kupljen nov, ne koriscen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 18, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekome spalo kvacilo sa radilice i tom prilikom ostetilo i sam konus radilice , a uz to i klipnjaca nije bas naj bolja !? EVO prilike za idealno resenje : Prodajem koristenu , perfektnu radilicu , za MZ 250/251 ETZ (moze se montirati i u TS 250 - petobrzinac) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 19, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekome spalo kvacilo sa radilice i tom prilikom ostetilo i sam konus radilice , a uz to i klipnjaca nije bas naj bolja !? EVO prilike za idealno resenje : Prodajem koristenu , perfektnu radilicu , za MZ 250/251 ETZ (moze se montirati i u TS 250 - petobrzinac) ! Ne moze na TS-u.... ts ima drugaciju klpinjacu, i vece tegove na radilici (veci precnik), mozda bi i radio ali bi imao manju kompresiju ispod klipa. A za konus kod paljenja nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekome spalo kvacilo sa radilice i tom prilikom ostetilo i sam konus radilice , a uz to i klipnjaca nije bas naj bolja !? EVO prilike za idealno resenje : Prodajem koristenu , perfektnu radilicu , za MZ 250/251 ETZ (moze se montirati i u TS 250 - petobrzinac) ! Ne moze na TS-u.... ts ima drugaciju klpinjacu, i vece tegove na radilici (veci precnik), mozda bi i radio ali bi imao manju kompresiju ispod klipa. A za konus kod paljenja nisam siguran. Ti znas nesto , ali ne znas sve ! A to je opasno !!! Tacno je da TS ima drugaciju klipnjacu od ETZ-a . Razlikuju se po toj donjoj bolcni : TS ima 28 mm a ETZ 32 mm . Tacno je i da ne moze da se kombinuju suprotno klipnjace i tegovi , ALI , cak ni to nije skroz nemoguce . Ako se ta donja bolcna od ETZ-a , sa strana obradi na 28 mm , moze se montirati na tegove TS-a , i to sam radio puno puta . Sve u svemu : Radilica ETZ-a MOZE u TS !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 19, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan hahahhaha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekome spalo kvacilo sa radilice i tom prilikom ostetilo i sam konus radilice , a uz to i klipnjaca nije bas naj bolja !? EVO prilike za idealno resenje : Prodajem koristenu , perfektnu radilicu , za MZ 250/251 ETZ (moze se montirati i u TS 250 - petobrzinac) ! Ne moze na TS-u.... ts ima drugaciju klpinjacu, i vece tegove na radilici (veci precnik), mozda bi i radio ali bi imao manju kompresiju ispod klipa. A za konus kod paljenja nisam siguran. Ti znas nesto , ali ne znas sve ! A to je opasno !!! Tacno je da TS ima drugaciju klipnjacu od ETZ-a . Razlikuju se po toj donjoj bolcni : TS ima 28 mm a ETZ 32 mm . Tacno je i da ne moze da se kombinuju suprotno klipnjace i tegovi , ALI , cak ni to nije skroz nemoguce . Ako se ta donja bolcna od ETZ-a , sa strana obradi na 28 mm , moze se montirati na tegove TS-a , i to sam radio puno puta . Sve u svemu : Radilica ETZ-a MOZE u TS !!! Kud nestadose oni lepi dani kad smo se lepo druzili a ne ovako da rezimo jedan na drugog ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekome spalo kvacilo sa radilice i tom prilikom ostetilo i sam konus radilice , a uz to i klipnjaca nije bas naj bolja !? EVO prilike za idealno resenje : Prodajem koristenu , perfektnu radilicu , za MZ 250/251 ETZ (moze se montirati i u TS 250 - petobrzinac) ! Ne moze na TS-u.... ts ima drugaciju klpinjacu, i vece tegove na radilici (veci precnik), mozda bi i radio ali bi imao manju kompresiju ispod klipa. A za konus kod paljenja nisam siguran. Ti znas nesto , ali ne znas sve ! A to je opasno !!! Tacno je da TS ima drugaciju klipnjacu od ETZ-a . Razlikuju se po toj donjoj bolcni : TS ima 28 mm a ETZ 32 mm . Tacno je i da ne moze da se kombinuju suprotno klipnjace i tegovi , ALI , cak ni to nije skroz nemoguce . Ako se ta donja bolcna od ETZ-a , sa strana obradi na 28 mm , moze se montirati na tegove TS-a , i to sam radio puno puta . Sve u svemu : Radilica ETZ-a MOZE u TS !!! Koliko znam (a ne znam puno) razlike izmedju klipa kod ts-a i kod etz-a su u visini od cela klipa do osovinice klipa, sto ce reci da sobzirom na isti hod klipa, treba biti razlika i u duzini klipnjace (mozda nije tacno nisam siguran). Precnik tegova mislim da nije isti,koliko se secam, manji je kod ETZ-a. Ako stavimo etz-ov teg imacemo viska praznog prostora (supljina) u karteru. Motor ce mozda upaliti ali ce imati manje snage (mozda, nisam siguran). Ako mi neko iz prve ruke kaze da je stavljao radilicu od etz-a u ts- bez ikakvih drugih prepravki i da je motor isto radio prihvaticu to kao cinjenicu. Inace nisam mislio nista lose vec sam izveo svoje zapaznje. (mozda... nisam siguran). Moje izvinjenje ako se neko osetio prozvanim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan "...Tacno je i da ne moze da se kombinuju suprotno klipnjace i tegovi , ALI , cak ni to nije skroz nemoguce . Ako se ta donja bolcna od ETZ-a , sa strana obradi na 28 mm , moze se montirati na tegove TS-a , i to sam radio puno puta ..." Svaka cast na tvom znanju i iskustvu, drago mi je da imamo od koga da ucimo, ali evo ja kao laik iznosim svoje zapazanje: Prilikom stavljanja druge bolcne (od etz) na tegove ts-a, zbog veceg precnika (a samim tim i vece mase) dolazi do razbalaniranja radilice, jer je ta radilica balansirana sa bolcnom 28 ne sa vecom, posledica toga moze biti nemiran rad, i znacajno smanjen vek trajanja bocnih lagera. Ali ja to onako... ne mora biti istina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 20, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imaš ovde o tome : http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/61370-mz-set-za-prepravku-250-na-300cm/ Dakle, prilikom prepravke ETZ-a 250 na 300 ccm , klipnjača koju je konstruktor proračunao ima bolcnu u radilici od 28 mm kao na TS-u 250. Ima negde i link sa nemačkog sajta ( ja ga postavio - al me mrzi sad da tražim ) . Kolko se sećam, nigde nije pisalo da sad zbog te bolcne koja se ugradjuje, jačeg ležaja i klipnjače - treba naknadno balansirati radilicu ( olakšavati, bušiti rupe . . . . ) . Mislim, da ako je već konstruktor i fabrika to predvidela da može tako da ide - nemamo mi tu šta da polemišemo. Da je u pitanju neko posebno friziranje motora za trke - e tu se sve gleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo zbog toga jer je klip 75 tezi od 69, a klipnjaca i bolcna 28 je laksa od 32, pa se . Nemojte samo da mi kazete da je to uradjeno jer bolcna 28 ima jaci lezaj nego veca 32 ??? Mozda je i jaca ne znam.... onda sam srecan sto vozim bolji TS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 20, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Loše si razumeo. Klipnjača za 300 ccm ima jači ležaj od ETZ-a, ali je taj ležaj jači i od TS-ovog ležaja. Jeste da je na oba bolcna 28, al ležajevi nisu isti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 20, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan @ts-chopper : Mozda nisi primetio : klipnjaca modela 300 ccm , osim sto ima tu manju bolcnu 28 mm , IMA : 2 x 4 zaliska u donjoj zoni . To dovodi do boljeg podmazivanja a samim tim i do vece izdrzljivosti tj. dugotrajnosti . @kataran : niko ovde ne rezi na nikoga , ALI , neiskusni POGRESE , pa je red probati TO ispraviti , argumentima , ako se zeli prihvatiti i razumeti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Loše si razumeo. Klipnjača za 300 ccm ima jači ležaj od ETZ-a, ali je taj ležaj jači i od TS-ovog ležaja. Jeste da je na oba bolcna 28, al ležajevi nisu isti ! Sad mi stvarno nije jasno.. je li precnik klipnjace isti kod ts-a i 300? ili je ista samo bolcna? A fabricka klipnjaca od ts-a 250/1 isto ima zaliske za podmazivanje. Pokusacu da je uslikam i da okacim fotografiju. Naravno prihvatam krituku, i ne kazem da sam nepogresiv, uz odgovarajuce argumente. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Slikano je kamericom sa kompa, pa nije bas neki kvalitet ali se sustina vidi. Ovo je originalna klipnjaca skinuta sa mog TS-a pre desetak godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 20, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan OK , zar je nepoznata prica o "kofekcijskoj" proizvodnji !?! Sto su se izbacivale iz proizvodnje stvari koje traju i ubacivale one koje se kvare i menjaju cesce ! Niti je to topla voda , niti rupa na saksiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ok, to smo rezimirali.... Sledece sto me zanima: 1- da li su klipnjace iste duzine kod etz-a i ts-a (osovinski, a ne spoljne mere), jer klip svakako nije iste duzine (od bolcne do cela)? 2- da li su spoljni precnici tegova radilice istih precnika? 3- da li je isti konus sa desne strane (kod paljenja)? (sa leve strane znam da su isti) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 20, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Osovinski razmak , centara bolcni , klipnjace TS-a i ETZ-a , identican . Klip Ts-a jeste kraci ALI je i cilindar kraci . Tako da to veze nema sa cilindrom ETZ-a . Identicno je mera od 60 mm u oba dva slucaja , sirina radilice sa ugradjenom klipnjacom . I gnezdo , konus rotora je odgovarajuci . Pa, rekao sam vec , u ranijem postu da sam to vec radio puno puta , ugradjivao radilicu ETZ-a u TS-a i suprotno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 21, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ok, bio sam ubedjen da su klpinjace razlicith duzina, a gotovo sam siguran bio i da su tegovi (precnik), manji kod etz-a. Moguce da je u putinju bila opticka varka jer su vece bolcna i klipnjaca, a nikada ih nisam imao skinute obe, jedna pored druge. Ako kazete tako onda ok. Jedino sto zaista mislim da prilikom montaze druge bolcne treba uravnoteziti radilicu, jer na 6-7000rpm taj disbalans ume da smeta. Cak postoje u prodaji za odredjene motore radilice koje ce za vece turaze prodaju kao kit kompleti a razlika je u tome sto su balansirane za turaze preko 10000rpm (nisu olaksane, vec su samo pazljivije izbalansirane). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 21, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan To balansiranje klipnjača radi uravnoteženosti se radi kod motora sa dva i više cilindara. Kod jednocilindraša nema potrebe za tim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 21, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ne balansiranje klipnjaca, vec tegova na radilici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...