Jump to content

Moto Zajednica

MZ Kupujem - prodajem

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova

Pozdrav svima! Konačno sam sastavio svoj prvi MZ i juče uzeo i tablicu (ovu novu). Sad ga maltene prvi put vozim, iako sam ga kupio još 2009. i odmah rastavio radi farbanja, zamene klipa, bušenja stubline i tome slično. Imao je problema i sa strujom (previše je punio akumulator, davao je i preko 18 V), pa smo ustanovili da je u rotoru probijao na masu. Rešeno je i to. Problem je takođe bio i šraf sa pinjonom za obrtomer - naime, radilica je starog tipa, za model bez obrtometra, ali je ovo proklizavalo i dešavalo se da se, nakon stezanja, opet olabavi i tako da šlajfuje, tj. kad je ugašen, ne može ni da se zakurbla. Nakon većanja (između moj mehaničara i mene) nadglasao sam ja da se usvoji njegov predlog da se odreknem obrtometra i da umesto matice sa pinjonom stavimo samo maticu koja je, zahvaljujući svom preseku mogla da se osigura (mislim da se ovo zvalo "špulna", ispravite me ako grešim, ne baratam ovim rečnikom najbolje). Eto, i to sad radi savršeno.

Ipak, vožnja mi se ne sviđa... Motor ide ko metak, ali mi je kočenje izuzetan problem, jer je izgleda prednja viljuška malo kriva, kao i točak, pa je motocikl izuzetno nestabilan kada se pri većim brzinama pritisne prednja kočnica. Takođe, malo vuče udesno. Dakle, kako ovo da rešim? Druga viljuška, točak? Kako da znam da ram nije iskrivljen? Kako da znam da se neće isto ponašati i sa drugim vilama i točkom? I cene. Za koju valutu ovo mogu naći. Hvala unapred.

Andrej

PS postaviću fotografije danas ili sutra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Kreni prvo od sitnijih kvarova pa na krupne...

Proveri da li su dobro "izbalansirane" cizme na predjoj viljusci, moguce da nisu nacentrirane pa da malo "bezi u stranu...cizme se steluju na olabavljenoj osovini tocka i na ona cetiri srafa sto drze prednji blatobran!

Mozda su ti otisle i biksne na zadnjoj viljusci...

A mozda ima lufta na lageru gde se spajaju prednja viljuska i ram!!

Jedino da znas da je motor lupan i da je viljuska kriva...

Ako prednja guma nije dobra, prilikom kocenja hoce da "bezi" prednji tocak!!

Kazem, ima 1000 razloga, kreni od najlaksih ka tezim kvarovima!!

P.S.Dobrodosao medju MZ-ejase!!

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Posto taj MZ - ovo je tema : MZ - kupujem prodajem .

A ako trazis savet - trazi ga u temi o mehanici !

• U prolazu, 24 postova

Pikaso, hvala na savetima, pokušaću da vidim nije li nešto od ovoga.

Želim samo da objasnim razlog zbog kojeg sam pisao ovde, u oglasima. Naime, pretpostavio sam da ću nešto morati da kupim (točak, štapove...), ali pošto sam nov u MZ svetu, želeo sam da objasnim o čemu se radi, pa da eksperti kažu šta mi treba :)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

OK. Za pocetak bi mogao da nam kazes o kom modelu MZ-a se radi, da bi znali o cemu pricamo. Takodje mozes da uzmes dve dugacke letve, pa ih stavis uz zadnji tocak sa obe strane i da vidis gde se nalazi prednji tocak u odnosu na letve - trebalo bi da bude u sredini izmedju letvi .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Bas lep primerak...cestitam! :takoje: :takoje:

Napravi temu u "Nasi ljubimci" sa ovim fotografijama!

P.S.Fine fotke radi ovaj Sony :zdravo:

• U prolazu, 24 postova

Da li je MZ za Libijsko trziste????:zvizduk:

:) izvinjavam se, ovako se potpisujem po internetu već desetak godina, nisam mogao pretpostaviti da će postati ovoliko aktuelno :)

Andrej

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

potreban mi je stator za ETZ 251. ako neko ima i hteo bi da mi pozajmi da mogu da utvrdim da li je u tome problem na mom MZ-u, ili recite cenu pa da se dogovorimo.

nekako mi je hitno...

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Moj dobar drug Milance, (neki forumasi ga poznaju), opet resio da prodaje ES-a. Motor sam vozio i zaista ubrzava skoro kao 250-ica, ostavla lep utisak kada se vidi uzivo:

http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/mz-es-175-2-oglas-13988/

Protivio sam se da postavi tu cenu, ali kaze hitno mu za pare... :lud:

• Svrati ponekad, 120 postova

Prelep je taj Milancetov ES ! Bolje da ga pokloni nekome nego sto ga prodaje za tu sicu ! Bagatela Burazeru !!! Da nemam svog ETZ kupio bih ga odmah jer se zaista na njemu vidi originalni i neponovljivi MZ duh iz daleke nam proslosti .

Dodao bih jos samo ovo : Mnogo vise renomirane marke motorcikala je nemilosrdno vreme kao glavni sudija kvaliteta i izdrzljivosti motorcikala ocistilo sa puteva i uglavnom poslalo na topljenje u Smederevsku zeljezaru kao staro gvozdje , MZ - i dalje opstaju i njihovi se tockovi i dalje vrte po putevima sirom beloga Sveta !!! .

Poz 0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja