Jump to content

Moto Zajednica

Kako najlakse popraviti krajnju brzinu na SV650N

Recommended Posts

• Ne silazi, 6093 postova

Za pocetak ako moze neko da mi kaze koji set lancanika da uzmem da bi motor bio brzi? Video sam u Luis-u da ima vise pa nemam pojma koji. A posle moze i jos po koji savet. Hteo bih da dobijem oko 5-10% u krajnjoj brzini. Imam Arrow izduv a motor je 2000 godiste

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ne postoji način da lančanicima povećaš krajnju brzinu a da ne izgubiš ubrzanje. Ako hoćeš da povećaš krajnju brzinu a zadržiš ili povećaš ubrzanje treba da izvršiš neke intervencije. Stavljanje Hajabusinih klipova, zamena bregastih, zamena usisnika za vazduh, radova na karburatoru... sa sadašnjih, daj bože, 65 konja na točku do 80-ak a da ne ugroziš, ili makar osetno ne ugroziš, trajnost. Doteruju ih i do 100 konja bez izmene zapremine cilindra, ali je to samo za trke i motor se rasklapa posle svakog vikenda. Ja se nisam bavio ovim ali znam nekog ko jeste pa ako te interesuju detalji možemo da razradimo temu.

Hvala na odgovoru. Pitanje sam postavio jer sam cini mi se negde procitao da N i S varijanta nemaju iste lancanike (mozda i gresim) i koliko se secam neko je napisao da osim aerodinamike i to malo utice na krajnju brzinu tako da je S brzi za nekoliko KM/h od N. Nisam bas nesto lud da vrsim komplikovane i skupe prepravke na motoru od par hiljada evra u tom slucaju cu radije malo skupljati kes pa uzeti neki jaci motor.

Mislio sam samo kada vec budem menjao lanac i lancanike posle sezone da uzmem drugi komplet ako cu dobiti jedno 10tak KM/h vise. Rizikovao bih i da izgubim malo na ubrzanju ako nije drasticno.

OK hvala vam svima sto ste se ukljucili u temu. Nije da mi je od presudnog znacaja tih par km/h nego kao sto sam i napisao ako moze promenom lancanika uradio bih jer me svakako ceka zamena. Uz to mogu da dam jos i lovu za neki KN filter ili tako nesto ali ne zelim da dajem nikakve ozbiljnije novce. I naravno da se slazem za GSXR ali nece da bude 600 :P

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ciao,imas dve jeftine stvari da uradis da dobijes tih 5-10 km vise mada na N varijanti,vec ide dovoljno brzo mada ako volis da patis na vetru na 200 km na sat,izvoli :takoje: stavi zadnji lancanik sa jednim zupcem manje,dobijes vecu brzinu na istim obrtajima a da neizgubis puno na ubrzanju.sledece,znas da ti je motor blokiran elektronski u drugoj i trecoj brzini.ako nisi to vec uradio,nekosta te nista,imas par zica da otkacis i izolujes.samo sa ovim si dobio manje vise to sto trazis.sa jos malo novca,stavi sportski ali dobar filter vazduha,iridijum svecice i kit za karburatore Dynojet pa vidis kakva transformacija masine sa malo para i rada.pozdrav...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja