catevs 3 Napisano Jul 30, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Evo pošto je moj Bandit 1200 prošao nekih 22k km u 2 god došlo je vrijeme lgane modifikacije. Gledam po netu DynoJet kit i najjeftiniji je u Americi po 140$. Pošto je to previše novaca palo mi je napamet promjeniti dize, sinhronizirati karburatore i proširiti usis na airbox-u. (LeoVince SBK je gore, kao i BMC-ov filter). Trebam nekoga stručnoga da mi kaže koje su dize sad u karburatorima i koje bi trebalo staviti (na dynojetovim stranicama ne pišu dimenzije) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje modifikacije za tvoj motor: -breg od gsx-r1100 (uljeni) -karburator 40mm od gsx-r1100 (uljeni) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan prvi bandit iz 96 je imao razbušenu mašinu od gsx-r 1100, sa drugim, manjim karbovima, i drugim bregastim osovinama. imao je 100 konja što je bilo prilično neverovatno jer je motor tako potezao da je to bilo strašno. na znam kolika je razlika između tvog motora i tog prvog bandita, ali ako uradiš ovo što je drag napisao dobijaš nekih 145 konja ali i potpuno drugačiju krivu obrtnog momenta i snage, tako će ti motor malo lošije povlačiti na nižim i srednjim obrtajima ali će zato na visokim izuvati. srećno! ps mnogo volim kad neko budži makinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Rađe bi ja da mi na nižim i srednjim okretajima vuče bolje. Vjerojatno bi onda i pilot i main jet morao mjenjati. Samo me zanima koje bi trebao staviti. Da ne bi dobio kontra efekt ako stavim nešto krivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Imaš motor koji je ubjedljivo nešto najbolje za budženje. Ovo što ti je Drag rekao to je većina priče,a što se tiče dizni pogledaj koje imaš unutra i onda nabavi iste takve ili nijansu veće pa uz kombinaciju sa K&N filterom polako počni da proširuješ,naravno uz testiranje. To su ti igre bez granica,ali trud bi se trebao isplatiti. Premda opet kažem,ono što je Drag rekao,najbolje je. Jedino pazi ako kupuješ karburatore fi 40 mm,dali ti pašu tvoje gumene prirubnice jer meni nisu pasale pošto sam imao karbove fi 36 mm. Inače te karburatore ćeš dosta teško naći jer su se ugrađivali samo na 1992. godište,a dali ti pašu sa GSXR-a sa vodenim hlađenjem koji ima isto karburatore fi 40 ,to neznam ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Imaš motor koji je ubjedljivo nešto najbolje za budženje. To znam, gledao sam malo po netu i vidio prebolesne likove sa oko 200 KS na kotaču. K&N imam gore (zapravo BMC) i razlika je velika. Kada skinem gumeno crijevo točno se osjeti na nižim okretajima da mu fali goriva (ili ima previše zraka), preko 5000 vrti i čupa ko mutav. U DynoJet kompletu dolaze dize 140, 142, 144, 146, iglice, pilot jet 018, federi za iglice. Dize ovakve mogu kupiti skoro svugdje (mislim da je 60kn za dizu ili 8 eura komad). Koliko su važne drukčije iglice i koja je to dimenzija pilot diza?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Imaš ovdje odličan tekst o karburatorima ! http://www.motori.hr/Teorija_rasplinja_a_135.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan .............. Jedino pazi ako kupuješ karburatore fi 40 mm,dali ti pašu tvoje gumene prirubnice.............................. Nisu iste velicine! Na moj gsx-r 1100 kad je bio 1127ccm (fabricki), imao je devil auspuh komplet sa granom, K&N filter umesto fabricki, mikuni 40 cv karburator, najbolje je bio sa diznem 125, iglice stavjen u 3. resetke od gore. Ovako smo merili 146ks! Ovako je bio najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Jul 31, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Jedan "bosanski" vic se završava ovako: "Haso nahrani kerove i ne diraj ništa..." Ni ti ne bi trebalo da na tom motoru diraš išta,ako želiš "normalnu vožnju i potrošnju". Najbolja "budževina" koju sam vidio za taj motor je SAMO izduv BOSS,umjesto serijskog ( njemački Mottorad iz 1999,testirano je 16 izduvnih cijevi,izmjerena snaga u seriji 106 KS ,umjesto deklarisanih 98 KS ,a SAMO su mijenjali izduve,najbolji je ispucao oko 123 KS,zaključak da je motor ugušen na ,za Njemačku obaveznih 100 KS ,samo na izduvu ). Ako je tebi malo to što sada imaš,MORAŠ razmišljati i o drugoj prednjoj viljušci i ogibljenju,o drugim kočionom kliještima,armiranim crijevima,stabilizatoru upravljača i naravno...kraš barovima. Naravno,ako voliš "nervozan" motor,poslušaj šta ti je Drag savjetovao. E,onda ćeš postati omiljen kod dobavljača guma,lanaca..a i vlasnici benzinskih pumpi će te dočekivati sa osmijehom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Jedan "bosanski" vic se završava ovako: "Haso nahrani kerove i ne diraj ništa..." Ni ti ne bi trebalo da na tom motoru diraš išta,ako želiš "normalnu vožnju i potrošnju". Ma tako sam i ja razmišljao prvu godinu, ono nov motor, prekrasan, ma šta se tu ima dirati. Onda sam prvo stavio male žmigavce, pa vizir, pa armirana kočiona crijeva, pa ralicu (bugspoiler), pa LeoVince SBK, pa BMC filter, pa sam diskove i klješta farbao u mat zlatnu, stavio trakice po rubu felgi. Šta da kažem, nemirna duša, hoću napraviti motor po svom guštu. Već odavno razmišljam kao da napašem neki drugi rep i masku, čak bi i drukčiji rezervar stavio (zapravo napraviti ga od stakloplastike sa laganim modifikacijama ) Ma ideja imam milion, samo ne znam odakle krenuti. Trenutačno motor ima 110KS na kotaču. Inače motor mislim zadržati dok se ne raspadne od starosti i trenutno ovako izgleda: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj molim te stavit rep od R1 2003. jer to svi živi stavljaju. Bandit je neiscrpan za turpijanje, samo treba para i mašte!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan U DynoJet kompletu dolaze dize 140, 142, 144, 146, iglice, pilot jet 018, federi za iglice. Dize ovakve mogu kupiti skoro svugdje (mislim da je 60kn za dizu ili 8 eura komad). mislim da dynojet koristi svoje brojeve za označavanje, nisam siguran. ali na primer fabrička dizna 142 i dynojet 142 nisu iste. kao što rekoh nisam siguran u ovo, mislim da sam negde pročitao pa ti proveri da ne kreneš u kupovinu pogrešnih dizni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan mislim da sam negde pročitao pa ti proveri da ne kreneš u kupovinu pogrešnih dizni. Budem prvo provjerio, hvala na infou. Samo nemoj molim te stavit rep od R1 2003. jer to svi živi stavljaju. Bandit je neiscrpan za turpijanje, samo treba para i mašte!!! To sigurno ne budem stavio, jer mi se ne sviđa. Meni FZ1 i Tuono imaju lijep rep. Jedva čekam zimu da krenem u veće zahvate, za sada samo lagano šarafanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj si zadnji kraj od novog Z 750 , meni je cijeli motor strava . Ako imaš nekog vani neka ti pokuša naći dijelove od GSXR 1100 1992.,to bi ti bila idealna kombinacija,a onda na to staviti Dyno jet ! Znači,150 lipicanera i to vrlo živčanih ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Avgust 1, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Ok izgleda motor, ali možda malo presitno prema banditu. Nažalost nemam nikoga vani Baš sam pričao sa kolegom, on je XJR-a "malo" dorađivao nešto slično ovome Kaže da ga je ta igrarija koštala oko 1000kn (oko 10000dinara). Sve mi se čini da ću i ja tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Avgust 3, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobro ideju za tebe. Kupi moj motor. Sad prodajem za 4000 euro. (zadnja cena) U ovom cenu dobijes Suzuki GSX-R 1100 sa 1216ccm, i komplet 1340ccm sa klipovima,Carillo klipnjaca od titaniuma, fabricki klipovi, S&S super B karburator, Turbo Garett T3/T4 hibrid, Yoshimura breg, lock-up kvacilo, produzeno viljuska, nitro sa nitrokonrolerom, nitro boca od 25kg od 7kg i od 1kg. I dajem ti sve sto nademo tu u garazu+ dokumentacija, itd................. Sa kamionom treba da dolazis, da odneses sve sto imam. Sad motor ima 240 ks (na zadnjak) bez nitro i 250 Nm obrtni momenat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
catevs 3 Napisano Avgust 3, 2007 U prolazu, 30 postova Lokacija: Bjelovar, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Daj mi samo molim te reci koliko je taj motor vozan. Kak to ide u zavoj sa tako dugom vilicom? i naravno kako to GRMI!!! Ja ću se ipak zadovoljiti sa nekom manjom preradom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 3, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan u krivinu ide kao šleper, mora da ga zabaciš 2 metra i onda motaj, da zadnji ne bi dohvatio ivičnjak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Motor nije za krivinu, ali agregat mozes da stavis u Banditu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...