Jump to content

Moto Zajednica

bahata saobracajna policija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

To se i meni desilo pre desetak dana, oko 9 ujutru ispod Brankovog mosta. Zaustavi me policajac, motorista, pita dal imam sve što treba. Ja pitam a šta to sve treba? Kaže - saobraćajna i vozačka. Ja se nasmejao, reko naravno da imam. A on će na to - Ajd ne zezaj, ti imaš, pa skoro niko nema! Samo je bacio pogled na dokumenta, kaže - opa, stvarno imaš sve, srećan put. I tako se rastadosmo. Izgleda da ta akcija traje već izvesno vreme.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 179 postova

nevidim srž prozivanja mikulanca !! on je to što je i mi smo to što smo. neizgleda mi baš "drugarski "prozivati i vredjati :zbunjen:

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR

I da se nadovezem na prethodne postove, mene je iskreno ta akcija navela na razmisljanje i samo cu jos vise da pazim od sada :)

To vece nisam imao nikakav problem sa njima, cak su bili maksimalno ljubazni. Covek je lepo rekao da nije prekoracenje brzine krivac za nesrece, vec vozac, vozilo i put i da nisu ludi oni koji polazu, vec da ovi bez dozvole i koji ne znaju da voze izazivaju nesrece.

Jos jednom, niti ih branim, niti volim ili ne volim, mislim da samo rade svoj posao isto kao sto i mi radimo svoj i da treba razmisliti o temi crna hronika, o policijskim presretacima i kaznama i svim ostalim problemima koji nas mogu zadesiti kad vozimo dva tocka :)

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Imam dozvolu i redovno registrovan motor, neka me zaustavljaju, legitimisu......i treba da rade.Nekako mi utesno znajuci da policija savesno radi svoj posao i da su tu medju nama.

Meni je uvreda kao coveku da sve postujem i placam redovno a neki tamo se prave "pametni" i voze bez dozvole i registracije.

Svakog ko nije registrovan treba odvaliti kaznom da mu usi prokrvare.

• Podržavam 22

• U prolazu, 73 postova

Sad videh u crnoj hronici jos jednu tragediju, a vi se prepirete dal je policija bahata ili nije...razmislite malo.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

Ja sam na ovom forumu jos pre mesec dana procitao da se sprema pojacana kontrola motorista, i to ce da traje jos par meseci. Licno nemam nikakav problem sa tim, vozim motor onako kako se motor vozi - brzo, ostro, sigurno i sa minimalnim prekrsajima (o kojima je Mikulinac vec ovde pisao, da se ne ponavljam - sada ce dusebriznici i biciklisti da ospu paljbu :) i delim iskustva sa unknone - policajci su uvek bili korektni i maximalno tolerantni.

Vecina vas zna da je Ul. marsala Tita u bgd uvece "korzo" motorista, bez preteranog divljanja, i normalno je da ce policija bas tu da sprovede kontrolu... prekrsaji o kojima se ovde govori su po meni irelevantni - kako mi tako i oni :)

On 24. 7. 2011. at 11:49, unknone je napisao:

Preksinoc krenem ja u grad sa drugaricom oko 1h posle ponoci i prvo me zaustavlja na Slaviji obican saobracajac. Ja stanem i pitam ga "Druze, da sam prosao ti bi me kao zaustavio?" i on pocne da se smeje i samo me pita dal imam sve papire i pusti me.

Ko ti kriv, u 1 nocu se spava, a ne ide u grad :)

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

@safetsu

Ne vredjam ja nikog. Mikulanac je prvi rekao da mu se sere od nas koji ne pravimo prekrsaje?!

Ja nisam rekao da ja ne pravim prekrsaje kao i da su moji prekrsaji nebitni vec da nema smisla da ih policija pravi i to bez potrebe a da zbog istih se ljudi kaznjavaju (i treba naravno). Znaci u trenutku kad su pravili najvise prekrsaja nisu bili u poteri..

A i dalje mislim da ne davanje zmigavaca pri skretanju, preticanju, polukruzno okretanje na punoj i ostalo su ozbiljni saobracajni prekrsaji zbog kojih ljudi ginu i DA NEMA POTREBE OHRABRIVATI I POISOVECIVATI SE SA LJUDIMA KOJI IH PRAVE!

Sto se mene tice, moze lock teme, svako je izneo svoje misljenje... Nema potrebe za raspravom, tema je tu i prvi post objasnjava sve sto sam zeleo da kazem i podelim sa vama.

Pamet u glavu.

• Podržavam 4

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

I u Lazarevcu su juce kontolisari motocikliste - mene su izdvojili iz kolone radi kontrole, moguce zato sto jos nemam nalepnicu na viziru. Uglavnom, tri policajca sa 207-micom i Aprilia spremna pored.

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac
  On 24. 7. 2011. at 10:01, Mikulanac je napisao:

Ako ne razumes aj da ti pojasnim na srpskom. Sere mi se vise od vas sto ne pravite nikakve prekrsaje. Da ne obilazim ponekad sa desne strane, pravim polukruzno na punoj, provlacim se izmedju kola itd... vozio bi automobil a ne motor. Sve to radim kada sam siguran da necu prvo ugroziti sebe a samim tim i druge. Od tebe savet nisam ni trazio. Objasni mi molim te po cemu je tvoj prekrsaj prekoracenja brzine nebitan a svi ovi navedeni mnogo ti upadaju u oci? Tvoj nebitni prekrsaj je glavni uzrok nesreca sa fatalnim ishodom po nas motoriste zato mani se ocenjivanja kako ko treba da vozi i teraj kako si naucio.

:care: :care: :care:

Fala nebesima...tebe nece banovati,ranije smo zbog ovakvih reci bili upozoravani i kaznjavani!

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Evo Neskroman da citiram jedan od tvojih prethodnih postova:

Ne razumem sta si hteo da kazes ili postignes sa tim sto si napisao da ti isto radis.

Ako ti obilazis automobile i motore sa desne strane, okreces se na punoj liniji, ne dajes zmigavac kad pretices i skreces, onda ne znam kako bi te posavetovao... Nadam se da ce se ta neozbiljnost i neodgovornost prema svim drugim vozacima u saobracaju uvek dobro zavrsavati i da se nista lose nece destiti, stvarno to zelim.

Daleko od toga da sam ja sad neko ko ne pravi prekrsaje ali uglavnom se svi svode prekrsaje prekoracenja brzine (sto radi 99% motorista i 100% R vozaca)...

Jel je ovo tvoj post... jeste. Ako ga dobro razumem sa obzirom da je na mom maternjem jeziku ti navodis moju neozbiljnost i neodgovornost cineci gore pomenute prekrsaje cak ti je zao posto nemas savet za mene. Odmah zatim pises da ti pravis prekrsaje ali to se svodi samo na prekoracenje brzine. Mislim to je normalno, to svi rade... jel tako? Pokusavam da ti objasnim da gresis. Opet ti kazem razbistri malo crnu hroniku i nadji mi gde je bajker nastradao jer je napravio polukruzno ili pretekao sa desne strane? Gde je nastradao sto nije upalio migavac? Ne znam u procentima ali mogu se kladim da je u 90% slucajeva brzina glavni krivac tako da ne opominjes nekog za prekrsaje kada sam radis one najgore a samim tim to te cini neozbiljnim i neodgovornim.

Ne vidim da je ako se nekom sere uvreda na bilo koji nacin. Nista lose nisam hteo da kazem ali ako si se ti nasao prozvan izvini.

Zatim otkud ti znas kada je policija u poteri? Imas radio vezu?

Neskroman, tema je tvoja pa je mozes sam zakljucati. Tuzio si policajca uciteljici i sada mu sleduje ukor kod direktora.

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt
  On 24. 7. 2011. at 9:02, NESKROMAN je napisao:

@ Mikulanac

Ne razumem sta si hteo da kazes ili postignes sa tim sto si napisao da ti isto radis.

Ako ti obilazis automobile i motore sa desne strane, okreces se na punoj liniji, ne dajes zmigavac kad pretices i skreces, onda ne znam kako bi te posavetovao... Nadam se da ce se ta neozbiljnost i neodgovornost prema svim drugim vozacima u saobracaju uvek dobro zavrsavati i da se nista lose nece destiti, stvarno to zelim.

Daleko od toga da sam ja sad neko ko ne pravi prekrsaje ali uglavnom se svi svode prekrsaje prekoracenja brzine (sto radi 99% motorista i 100% R vozaca)...

A sto se tice policije, mislim da za njih nema opravdanja, to sto ti, ja i svi ostali motoristi radimo nema nikakve veze sa njima i nema opravdanja za njih. Oni su ti koji kaznjavaju motoriste i ostale ucesnike u saobracaju za iste te greske. Oni bi trebali da budu primer, bar dok nose onu usra** uniformu, a kad sednu na svoje privatne motore nek rade sta hoce.

Pozdrav svima

ti momak ocigledno imas veliki problem u glavi cim pišeš ovolike gluposti,imam utisak kao da piše neka baba a ne bajker(ako si bajker uopste).To sto ti mrzis policiju to je tvoj lični problem,svaka policija i svuda u svetu rade isto i zaustavljaju kad hoce i koga hoce,da li zbog ucinjenog prekrsaja ili zbog rutinske provere motora,sasije radi potrage itd.nemoj mi reci da se nikad nisi provlacio pored vozila,obilazio preko pune linije.dao gas i prekoracio brzinu bar neki put ? :stabre:

On 24. 7. 2011. at 10:01, Mikulanac je napisao:

Ako ne razumes aj da ti pojasnim na srpskom. Sere mi se vise od vas sto ne pravite nikakve prekrsaje. Da ne obilazim ponekad sa desne strane, pravim polukruzno na punoj, provlacim se izmedju kola itd... vozio bi automobil a ne motor. Sve to radim kada sam siguran da necu prvo ugroziti sebe a samim tim i druge. Od tebe savet nisam ni trazio. Objasni mi molim te po cemu je tvoj prekrsaj prekoracenja brzine nebitan a svi ovi navedeni mnogo ti upadaju u oci? Tvoj nebitni prekrsaj je glavni uzrok nesreca sa fatalnim ishodom po nas motoriste zato mani se ocenjivanja kako ko treba da vozi i teraj kako si naucio.

mislim da si sve rekao i dao odlican odgovor :takoje:

• Podržavam 3

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

To za sranje je ok :care:

i to sto nas ne maltrertiraju previse jer smo regularni.. i to je ok..

Ali kad im ponestane vozaca bez dozvole.. i recimo da svi registruju motore..

onda ce iz nedostatka slivanja novca u kasicu, mozda i udariti za sitnije prekrsaje koje sad tolerisu :stabre:

sada ubijaju sa radarima.. naterace siroke narodne mase da voze 40 svuda.. strah od bodova, zabrana i globe sa robijom napravice poslusan narod..

osim onih nedodirljivih koji jos uvek mogu da brisu i stopiraju zapisnike i snimke..

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

@ mikulanac

Zatim otkud ti znas kada je policija u poteri? Imas radio vezu?

Policija je u poteri kad upali rotaciju. A drugo, vozio sam za covekom (dok nije poceo da se provlaci izmedju automobila i trotoara, obilazi bez zmigavaca i okrece na punoj), nije nikog zaustavio, okrenuo se polukruzno preko pune i nastavio... izgleda da moras malo vise da se skoncentrises da bi razumeo ono sto pise...

@Pedja Varadero

Ti decko imas problem a pritom si i nepismen! Da znas da citas video bi da sam nekoliko puta napisao da pravim prekrsaje prekoracenja brzine. Ne znamo se i nemoj da me zasmejavas kad su prekoracenja brzine u pitanju... U slobodnom padu ti ne dostizes te brzine...

Opet ponavljam, (KONCENTRACIJA) potpuno je nebitno koje prekrsaje ko od nas pravi i koliko, ( oni koji me znaju, znaju kako vozim a kome je nejasno nek se javi da se provozamo) poenta ove teme je da za prekrsaje koje pravimo bivamo kaznjavani a da policija pravi te prekrsaje svakodnevno i bezobzirno a da pritom, drugi ljudi ne znaju ni da je to policija (s obzirom da nemaju nikakvih vidnih obelezja policije).

Tema je pocela tako sto sam hteo da vam skrenem paznju na bezbedno zaustavljanje prilikom policijske provere i na prekrsaje koje pravi policija svakodnevno.

OFFTOPIC

U svakom slucaju nikad nikome se necu diviti i nalaziti razumevanje i opravdanje za prekrsaje koje pravi a vama koji se medjusobno u tome podrzavate zelim sve najbolje.

Daleko od toga ne pravim prekrsaje, brzo vozim, i imam nalive adrenalina ali mislim da je forum mesto gde treba jedni na druge konstruktivno da delujemo i da korigujemo lose navike a ne poistovecujemo se sa istim prekrsajima, hvalimo i nalazimo opravdanja za sve.

Pozdrav svima.

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 650 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

tema je otisla u suprotnom smeru, i bezveze je da se natežete ko je u pravu a ko ne.... upravu je i NESKROMAN i Mikulinac i Vlajko i Pedja varadero.... a i svi niste u pravu.

u svakom dzaku žita ima kukolja, tako da ima i savesnih plavaca a i onih koji krse zakon svesno znajuci da imaju vlast, a isto tako ima i nesavesnih motociklista.... rasprava moze ici u beskraj.....

• Podržavam 3

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

ček bre, nesto ne razumem...vi ste svi neki buntovnici pa krsite propise ????ne znam za vas, ali se ja trudim da max izbegnem krsenje propisa....sem provlacenja izmedju vozila(kada stoje na semaforu) i eventualno parkiranja i prekoracenja brzine od 10-20km na h ostali prekrsaji mi ne padaju na pamet da ih radim....

polukruzno??jurnjava??crveno svetlo??...neka hvala...

hteli to ili ne propisi ce biti sve stroziji, kontrola sve veca, kamera sve vise,....zamislite razliku izmedju voznje 80ih(nigde radara, nigde saobracajnih patrola) i sada, pa tolika ce biti razlika izmedju danas i onoga sto nas ceka za max 10 god....bice 50puta vise kamera, 10 puta vise radara, vise marsovaca i vise kontrole....pa pogledajte london na sta lici(ne mozes nigde da se sakrijes)...e takav ce biti i beograd....

samo se nadam da ce tada vaziti ista pravila i za nas i za pandure......

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6146 postova

Ja tu vidim i jednu pozitivnu stvar, sto vise policije na motorima to ce vise vozaci automobila, kamiona, autobusa... morati da paze i na nas. Mislite li da niko nece iseci pandura na GSXR-u ili da nece krenuti na semaforu da se trka sa njim tako sto ga nece pustiti u traku i onda lepo popije kaznu i bodove pa sledeci put kad ja naidjem a on me lepo propusti

• Podržavam 1

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Veceras bila ludnica u Beogradu, ul. srpskih vladara

Ceo policiJski vozni park - GSXR (nekoliko komada bez oznaka), piaggio MP3, Aprilije (par komada), BMW par komada... i nekoliko patrolnih kola.

Samo su zujali, presretali motoriste, pisali kazne...

Mene nisu dirali. Vozio sam se sa devojkom u full opremi, a pored mene na semaforu se odjednom stvorise neka dva plastikanera (novije R masine), na oba motora po maloletnica bez kacige na zadnjem sedistu. Policajac je peske izasao na sred puta, i zaustavio ih, mene nije ni pogledao :):moto3:

napravio sam 2 kruga kroz srpskih vladara i na 4 mesta video policiju kako pise kazne.

Totalno ih podrzavam. Treba da zaustavljaju i kaznjavaju sve one koji ne postuju pravila.

Ja volim da se vozim nocu. Krstarim kroz grad, vozim 30-40kmh i uvek nosim opremu, motor uredno registrovan, imam A kategoriju ...

Pazite se vi koji volite da divljate i mislite da ste neki opasni bajkeri, sa sve fila papucama i majici na bretele. Policija je pocela da se postavlja tako da ih je tesko izbeci, pa vam nece pomoci ni tablice sakrivene pod rep jer necete moci da bezite ;)

• Podržavam 11

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

da, da.........bila je neka veća "racija" samo na motocikliste..........mene su kod slavije zaustavili dva civilna gixera, samo trazili da vide dokle je registrovan motor i da li imam A kategoriju........i prijatno, dovidjenja.........

ma samo neka kontrolišu, koj će mi neki klinac od 18, 19 godina bez položenog u saobraćaju..............

• Podržavam 2

• U prolazu, 73 postova

hahahah...e pocinje da mi se dopada kako sprovode te akcije :P

a za tablicu ispod repa mislim da pisu isto kaznu i to ne tako malu...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

ako ako samo neka rade i nek kontrolisu,pogotovo sto neko rece ove papucare i sorc "bajkere",ljudi mozda i nisu svesni da policija tolikom kontrolom ipak utice na svest ljudi da budu uredni,pridrzavaju se propisa(koliko-toliko) i na kraju krajeva nekom sacuvaju glavu.treba samo pogledati crnu hroniku,toliko mladih zivota ostalo na asfaltu upravo zbog ne pridrzavanja pisanih i nepisanih pravila ponasanja u saobracaju

• Podržavam 4

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

treba bre da kaznjavaju...sinoc sam blejao kod arene(na jugu do autoputa) a tamo svi zavrcu das. proslo je nekoliko GSXR-ova,nindzi i R keceva.svaki je vozio neku plavusu ili crnku bez kacige.a nisu isli ispod 150...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS
  On 28. 7. 2011. at 15:33, manda123 je napisao:

treba bre da kaznjavaju...sinoc sam blejao kod arene(na jugu do autoputa) a tamo svi zavrcu das. proslo je nekoliko GSXR-ova,nindzi i R keceva.svaki je vozio neku plavusu ili crnku bez kacige.a nisu isli ispod 150...

mmmmm... Volim plavuse...

sory za Off :nanana: :nanana: :nanana:

• Podržavam 1

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Nije mi jasno sto vam smetaju bajkeri sa papucama i sorcevima. Jel i za to postoji neka kazna sada ili je kaciga dovoljna?

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja