Jump to content

Moto Zajednica

Crna Gora - kako provesti 2 nedelje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

Da...Sparco rece da je najbolje sipati na Eco Hellenic Petroleum pumpama u CG.

A u Srbiji? Mislim da EKO ima jos samo u Cacku (tako su mi rekli kod njih na pumpi).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ovako, moze biti, a ne mora da znaci...  ::)

Recimo, ja sam X puta isao u Hrvatsku isamo jedanput su mi trazili medjunarodnu vozacku dozvolu.

Zbog svih tih obaveznih/neobaveznih stvari imam raznorazne papire kod sebe.

Iskreno, mislim da ti niko nece traziti taj komad papira.

• Zainteresovan, 666 postova

Nije neka velika para, pa mislim da bi trebao i to izvaditi...

Sparco je imao par motora do sada, pa je moguće da i nema neko veliko iskustvo, što misliš. Na Hellenic pumpama je osrednje gorivo, a benzinske stanice su u 95 % slučajeva stare Jugopetrolove stanice. Vjeruj mi da se jako dobro osjeća voda u rezervoarima. Za sada najbolje gorivo u Crnoj Gori ima Euro petrol. Pumpe se nalaze u Bijelom Polju, Reževićima, Danilovgradu i Igalu, a ima i mala pumpa za čamce u barskoj marini...

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

par motora al zato veoma mnogo auta, osjetljivih i dobro nabudzenih i znam da je eco najbolje gorivo, euro je tek poceo da radi vidjecu vremenom kad ih svugdje bude i pocnem vise da tocim , eh da i ovi taksisti po cg koji su sipali po privatnim svi su se vratili na jpk toliko o kvalitetu

Roksped, uzasno iskustvo sto se njihovog plina tice, od tada i benzin/naftu samo kada moram tamo. Mozda gresim, ali...

Ima li Eco ili Euro negde na potezu Pljevlja Niksic (preko Zabljaka)?

Ili da sipam pred CG pa sa tim do Niksica. Koliko vidim od granice do Niksica ima oko 150km. Suzuki trosi oko 5l/100km na otvorenom.

par motora al zato veoma mnogo auta, osjetljivih i dobro nabudzenih i znam da je eco najbolje gorivo, euro je tek poceo da radi vidjecu vremenom kad ih svugdje bude i pocnem vise da tocim , eh da i ovi taksisti po cg koji su sipali po privatnim svi su se vratili na jpk toliko o kvalitetu

Po ovom tekstu vidim da nisi točio na Euro petrol, pa prema tome, ne vidim kako možeš uporedjivati. Na Rokšped je bilo dosta propusta i zato su jedno vrijeme sipali aditive kako bi privukli kupce. U tom periodu je bilo dobro točiti tamo, ali pošto su to završili, opet je gorivo bilo nešto lošije nego na Euro petrolu. Kao što sam već naveo, Hellenic radi sa uglavnom starim Jugopetrolovim pumpama, a mi smo se u Baru šalili, da mala pumpa ispred hotela Topolica ne radi kada je nestašica vode u gradu...

Takav je slučaj, vjerujem i u ostalim gradovima, osim u mjestima gdje su napravljene nove pumpne stanice. Na Euro petrol točim već duži period i do sada nisam imao nikakve zamjerke. U Baru svi sa motorima idemo na Marinu gdje mogu samo barke točiti, ali su nam to zabranili u ljetnjim mjesecima. Sada nam nije teško otići do Reževića (20-tak kilometara), samo da bi natočili pun rezervoar...

Ima li Eco ili Euro negde na potezu Pljevlja Niksic (preko Zabljaka)?

Ili da sipam pred CG pa sa tim do Niksica. Koliko vidim od granice do Niksica ima oko 150km. Suzuki trosi oko 5l/100km na otvorenom.

Imaš Eco svuda...

Guest lacika

neko spomenuo put do albanije, e pa ovako

1. ako neodete niste ništa izgubili

2. ulazna viza 20 €

3.bunkeri , pa opet gomila bunkera pa još bunkera ludnica

4. put je o.k. ima asfalta

5. u skadru ima jedan jedini semafor koji nikad nije radio

6. skadar , prljav gadan užas --horor--

7. put od skadra do tirane nov

8 . b.pumpe ima ih dovoljno

9. tirana , sam centar je evropski , hotel sheraton nov inače sam grad nema infrastrukturu.sem centra!!!!!!!!!

10 povratak istim putem  smaranje

ako nekog intaresuje imam dosta fotki.

neko spomenuo put do albanije, e pa ovako

1. ako neodete niste ništa izgubili

2. ulazna viza 20 €

3.bunkeri , pa opet gomila bunkera pa još bunkera ludnica

4. put je o.k. ima asfalta

5. u skadru ima jedan jedini semafor koji nikad nije radio

6. skadar , prljav gadan užas --horor--

7. put od skadra do tirane nov

8 . b.pumpe ima ih dovoljno

9. tirana , sam centar je evropski , hotel sheraton nov inače sam grad nema infrastrukturu.sem centra!!!!!!!!!

10 povratak istim putem  smaranje

ako nekog intaresuje imam dosta fotki.

Samo još dodaj da je ipak mišljenje subjektivno...

Guest lacika

sigurno da svi imaju drugačiji pogled na stvari ali što se albanije tiče neka neko kaže nešto lepo da je doživeo, možda sam zaboravio klopa je o.k. ali i to je subjektivno.

Što je za tebe lijep doživljaj, dakle opet subjektivno...

Ja sam bio tri puta. Jednom samo do Skadra. Na mene je veoma jak utisak ostavio ovaj grad zbog svojih kontrasta. Vodafon reklame i konja na kružnom toku. Sve me u tom gradu iznenadilo i prosto ošamarilo, jer nisam vjerovao da nešto tako postoji na 50-tak kilometara od mjesta gdje ja živim. Nešto slično mi se dogodilo i u Tirani, a Drač je druga priča. Veoma lijepe plaže i turizam koji se razvija punom brzinom. Između svega toga lijepi putevi i lijepi predjeli, naročito od Drača preko Elbasana do Ohrida. Naravno da ima bunkera, ali zar nije to sastavni dio cjelokupne slike...

Ljudi su predusretljivi, policija popustljiva...

Ne kažem da treba tamo provesti 5-6 dana, ali za prolazak i obilazak je sasvim ok...

Skadar, Tirana, Elbasan i Drač su gradovi u kojima sam bio.

Skadar je bio isuvise prljav za moj ukus.

Tirana me je iznenadila, ljubaznost ljudi jos vise, komunikacija na jeziku kojem odaberes, tamo cu opet...

Elbasan, nista narocito, tipican industrijski grad, uostalom kao i svi industrijski gradovi, ali od Elbasana prema Ohridu (Makedonija) je put sa predivnim krivinama...

Drač, lučki grad, podsjetio me je na Bar, ljudi takodje znaju sta je turizam...

Tako sam ja dozivio Albaniju, opet subjektivno, da se Gasho ne ljuti...  ;D

Ma sve je ok...

Individualno svi doživljavamo različito mjesta kroz koja prolazimo, ali kod mene, vrlo često, cilj putovanja nije neki grad, oblast ili država, već samo putovanje...

Ne znam da li me shvatate, ali svaka destinacija ima svoje čari, i zato nikad neću reći da je negdje toliko loše da tamo ne treba ići. Vukane, slažem se da je Skadar prljav, kao uostalom i Tirana, ali vrijedi sve to vidjeti...

• Svrati ponekad, 113 postova

vidim da skoro svi od vas putuju preko Prijepolja. ne bi bilo lose da svratite do manastira Mileseve. ako vidite negde od Zlatibora *stara Zorina kafana* do granice sa RCG neki beli BMW r1150 rt sa nekim plavim cudnim tablicama javite se mozda se upoznamo. ;)

• Svrati ponekad, 375 postova

vidim da skoro svi od vas putuju preko Prijepolja. ne bi bilo lose da svratite do manastira Mileseve. ako vidite negde od Zlatibora *stara Zorina kafana* do granice sa RCG neki beli BMW r1150 rt sa nekim plavim cudnim tablicama javite se mozda se upoznamo. ;)

: :o :o ;)

Dokopah se Interneta!

Da ukratko opisem put...

Krenuli smo u 6:30 iz BG-a. Do Valjeva nigde nikog, verovatno su svi isli ka Cacku na Sabor u Guci.

Od Valjeva ka Uzicu, i tamo je bilo malo saobracaja. Stali smo u Mackat, u restoran pored magistrale. Okrepila nas je lepinja sa kajmakom i prsutom.

Sve je bilo OK (sto se tice kvaliteta puta) do Zabljaka. Odatle do Niksica je uglavnom uzan put, losiji, previse krivina. 30 - 40 na pojedinim deonicama.

Tokom celog puta bilo je veoma malo saobracaja. Verovatno zbog radnog dana.

Slike cu kada se vratim. Samo da dodam da je Lovcen prelep, klopa (opet lepinja sa kajmakom i Njeguskom prsutom - kilo prsute je 16 eura) je fenomenalna. Definitivno cu opet ici gore u toku ove dve nedelje.

Sad sam u Niksicu, dosta bajkera ima koji su na proputovanju. Spremam se danas da krenem na more. Podgorica, Tivat, Petrovac, Kotor...

Zna li ko da mi kaze za neku moto radnju u Podgorici ili na primorju (Tivat)? Hteo bih da pogledam neke pantalone i jaknu.

tel je 067/675-321, pa ako moze neki SMS.

Crnogorska ekipo, cujemo se za koji dan, pa da obrnemo po koji krug. Kada je vama najbolje, mislim zbog vremena?

Pozdrav svima.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Zna li ko da mi kaze za neku moto radnju u Podgorici ili na primorju (Tivat)? Hteo bih da pogledam neke pantalone i jaknu.

tel je 067/675-321, pa ako moze neki SMS.

Pozdrav svima.

Sparco je kupio opremu A-pro

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=2571.0

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja