zodiac 3 Napisano Jul 29, 2007 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak, zelim sve da vas pozdravim. Ovaj forum je neverovatna baza znanja za sve pocetnike poput mene (citaj - vec nedelju dana provodim noci na forumu), i ocigledno je rezultat retko vidjene energije i truda svih vas koji ucestvujete. Zaista bih zeleo da postanem punopravan clan foruma, tim pre sto, kao pasionirani zaljubljenik u sve sto se krece na benzin, sigurno mogu da dam svoj skromni doprinos doprinos ovde, ali mi se cini da ce me u tome spreciti jedna stvar sasvim principijelne prirode, a to je upravo insistiranje na nekakvom pravilu o iznosenju privatnih podataka (ko si, odakle si, koliko godina imas, cime se bavis i tome slicno). Za razliku od motocikala, sa forumima na internetu sam prilicno familijaran, i smatram da je potpuno neumesno zatraziti od bilo koga da iznosi licne podatke ukoliko on to ne zeli, jer to prosto ne dozvoljava nepisani bon-ton koji vlada na forumima, kako nasim, tako i stranim. Jedino pravilo koje na internetu vazi je dijametralno suprotno ovakvim zahtevima, a ono glasi - NIKADA NE OSTAVLJAJ PODATKE PO KOJIMA BI TE NEKO MOGAO IDENTIFIKOVATI U 3D NA FORUMU, CHATU, BLOGU I TOME SLICNO, U SUPROTNOM TO CINIS NA SOPSTVENU ODGOVORNOST. Drugo, i mnogo vaznije - ja zaista ne zelim da, u drzavi kojom i dalje suvereno vlada UDBA, nekome olaksavam posao u prikupljanju podataka. Nadam se da necete pomisliti da sam nekakav paranoik, jednostavno, tudja iskustva i greske (jer se pametan, kazu, na svojim ne uci) su me naucili da ovako nesto ne treba raditi. Ovaj forum je tematski, bavi se motociklizmom, i siguran sam da je vise nego dovoljno da ovde razmenjujemo misljenja upravo o tome, a sto se licnih podataka tice, svako ce ih otkrivati prema sopstvenim potrebama i afinitetima. Ja, bar za sada, takve potrebe nemam. Dakle, ovo je pitanje koje postavljam najotvorenije adminu foruma: da li je ovakav vid predstavljanja uslov, ili ne? Jer ako jeste, zadovoljicu se citanjem, kao i do sada. Hvala. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Jul 29, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan pozz i dobrodosao a sto si tice tacnog predstavljanja mislim da nije obavezno ali ime mozes da kazes a ostalo je licna stvar i to mozes da kazes ako hoces. Ali i kada se upoznajes sa nekim na putu valjda je normalno da kazes ime (toliko od mene) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 29, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao!!! Ja sam na ovom forumu ostavio broj moba, fiksnog, adresu, fotografiju kuce, motora, sebe... i nemam nikakvih problema! Naravno da niko nije obavezan, ne moras se predstaviti kao osoba a mozes kao licnost! TJ, sta te interesuje, kako provodis vreme itd... Ovaj forum je samo uvod u "3D" druzenje i vecina nas se manje vise poznaje i uzivo, organizujemo okupljanja itd... Drugim recima, jeste foruma ali je mnogo vise od drugih foruma... Ma, steci ces sliku vec :) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav 0 Napisano Jul 29, 2007 U prolazu, 38 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan dobrodosao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 29, 2007 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodiac 3 Napisano Jul 29, 2007 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima na dobrodoslici . Ja sam, naravno, potpuno svestan da se vi uglavnom znate medjusobno (i sam znam neke od clanova), i da vam forum predstavlja vid dodatne komunikacije, ali se ipak nadam da vam je jasno o cemu govorim, kada kazem da pablikovanje licnih podataka na netu moze biti itekako opasna rabota u Srbiji. Iskustvo me je naucilo da je najbolji nacin da se sacuva jedan forum upravo cuvanje tajnosti identiteta njegovih clanova. Svi dogovori, upoznavanja i sastanci se uglavnom resavaju putem PM-a, umesto direktnom komunikacijom na delovima foruma koji su otvoreni za javnost. Da ne pomislite da imam bog zna sta da krijem, reci cu o sebi ono sto mislim da treba da znate, ukoliko vam iz ovih oblasti zatreba bilo kakva vrsta pomoci: ja sam vec 15 godina u IT bransi, ali moj hobi, kako to obicno biva, nema bas mnogo dodirnih tacaka sa poslom kojim se bavim. Vec nekoliko godina se, kada za to imam vremena, bavim kompletnom restauracijom automobila koji se retko mogu videti na nasim ulicama. Trenutno se rade sledeci projekti: BMW 635csi E24 (1982), ostalo farbanje i kozni enterijer do fabrickog stanja, ovaj automobil je oduvek bio moj san, Lancia Gamma Coupe 2400ccm boxer (1982), izuzetno redak automobil koji je dizajnirao Pininfarina, i za koji sam siguran da je jedini u ovom delu Evrope, jer ima svega oko 800 preostalih registrovanih primeraka na planeti (on je u dobrom, voznom stanju, i ceka na bolja vremena u garazi), BMW 520 E28 (1985), nije uopste redak, ali je automobil bukvalno u fabrickom stanju i sve je prvo na njemu, pa nisam odoleo, i do skoro, BMW E21 (prva trojka, pre 'kockice'), sa motorom od 3500ccm, citavo leto smo brat i ja proveli u garazi dok nismo napravili ono sto smo hteli, a koji sam prodao da bih kupio motor. Nakon 500k+ predjenih kilometara, resio sam da isprobam i alternativno prevozno sredstvo, izbor je bio sasvim logican - BMW ponovo, kad me vec prati kroz citav vozacki staz. Ako nekome znaci, zovem se Aleksandar. I da, naravno, ukoliko vas zanima bilo sta u vezi bilo koje serije BMW automobila, servisna uputstva, karakteristike, mogucnosti modifikacija i slicno, slobodno me kontaktirajte. O motociklima, kao sto vec rekoh, ne znam mnogo, ali o BMW-u, to je vec druga prica... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
babynik 0 Napisano Jul 29, 2007 U prolazu, 11 postova Lokacija: VELIKA PLANA Motocikl: yamaha viraqo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Aleksandre! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 29, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Jul 29, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošlica... Ja nikog nisam znao, fino sam se prestavio, upoznao jedan mali dio ovih ljudi na forumu. Za sada lijepa iskustva. Na forumu takodje imas moj broj telefona, adresu, gomilu fotografija... nema PIN-a Visa kartice, ostale sifre itd. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 29, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nista posto vidim da volis starije BMWe jedan K100 bi ti bas bas legao (a i meni bi zaista ). Pozdrav i kad budem blizu tebe javicu ti se da pogledam ta cuda, Gammu nisam u zivotu vidio a bas imam zelju Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jul 29, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moraš baš da prepisuješ podatke iz lične karte, ali čisto da napišeš svoje ime/nadimak, odakle si, čime se baviš, eventualno koliko imaš godina i slično. Evo recimo ja i Mixoman smo iz Ivanjice, a ja to pojma nisam imao do pre mesec dana, a ispostavilo se da znam dečka. Trenutno se rade sledeci projekti: BMW 635csi E24 (1982), ostalo farbanje i kozni enterijer do fabrickog stanja, ovaj automobil je oduvek bio moj san, Lancia Gamma Coupe 2400ccm boxer (1982), izuzetno redak automobil koji je dizajnirao Pininfarina, i za koji sam siguran da je jedini u ovom delu Evrope, jer ima svega oko 800 preostalih registrovanih primeraka na planeti (on je u dobrom, voznom stanju, i ceka na bolja vremena u garazi), BMW 520 E28 (1985), nije uopste redak, ali je automobil bukvalno u fabrickom stanju i sve je prvo na njemu, pa nisam odoleo, i do skoro, BMW E21 (prva trojka, pre 'kockice'), sa motorom od 3500ccm, citavo leto smo brat i ja proveli u garazi dok nismo napravili ono sto smo hteli, a koji sam prodao da bih kupio motor. Jaooo, taj auto bih voleo da imam jednog dana. Loš ti hobi načisto Moj otac je auto-limar tako da sam odrastao u radionici, i imam jaku želju da se jednog dana bavim tim poslom (naročito restauracijom starih bembara, mmmm). Dobrodošao!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanzKS 1 Napisano Jul 30, 2007 U prolazu, 67 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav i dobrodosao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jul 30, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevica 1 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 96 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Dobro-doshao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...