Jump to content

Moto Zajednica

KO JE KRIV ???????

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 129 postova

Pre dan ili 2 u BG je poginuo deckic (tema "Poginuo motorciklista u Ratka Mitrovica " u crna hronika) koji po recima Duha nije imao NISTA od zastitne opreme!!!!!! Decko je 88mo godiste (19godina) i "nezna" da misli jos sam za sebe!!!! I sta mislite ko je tu kriv da li roditelji sto KUPUJU i daju deci da voze te motore ( kod ovog decka bi rekao da je bio GSX-R kubikazu neznam ali bice 600 ili 750) ili su tu krivi sami vozaci to jeste deca koja voze a nerazmisljaju?????

i sta mislite da li bi trebalo uvesti i kod nas zapadni sistem (do 21ve godine samo motori do 34KS a kubikaza nije bitna) ????????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

i ja se slazem...

mnogo njih vozi neku motorcinu a ne znamju ni da obrisu nos...

zato ja debelo razmisljam dal da uzmem mz ili bt-a... mislim da je mz prejak za mene...

al mi se svidja... evo sad da mi neko da 2000evra ne bih kupio nista sto moze preko 110...

ljudima je samo stalo do smekerisanja,a za bezbednost sebe i drugih ne razmisljaju...

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

roditelji su krivi i adekvatne drzavne sluzbe koje su vtremenom dozvolile da se izgube sva pravila postovanja i ponasanja u jednoj porodici, zatim bijeda i jad koje su dovele do rada 24 sata i onda roditelji da bi djeci nadoknadili sto ih nema doma kupuje sve da budu srecni, a sreca se tako ne dobija, i bla bla bla da ne tezinjam svi smo krivi u cjelini i sta cemo zivot ide dalje, lijerpo je ovako nesto uzet za naum i iskoristiti da ne napravite vi sjutra istu gresku i da vi znate kako pripaziti svoje dijte i bla bla bla jopet

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Pa najvaznije je ono sto imas u glavi, nesto sto ti nece dozvoliti da preteras ako iole maris za svoj zivot.A to sa blokadom...Podrzavam, mnoge bi zivote to spaslo.Ali i sad u nasem zakonu pise (koliko sam ja upucen, ako gresim ispravite) da je bicikl sa motorom (tj skuter koji se vozi sa psp) "bicikl sa pomocnim motorom zapremine 50 ccm koji na ravnom putu ne moze da razvije brzinu vecu od 50 km/h" a koliko ima skutera sa kitovima koji imaju 70 ccm, a da ne pominjem da SVAKI ide 80 i preko...I opet se vracamo na staru raspravu, cemu zakon ako vazi za pojedince...

• U prolazu, 38 postova

Ljudi, zaboravite na zakon, Srbija je ovo.. (Ne samo da skuteri od 50ccm idu 80km/h, vec se i pojedini od 125ccm registruju kao 50ccm  ???  ) Sve je u glavi.. Mada, ne kazem da zakon ne bi bar smanjio broj nesreca...

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

Ko je kriv a ko je prav to je sad najmanje bitno, cinjenica je da decka vise nema i kakvi zakoni,  ovo je bre Srbija, jedino sto mozemo je da mi malo stariji pricamo mladjim narastajima da se paze dok voze DJAVOLJU rabotu na dva tocka. Treba im pricati i pricati dok im se ne smucimo sa jednim te istim.

• Svrati ponekad, 210 postova

u Nemackoj jos uvek vazi taj zakon, ako ga oni godinama ne menjaju sigurno bi pomogao i ovde. Neka spasi samo jedan zivot i vec je opravdan. A nece biti samo jedan.

P.S. Ne govorim ovo zato sto sam polozio za "A" jos davne 1994, casna rec! Zaista bi nam trebalo nesto slicno, grozne su nam statistike :-(

• Drug član, 1392 postova

roditelji su krivi, zatim bijeda i jad koje su dovele do rada 24 sata i onda roditelji da bi djeci nadoknadili sto ih nema doma kupuje sve da budu srecni

I da postanu clanovi MAFIJE sa tim motorima pa da imaju dobro placen posao i da roditelji ne moraju vise toliko da rade  ;D

Definitivno ogranicenje za nove vlasnike A kategorije, posle toga, ako nisu pravili prekrsaje - sledeca klasa. Nije to u inostranstvu za dzabe tako.

Najbolje resenje koje bi sigurno urodilo plodom ali...Srbija je ovo... :-\

... jedino sto mozemo je da mi malo stariji pricamo mladjim narastajima ...

Malo stariji...Ja `90. god.Kao sto rece MiloshBG "sve je u glavi..."

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

Pa zar je toliko tesko da se tema o A kategoriji nadje na dnevnom redu skupstine (ili kako to vec ide)?

Samo da im se pokazu statistike, pa bi valjda i oni videli o cemu se radi, i valjda bi izglasali nesto pametnije.

Pa zar je toliko tesko da se tema o A kategoriji nadje na dnevnom redu skupstine (ili kako to vec ide)?

Samo da im se pokazu statistike, pa bi valjda i oni videli o cemu se radi, i valjda bi izglasali nesto pametnije.

JE*E se njima za A kategoriju i mlade zivote i bezbednost saobracaja...Oni odu u njihov restoran, jedu za dz, mesecno stave 100 000 (+++++) u dzep i to je to.A i da se, nekim cudom desi to, ko zna dal bi taj zakon uopste bio usvojen i kad bi zaziveo, ali da ne idem sad o off...

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Lako je pricati o nekim blokadama u glavi kad se sad za prvi motor kupuje neki koi ima preko 100 ks. Kod takvih motora je dovoljno da se malo opustis i gotovo je. Znam iz licnog iskustva imam 23 god i vozim 136 ks. Lepo se ja kontrolisem i vozikam se polako kad je tom motoru dovoljno i najmanje parce puta pa da ide preko svakog ogranicenja brzine. PO meni treba uvesti vise klasa motora pa da se polako napreduje, a zverine od motora da mogu da se voze legalno sa napunjenih 35 god ili sa nekom licencom i obaveznim psiholoskim pregledom. Znam da je to xtra radikalno itd al ako se uzmu u obzir nasi putevi i nasi vozaci mozda bi to jedino urodilo plodom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja