Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Zainteresovan, 824 postova

Mislim da ce na prvom servisu to ti odraditi kada ga prociste, filter vazduha, goriva, i ventile da nasteluju, a i karburator mozda malo da prociste. Moze da bude svasta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Normalno je,i kod mene je tako,samo sto ga ja uopste ne grejem,nego ga odma vozim,polako mu dodajems ve veci i veci gas do punog,kad prebacim u vecu brzinu on onako malo stucne,uspori,i onda uhvati i ubrza lepo.Hladan je i to je sve.Vozi i uzivaj :)

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Normalno je,i kod mene je tako,samo sto ga ja uopste ne grejem,nego ga odma vozim,polako mu dodajems ve veci i veci gas do punog,kad prebacim u vecu brzinu on onako malo stucne,uspori,i onda uhvati i ubrza lepo.Hladan je i to je sve.Vozi i uzivaj :)

Могу само да потврдим ово, тако се и мој понаша док је хладан, а још је нов, тек 850км. Сад је "конзервиран" до пролећа па на први сервис.

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: Kiwi speed125

I ja cim ga uplaim odma vozim, al brzine malo duze izvlacim , i sporije dodajem gas jer kad mu dam naglo on se ugusi (sto je i normalno kod hladnog motora). Meni treba uglavnom 1Km da se ugreje da ide bez problema :moto3: .

Moje pitanje je kako da zategnem prednju vilu tojest amortizer jer osecam kad udjem u sitne rupice da udara amortizer, i vidi se da malo seta napred nazad?

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Imas veliku maocu na sto drzi prdnje vile, ona ti je ispod gornjeg trougla, po pravilu postoji namenski kluc sa kojim ona dteba da se steze, ali to nikonema pa se kristi jedna metalna sipkica i cekic. Verovatno ti je on popustan, zategni i neces imati problema, ako i dalje imo lufta, onda su lezajevi gotovi,

Sto se tice mog kiwija, sutra cu mozda da radim preradu auspuha. Bivsi vlasnik je nesto vec majstoriso, ali zvuk mi se nikako ne svidja. Bice protocan linac, preforirana cev celom duzinom, okolo staklena vuna i to je to.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

danas sam primetio da pozadi nesto kao da mi malkice struze kad naidjem na rupu,probao sam npr dok stoji motor da ustanem i skocim na sediste,i cuje se to struganje,skripanje,jbmliga sta je,isto i kad dam malo jaci gas pa naglo pustim kvacilo,el moguce da su amortizeri,ili mozda viljuska,ili tako nesto?

danas sam primetio da pozadi nesto kao da mi malkice struze kad naidjem na rupu,probao sam npr dok stoji motor da ustanem i skocim na sediste,i cuje se to struganje,skripanje,jbmliga sta je,isto i kad dam malo jaci gas pa naglo pustim kvacilo,el moguce da su amortizeri,ili mozda viljuska,ili tako nesto?

Mozda lanac treba da zategnes malo, to se meni desavalo kada naglo pustim gas lupne pozadi, mozda...

• U prolazu, 73 postova

Danas se radilo na auspuhu, kao sto sam i obeco. Skinuo sam ga sa motora i iseko na dva mesta, zatim sam povadio iznutrice.

P1140078.jpg

P1140079.jpg

P1140080.jpg

Pa isko jedno prace cevi, nisam je merio al tu je oko 40mm na duzinu topa.

P1140081.jpg

I onda je pocela muka, ovo je bilo dva sata kasnije.

P1140082.jpg

Preforiranu cev sam zavario na kraj auspuha, obmoto staklenom vunom i stego zicaom, tako sve uguro u top i stavio dva vara ukoliko bude problema da mogu lako da rastavim.

P1140086.jpg

Snimio sam i video, ali lose se cuje na njemu, uzivo je puno bolje, kad zavrsim sve snimicu jos jedan gde ce se bolje cuti.

• U prolazu, 73 postova

Pa nisam ga puno vozio, ali cini mi se da ima bolje ubrzanje i da je startniji, kad bude lepse vreme probacu i krajnju. ovo je bilo namontirano iz velike radoznalosti, da cujem kako ce zvuk da ispadne, treba da ga skinem, zavarim kraj, isbrusim varove i zafarbam da ne rdjaju. Malo ce gadno da izlgeda, ali zato ce zvuk da bude pravi.

• Drug član, 1225 postova

sa fabrickim auspuhom startniji je na nizim obrtajima, sa aftermarket startniji je na visim obrtajuma, ili obrnuto bese, tako je kod mene bilo

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

I onda je pocela muka, ovo je bilo dva sata kasnije.

P1140082.jpg

Ala si je odvalio, ko cigansko rešeto. :staa2:

Svaka čast na strpljenju. Kači novi snimak, a možeš i da prepičaš impresije u onosu na fabrički auspuh.

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Ја сам га први пут затезао после 400-500км, наравно нов мотор, изгледа да се ланац баш доста растеже док је нов. Са слика колико могу да yакључим чини ми се да би требаомало да га дотегнеш, гледај да ти точак буде постављен равномерно што се тиче леве и десне стране после затезања, постоје они помоћни зарези са на обе стране по којима пратиш положај точка док га затежеш, то ти је описано овде у делу ове теме:

линк

само прати неколико коментара на тој страни и видећеш о чему се ради, мени је помогло јер иначе не бих знао за оне граничнике.

Сада имам неких 850км пређених и опет треба да га затежем, тако да пре хиљадарке у принципу испада бар два затезања. Ако ти ланац лупа када идеш преко неке неравнине, лежећег полицајца и слично или када мењаш брзине онда је то знак да је олабављен.

Ja sam zatezao moj lanac odmah kada sam ga kupio jer je bio labav i lupkao kada naglo pustim gas ili prebacujem brzine, tako da ako treba treba a ne nov je pa necu da ga diram.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja