Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Ja sam u NS platio ceski favoritov lanac 15 jura. Zlatni. Ne znam koliko je u Mirijevu lanac...

Kazu, a ja nisam proverio, da lancanici i lanac pasu od MZ-ejca! A toga ima veliki izbor kvaliteta i cene. Uz lanac - obisno se menjaju i lancanici.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Malo sam se serviseru pozalio na kvacilo i covek mi rece da su ove fabricke sajle kvacila loseg kvaliteta ali i da ovi sto ih prave koriste materijale iz kine, pa ako moze mala pomoc oko ovoga. Da li to treba menjati i gde bi bilo najbolje da to uradim?

Na koliko treba da podmazujem lanac i da li pre svakog podmazivanja treba da ga cistim? Ima li tu nekih pravila oko podmazivanja kad i kako?

Bitno da sam ja kupio prvo sprej za podmazivanje pa onda pitam sta i kako.1zvizduk.gif

Originalna fabrika sajla kvacila traje jako dugo! I preko 10.000 i vise km. Mozes svoju postojecu da malo podmazes ujem i tovatnom mascu kod rucice i to je sve.

Lanac se podmazuje kada primetis da je suv, prasnjav ili prljav. Najcesce na 500tatak KM. Tada i proveris koliko je zategnut. Sednes na motoric a drugar cima lanac po sredini 1cm gore 1cm dole. Ne bi trbalo da ima vise hoda. Ili, kada u voznji naglo pustis gas, a motoric ne pocne odmah da koci, tj. cujes da ima praznog hoda, pa nesto lupi pa tek koci motorom, znaci lanac je labav. Ili kada preleces preko sahte a lanac lupi o metalni lancobran i to je znak da mu sleduje zatezanje.

Lanac se podmazeuje i posle pranja motora. Prvo ga valja obrisati, pa podmazati, pa da odstoji - ako koristis skupocene sprejove. Ja sam koristio "lancoil" (250din 1L) za maceve motornih testera i izdrzao je 8 i vise hiljada! (verovatno i sada obavlja svoj posao).

2010730145623391s.jpg

Z a š t o s e č u j u v e n t i l i k o d n a š i h m a š i n a ?

Iz ovog teksta zaključujem sledeće:

1. Mašina 157 FMI je takve konstrukcije da je nemoguće eliminisati kliktanje ventila
  2. UKOLIKO SE NE ČUJU VENTILI KADA JE MOTOR HLADAN - NIŠTA NE DIRATI!!!

Komentarišite!

Ceo motoristicki svet steluje ventile kod 125tica 0.10 - 0.10 (usis - izduv).

Kod 150setica 0.10 - 0.15 (ov je cak zvanicna Keeway preporuka).

Na 0.03...0.04 - 0.04...0.05 se steluju ventili kod skutera 50cm!

Moj Speed 150 je fabrici stigao nastelovan kao skuter, 0.05 - 0.05mm. Na prvom servisu, ventili su "raspusteni", a motor je poceo da leti kao zmaj, hoce da se propne iz II u III. Kasnijih godina, vise nisu pipani, vec samo kontrolisani (nije bilo habanja).

Kod Speed-a 125/150 se ventili steluju isto kao kod Yuga 45! i to zna savaki automehanicar da uradi. Zasto bacati pare na nadri moto servisere!!!

1L ulja = 1 hiljadarka, sve ostalo je samoradinost!

Poz.

Imas onaj za 500 evra u oglasima, sto ne kupis njega? Za te pare moje misljenje je da nemas da nadjes normalan motor, moj speed je preso 20.000 km i ne bih ga dao za 500 evra makar istrunuo u garazi, jer je u boljem stanju nego vecina sa manjom kilometrazom po oglasima, mozes naci dobar motor za te pare ali ce te kostati puno vremena i zivaca, skupi jos neki evro i za oko 700-800e imas dobar primerak

PROVERENO!!! vise puta!

Za 500Eu ne moze da se kupi kompletan i ispravan Speed u voznom stanju!

Poz.

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

Imas onaj za 500 evra u oglasima, sto ne kupis njega? Za te pare moje misljenje je da nemas da nadjes normalan motor, moj speed je preso 20.000 km i ne bih ga dao za 500 evra makar istrunuo u garazi, jer je u boljem stanju nego vecina sa manjom kilometrazom po oglasima, mozes naci dobar motor za te pare ali ce te kostati puno vremena i zivaca, skupi jos neki evro i za oko 700-800e imas dobar primerak

PROVERENO!!! vise puta!

Poz.

ja sam moj speed125 kupio za 400e! nije padano sa njega,boja super,sve radi,ma nikakvih problema nemam sa njim (hvalu Bogu).. jedina "mana" po meni je kilometraza-presao je 14.000km

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Cao drugari, pozdrav od jos jednog vlasnika Speed-a 150ccm.

Prvi put pisem ovde, pa odmah nesto ne valja, naime, imam problem sa alternatorom ili nekim drugim uredjajem koji dopunjuje akumulator.

Slabo puni, ni preko 12.5 V na 4000 obrtaja, a kada portosac u vidu sijalice padne ispod 12 V. Akumulator pokazuje 12.15 V kada motor ne radi.

Ako je nako imao slican problem bio bih mu zahvalan na nekom savetu.

Pozdrav ;)

Pozdrav i tebi, danas sam citao temu i videh i tvoji poruku

To sto ti opisujes kao probleme meni mirise na regler identican slucaj imao ji i kolega Danijels sa foruma, naime regler je punio oko 12,9-13,3 V a sa potrosacima oko 12V i ispostavilo se da je jedna od dioda na regleru crkla. Ako imas od koga a mislim da ce se neko od sektasa ponuditi da ti pozajmi regler za proveru skini tvoj i medjusobno zamenite i premerite ako je sa tudjim reglerom ok punjenje pazari nov

Nov je Danijels nasao u paracinu za mislim 1500 ili 2500 din, mada ti si u Bgu otidji do Bataje i uzmi novi regler ili pusti pp clanu sa nikom R.I.P.

pozzzz i javi sta si uradio

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: sokocalo

Prodadoh ga pocetkom ovog maja za 700eu u skoro salonskom stanju!

Da pogodim. Otisao za Barajevo da se neki klinac uci na njemu. 1zvizduk.gif

Prodadoh ga pocetkom ovog maja za 700eu u skoro salonskom stanju!

Da pogodim. Otisao za Barajevo da se neki klinac uci na njemu. 1zvizduk.gif

Jeste - moj Motoric se sada vozika po Barajevu i okolini. Marko mi za sada javlja da je sve OK. Valjda ce tako biti i na dalje!

PROVERENO!!! vise puta!

Poz.

ja sam moj speed125 kupio za 400e! nije padano sa njega,boja super,sve radi,ma nikakvih problema nemam sa njim (hvalu Bogu).. jedina "mana" po meni je kilometraza-presao je 14.000km

Ma 14 hiljadarki mu nije mana, to mu je +, znaci sve provereno! To ces jos jedno 6-10.000 da vozis bez problema. Taj ga je bas jeftino prodao. Mora da mu je i "ulazna" cena bila mala?

• Zainteresovan, 824 postova

Ljudi kako se skida i cisti filter goriva, presao sam 4000km ili nema potrebe jos?

- zatvoris gorivo na slavinici

- cucnes pokraj motora kada stoji na obe noge

- levom rukom cvrsto drzis metalni deo slavine da se ne odvija od rezervoara

- desnom rukom cvrsto stegnes i odvrces plasticni deo filtera goriva

- izvadis papirnati umetak, izduvas ga

- prospes gorivo iz plasticnog lonca (ima brano mulja po dnu), lepo ocistis, moze i vrucom vodom i stavis na sunce da se osusi

- sklapanje ide obrnutim redom

Napomena: ako nemas dovoljno cvrste ruke ili je to kod tebe pretegnuto, pomogni se jednim viljuskastim kljucem kojim ces drzati metalni deo slavine a sa franscuskim kljucem pazljivo odvijas plastiku.

Ciscenje filtera goriva nema veze sa 4.000 km. On se cisti jedmom godisnje na pocetku vozne sezone, kada menjas i ulje ili kada osetis da motor trza, nemirno radi ili se gasi.

Pre ciscenja filtera kod ovih simptoma, prvo zatvori slavinicu i pusti da iscuri gorivo iz lonceta karburatora, tako sto ces da odvijee zuti saf ispod koga izlazi gumeno crevo. Izacice 50tag grama prljavof goriva sa talogom i to je to.

Poz.

Poz.

Sada sam probao da odvrnem onaj plasticni deo, nema sanse, probao sam i sa kljestima ne mrda, ala su ga zategli idioti, a nisam smeo jace da stisnem kljestima da nebi pukla plastika. I sta sad da radim? A ispustio sam iz karburatora gorivo.

I jel zna neko kako se dolazi do karburatora da i njega skinem i ocistim?

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: sokocalo

O Speed Keeway -u mogu sitnu knjigu da napisem, pa ko ima nejasnoca ili ga nesto muci - neka pita!

Samo da vam kazem jedan detalj o g Misku.

G. Misko pripada jednoj manjini u Srbiji. Naime covek NIJE hteo i pored svog mog ubedjivanja da mi proda motor jer je dao REC coveku ,koga nikad nije video vec se samo cuo s njim telefonom, da ce ga sacekati i nece ga prodati. Za to od mene :care: Takvi se vise ne prave.

Ljudi kako se skida i cisti filter goriva, presao sam 4000km ili nema potrebe jos?

- zatvoris gorivo na slavinici

- cucnes pokraj motora kada stoji na obe noge

- levom rukom cvrsto drzis metalni deo slavine da se ne odvija od rezervoara

- desnom rukom cvrsto stegnes i odvrces plasticni deo filtera goriva

- izvadis papirnati umetak, izduvas ga

- prospes gorivo iz plasticnog lonca (ima brano mulja po dnu), lepo ocistis, moze i vrucom vodom i stavis na sunce da se osusi

- sklapanje ide obrnutim redom

Napomena: ako nemas dovoljno cvrste ruke ili je to kod tebe pretegnuto, pomogni se jednim viljuskastim kljucem kojim ces drzati metalni deo slavine a sa franscuskim kljucem pazljivo odvijas plastiku.

Ciscenje filtera goriva nema veze sa 4.000 km. On se cisti jedmom godisnje na pocetku vozne sezone, kada menjas i ulje ili kada osetis da motor trza, nemirno radi ili se gasi.

Pre ciscenja filtera kod ovih simptoma, prvo zatvori slavinicu i pusti da iscuri gorivo iz lonceta karburatora, tako sto ces da odvijee zuti saf ispod koga izlazi gumeno crevo. Izacice 50tag grama prljavof goriva sa talogom i to je to.

Poz.

Poz.

Sada sam probao da odvrnem onaj plasticni deo, nema sanse, probao sam i sa kljestima ne mrda, ala su ga zategli idioti, a nisam smeo jace da stisnem kljestima da nebi pukla plastika. I sta sad da radim? A ispustio sam iz karburatora gorivo.

I jel zna neko kako se dolazi do karburatora da i njega skinem i ocistim?

Na dnu plasticnog lonceta ima kao jedna cetvrtka, mozes nju da stegnes kljucem ili papajgama.

moze i rezervoar da skines, prosto, podignes sediste i odvijes dva safa i izvuces rezervoar. Sa njim ce izaci i slavina i filter. Prvo zatvori slavinu, otkaci crevce ka karburatoru i kablic za pokazivac goriva.

Ma ako si ispustio staro gorivo iz karba, a motor ti lepo radi i ide, ne diraj taj filter!

Zdravo,

Ja sam Speeda 150 kupio 2006. i platio 1.750eu. Imao je fabricki ugradjen alarm. Posle toga, veoma brzo mu je pala cena na oko 1200.

Vozio sam ga sretno 5 godina / 8.500km. Njime, krv nisam pustio - ni sebi niti nekom drugom!

Sem redovnog servisa, kljuc ili srafciger ga nisu dotakli!

Zaista sjajan motoric i prelep, jako ekonomican (2 i nesto L/100Km), servis jedna litrica ulja (1,000 din) i nista vise! sve ostalo se samo cisti i pere (filteri)...

150setica sa 13Ks i trecom po gradu ide kao skuter, trecom udjes u raskrsnicu - trecom izadjes. Jako je lagan i okretan. Startan. Lepo koci.

Nosi dvoje i preko 150Kg i ne oseca, mozda samo de je malo cvrsci ram, i uspravnije sedenje, ali je zato osecaj suvozacice u ledjima - savrsen (vetar u kosi se podrazumeva)!

Pregrejavanje je Keeway-u nepoznata stvar, pa makar po vrelom danu dvoje vukao uzbrdo. Na semaforu upaljen - moze da stoji ceo dan!

Sajle, plocice, itd... jednostavno - to njemu NIJE potrosni materijal.

Prodadoh ga pocetkom ovog maja za 700eu u skoro salonskom stanju! Pa dobro zasto? kada je mogao jos ovoliko da sluzi bez problema?

1. Pa nervirao me je raspadajuci zvuk iz motora na preko 6.000rpm. Kao da je prolupao ili kao da ce da izleti klip iz stubline i da probije rezervoar. Mislio sam da je ona niklovana kapa na glavi motora zastita od izletanja klipa (naravno - sala, mnogo je lepsi kada se skine ova kapa). Ovakav je bio od 0-tog do 8.500totog km. I ne samo on, i drugi primerci 150setica i 125tica (koje sam imao prilike da probam) su bili jako bucni preko 6.000 ali su svi i danas zivi bez generalke i sa dvocifrenim brojem hiljadarki km pod tockovima.

2. Na otvorenom putu, pod mojih 105Kg, je preko 60 - 70Km/h pocinjao da skakuce, trese se, kao da polece... Ide kuda on hoce i kuda ga vetar nosi, a ne kuda bih ja zeleo. Moji laksi drugari od 80tak Kg ovo nisu primecivali. Sa dvoje, preko 150Kg, bio je stabilniji.

Eto, zato sam ga prodao!

O Speed Keeway-u mogu sitnu knjigu da napisem, pa ko ima nejasnoca ili ga nesto muci - neka pita!

Poz.

• Podržavam 1

Na dnu plasticnog lonceta ima kao jedna cetvrtka, mozes nju da stegnes kljucem ili papajgama.

moze i rezervoar da skines, prosto, podignes sediste i odvijes dva safa i izvuces rezervoar. Sa njim ce izaci i slavina i filter. Prvo zatvori slavinu, otkaci crevce ka karburatoru i kablic za pokazivac goriva.

Ma ako si ispustio staro gorivo iz karba, a motor ti lepo radi i ide, ne diraj taj filter!

Aha, video sam cetvrtku, danas cu probati da je skinem. Hvala!

A u kom smeru vucem rezervoar, na gore ili treba malo da iskosim, ja sam probao da ga skinem ali nije islo, nisam smeo jace da vucem.

Pisao sam da imam jedan problem sa motorom odkad sam ga kupio, naime, kada vozim 60-70km/h u cetvrtoj, i NAGLO zakocim na stopu, prebacim u trecu pa u drugu, i da dam gas motor se gusi i smanjuje brzinu polako sve dok ne stanem skroz i krenem iz prve i sve bude ok. To mi se retko kada desi, a samo kada naglo zakocim a vozim 60-70km/h. Sta to moze biti? Majstor mi je stelovao ventile i opet se isto desava, a promenjeno je i ulje i svecica.

Aha, video sam cetvrtku, danas cu probati da je skinem. Hvala!

A u kom smeru vucem rezervoar, na gore ili treba malo da iskosim, ja sam probao da ga skinem ali nije islo, nisam smeo jace da vucem.

Pisao sam da imam jedan problem sa motorom odkad sam ga kupio, naime, kada vozim 60-70km/h u cetvrtoj, i NAGLO zakocim na stopu, prebacim u trecu pa u drugu, i da dam gas motor se gusi i smanjuje brzinu polako sve dok ne stanem skroz i krenem iz prve i sve bude ok. To mi se retko kada desi, a samo kada naglo zakocim a vozim 60-70km/h. Sta to moze biti? Majstor mi je stelovao ventile i opet se isto desava, a promenjeno je i ulje i svecica.

Kada oslobodis rezervoar od safova i elektrike, podignes ga uvis za oko 30stepeni i povuces ka sebi. On napred na ramu ima dva gumena cilindra preko kojih nalezu kao neka kljesta od rezervoara, tako da je sve to elasticno i labavo kacenje. Obrnutim redosledom vracas.

Problem koji opisujes nije elektrika (svecica, bobina, cdi). Nije ni ulje. Nisu ni ventili. Problem je neke mehanicke prirode. Ja nisam imao ovakvo iskustvo, ali tipujem na neki problem u karburatoru, naime, naglo kocis, nesto poleti napred - plovak karba, povuce visak goriva, pokrene se mulj u karburatoru, mozda utera gorivo u filter vazduha? Kad stanes sve se to smiri i bude OK - kad protera to! Ja bih tu batalio karb, pregledao filter vazduha - sta se tu desava. Moze da bude i Sexologija (pardon) ekologija. Tzv RID ventil.

Mislim - ako ti se to retko desava, i ne smeta ti preterano - zanemari!

Skinuo sam rezervoar, i tek onda filter goriva rukom, bio je prljav pa sam ga oprao i osusio i vratio.

Nije neki problem, retko mi se desava to sa gusenjem, skidao sam filter vazduha i ocistio ga bio je prljav ali nije mnogo, ma nema veze, neka ga, nisam dirao karburator.

Zanima me jos kako se steluju ventili, oni su ispod rezervoara valjda, ako je nesto teze za objasniti nema veze.

• U prolazu, 20 postova

Pozdrav svim vlasnicima, da vam se pohvalim da sam uzeo plavog keeway speed 125, 2006 godiste.

Zanima me da li neko zna da mi kaze gde se nalazi servis i prodaja delova u Novom Sadu.

Hvala unapred.

Skinuo sam rezervoar, i tek onda filter goriva rukom, bio je prljav pa sam ga oprao i osusio i vratio.

Nije neki problem, retko mi se desava to sa gusenjem, skidao sam filter vazduha i ocistio ga bio je prljav ali nije mnogo, ma nema veze, neka ga, nisam dirao karburator.

Zanima me jos kako se steluju ventili, oni su ispod rezervoara valjda, ako je nesto teze za objasniti nema veze.

- Motor treba da bude hladan, da nije paljen barem 3 sata.

- Skines rezervoar.

- Skines onu niklovanu kapu.

- Pojavice se "dekli" poklopac ventila, Honda izgled.

- Odviju se 4 safa (prikljucna creva - ne diras).

- Polako dignes uvis i pojavice se ventili.

- Okretanjem zadnjeg tocka u brzini, oslobodis ventile ili koristis reper koji je ispod onog metalnog poklopcica na menackoj kutiji.

- Steluju se isto kao kod Yuga 45, izgledaju isto.

- Usisni na 0.10, Izduvni 0.15 (blizi grani auspuha). Za verziru 125 ide 0.10 / 0.10mm

- Ako nisi u zivotu ranije stelovao ventile - NEPIPAJ NISTA!!! -> preguraj motor do prvog automehanicara i reci mu zazore za stelovanje. Trebace mu celih 5 minuta posla!

- Vrati obrnutim redom.

- Posle ove intervencije, Speed 150 se propinje (hoce da skoci na zadnjaka) iz II u III, ako iole nervoznije popustis kvacilo uz jaci gas. Jednostavno "puca" od snage!

(mislima da svi pretezno dolaze pretegnutih ventila, nastelovanio kao skuteri na oko 0.05, a samim tim i priguseni)

Poz.

• U prolazu, 20 postova

Nemas vise servisa, a ni prodaju delova u NS. Sve je u MASS-u u BG-u. Sta ti treba za servis?

Treba mi poluga od kvacila, nalepnice i kontrol tabla.

Nemas vise servisa, a ni prodaju delova u NS. Sve je u MASS-u u BG-u. Sta ti treba za servis?

Treba mi poluga od kvacila, nalepnice i kontrol tabla.

To mozes kupiti samo u Kini!

Ali ipak pokusaj i ovde: 0113809339, 0113160637, 024715786, 024715848/109

Neka ti je Bog pri pomoci.

Reko mi lik u servisu (mass BG) da mogu delovi bez problema da se naruce. Broj je 011 2979 975

Naruciti je nesvrseni glagol, moze da traje i mesecima (dok stigne iz Kine)!

Kupiti - e to je vec nesto drugo!

Meni nisu imali ni zadnju unutrasnju gumu da prodaju! Imali su je samo u cenovniku, ondasnjih 1.100din, kada su slicne bile 5-600.

Kod kineza vazi pravilo: vozis - dok ide! Kad stane ili padne - samo se gurne u mutni Dunav!

Poz.

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

trebao bi da promenim lanac i lancanike kao i filtere na 125-ici...braca iz servisa na batajnickom drumu su mi rekli da ce me to kostati negde oko 650e.hvala im na tome.ja da imam te pare ja bih se ozenio :DD mene interesuje zna li neko gde mogu da kupim potrebne delove i gde mogu da ih zamenim za daleko manje novca.

unapred hvala :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja