berserek 5 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Milose, i meni se ista stvar desava sa ler gasom pa me zanima sta si tacno radio sa tim usisnim ventilom, gde se nalazi itd, daj malo vise detalja molim te, mozda ce i meni resiti problem bez da ostavljam majstoru 5000 za 3 minuta rada:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo vidi koliki je ler,podesi ga na oko 2000 obrtaja kad je motor vruc,pa ako opet bude isto onda presteluj ventile(mada ako nikad nisu stelovani svakako bi trebalo to da se odradi). Oni se nalaze u glavi cilindra,imas usisni i izduvni.Skines one hromirane maskice koje se drze na 2 srafa,i onda dolazis do poklopca glave.Na njemu imas 3 srafa,cini mi se 2 sa desne i jedan sa leve strane,za kljuc 8.Odvijes ta tri srafa,i onda skines kapu(verovatno je malo zapekla,pa uzmi i srafcigerom malo nategni na spoju,da popusti). Kad skines kapu videces klackalice i ventile,nisam slikao kako to izgleda,ali imas dva ventila sa oprugom,i klackalicu koja pritiska centar te opruge(nzm kako drukcije da ti objasnim),i na tom delu koji pritiska oprugu imas maticu za 10 kljuc,nju samo otpustis malo,i onda odvijas i zavijas onu cetvrtku gore. Moras da imas merne listice,podesi oba ventila na 0.1mm tako sto odvijes malo vise tu cetvrtku,ubacis listic izmedju ventila i te klackalice koja pritiska ventil,i onda zavijas lagano rukom cetvrtku dok se ne nasloni na listic,znaci treba listic onako da bude knap u kanalu,da ne landara,i kad to podesis samo zategnes kontra maticu(matica za kljuc 10 koju si prethodno popustio). Isto to uradis i sa drugim ventilom i vratis kapu,te hromirane stitnike i to je to. A,da,obavezno pre nego sot pocnes da stelujes ventile moras da dovedes radilicu u takav polozaj da ni jedan ne bude na bregu,znaci probaj polako kurblu rukom da guras,videces kako ce da se spusti jedan,pa drugi ventil,i kad se oba do kraja podignu onda tek stelujes. Nadam se da sam pomogao bar malo,ako jos nesto nije jasno pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sredjeno stucanje na visokim obrtajima,sad ide malo bolje od moje 125ice,znaci to je to,ide extra sad,nema ni stucanja ni nista,sad je masina super,pali na cvrgu na dugme,na guranje upali na metar,radi sam i ne gasi se...jbte da samo mogu da vam opisem kako je dobar osecaj kad sam ga danas prvi put provozao,on vuce ko lud,meni kez od uveta do uveta,i samo mislim jbte ovo je mojih ruku delo i pogle kako ide 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom sve cestitke drugar ))))) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan I meni se motor gasi kad ga upalim i jos sad u sred ljeta moram da mu dajem sauh da se ne bi gasio i tako ga i palim..ali kad se zagreje onda nece da se ugasi i radi na oko 2000 obrtaja ,mozda malo ispod...pokusao sam da mu nastelujem ler gas ali ne vredi,jer onda kad se zagreje previse dreci i na vise obrtaja radi..ne valja...a i desava mi se kad mu poklopim pun gas da mi se ugusi i malo zatrokira i nece da ga primi kako treba,,,da li je to onda isti taj problme koji si ti resio sa tim sto si stelovao ??? ili je nesto drugo u pitanju...meni je motor skoro nov ..nije jos presao 3000 km ..i nisam jos stelovao ventile..da li to obavezno moram da radim ??? i motor mi moze dogurati do 100 mozda cak i malo nesto preko,,ali do 80 se dobro cuje i ne zvoni i ne dreci previse,a poslije 80 do 100 sve se cuje,dreci previse,kao da ce da eksplodira i on i ja je li kod vas tako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan To je sve normalno,moj je znaci radio na 2000-3000 obrtaja,i onda se ugasi kao da si dugme stavio na off,nije ono da se smanji ler,pa se jedva odrzava pa se ugasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IKAA 1 Napisano Jul 28, 2012 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mostar Motocikl: keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav speedaši Nijednom motoru nepaše rad u crvenom polju a speedovima to polje počinje od 80 , dakle mora da se čuje,zvoni i dreči a štelovati ventile nije strogo obavezna stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Jul 28, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav speedaši Nijednom motoru nepaše rad u crvenom polju a speedovima to polje počinje od 80 , dakle mora da se čuje,zvoni i dreči a štelovati ventile nije strogo obavezna stvar Hvala kolega...mozda mu nedje kasnije to odradim kad budem sledeci put mijenjao ulje... oce li neko da ide na moto skup na zlatibor sledeci vikend sa speed-om ??? ja nesto planiram da opalim iz herceg novog do zlatibora,da se dobro istestira masina i da se navozam posteno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Jul 28, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav speedaši Nijednom motoru nepaše rad u crvenom polju a speedovima to polje počinje od 80 , dakle mora da se čuje,zvoni i dreči a štelovati ventile nije strogo obavezna stvar Hvala kolega...mozda mu nedje kasnije to odradim kad budem sledeci put mijenjao ulje... oce li neko da ide na moto skup na zlatibor sledeci vikend sa speed-om ??? ja nesto planiram da opalim iz herceg novog do zlatibora,da se dobro istestira masina i da se navozam posteno... Sta ti je to daleko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo danas L tablicu za kivija Sad da izmislim nekakav nosac za nju,da napunim rezervoar,pa da je isprobam A sto se tice one 150-ice(ona sto ju je sklopio jedan velemajstor ),vec polako dobija moje poverenje,presao sam nekih 300-400km,i nigde me nije ostavio,nije se desilo da moram 2 puta da ga zaverglam,iako je akumulator za djubre i jedva okrene,vuce super,nema stucanja,a i oni zvukovi iz masine su se izgubili(valjda je sve leglo na svoje mesto) i tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan E neznam dal' je to moja zabluda ili ne ali ne mogu da se otrgnem utisku da na ovom forumu(ne mislim na ovaj podforum)mi koji vozimo kineze kao da smo gradjani treceg a ne drugog reda u odnosu na japance i ostale sa boljim masinama.To se izgleda sa druma preslikava i ovde na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevaGaleb 76 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo danas L tablicu za kivija Sad da izmislim nekakav nosac za nju,da napunim rezervoar,pa da je isprobam Probaj da joj prosiris jednu od rupa pa da je zakacis na jedan sraf od tvoje reg. tablice, tako sam ja uradio na mom superlightu, mora malo da se doteze s vremena na vreme ali radi posao. I srecno sa kiwijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kod ove tablice je rupa bas na sredini tablice,i ako bi je stavio na isti sraf prekrila bi pola tablice,tako da to otpada,imam na tavanu neke parcice lima od oluka,ne rdja,a lak je za obradu,pa cu da napravim neki nosac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan E neznam dal' je to moja zabluda ili ne ali ne mogu da se otrgnem utisku da na ovom forumu(ne mislim na ovaj podforum)mi koji vozimo kineze kao da smo gradjani treceg a ne drugog reda u odnosu na japance i ostale sa boljim masinama.To se izgleda sa druma preslikava i ovde na forum Ma sta te briga,to jeste tako,svi ponizavaju kineze,cak i ljudi koji nemaju ni biciklu,ti znas da vozis pouzdan motor,koji malo trosi,lepo ide,jednostavno veoma zahvalan motor,mi se bar u ovom podforumu podrzavamo,i drugo ti i ne treba... Ja npr imam japanca(yamaha tzr 125)i keewaya,i ako izuzmemo cenu polovnog motora(japanac je skoro duplo skuplji)po meni je keeway mnogo bolji motor,i kad bi morao pre bi dao tog japanca nego mog kivija A kad nebi imao ni jedan motor,i kad bi ga sad kupovao,bez ikakvog razmisljanja bi odabrao kivija,za manje pare dobijem(po meni)bolji motor,jedino je prodaja malo problem jer ljudi ne znaju koliko on vredi,misle..."ma sta to kinez,bolje da idem peske nego da kupujem to djubre",i zato je verovatno i tako mala cena novog,a i polovnih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevaGaleb 76 Napisano Jul 31, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas cenim to njihovo razmisljanje, jer zbog njih ja vozim kiwija od 1000e, koji izgleda kao zmaj, trosi kao upaljac a ide i vise nego pristojno za potrebe gradske voznje:-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Jul 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kinez ili Korejanac? Mislim da je keeway Korejanac, a cisti kinezi su sprint, btm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko viska jedan onaj metalni drzac od kivija ??? da proda ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kinez ili Korejanac? Mislim da je keeway Korejanac, a cisti kinezi su sprint, btm... Keeway je kinez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko viska jedan onaj metalni drzac od kivija ??? da proda ?? Koji drzac mislis na onaj za kofer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Da onaj sjajni metalni drzac za kofer ??? imas li ? ima li neko ? treba mi drugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 1, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kinez ili Korejanac? Mislim da je keeway Korejanac, a cisti kinezi su sprint, btm... Keeway je kinez. zasto neki kazu korejanac, neki koji voze druge marke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Avgust 1, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto je kiwi tajvanac, a ti sad pogledaj odnose kine i tajvana... pobrkaju ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 1, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Јесте, "Кивеј" је Тајванац, а ја сам витак и плав. Група "Ћијенћијан" ( http://www.qjmotor.com/qjmotor/welcome3.jsp ) поред модела са својим именом, још три бренда: "Бенели", "Џенерик" и "Кивеј". Тајвана ни на видику. Пре "Кивеј" можеш да назовеш мађарским мотоциклом него тајванским. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 2, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da onaj sjajni metalni drzac za kofer ??? imas li ? ima li neko ? treba mi drugu Nemam ja ali ima ljudi koji su skinuli jer im se ne svidja,pogledacu pa ti javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 2, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi posto ste deficitarni na zadnjim gumama evo jedne trayalke na LIMUNDU neki lik prodaje kacite se pa licitirajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...