Misko32 40 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan trebao bi da promenim lanac i lancanike kao i filtere na 125-ici...braca iz servisa na batajnickom drumu su mi rekli da ce me to kostati negde oko 650e.hvala im na tome.ja da imam te pare ja bih se ozenio :DD mene interesuje zna li neko gde mogu da kupim potrebne delove i gde mogu da ih zamenim za daleko manje novca. unapred hvala Da li sam te dobro razumeo: 650 ili 65Eu? Ako je 65, to je OK. No, nec sam negde napisao, cuo sam da pase lanac i lancanici kao za MZ-ejca. Proveri. Ulozak filtera goriva samo ocisti - izduvaj, mada taj papirnati ne bi trebao da bude skup i da ga negde pokusas da kupis. Isto filter vazduha, to je sundjer - izduvas na kompesoru - eventualno operes (ako menjas, onda neki sundjer otporan na gorivo). Filter ulja se sastoji od metalne opruge i sitanceta - samo operes u benzinu. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Jun 8, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da si hteo da napises 65 E. Ja sam lanac u NS platio 15e, a lancanike u MASS-u, zadnji 1650 din, a prednji 840 din, sto izadje 40e. Nema potrebe filtere da menjas. Za ulje je sito koje zadrzava metalne opiljke, to samo operes, a ovaj sundjer samo operes/izduvas, eventualno ako neces celu vazdusnu kutiju da menjas za neku pecurku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mića011 60 Napisano Jun 8, 2011 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd - Arena Motocikl: Freewind Prijavi odgovor kao problematičan upravo sam razgovarao sa ljudima iz privatnih servisa...svi su mi rekli isto.da se keeway kod nas raspada,da su preskupi,samo se seljakaju negde(pale - gase firmu) zvao sam ovlascena servisna mesta iz beograda.servis motora samo se radi nabatajnickom drumu.dok na sajtu pise da ih ima 3 u beogradu.momci iz servisa navedenih na sajtu kazu da ne rade sa njima duze od godinu dana.CENA JE 650EVRA!!!!! nasao sam sve da se zameni sa novim delovima za manje od 10.000rsd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mića011 60 Napisano Jun 8, 2011 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd - Arena Motocikl: Freewind Prijavi odgovor kao problematičan a gde je taj MASS??? daj br telefona ako je u BG!! HVala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Jun 8, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imas ga na sredini strane na ovoj stranici, al ajde evo opet 011 2979 975 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mića011 60 Napisano Jun 8, 2011 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd - Arena Motocikl: Freewind Prijavi odgovor kao problematičan hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pumbar 25 Napisano Jun 10, 2011 U prolazu, 46 postova Motocikl: Keeway speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim vlasnicima, da vam se pohvalim da sam uzeo plavog keeway speed 125, 2006 godiste. Zanima me da li neko zna da mi kaze gde se nalazi servis i prodaja delova u Novom Sadu. Hvala unapred. Nek' je sa srecom i da ga vozis dugo Kad si vec pomenuo da je 2006 godiste, zanima me sta se desava sa gumama? Da li odmah menjti gume zbog starosti ili voziti na tim sto su na motoricu ? Moj je 2008, kupljen pre pesec ipo i bas me muci pitanje guma ... Aj dajte neki savet, sta je pametno i sta je moguce . . . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 10, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim vlasnicima, da vam se pohvalim da sam uzeo plavog keeway speed 125, 2006 godiste. Zanima me da li neko zna da mi kaze gde se nalazi servis i prodaja delova u Novom Sadu. Hvala unapred. Nek' je sa srecom i da ga vozis dugo Kad si vec pomenuo da je 2006 godiste, zanima me sta se desava sa gumama? Da li odmah menjti gume zbog starosti ili voziti na tim sto su na motoricu ? Moj je 2008, kupljen pre pesec ipo i bas me muci pitanje guma ... Aj dajte neki savet, sta je pametno i sta je moguce . . . . . Gume na Speedu su KENDA. U biciklistickom svetu su jako cenjene, dok u moto - malo manje. Te gume prelaze jako veliku kilometrazu jer u sebi imaju dosta plastike i tvrde su. Ladno mogu daleko vise od 20.000 da se voze! Opet, zbog pomenute plastike, manje i stare, tj. ne pucaju na suncu. Pa traju i vise godina, npr. 10. E sada mane: - To sto ima plastike, znaci da se dosta klizaju, pogotovu na: mokrom asfaltu, glatkom i masnom asfaltu, na iscrtanim sarama na putu, na hladnom vremenu i hladnom asfaktu, na pesku pokraj bankina... - Gume nisu idealno ravne, pa ih valja balansirati na tockovima, pocinju da skakucu preko 60-70km, zavisno od tezine vozaca i suvozacice. Samo-pomoc pre balansiranja bi bila da ih izduvas do kraja, pa bandase sa unutrasnje strane namazes vazelinom ili glicerinom, pa naduvas gume na 1/2 pritiska, recimo 1at ili manje. Pa tako malo vozis da se same "presloze" i legnu, jer prilikom serijske montaze u fabrici cesto ostanu "upredene". Zatim full napumpas (prednja 1.7-1.8-2.0, zadnja 2.0-2.5-2.7 zavisi od vozaca i suvozacice) i vidis sta se desava. Ja sam tako zadnju uspeo malo da dovedem u red. Druga samopomoc da izbegnes menjanje guma i da kompenzujes njihove mane je da NAVEZBAS DA KOCIS SINHRONO prednjom i zadnjom kocnicom istovremeno. Ako samo zadnjom agresivno kocis, kliza i zadnji tocak te pretekne i padas. Ako samo prednjom grubo kocis, pobode se viljuska, prokliza prednji tocak i u 1/10 delu sekunde si katapultiran sa motora. Znaci, pomalo i nezno sa obe kocnice i popustas ako vidis da neka hoce da prokliza (glumis ABS)! Ulagani voznju i KAO LED tretiraj: mokar asfalt i pesak kraj puta! Inace na vrucem danu i toplom asfaltu, gume se odlicno ponasaju, lepe su za obaranje u krivinama! Vozio sam ih po asfaltu na 70C . Meni su 8.500km i 5g. odlicno zavrsavale posao, a verujem da su i sada citave. Poz. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 13, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,nov sam na forumu,interesuje me trenutna cena (novog)za keeway 125cc ,ali sa okruglim farom,i gde je najjeftiniji,hvala unapred!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao!!! Ono što meni pada na pamet trenutno http://www.e-mass.rs/ Prošaraj po sajtu, naćićeš Speed-a, mislim da sada jedino i može da se kupi od 125. Poz. i javni kad ga kupiš!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 13, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Oni kazu 102000 din,to je znaci 1000 evra,ali nekako su mi polovnjaci i dalje skupi,ja bih mogao da izdvojim nekih 500-eventualno 600 evra.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 15, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam gledao u arandjelovcu,nov keeway speed 125 sa okruglim farom kosta 95000din....i nesto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, pozdrav od jos jednog vlasnika Speed-a 150ccm. Prvi put pisem ovde, pa odmah nesto ne valja, naime, imam problem sa alternatorom ili nekim drugim uredjajem koji dopunjuje akumulator. Slabo puni, ni preko 12.5 V na 4000 obrtaja, a kada portosac u vidu sijalice padne ispod 12 V. Akumulator pokazuje 12.15 V kada motor ne radi. Ako je nako imao slican problem bio bih mu zahvalan na nekom savetu. Pozdrav Pozdrav i tebi, danas sam citao temu i videh i tvoji poruku To sto ti opisujes kao probleme meni mirise na regler identican slucaj imao ji i kolega Danijels sa foruma, naime regler je punio oko 12,9-13,3 V a sa potrosacima oko 12V i ispostavilo se da je jedna od dioda na regleru crkla. Ako imas od koga a mislim da ce se neko od sektasa ponuditi da ti pozajmi regler za proveru skini tvoj i medjusobno zamenite i premerite ako je sa tudjim reglerom ok punjenje pazari nov Nov je Danijels nasao u paracinu za mislim 1500 ili 2500 din, mada ti si u Bgu otidji do Bataje i uzmi novi regler ili pusti pp clanu sa nikom R.I.P. pozzzz i javi sta si uradio Na Speed-ovima cesto riknjava sijalica u prednjem faru. Meni je crkla na 500Km i vise nije. E sada mi je ostala jedna rezervna PHILIPS-ova sijalica. Kome treba neka salje PP pa da pravimo menjazu! Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 17, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od vlasnika speed-ova da je radio generalnu(otvarao masinu,cilindar,klip radilica,lezajevi) ????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miha27 7 Napisano Jun 17, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KEEWAY SPED 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, imam par stvari za koje mi treba savet, ako neko zna. Kada pri malim obrtajima motora zavrnem pun gas cuje se pljop i ako drzim preko 1 sec motor se ugasi. Takodje, kada odvrnem pun gas i naglo pustim kvacilo motor jedva odreaguje. Lik od koga sam ga kupio mi je rekao da je menjao lancanike, i izgubio malo na ubrzanju da bi dobio na krajnjoj brzini, jer je isao na neka putovanja. Da, inace motor je za sada presao oko 18000 PS: trazio sam po temi, ali nisam mogao da nadjem na motoru, interesuje me gde nam je filter za ulje ? Ako neko moze da uslika i okaci bio bih mu zahvalan do neba u pitanju je speed 150 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, imam par stvari za koje mi treba savet, ako neko zna. Kada pri malim obrtajima motora zavrnem pun gas cuje se pljop i ako drzim preko 1 sec motor se ugasi. Takodje, kada odvrnem pun gas i naglo pustim kvacilo motor jedva odreaguje. Lik od koga sam ga kupio mi je rekao da je menjao lancanike, i izgubio malo na ubrzanju da bi dobio na krajnjoj brzini, jer je isao na neka putovanja. Da, inace motor je za sada presao oko 18000 PS: trazio sam po temi, ali nisam mogao da nadjem na motoru, interesuje me gde nam je filter za ulje ? Ako neko moze da uslika i okaci bio bih mu zahvalan do neba u pitanju je speed 150 Filter za ulje je celicna mrezica velicine i oblika naprstka za sivenje - pritisnuta oprugom. Kod zamnene ulja - operi benzinom i vrati. Nalazi se ispod okruglog poklopca na kome je utisnuta glava vijka (leva strana motora). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, imam par stvari za koje mi treba savet, ako neko zna. Kada pri malim obrtajima motora zavrnem pun gas cuje se pljop i ako drzim preko 1 sec motor se ugasi. Takodje, kada odvrnem pun gas i naglo pustim kvacilo motor jedva odreaguje. Lik od koga sam ga kupio mi je rekao da je menjao lancanike, i izgubio malo na ubrzanju da bi dobio na krajnjoj brzini, jer je isao na neka putovanja. Da, inace motor je za sada presao oko 18000 U pitanju je "prost" karburator i mera stednje goriva, tako da ne moze da mu se naglo "odvali" gas a motor da proguta. Digni ler na oko 1.400 - 1.500 rpm, sto je i propisana vednost i prvi problem ce verovatno u velikoj meri biti resen! Za drugi problem - nemam ideju. Mislim da taj motor pod iole tezim jahacom - nemoze na zadnjaka! Pogotovu ako mu je budzen prenos. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od vlasnika speed-ova da je radio generalnu(otvarao masinu,cilindar,klip radilica,lezajevi) ????? Tvrdim da za ovo (generalku: cilindar, klip, karike... radilica, lezajevi, dihtunzi itd...) u Srbiji ne mogu da se kupe delovi. I ako bi se nasli - kostalo bi vise od celog novog motorcikla. To se vozi dok ide, kada stane - prodaje se na delove koji su ispravni! Ali, to nije nista cudno, to je tako konstruisano, tako napravljeno, tako se tako prodaje (cena i nacin prodaje i servisna ne-podrska).... U novoj saobracajnoj dozvoli - vise nema broj motora, vec samo broj ram-a. Velike auto kompanije vise ne idu na ozbiljnije popravke na motoru, vec zamenu celog agregata! Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 853 Napisano Jun 17, 2011 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od vlasnika speed-ova da je radio generalnu(otvarao masinu,cilindar,klip radilica,lezajevi) ????? U novoj saobracajnoj dozvoli - vise nema broj motora, vec samo broj ram-a. Velike auto kompanije vise ne idu na ozbiljnije popravke na motoru, vec zamenu celog agregata! Poz. To sto mi u saobracajnoj ne mozemo(golim okom) da vidimo broj motora ne znaci da on ne postoji,takodje mislim da kod nas jos nije usvojeno da je agregat rezervni deo,naime ima ga u chipu saobracajne a i na tehnickom pregledu ga upisuju na "tehnicki list" a u sup/mup-u ga imaju zavedenog pa kada se broj ne slaze? A i gde naci ceo agregat za speeda? Imam i jedno pitanje da li nesto skodi motoru ako ne zatvaram slavinicu za gorivo(ako je uvek drzim otvorenu)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od vlasnika speed-ova da je radio generalnu(otvarao masinu,cilindar,klip radilica,lezajevi) ????? U novoj saobracajnoj dozvoli - vise nema broj motora, vec samo broj ram-a. Velike auto kompanije vise ne idu na ozbiljnije popravke na motoru, vec zamenu celog agregata! Poz. To sto mi u saobracajnoj ne mozemo(golim okom) da vidimo broj motora ne znaci da on ne postoji,takodje mislim da kod nas jos nije usvojeno da je agregat rezervni deo,naime ima ga u chipu saobracajne a i na tehnickom pregledu ga upisuju na "tehnicki list" a u sup/mup-u ga imaju zavedenog pa kada se broj ne slaze? A i gde naci ceo agregat za speeda? Imam i jedno pitanje da li nesto skodi motoru ako ne zatvaram slavinicu za gorivo(ako je uvek drzim otvorenu)? Motoru nista ne skodi ako ne zatvoris slavinu za gorivo. Ako se slavina ne zatvori, uvek je otovren dotok goriva u karb i postoji mogucnost (teorijska) da ako iglica na plovku ne zatvara dobro - da gorivo "propiski" iz karburatora. Ovo se na mladjim motorima ne desava, ali kada ostare i karburatori pocnu da se habaju, teorijska mogucnost - postaje realna! Ako ne zatvoris gorivo, gorivo iz karburatora je slobodno ka filteru za vazduh i na letnjim vrucinama dosta isparava. Meni je vise trosio na isparavanje goriva - nego na predjene Km. Jdini kvar na mom Speedu 150 (za 5 godina) je bila slavina za gorivo na 1.500km. Nije htela da zatvara gorivo. Naravoucenije: 1- ne drndati slavinu svaki cas, otvarati i zatvarati, batalice se a onda muke a i troskovi... 2- kada je motor parkiran duze vreme na vrelom danu i na suncu, zatvoriti gorivo. 3- kada je vreme "normalno" max do 20C, slavinu otvoriti ujutro a zatvoriti uvece, kada se zavrsi voznja. 4- ako se motor sigurno nece voziti nekoliko dana, slavinu obavezno zatvoriti. Ja sam moju slavinu VEOMA retko zatvarao, jedino u slucaju pod 4, mada ne uvek ni to. Ceo motor za Speeda nema nigde da se kupi. Jedino polovan od nekog razbijenog. Mnogo smo otisli u "duboku teoriju" oko serijskog broja motora. Ja opet lepo kazem, dok to ide normalno - to se vozi! Kada rikne masina, to se skartira (zaboravi generalku). Kod 50cm sa gvozdenim cilindrom vec moze da se razmislja o generalci ili kitovanju. Kad se pojede na Speedu tanka tvrda kosuljica na aluminijumskom cilindru, u Srbiji vise nema firmi koje to mogu da repariraju (a bilo ih je). Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miha27 7 Napisano Jun 17, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KEEWAY SPED 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Misko na brzom odgovoru Elem, mene ima 65 kg , tako da nije bas do toga, drug kaze da mozda (ako je to moguce i on nagadja) proklizava kvacilo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 18, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Da vas pitam ali iskreno mi kazite,fabricki su ventili nastelovani na 0,05 (valjda) a kada ih nastelujete na 0,10,bolje ide zar ne,a jel vise trosi???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Jun 18, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ide bolje, a neznacajno vise trosi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 19, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam isao na pumpu sa apencom i tu stane neki deda sa crnim speed-om(isao je iz arandjelovca ka lazarevcu),ne znam da li je 125 ili 150 ali on se nenormalno dobro cuje! i to sa fabrickim auspuhom,kao da ima 600 ccm,predobar je iako ga ne posedujem,nadam se sledece sezone da cu i ja imati cast da ga vozim.....)))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misko32 40 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Čačak Motocikl: SUZUKI GS-500 Prijavi odgovor kao problematičan Da vas pitam ali iskreno mi kazite,fabricki su ventili nastelovani na 0,05 (valjda) a kada ih nastelujete na 0,10,bolje ide zar ne,a jel vise trosi???? Speed 125: In/out = 0.10/0.10 Speed 150: In/out = 0.10/0.15 Ide bolje i lepse - trosi isto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...