Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav iz Paracina

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Pegaso 650/95, Vespa 150/91, Majesty 125/05

:zdravo:

Nenad Aleksic iz Paracina.

Prvo ikustvo sa motorima imao sa 10-tak+ godina. Deda mi je bio "doktor" za dvotaktase i stalno se u dvoristu kod njega nalazio neki poni ekspres, apenac i u to vreme popularni tori kojima je menjao klipove i lancanike i od njih pravio zanimljive jurilice, a ja imao privilegiju da budem "test vozac"... Dedin T-12 mi je, u to vreme, bio san koji sam ziveo.

Nesto kasnije sam se odusevljavao rodjakovom Jawom 350, koja se iz nekih, do danas neobjasnjivih razloga, bas kod mene nesto kvarila i gasila, ako je uopste ikad i radila kako treba...

Na dalje uzivao u voznji raznih modela. Prvi koji me je "presekao" je bio V-max, a najbrze sam vozio GSX-R-a iz '90. god.

mada su mi sportski modeli van sportske staze nelogicni, iako, moram da priznam, najveci utisak ostavljaju pod komandom odvaznih i iskusnih "jahaca"...

Prava mera za moje potrebe su: maksi skuteri (imam mayesty 125) koju vozim u Parizu gde povremeno zivim i gde se ponasa kao da je pravljen na pariskoj kaldrmi..., enduro modeli (imam od skoro Pegaso 650 iz '95.) u kog sam se zaljubio i o njemu mastao od kad sam ga prvi put video u moto reviji i procitao test izvestaj sa voznje od 60000 km... Moje skromno misljenje je da su bas enduro modeli sposobni da zadovolje vecinu motorista u nasem okruzenju, uzimajuci u obzir kvalitet i vrstu puteva na kojima se vozimo i snagu koju imaju, a koja nije naivna... i naked roadsteri tipa fz, bandit, cb, sv... (koji su mi jos uvek samo u projektu).

Sve ostale modele i tipove motora, kao i njihovu konkretnu namenu, postujem i rado pratim, a njihove vozace podrzavam u odabiru modela koji preferiraju...

Jos jednom, pozdrav svima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja