Jump to content

Moto Zajednica

R6 problem, gubi struju

Recommended Posts

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Cudan problem, vozim motor sinoc i rade mi farovi slabije, danas ista situacija, vozim ga 2 sata, i sad kad sam dosao kod ortaka samo odjednom nestane struja skroz, nece da upali, sidjem posle 10 min, upali glatko, farovi sijaju normalno, i ugasim ga namerno i da upalim opet i nece, jel zna neko sta bi moglo biti?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 71 postova

Drugari ostavim akumulator na punjenju celu noc, sad ga upalim, izmerim napon 12.9, kad upalim svetla radi na 12.1, jel vam to znaci ista? Radio mi je 15min sa svetlima i nije spustio ispod 121neznam.gif

• Drug član, 1847 postova

drugo, ti napomenu da si juče u toku vožnje imao slaboje svetlo na farovima a sigurno da je bilo dovoljno rpm da napon bude ok, a NIJE bio. znači pre priča ka alternatoru/regleru nego akumulatoru. jer i nedovoljno napunjen akumulator je slabo upotrebljiv.

bilo bi zanimljivo da kažeš koji su simptomi onog "nestane struja skroz" iz prvog posta.

• U prolazu, 71 postova

SInoc kad sam krenuo da ga vozim, upalio sam ga ali sam vozio bez svetala, jer uopste nije imao snage za svetla tokom voznje (sto me vuce na alternator) cak mi se digitalna tabla palila gasila, sad eto napunjen sam otisao da ga vozim jedno sat vremena sa upaljenim svetlima ali ona su opet slabija, i da kazem da se intezitet svetla a ni napon ne menja sa dodavanjem gasa, zavrsim sad voznju i izmerim napon, i on pao sa 12.9 na 12.5 a sa svetlima sa 12.1 na 11.8 radi, totalni sam neznalac iz ove oblasti, tako da sam rekao ono sto znam :), Ali mi se licno cini, da alternator puni ali ne dovoljno :)

• U prolazu, 71 postova

Vozicu ga vcrs, pa ako se opet isprazni, teram ga sutra kod majstora, ne znam da li to rade ovi iz labosa? posto su 50m od mene....

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 750 R

Vozicu ga vcrs, pa ako se opet isprazni, teram ga sutra kod majstora, ne znam da li to rade ovi iz labosa? posto su 50m od mene....

Ma da idi kod njih resice ti to je smejurija za njih,vrhunske poznavaoce motora . :takoje:

• U prolazu, 76 postova

kakav bre regler

namotaji su ti otisli

kad regler ode onda ti puni 17 V pa 19 pa 12...

tebi nista ne salje struju do reglera cim imas 12.9 koliko ima akumulator...

• Podržavam 1

• Drug član, 1847 postova

ne mora da znači, ako zveknu poneke diode ispravljačice u regleru, imaš problem sa naponom.

akumulator nije a dal su namotaj ili regler ili samo najobičniji konektor između njih, ipak nek ti pogleda

neko ko zna šta treba da gleda a i blizu ti je :takoje:

• Podržavam 2

• U prolazu, 71 postova

Hocu Gujo, idem sutra do njih, danas sam presao 100km ,palio i radio je ok, u jednom trenutku je krenuo da se gubi na jedno 20 min, sve u svemu majstori ce videti sutra.

• Svakom po zasluzi, 12450 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

R1 i R6 su poznati po tome da im rado crkavaju i namotaji alternatora i regleri tako da treba proveriti oba potencijalna izvora problema.

Svrati danas posle 12h u Labos da ustanovimo kvar pa da vidimo šta i kako dalje ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja