Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok se lagano spuštamo u kanjon, posmatram okolinu i divim se ljudima koji su odlučili da ovde žive. Pokušavam da ovaj idilični kadar smestim u jesen ili duboku zimu, zavejane u snežne smetove. Meni nedokučivo, znam da ljudi koji žive u ovakvim (divnim) krajevima funkcionišu na drugačijim frekvencijama. Teško shvatljivo, za ljude sa kaldrme, a sigurno je tako, i obrnuto... Mnogo dinamita je potrošeno da bi se napravio ovaj put. Tragovi eksplozija su u stenama, na svakih par metara, skroz do silaska na reku Trešnjicu. Ne uživam u tome da me neko fotografiše, al' ova fotografija mi se učinila ''mojom''... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedini put kojim je moguće proći kroz kanjon Trešnjice. Evo nas na mostu, odakle šaljemo novi pozdrav forumu! Pokušavam da napravim par fotki sa mosta na Trešnjici, svestan da ću mnogo toga propustiti. Kažem sebi da ću sledeći put biti detaljniji, da nema smisla da me grupa čeka, da ću... Ne mogu da odolim, silazim s mosta i lagano nestajem uzvodno... Sve se nadam da niko nije skontao. Da napravim par fotki i zadovoljim neke svoje porive... Aha, niko nije primetio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj predeo je rudnik detalja. Neku drugu priliku ću posvetiti samo kanjonu Trešnjice i njegovoj bližoj okolini. Dovoljno je reći da je ova voda stanište i rečnih rakova... Znači, besprekorno čista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Novoprobijenim putem izvlačimo se iz prelepog kanjona i ostavljamo Trešnjicu, stanište beloglavog supa, iza sebe. Put je kao iz bukvara enduro vožnje. Odavde, misli me vuku ka Drini. Ekipa se ovde sačekuje i ponovo okuplja u kompaktnu grupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji pogled na kanjon Trešnjice... ...još jedna fotka... ...i kreće spust na Drinu. Jedan od dužih spustova koje sam u mom enduraškom bitisanju izvezao. Nažalost, nisam obratio pažnju na kilometražu, ali u pitanju su desetine minuta konstantnog spusta po makadamu sa puno divljeg kamena, oštrim okukama i nepreglednim krivinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Usput pokušavam da zabeležim par kadrova... Sačekujemo se u Donjoj Trešnjici, i nakon par kilometara izlazimo na Drinsku magistralu. Skrećemo desno prema Ljuboviji i Vrhpolju, koje nam je i krajnje odredište ovog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stižemo u Vrhpolje, na Drini. Parkiramo atove na terasama niza kuća koje izlaze na Drinu. Dočekuje nas ekipa koja ordinira na Drini, zaduženi za spremanje hrane, pivo, muziku, smeštaj... Momentalno se pristupilo opuštanju. Da se ne gubi vreme... Imali smo čak i ''našu'' točilicu i dva bureta piva na raspolaganju... Živeli! Ovaj gulaš je bio vrhunski, ko je stigao da ga proba, može da priča... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naredni postovi nemaju mnogo veze sa motorima i vožnjom, al' ću preko fotografija pokušati da Vam prenesem deo atmosfere i odličnog raspoloženja koje je nosilo ekipu tog popodneva, večeri i noći. U goste nam je stigao i moj kolega Vlada sa ''svetom kravom''... Sofra, jedan od ''mladih lavova'', spira blato i prašinu valjevskih planina u Drini. Živeli, forume! Vreme se menja, gledano na oblake koji se navlače nad Drinu. Al' temperatura je idealna. Mislim da celog ovog dana nije prešla prijatnih 25*C. Od kiše ništa, naravno. Ovi oblaci su samo pomogli da fotografije sa Drine budu još zanimljivije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vlajko Neša Knjaz Ekipa Aca Vitez priča sa ženom: ''Ma bez veze je, kad ti kažem! Blato do kolena, kiša ubi, ovi se samo svađaju... Suzukija mi...'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pripremamo zveri za sutrašnji dan, mislim, dok još nismo ispod točilice... Živeli! Ne moraš da ideš daleko. Samo skreneš tri koraka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pripreme za večernji roštilj. Drina's beast... ...najgori od sve dece! Sa padanjem večeri pada i nivo Drine, al' zato raste nivo raspoloženja i piva u nama... Opuštanje, da nema dalje... Neki od asfaltnih gostiju u ''poravnatom'' stanju. Aca je prevazišao sebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da bih izbegao propast u najavi, među prvima sam se povukao u ''odaje''... Inače bi bilo... Valjda to čovek nauči s godinama i litrama? Nas trojica smo iznajmili jednu od vikendica u blizini dešavanja, što se ispostavilo kao pun pogodak. Za male pare smo imali sav komfor potreban da se okupamo, odmorimo i naspavamo (naročito naspavamo... ) Ja sam već oko 04.00h bio budan. Popio kafu iz moje čarobne torbe i uživao u svitanju nad Drinom. Tišina, samo poneki šum Drine... Uvek se u ovakvim trenucima prisećam sličnih prethodnih buđenja. Probude se osećaji koje sam ukrao ranije, nahrane se ovim najnovijim. K'o album sa sličicama... (mada...kod Neše ne ide ZZZ, nego duboko RRR ) ...onda sam ja ''malo'' zujao brijačem! Nisu me čuli Prohladno drinsko jutro, kroz zamagljeni prozor tople vikendice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok momci spavaju, moj dan je uveliko počeo. Malo sam se doveo u red, obukao, ostalo je samo da se vrtim po kući i budim decu. Neću, odoh malo da razgledam okolinu... vRhPoLjskE mAgliNE Vrhpolje Vikendica u kojoj smo proveli noć. ...skitaljke. Drina, sa nivoom vode koji je drastično opao u toku noći. Inače, vodostaj je direktno vezan za ustave na drinskim hidroelektranama. Uzvodno je hidroelektrana Perućac iznad Bajine Bašte, nizvodno hidroelektrana u Malom Zvorniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...još jedne! Pusto poprište nakon sinoćnjeg dešavanja.Još se samo dim lagano vuče niz Drinu... Na ovim kućama se jasno ocrtao nivo vode koji je Drina dostigla u poslednjoj, katastofalnoj poplavi. Nezapamćeno! Inače ovaj nivo koji se vidi na kućama je po mojoj slobodnoj proceni, nekih 5-6 metara iznad uobičajenog nivoa Drine, a širinu Drine pri tom vodostaju ne umem da procenim. U pitanju su stotine metara do bosanske strane.Voleo bih kad bi se neko od dobrih poznavalaca Drine javio u temi i opisao dešavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zavrteli smo dan, krenuli do Ljubovije, na doručak,kafu... Spori ritam varošice se oseća svuda, pa opasno preti da nas uvuče pod svoje. E sad, u tom ritmu ne postoji kvačilo, a mi bez kvačila ne meremo... Teraj na planinu! Nakon samo 5-6 kilometara od Ljubovije, Cagiva malog Puleta gubi pogon. Stajemo i sačekujemo Ćipuru za konačnu dijagnozu. Pretpostavljamo po simptomima i zvuku da je do klipa, klipnjače... Skidanje svećice i dijagnoza: klip se istopio! Što kažu ljudi, znalci, realisti: ''Žena mož' da bude sa sela, al' motor mora da bude iz Japana''. Ne mogu da odolim.... Stavi pravu stvar na pravo mesto, čini to često... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mi nastavljamo prema Proslopu i pre samog uspona skrećemo desno, prema reci Ljuboviđi. Vozićemo uzvodno do Zelenog vira, pa dalje prema Drenajiću i nastaviti preko Medvednika do doma na istoj planini. Jedno od odmorišta na Ljuboviđi, idealno za veću grupu motora, pripremu hrane, prenoćište sa šatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne odgovarajući motor, pune ruke posla, i burna prethodna noć traže svoje. Ćipura u fetus položaju! I velikih pet minuta! Završavamo pauzu i nastavljamo do... ...izvora koji se nalazi visoko iznad puta, u korenju ogromne bukve. Voda iz njega se u kapljicama sliva preko stene obrasle u debeo sloj mahovine koja je prirodni filter. Meštani iz okoline su tu vodu na neki način, sveli preko drvene cevi, u jedan mlaz koji je dovoljan da se namernik napije hladne vode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Polako pristižemo pred dom na Medvedniku... Započinjemo ritual na ''panjićima''... ...i tražimo orijentire po dolini prema Valjevu i centralnoj Srbiji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon pauze kod Svete na Medvedniku, krećemo prema Mijačima, asfaltu i obilaznici oko buduće akumulacije Rovni. Ovde se već osećam kao kod kuće, ali to u ovom momentu znači da se uskoro bliži i kraj ovog lepog dvodnevnog druženja. Ne bih da budem nezahvalan, sve je prošlo kako treba, i zbog toga osećam jako zadovoljstvo. Puno motora, puno vozača sa različitim iskustvom, a puno i različitih motora. Bez i jednog jedinog incidenta, bez loših posledica, bez loše reči, bez... Samo osmesi i zadovoljstvo. To mi puno znači, a mene i moje drugare čini jakim i srećnim ljudima! Rastanak i pozdravljanje na parkingu restorana ''Duga'' (znate, one čarobne lepinje sa jagnjetinom, sa ''sve''.. ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2188 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Do Valjeva sam ovoj vožnji dao ''final touch'' Ovo je odjavna špica, drugari. Verujem da ćete bar malo uživati dok ovo čitate i gledate. Do sledećeg pisanija, pozdrav i puno bezbednih kilometara! Libero 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 599 Napisano Jul 2, 2011 drrmrr, 771 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Druze, svaka cast! Svaki tvoj putopis je prelepa prica o lepotama srbije i ljubavi prema motoru...Stvarno uzivam citajuci i gledajuci slike ovih tura, dao bog pa da vam se i pridruzim kad nabavim pravu skalameriju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je odjavna špica drugari. Verujem da ćete bar malo uživati dok ovo čitate i gledate. Do sledećeg pisanija, pozdrav i puno bezbednih kilometara! Libero tekst, fotke, krajolici, sve za 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šćepa 19 Napisano Jul 2, 2011 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Malecni Sprint Eagle i Suzuki GSX750F Prijavi odgovor kao problematičan tekst, fotke, krajolici, sve za 10 E, vala jes'! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6621 Napisano Jul 2, 2011 Enduraš, 6478 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast i na fotkama i na stilu pisanja, sve za 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je bilo vrhunski kao sto sam i pretpostavljao da ce biti! Ipak, ovoga puta sam bio opravdano odsutan, 230+ kila u kombinaciji sa ovim povlenskim blatom... ne bi bila bas sjajna terapija za napukla rebra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...