Jump to content

Moto Zajednica

Nova kaciga - podesavanje unutrasnjosti ?!

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Vespa P200E

Pozdrav drustvo! 1zdravo.gif

Vec duze vreme se razmisljam i skupljam hrabrost da upitam ovako nesto.

Mozda ce zvucati glupo, ali hajde da probam.

Prica krece od sledeceg: Potrebna mi je full face kaciga, zbog duzih voznji koje planiram u skorijoj buducnosti.

Inace ja vozim Vespu sa pocetka 80-ih, sa kojom planiram neke voznje van nase zemlje, sa gomilom svojih istomisljenika iz Drustva Ljubitelja Vespe.

Moj problem je taj da je moja glava dugacka, ali hajde da kazem uska. Ne mogu da nadjem adekvatnu full kacigu i da se spakujem u istu.

Cesto i uspem da navucem neki model na glavu, ali imam utisak da cu puci od bolova za 3 minuta. To je zato sto teme moje glave udara i jako pritiska onaj zadnji deo kacige.

To boli pa rastura.0ljut2.gif

Da li je glupo malo obradjivati/obrusiti unutrasnju oblogu kacige? Da li je to iko radio na full face kacigama? 1lud.gif

Da li neko uopste ume to da odradi?

Ako znate - pomozite0stabre.gif

Ako mislite da je glupo pitanje - iskulirajte 1zvizduk.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Nije glupo pitanje, ali ti ne bih preporučio jer bi to "obrađivanje" značilo i tanjenje unutrašnjeg zaštitnog sloja. A on je isprojektovan da bude te debljine i gustine materijala da bi "radio" ono za šta je predviđen.

• Podržavam 1

• Drug član, 1886 postova

Pogledaj vise kaciga jedna ce ti sigurno leci, ali ako i to ne uspe zavisi od para koje si spreman da das postoje premium marke kod kojig mozes da dodajes obraze kako bi lepo legla

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Kod kaciga koje imaju postavu na vađenje problem može da se reši vrlo lako. Ja sam na mojoj AGV Stealth dodao "sunđer" na obraze (između postave i školjke). Radi posao. Nosim je dve godine i ponaša se kao da sam je u prodavnici kupio takvu. Taj sunđer nije običan, nego je iz kutija za pakovanje klima uređaja. Plave je boje, lako se seče i oblikuje i tvrd je, ne ugiba se jako. Iz nekoliko pokušaja sam pronašao koji oblik mi najviše prija i onda sam postepeno ga stanjivao do momenta kad me ne žulja, a još uvek čvrsto drži.

Probaj, ne košta ništa ako imaš kacigu koja ti je veća. A ako nemaš, kupi kacigu koja te neće nigde žuljati i onda je filuj po želji.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 283 postova

Imaš i Šark kacigu kod koje se vazduhom duvaju obrazi.

To je scoepion. Oni imaju arifit pumpu za naduvavanje obraza.

@acawroom Ja sam na mojoj sark kacigi malo prstom ispritiskao sundjer gde mi je smetalo. Tamo gde je zuljalo ja malo pritisnuo, bolje nego da skidas slojeve, i namestis kako ti treba.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja