acawroom 23 Napisano Jun 28, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Konjarnik Motocikl: Vespa P200E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo! Vec duze vreme se razmisljam i skupljam hrabrost da upitam ovako nesto. Mozda ce zvucati glupo, ali hajde da probam. Prica krece od sledeceg: Potrebna mi je full face kaciga, zbog duzih voznji koje planiram u skorijoj buducnosti. Inace ja vozim Vespu sa pocetka 80-ih, sa kojom planiram neke voznje van nase zemlje, sa gomilom svojih istomisljenika iz Drustva Ljubitelja Vespe. Moj problem je taj da je moja glava dugacka, ali hajde da kazem uska. Ne mogu da nadjem adekvatnu full kacigu i da se spakujem u istu. Cesto i uspem da navucem neki model na glavu, ali imam utisak da cu puci od bolova za 3 minuta. To je zato sto teme moje glave udara i jako pritiska onaj zadnji deo kacige. To boli pa rastura. Da li je glupo malo obradjivati/obrusiti unutrasnju oblogu kacige? Da li je to iko radio na full face kacigama? Da li neko uopste ume to da odradi? Ako znate - pomozite Ako mislite da je glupo pitanje - iskulirajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jun 28, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Nije glupo pitanje, ali ti ne bih preporučio jer bi to "obrađivanje" značilo i tanjenje unutrašnjeg zaštitnog sloja. A on je isprojektovan da bude te debljine i gustine materijala da bi "radio" ono za šta je predviđen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5012 Napisano Jun 28, 2011 Drug član, 1886 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj vise kaciga jedna ce ti sigurno leci, ali ako i to ne uspe zavisi od para koje si spreman da das postoje premium marke kod kojig mozes da dodajes obraze kako bi lepo legla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jun 28, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Kod kaciga koje imaju postavu na vađenje problem može da se reši vrlo lako. Ja sam na mojoj AGV Stealth dodao "sunđer" na obraze (između postave i školjke). Radi posao. Nosim je dve godine i ponaša se kao da sam je u prodavnici kupio takvu. Taj sunđer nije običan, nego je iz kutija za pakovanje klima uređaja. Plave je boje, lako se seče i oblikuje i tvrd je, ne ugiba se jako. Iz nekoliko pokušaja sam pronašao koji oblik mi najviše prija i onda sam postepeno ga stanjivao do momenta kad me ne žulja, a još uvek čvrsto drži. Probaj, ne košta ništa ako imaš kacigu koja ti je veća. A ako nemaš, kupi kacigu koja te neće nigde žuljati i onda je filuj po želji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5012 Napisano Jun 29, 2011 Drug član, 1886 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Eto mozes i tako isti je princip samo sto je ovo rucni rad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4199 Napisano Jun 29, 2011 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i Šark kacigu kod koje se vazduhom duvaju obrazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acawroom 23 Napisano Jun 29, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Konjarnik Motocikl: Vespa P200E Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko može da mi preporuči koji je model kacige malo izduženiji? Da li neko ima sličnu situaciju kao ja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano Jun 29, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i Šark kacigu kod koje se vazduhom duvaju obrazi. To je scoepion. Oni imaju arifit pumpu za naduvavanje obraza. @acawroom Ja sam na mojoj sark kacigi malo prstom ispritiskao sundjer gde mi je smetalo. Tamo gde je zuljalo ja malo pritisnuo, bolje nego da skidas slojeve, i namestis kako ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...