Jump to content

Moto Zajednica

Skoro pocepan Kawasaki

Recommended Posts

• Ne silazi, 7461 postova
  • Motocikl: TDM 900

Seo sam na Kawu jos od jutra sa curom, napunili do cepa, sve je bilo dobro do veceras :(

Krecemo se glavnom ulicom, zeleno nam je. Vozac crvenog ''Yuga'' hoce sa istog tog glavnog da skrene levo (ili vam moja desna). Far u far se gledamo, ceka me i odjednom pocinje da skrece na 6-7 metara ispred mene! Kocnica, skripno prednji, pustam je refleksno, naglo skretanje, kocenje da se ne bi razvalili u zardinjere... Sve to sa curom pozadi. Kako sam uspeo, pojma nemam, nisam ni razmisljao. Valjda je to zato sto par puta mesecno idem na poligon i vezbam manevre. Sto je najgore, lik u Yugu nije stao ni da vidi sta se desilo sa nama. Razdrao sam se na curu da sidje, gascina i krenem da ga jurim. Stigao sam ga, poprecio se ispred izasao. Prvo sam mu otvorio vrata, hteo sam da ih iskrivim do krila napred, pa sam se suzdrao. Lik se prepao, derem se na njega... Kaze mi, nisam te video, zaslepeo me auto iza... Pa mi prica kako i on vozi motor, deca mu voze skuter. Rekoh mu, mogao si da me polomis curu, mene, Kawu, gde gledas... Kazem mu, (procitao sam od nekoga sa foruma) mozda neko kao ti izleti tvom detetu pa nece umeti da odreaguje. Covek cuti, kumi moli za oprostaj... Zapisao sam mu tablice, uzeo kljuceve od auta, hteo da bacim pa sam mu vratio... Trazio mi moj broj moba, on je glavni komununalni ispektor ovde u SD...

Sve u svemu, mogao je da nas sjebe zesce, no kasnije mi je poslao SMS gde se poprilicno opsirno izvinuo meni i curi. Hoce da se oduzi i da mu oprostimo sto nije gledao gde treba.

Sve je okej proslo, sem sto kada sam ga jurio, preleteo sam preko neke vece rupe. Kada pustim upravljac ide pravo kao strela ali mnogo tesko pali i anlaser kao da zakrlja nesto. Levi kabl je malo spao od udarca, pritisnuo sam ga i za sada Kawi pali lepo i radi. Jel to bilo do kabla ili nesto drugo treba da proverim?

Sta da vam kazem drugo, mi smo krenuli na palacinke u centru, ja u full opremi, ona kaciga... Ko kaze da vam ne treba oprema u gradu, laze vas, nosite uvek pa cak i kada idete na palacinke. Na poligonu vezbajte, znanje i vestina su moc. Sta cu sada da radim ne znam, imam li kakvo pravo da ga prijavim? Nije bilo kontakta niti ostecenja. Najvise mi je krivo zbog devojke, plasi se motora, tek sto je probila led da se vozi, sedi na zardinjeri, drhti, muca, oci joj pune suza... Sumnjam da ce ikada vise da sedne pozadi :(

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 283 postova

A jbg to je najgore. Dobri su tebi refleksi zato se nista nije desilo. A sada polako pa curu polako na motor. I samo lagane voznje dok se ponovo ne opusti. Pokazi joj da se takve situacije ne desavaju svakodnevno. Dzabe ti za prijavu i sve ako nije bilo kontakta (na svu srecu), a i covek se izvinio. Naravno mogli ste i da padnete i on bi nastavio kao da se nista nije dogodilo jer ga ti onda ne bi mogao stici.

Ako si je jednom ubedio da se vozi na motoru, onda ces je ubediti ponovo :D

• Podržavam 1

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Dobro je sve, nije ti ništa bilo, niko povređen, devojčica malo preplašena, vozač Juga malo više preplašen :D , ali nema nikakve štete. Što reče Don_Jefta ako si je već jednom ubedio, onda ćeš moći opet. Pretpostavljam da si bio spreman na mogućnost da ti taj Jugo izleti, zato si ga i uspjeo izbjeći, to plus vježba na poligonu te je spasilo. A vozača Juga je pretpostavljam spasilo to što je odmah počeo da se izvinjava, meni kad me neko iseče pa kad ga stignem počne da se pravi pametan padne mrak na oči >:(

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nije bilo kontakta, nikom nista.

Ne znam koliko je bilo mudro da ga juris, moglo je tad svasta da se desi. Ali dobro se zavrsilo :takoje:

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

E kada sam pročitao naslov nije mi bilo svejedno,dobro je da niste imali kontakta sa autom,a čim si se toliko iznervirao(znam iz ličnih iskustava) bilo jako kritično a još si nosio i devojku.Kada čoveku padne mrak na oči ne razmišlja tako da je dobro da si se zaustavio na vreme po tom pitanju.Izvinuo se čovek,neko ni to ne uradi tako da sada još(jer druge boli uvo) pažljivije u saobraćaju,zbog sebe. :takoje:

Pozdrav! :zdravo:

• Drug član, 1245 postova

Kakvi ste vi indijanci!!! Kad kazem VI, mislim na vas kolege koji tako reagujete... Ja i da sam kriv, pa da si mi otvorio tako vrata, polomio bih te k'o grisinu!

Kako vas nije sramota? Ok, pogresio je, moglo je da bude svasta, ali nije. Treba samo da mu skrenes paznju, a ne da se izivljavas!

Budite malo civilizovani bre, u kom dobu zivite??? Prosto ne mogu da verujem da ima ljudi ovde koji se hvale, kako su posle nekog incidenta razvalili neciji auto, ili prepadali ljude u kolima... I mi zivimo u istoj drzavi... Sramota...

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 147 postova

Znaci ti potvrdjujes da bi isekao tako nekoga na motoru,i ne bi ni stao,jednostavno bi otisao,i posle bi bio spreman svoju krivicu da branis batinama?

Takvi su najgori kao ti...takvih se treba plasiti u saobracaju...sramota..

Bas bi voleo tebe da vidim,sto tako lomis ljude kao grisine za otvaranje vrata,sta bi uradio nekome ko bi ti umalo oduzeo zivot...i ti pricas o skretanju paznje...

• Podržavam 16

• Svrati ponekad, 313 postova

Dobro je kako je moglo biti, nedaj bože.

Što se tiče cure, neka prođe malo vremena dok se spusti na normalu, a onda je povedi pomalo na poligon da razbije strah. Prvo malo teorije pre toga pa kad osetiš da je omekšala, kreni sa praksom.

Ne, kolega, ja jesam isekao slucajno jednog decka na motoru, dok sam bio u kolima, stao sam, izvinio se, decko je rekao ma ok, nema frke, stajali smo malo sa strane, popricali i rastali se uz ono "ne ponovilo se". I ja sam covek i gresim, i ostali su ljudi i grese.

Ja sve svoje greske mogu da branim batinama, meni nije problem, ne znam za topg drugog.

Osim toga, kolega, sta ako ti mene iseces, znaci slucajno, nista se ne desi, jel ja treba tebe da jurim i bijem, ili je dovoljno da mi se civilizovano izivnis?

Pa bre u kom veku zivimo, moze to i civilizovanije malo...

Inace, pre 2 godine mene je oborio lik sa motora jer me nije video, i veruj mi da uopste nisam razmisljao da li da ga bijem ili sta drugo. Decko je stao, izasao iz kola, pomogao mi da ustanem, da podignem motor.

Posle toga je hteo da me vozi u urgentni, ali ja nisam hteo. kroz par dana smo popili po pice, ispricali se, jednostavno, stvarno me nije video, iako je kriv. Sranja se desavaju

• Podržavam 7

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

@Zile-nbg: Tebe je isekao i stao da vidi da li si ok i izvinuo se. Kod Alekre-a je malo drugacija situacija, covek nije stao, nastavio je dalje. E u takvim situacijama se covek tesko kontrolise.

• Podržavam 4

Slazem se, nije bilo ok. Ali znas kako je moj kolega prosao pre godinu dana?

Krenuli smo na fax, kolima, i na pola puta nas je isekao lik i stao posle 500m na semafor, ovaj kolega popizdeo, izasao, otisao do njega, otvorio vrata, poceo da se dere i zacutao. Vratio se posle 15 sekundi beo kao krpa.

Sta se desilo? Baja u kolima je lagano sedeo, ovaj mu je otvorio vrata i baja uperio lepo pistolj u kolegu!

Nije mi bila namera da uvredim Alekrea, samo hocu da vam kazem, prvo da je ruzno takvo ponasanje, znaci moramo biti civilizovani, a drugo, uvek ima veca budala od tebe, a zivot je i ovako previse kratak...

• Podržavam 2

Slazem se, nije bilo ok. Ali znas kako je moj kolega prosao pre godinu dana?

Krenuli smo na fax, kolima, i na pola puta nas je isekao lik i stao posle 500m na semafor, ovaj kolega popizdeo, izasao, otisao do njega, otvorio vrata, poceo da se dere i zacutao. Vratio se posle 15 sekundi beo kao krpa.

Sta se desilo? Baja u kolima je lagano sedeo, ovaj mu je otvorio vrata i baja uperio lepo pistolj u kolegu!

Nije mi bila namera da uvredim Alekrea, samo hocu da vam kazem, prvo da je ruzno takvo ponasanje, znaci moramo biti civilizovani, a drugo, uvek ima veca budala od tebe, a zivot je i ovako previse kratak...

Kolega ti nije bio dovoljno ljut, kad ti za prave padne mrak na oči pištolj samo pogoršava situaciju...

• Podržavam 3

Kolega ti nije bio dovoljno ljut, kad ti za prave padne mrak na oči pištolj samo pogoršava situaciju...

Da li je bio dovoljno ljut ili ne, stvarno ne znam. Ali je cinjenica da je moglo biti svasta. Nemam pojma, ja sam za proteklih 6 godina izgubio 4 dobra druga zbog tuca i raspravki, pa ipak malo drugacije gledam na sve to. Znam koliko lako i bez razmisljanja moze neko nekome da oduzme zivot.

• Podržavam 1

Da li je bio dovoljno ljut ili ne, stvarno ne znam. Ali je cinjenica da je moglo biti svasta. Nemam pojma, ja sam za proteklih 6 godina izgubio 4 dobra druga zbog tuca i raspravki, pa ipak malo drugacije gledam na sve to. Znam koliko lako i bez razmisljanja moze neko nekome da oduzme zivot.

To sve stoji. Ja sam gomilu puta prisustvovao potezanju pištolja ili noža, skoro uvek se završavalo tako što je taj koji ga je potegao dobio neviđene batine. Većina, nezrelih, ljudi poteže pištolj da bi zaplašilo nekoga. A zlatno je pravilo da ne potežeš pištolj na nekoga ako ne namjeravaš da pucaš. Sad je samo pitanje na koju vrstu budale ćeš da naletiš...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7461 postova
  • Motocikl: TDM 900

Prica je dobila epilog. Ja sam prikljestio nogu, predpostavljam izmedju betonske ograde i crash bara na dekli. Video sam tek ujutru, cudo da me nije bolelo tada i da nisam osetio tezinu Kawe. Vozac Yuga nas je pozvao na klopu u znak izvinjenja pa smo cura i ja otisli. Presli smo malo preko ponosa, bio je korektan, izvinuo se, kriv sam nisam video... Ispricali smo se, slikali zajedno, dao mu da sedne na Kawu da skonta kakav je osecaj i kako sve to izgleda sa percepcije bajkera. Dobio sam i pohvale za fantasticnu reakciju :D :D :D Kaze, bukvalno sam cuo vazduh kada si prosao pored. Sve u svemu, postadasmo i drugovi na neki nacin. Cura je okej, i dalje zeli da se vozi... Cak sta vise kaze da je sada potpuno sigurna u moju voznju i znanje. Njegov sincic se zalepio za Kawu, hoce i on takvu, kaze nece auto, samo motor... Nadam se da je naucio jednu dobru lekciju i da ce sledeci put obratiti paznju na nas.

• Podržavam 7

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Znaci on je znao sta je uradio u trenutku kad je to uradio i samo je nastavio svojim putem.

(ako je vec "cuo vazduh" jel). Sto opet budi pitanje "sta li je (ili nije) u tim glavama?"

A da se ne isplati ici za njim, ne isplati se.

A da je tesko iskulirati, tesko je.

Ja sam u slicnoj situaciji prosao kroz usicu od igle, pa se onda okrenuo i kao krenuo za njim, a ne znam ni zasto, ni kuda. Samo sam vozio tako zabezeknut dok se nisam osvjestio i okrenuo ponovo svojoj ruti. :lud:

• Podržavam 3

• pustolov :), 98 postova
  • Motocikl: XT 660 R

pitanje je koliko je njegovo izvinjenje iskreno cim je on takav covek da nastavi dalje da vozi kao da se nista nije desilo a kazes da si udario u beton.da ga nisi stigao verovatno bi ga bolio q za nekog tamo motoristu. ja sam imao pre par godina situaciju da je mene i druga (ja sam vozio) isekao neki konj znaci bukvalno nas je sacekao da mu pridjemo pa onda poceo skretanje, jedva smo se provukli izmedju njega i nekog zida.tom prilikom mu je drug zakacio nogom far i retrovizor i razbio ih,isekao i oplavio nogu,auto se ugasio (kocenje bez kvacila mislim).stao sam tek na 20 metara dalje i kad sam video da drug nije polomio nogu krenem prema autu,a on samo upali i ode.eto kakvih mentola ima!

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
nenooo

Postavljeno Danas, 07:32 AM

........ stao sam tek na 20 metara dalje i kad sam video da drug nije polomio nogu krenem prema autu,a on samo upali i ode.eto kakvih mentola ima!

Baraba! Trebao je da sačeka da ga isprebijate!

Šalim se, ali dosta onih koji zaista nenamerno naprave neko sr... pobegnu jer se uplaše za svoju bezbednost. . To je posebno izraženo kad je "protivnička strana" motociklista, jer nas bije glas da smo prilično "prgavi".

A pre nego što "pojurite" krivca razmislite sledeće: Onaj koga jurite sigurno ne predpostavlja da hoćete da ga vodite na pivo .... . Pa sada stavite sebe u situaciju "begunca" u momentu kada više nema kud.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja