Jump to content

Moto Zajednica

Bliski susret trece vrste

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

Dan je poceo sasvim normalno, probudili su me FJCharlie i Nix posto sam trebao da ih vodim kod mog majstora da zamene lance bregaste. Nalazimo se kod toplane na Miljakovcu i krecemo do majstora na Petlovo Brdo. Oko 9.25 ih prepustam majstoru i krecem put Novog Beograda da se nadjem sa kolegom, nalazenje zakazano za 9.45. Nije previse vremena, ali cenim da stizem na vreme. Izlazim na Ibarsku, do kraja pa na Adu, sajam, Gazela, iskljucenje kod Sava Centra i put Jurija Gagarina gde treba da se nadjem sa kolegom u 63. bloku. Voznja redovna, provlacenje, obilazenje, uglavnom siroke ulice pa nema vecih guzvi barem za mene i mog Horneta. Iskljucujem se kod Sava Centra, i krecem ka buvljaku. Na semaforu pre zeleznickog nadvoznjaka na ulazu u Jurija Gagarina crveno svetlo na semaforu i kolona koju naravno obilazim i stajem prvi, pali se zeleno i ja krecem. Prva, gas, druga, gas, treca i lagano opet po gasu, kad kod benzinske stanice pre buvljaka dva marsovca, od kojih jedan istrcava na ulicu ispred kamiona koj su vec zaustavili i zaustavlja mene. Rekoh sebi sjajno, bas ovakav susret trece vrste mi je trebao da me razbudi i da pritom zakasnim, al sta je tu je, resih da kocim, pa da vidimo sta ce biti. Na motoru nemam tablicu, drzim je u rancu, kao i registracionu nalepnicu, na glavi kaciga naravno, nigde bez nje, nemam prsluk i komplet prve pomoci, ali koceci i dajuci desni migavac shvatam da ce mi to biti najmanji problem. Marsovac drzi dezintegrator koji ispaljuje laserske zrake(radar) kojim me je upucao dok sam ja ne sluteci nista uzivao u sirokim ulicama Novog Beograda. Stajem, kaze mi marsovac, pomeri motor jos desno, valjda se plase da me ne pokupi neko od ovih koje sam obisao na semaforu. Silazim sa motora, skidam kacigu i fantomku, marsovac trazi dokumenta, i pokazuje mi svoje oruzije na cijem ekranu vidim da se i nisam nesto pretrgao, 82 km/h na 174 metara daljine, ali opet je to 32 km/h preko ogranicenja. Dajem mu saobracajnu i licnu, zaboravih vozacku u razmisljanju na sta cu sad da se vadim! Dajem i vozacku, uredna A kategorija vise godina, vidim da je marsovac barem malo zadovoljan onim sta je video do sada, medjutim sad prolazi sa zadnje strane motora i gleda nosac tablice koje je prazan... Naravno sledi situacija u kojoj drzim tablicu kao u onom slikanju za dosije u americkim filmovima, objasnjavam kako su mi klinci polomili okvir tablice i da bas sad idem da kupim okvir, na sta on odgovara pa sto je ne izbusis, sta ce ti okvir! :D Sad prelazi za prednje strane motora, gleda mog naked-a, koji ima vizir iznad fara i pita, a nalepnica, na sta ja sa osmehom odgovaram tu je pokazujuci na ranac. Pita covek sto nisi zalepio, pokazujuci mi njihove nalepnice na motorima, ja kazem da mi se ne lepi na vizir, na sta on hladno odgovara zalepi ispod na satove (nema veze sto je vizir crn i sto se nista nece videti...). U tom trenutku prilazi i drugi gospodin u plavom i pita kolegu da li imam tablicu i koliko sam vozio, cuvsi odgovore, odmahnuvsi rukom i pogledavsi kolegu, vec su poceli da se dogovaraju gde ce dalje, razmenili jos par recenica samnom vracajuci mi dokumenta, pitah ih kako ih sluze motori, nije lose kazu Mane automatici, idu kao blesavi...

Krecemo zajedno, otvaraju nam se semafori duz Jurija Gagarina, vozim 100 km/h pa i koj kilometar brze, a oni odmicu i to u velikom stilu, idu ka keju u 45. bloku, mozda im je tamo sleteo leteci tanjir, jer prosto ne mogu da verujem kako se ovaj moj bliski susret zavrsio, osim da zakljucim da su stvarno sa druge planete, i definitivno ne iz Srbije. Uljudni, normalni ljudi, sa kojima mozes i da se nasalis, ili je samo bio u pitanju moj srecni dan...

Za kraj jedno veliko HVALA obojci, i ako procitaju ove redove imaju po :cirka2: od mene, samo nek se jave!

• Podržavam 13

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR-750 k8 & Cpi popcorn 50

hahahahahaha ovo danas bilo? :D

da znam za ubuduce, kod pumpe u jurija gagarina posle nadvoznjaka i pre buvljaka, tu znaju da budu marsovci :D

• Drug član, 1715 postova

Ja kazam da su i oni ljudi koji vole motore a vi mi ne verujete... Inace u toku je akcija koja se odnosi na motocikliste, odnosno imaju nalog da pojacano kontrolisu motocikliste koji vazi do kraja juna ali kako stoje stvari bice produzen do kraja sezone...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Imao sam skoro susret, rutinska kontrola dvotočkaša. Sa momcima sam se izrazgoivarao jedno dvadesetak minuta, krajnje normalni, ljubazni, prijatni...za malo da izmenjamo po đir. Svojim lepim ophođenjem na današnje vreme jes ko da su pali s Marsa.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Vracam se danas iz Valjeva, deonica izmedju Lajkovca i Ibarske magistrale. Zub me boli (duga prica) i vozim u koloni iza nekoliko vozila, ne vidim belu macku od bolova. Sa leve strane patrola, obojica naslonjeni na haubu 307-mice. Gledaju ka meni i tek jedan od njih mi mase da obilazim slobodno kolonu! Ta deonica je inace zanimljiva sto prakticno ima tri trake, ali je sredisnja predvidjena za prestojavanje za skretanje na bocne puteve. Moje preticanje bi tu bilo prilican prekrsaj, ako se gleda zakon.

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Mene su danas zaustavili dva puba na motorima (parkirani), vozio sam oko poprilično na sat. Pitao me za patike, video da sam registrovan jer imam novu tablu, pitao da li imam kategoriju i hvala, doviđenja :)

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Za sada sa marsovcima uvek lepa iskustva. Oni prijatni prema meni i ja prema njima. Oni su isto bajkeri kao i mi i susrecu se sa istim problemima svaki dan u saobracaju. Uvek ih pozdravim kao i svakog drugog bajkera.

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Aprilia Mana 850,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

To je bila neka "akcuja" i mene su juče zaustavili .

Pogledali dokumanta "Hvala i srećan put!"

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

Mislim da im je u zadnje vreme najbitnije da vide kategoriju, sve ostalo im je nekako manje bitno, kazem nisam imao tablicu na motoru, nego u rancu, i kad je video kategoriju i to u staroj vozackoj sve je bilo OK...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja