Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Liberty 125 ccm na SO tablice-MUP poceo oduzimanje

Recommended Posts

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Preticanje preko pune nije krivicno delo nego saobracajni prekrsaj.Zato nikako niste u istoj kategoriji.Druga stvar, mislim da sam vec hiljadu puta rekao: sve akcije podrzavam samo ako se sprovode dosledno i ne prave se nikakvi izuzeci.Ako ce nekim sitnim ribama da drpe motore a nekim budzama ostave, pa se, kao sto ti rece lome kola na sirotinji opet nije ok.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Da stavimo na stranu i legalnost, i kazne, prekrsaje, ajde da posmatramo to sa aspekta da sve te skutere od 125, 250 cak i 400ccm, registrovane na SO table mogu da voze deca od 16 godina potpuno legalno...

Da li su svi ti skuteri kod nas u rukama punoletnih vozaca, koji su prosli obuku, pa makar za B kategoriju...

Da li neko od vlasnika takvih motora, neko od ljudi koji je potegao veze ili potplatio za SO table moze sa sigurnoscu da tvrdi da bas njihov motor nije zavrsio kod nekog deteta koga bi mogao nositi na dusi...

Zao bi mi bilo da se sve to obije o glavu "sitnim ribama", ali mora se resavati, na ovaj ili onaj nacin.

• Svrati ponekad, 216 postova

Preticanje preko pune nije krivicno delo nego saobracajni prekrsaj.Zato nikako niste u istoj kategoriji.Druga stvar, mislim da sam vec hiljadu puta rekao: sve akcije podrzavam samo ako se sprovode dosledno i ne prave se nikakvi izuzeci.Ako ce nekim sitnim ribama da drpe motore a nekim budzama ostave, pa se, kao sto ti rece lome kola na sirotinji opet nije ok.

Prvu opasku je shvatio onaj kome je bila namenjena (rekao bih da ti nisi) ;D, a "druga stvar" -  raja i hadzije se nikada nece tretirati jednako, bar ovde kod nas...

btw. imam utisak da ne citas postove do kraja, nego napises ono sto ti u trenutku padne na pamet a iole se uklapa u koncept.

sorry za off

Da stavimo na stranu i legalnost, i kazne, prekrsaje, ajde da posmatramo to sa aspekta da sve te skutere od 125, 250 cak i 400ccm, registrovane na SO table mogu da voze deca od 16 godina potpuno legalno...

Da li su svi ti skuteri kod nas u rukama punoletnih vozaca, koji su prosli obuku, pa makar za B kategoriju...

Da li neko od vlasnika takvih motora, neko od ljudi koji je potegao veze ili potplatio za SO table moze sa sigurnoscu da tvrdi da bas njihov motor nije zavrsio kod nekog deteta koga bi mogao nositi na dusi...

Zao bi mi bilo da se sve to obije o glavu "sitnim ribama", ali mora se resavati, na ovaj ili onaj nacin.

Delimicno se slazem sa tobom. Samo mislim da na pogresan nacin resavaju postojece probleme.

• Zainteresovan, 624 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S

evo da i ja dodam svoje misljenje o "temi"...

ne mislim da ljudi, koji su svesno dosli u posed takvih motora, misle za nas "postene" da smo glupi ili budale... jer su svesno kupili (registrovali) takav motor, i prihvatili rizik "oduzimanja" ili parkiranja istog. To je jedna vrsta kocke,... sto ga duze vozi, vise profitira i obratno...

Ali zato smatram da ovo ovde nije mesto da se zale. Usli ste u to svesno, kockarski... tu neko mora da izgubi da bi neko zaradio...

• Svrati ponekad, 273 postova

evo da i ja dodam svoje misljenje o "temi"...

ne mislim da ljudi, koji su svesno dosli u posed takvih motora, misle za nas "postene" da smo glupi ili budale... jer su svesno kupili (registrovali) takav motor, i prihvatili rizik "oduzimanja" ili parkiranja istog. To je jedna vrsta kocke,... sto ga duze vozi, vise profitira i obratno...

Ali zato smatram da ovo ovde nije mesto da se zale. Usli ste u to svesno, kockarski... tu neko mora da izgubi da bi neko zaradio...

bravo Tonchi, sve si rekao!

• U prolazu, 34 postova

Svi prozivaju samo krajnjeg korisnika tj. onoga ko je kupio motor.Sta je bre sa carinicima koji su carinili te motore, sta je sa servisima gde su radjeni  tehnicki pregledi tih motora, sta je sa sluzbenicima sup-a gde su izdavane saobracajne dozvole.Pa svi u tom lancu su imali neke koristi.Pa ko je omoguci takvu registraciju, sigurno nisu sami kupci nego drzava.Ko je postavi sve te ljude na mesta koja im omogucavaju da rade to sto su radili,Ajde bas da ispratimo ovu akciju do kraja da vidimo ko ce sve odgovarati za ovaj propust.

I brate sada ovde svi ispadose postenjacine do j*aja.Hocete da kazete da nikada niste uradili nista protivno zakonu.Pa i preticanjem na punoj liniji  koje je saobracajni prekrsaj, dovodis u opasnot svoj i mozda zivote cetvoro dece koja se nalaze u kolima koja ti idu u susret, a ovim krivicnim delom ko je ugrozen?

• Svrati ponekad, 159 postova

Neko je spomenuo da se zmija ubija od glave i da policija ne treba da vija kupce vec dobavljace & carinike.

Sa druge strane, ako policija utera strah u kosti kupcima (koji su lakse dostupni jel), ostali u lancu ce ostati bez posla!

• Svrati ponekad, 129 postova

JEB*M TI DRZAVU TI JE*EM ja nemogu da registrujem skuter od 49ccm na SO tablice ovaj registrovao KAWASAKI Z750

PA KAKVA JE TO LOGIKA JA DA  BI MOGAO SA REGISTRUJEM NA SO TABLE MORAM DA RADIM ATEST SA MOTOROM A ON NEMORA??????????????????????????????????????????????????????????

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Juce sam pricao sa covekom koji radi u SUP-u bas na poslovima oduzimanja nelegalnih vozila. Do sad je samo u jednoj opstini od 50.000 stanovnika  oduzeto 5000 vozila, sto motora, sto automobila.Mogu da zamislim kako ce biti po vecim opstinama. 

Kaze pratili su operativno grupu godinu dana i popadalo je 30tak ljudi.A kaze da se klupko tek odmotava i da ce jos bar toliko da padnu muvatori, carinici itd. Optuznica je: kriminalno udruzivanje tj organizovani kriminal i robija je od 20-40 god. Najcrnje je sto kaze da ljudi uopste nisu znali da kupuju kradena vozila, jer je ova grupa otvorila nekakvu agenciju, pa ljudi racunaju od agencije kupuju vozilo, sve regularno. 

Nesto interesantno: najskuplje oduzeto vozilo je neki motor (nije znao da mi kaze koji) cija kataloska vrednost je 150.000 e

Akcija ce trajati bar jos 3 meseca (inace je na nivou drzave), tako da ce mnogo nelegalnih motora naci put do svojih pravih vlasnika.

Sad mi je drago sto sam "budala" koja je dala 2000e za motor star 18 god, a ne "pametnjakovic" koji je dao istu cifru za motor star 5-6 god. :) 

Za automobile i mogu da razumem ljude koji su cak i svesno muvali jer ti drzava ne dozvoljava da vozis pristojan auto ako nemas 7-8000e pod izgovorom ekologije, a svaka druga fabrika ne zadovoljava ekoloske norme, pa se ne zatvaraju niti ko to kontrolise. Ako nemas te pare ili si osudjen da vozis krs ili da muvas. Ali za motore ne razumem, uvoz je dozvoljen, nadji brate motor onoliko star koliko mozes da platis, plati carinu i porez sto je normalno i vozi se.

• U prolazu, 39 postova

Sa druge strane, ako policija utera strah u kosti kupcima (koji su lakse dostupni jel), ostali u lancu ce ostati bez posla!

Da kupci ce ostati bez motora, a ovaj sto ih je uvezo uzece pare i nastavice nesto drugo da muti kao da nista nije ni bilo..prodao covek 50 skutera uzeo npr. 20 000 evra i nikom nista..... ???  Nego oni u bajbok... :D

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: nista do daljneg. . .

Ja imam 20.godina.Presao sam dovoljno kilometara i promeni 3 motora u svom zivotu.Sa svojih 20 godina svestan sam sta se desava u srbiji i nije mi jasno da li idalje ima ljudi koji nekapiraju neke stvari koje se desavaju SAMO usrbiji.Zar je moguce da neko idalje misli da su svi motori koji su registrovani sto na SO sto na Bg legalni samo zato sto su stvarno registrovani u Ljermontovoj?Pa ja mislim da i moja sestra od 7. godina zna da se sve zivo "kuca" sredi i salje na normalnu registraciju

Iskreno mislim da smo svi u zivou bar jednom vozili nesto sto nije bilo legalno,ne bitno da li su to motori koji imaju vise od 50 kuba a registrovani su kao SO ili vozili motor bez tablica jer im je trajala malo duze registracija. . . . moze da kaze sta ko hoce ali ja sam siguran da je tako,ako ne svaki onda svaki drugi. . .ako se neko nasao uvredjen izvinjavam se unapred ali samo gledam da budem realan!

A sto se tice zaplene motora mislim da ne treba da se oduzimaju nego da se dobija neka kazna,jer mi nije zao onih koji su to kupili svesni da to nije 50 kuba ali mi je zao onih ljudi(jest da ih nenormalno malo ali ih ima)koji su kupili motor za koji su mislili da je ful legalan,a znam da ih ima par!Pozdrav

Da kupci ce ostati bez motora, a ovaj sto ih je uvezo uzece pare i nastavice nesto drugo da muti kao da nista nije ni bilo..prodao covek 50 skutera uzeo npr. 20 000 evra i nikom nista..... ???  Nego oni u bajbok... :D

Brate, carinici su pali i njima ne gine bajbok, a vozaci ce biti samo materijalno osteceni.

Guest gasa

ejpa nije to nista, sta 125 na 49, pa i nije strasno ;D ;D ;D

ja sam u CG video Ducati 749 registrovan na 49, samo je odlepljena sedmica i registrovan je na male table ;D

ejpa nije to nista, sta 125 na 49, pa i nije strasno ;D ;D ;D

ja sam u CG video Ducati 749 registrovan na 49, samo je odlepljena sedmica i registrovan je na male table ;D

:D :D :D :D :D :D JE*EM TI DRZAVU! :D :D :D :D Pa vlasnik ne da je bezobrazan nego...Pandurima je bas..."stavio do zanja" jednu stvar...musku... ;)

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Evo svježih informacija iz prve, tj. druge ruke. Drugar mi ima problematičnog Liberty-ja oko kojih je izbila sva ova frtutma. LM, drugar je bio danas do pandura i pogodite šta? Oni nemaju pojma šta će da se dešava... Dakle, rečeno mu je da je ukupno oduzeto do sada 54 komada i da se ne zna šta će sa njima biti. Pitao je da li može da preregistruje motor - napravi novi tehnički, plati sve što treba da registruje motor od 125ccm normalno. I šta mu je žena u SUP-u rekla? Javite se vi u petak, MOŽDA ćemo tada nešto znati...

Inače, akciju je "potegao" Uni-Promet sa dopisom koji glasi nešto ala slijedeće: "... sumnja se da je određeni broj skutera kojima broj šasije počinje sa XY registrovan na 50, umjesto na 125 kubika" i tu je dostavljena određena sekvenca karaktera kojima počinju ti problematični brojevi šasija... Dakle, šta reći više... Ko je ovdje lud?

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Državna kasa funkcioniše po principu zatvorenog sistema. Svoje troškove koje ima (a ima ih podosta) naplaćuje isključivo kroz takse, poreze i sl. od fizičkih i pravnih lica na svojoj teritoriji. Drugim rečima, ukoliko država nema para da plati svoje troškove ona može da doštampa još novca i time indirektno kroz inflaciju iz naših džepova da izvuče taj novac, ili da direktno za neku granu/oblast poveća takse/poreze/dinamiku plaćanja. Ako država nema para, ona ne može taj manjak naplatiti od nekog amerikanca ili marsovca, već logično samo i isključivo od svojih podanika.

Šta se dešava kada se u jednačinu zatvorenog sistema ubace pametnjakovići koji zaobilaze sistem i trpaju sebi pare u džep? Bilo da je to kroz registraciju vozila, utajom poreza, neplaćanjem doprinosa, neizdavanjem fiskalnog računa, carinskim prekršajima i sl.država će imati manje novca nego što bi trebala da ima (dok će ti pametnjakovići imati više nego što bi trebali da imamo). E onda na scenu stupamo mi - poštovaoci zakona koji uredno izmirujemo obaveze, i kroz raznorazne metode upravo mi pokrijemo taj navedeni manjak koji su stvorili ti pametnjakovići, a oni nam se iza leđa smeju.

Policija nakon nekog vremena se osvesti i krene da rešava problem, koji je toliko veliki ovoj državi da sigurno sve i da hoće nemogu odjednom sve da reše, a onda se osim tih pametnjakovića, nađe i poneki glup a pošten koji brani ove pametnjakoviće, jer je dobar i saosećajan čovek, ali malo priglup jer ne shvata u celosti kako funksioniše sistem. A pametnjakovići kao pametnjakovići krenu sa 'argumentima' da riba smrdi od glave, selektivno sprovođenje zakona, ako mogu pera i žika mogu i ja, da se zmija ubija od glave a ne od repa i sl. narodnim mudrostima kako bi i dalje mogli nesmetano da nastave da nas prave budalama. E pa gospodo, istina je da se zmija najefikasnije ubije ako joj odfikarite glavu, ali to je ujedno i najteže jer može da vas ujede pa eto belaja, ali ako je mic po mic seckate od repa ka glavi, stićićete i do glave, a do tad će ona već umreti, jer bez tela ni glava ne može da opstane.

Pozdravljam akciju policije, i pozdravljam svaki, pa i onaj najmanji korak da se funkcionisanje ove države svede na neke normalne tokove.

• U prolazu, 11 postova

Mozda ce Vam moje reci zvucati kao OFF, ali mislim da je jako bitno da se na ovom primeru sagleda "sira slika" situacije koja je pred nama.

Slika 1

Dakle, kao sto se vidi. vozim Piaggio Liberty, koji je kupljen nov kod uvoznika ( Pon...). Placen je tacno onoliko koliko kosta, a u cenu je usla i novogodisnja cestitka koju doticna firma ponekad posalje cenjenim kupcima.

Medjutim, od pocetka ove sezone, odnosno kako je moja zelja da se ozbiljnije upustim u realizaciju projekta "ja kupujem endura i bicu jako srecan", gotovo da nema semafora ili parkiralista gde se ne sretnem sa rashodovanim postarom. Cesto sam i vodio konverzacije u kojima izmedju redova, ja nekeko ispadnem mamin i tatin sin, priglup i sl. Naravno da u tim trenucima nemam nikakvu zelju da objasnjavam koliko sam radio u "rudniku"....

Sustina je da kad postavim pitanje , " Pa ok, kako ja da kupim taj motor?"  - ogovor je "Iz oglasa, ali bolje ti je internet ! "

Sta znaci internet ?

To znaci da su ljudi do kojih je dosla prica o tome kako se dele skuteri, na ove ili one table,  sa raznim malverzacijama... prvo pogledali "internet" u nadi da tu sve "lepo pise" + moze da pise ko sta hoce. Izmedju ostalog pogledali su i nas forum... Ali sustina nije da su sa ovog foruma dobili informacije.

Sustina je...

... da ovom prilikom , apelujem na urednike foruma, da se oglase saopstenjem u kome ce da se ograde od bilo kakve podrske nelegalnoj trgovini motocikala i skutera i time zastite sve nas koji smo clanovi foruma zato sto ovde mozemo da saznamo sve sto nas zanima i zato sto ovde mozemo da koncentrisemo svoju ljubav prema zivotu na dva tocka. Saopstenje je bitno zato sto ono jasno i nedvosmisleno naglasava karakter ovog foruma i daje prostor da se odjek reci sa ovog foruma uzima za ozbiljno. Kako forum raste iz dana u dan i kako je sve vise motora na ulici, pre ili kasnije ce se organizovati razne peticije, odnosno BJbikers ce svojim delovanjem uticati na zakonodavnu vlast, kada je polozaj dvotockasa u pitanju i smatram da je reputacija ovog foruma jako BITNA stvar.

Ja se profesionlano bavim PR-om i , hteo ne hteo, moram iz tog ugla da sagledam i BJbikers. Prethodna prica , ima mnogo siru razradu, ali za ovu priliku postavicu Vam samo jednu misao o kojoj bi trebali da mislimo svi kada nesto napisemo na forumu:

Ako samo jedan covek procita nesto sa foruma i posle toga pre nego sto sedne na motor stavi kacigu, a pre to nije cinio.

Ako samo za 1% skoci prodaja legalnih motora.

Ako samo jedan covek u kolima, pomisli da treba da propusti motocikl na raskrsnici, iako je "jaci"

Onda ovaj forum ima smisla i verovatno je spasen jedan zivot, a trziste motora u Srbiji je za 1 promil sredjenije.

Slika 2

Apsolutno razumem sve koji su ljuti zbog akcije policije i cinjenice da ce da stradaju "mali", a da je pored njih jedan upadljivo veliki  broj takodje nelegalnih motora. Sistem je velik, trom i neefikasan. Ako se na mikro nivou ponasamo sa idejom da nista ne valja i nece valjati, moj predlog je da jednostavno proglasimo drzavu nepostojecom , ili sto se kaze da "zatvorimo kafanu". Svi mi svojim delovanjem uticemo na trziste. Ako je nesto preskupo - nemojte da kupite, ako svesno kupite nelegalnu stvar - snosite posledice, ako vas prevare - prijavite prevaru.

Slika 3

Ja zelim da vredno radim i zaradjujem. Zelim da kada nemam para da kupim motor da ga jednostavno, ne kupim. Takodje zelim, da kada skupim pare da kupim motor, odem u PRODAJNI SALON, vidim motor ( ima ga na lageru) , sednem, pomirisem. Hocu da prodavac lebdi oko mene kao Zvoncica. Hocu da dobijem j****u NOVOGODISNJU cestitku. Hocu da imam servis, sve delove.

Nije normalno da svega toga nema! Nije normalno da se motori prekucavaju, oduzimaju. Nije normalno da hocu da kupim motor, ali prvo moram da dam pola para da bi ga prodavac narucio  - "Pa ce onda sve to brzo, imam ja coveka na carini" - rece mi prodavac u  ovlascenoj prodavnici.

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

To znaci da su ljudi do kojih je dosla prica o tome kako se dele skuteri, na ove ili one table,  sa raznim malverzacijama... prvo pogledali "internet" u nadi da tu sve "lepo pise" + moze da pise ko sta hoce. Izmedju ostalog pogledali su i nas forum... Ali sustina nije da su sa ovog foruma dobili informacije.

Sustina je...

... da ovom prilikom , apelujem na urednike foruma, da se oglase saopstenjem u kome ce da se ograde od bilo kakve podrske nelegalnoj trgovini motocikala i skutera i time zastite sve nas koji smo clanovi foruma zato sto ovde mozemo da saznamo sve sto nas zanima i zato sto ovde mozemo da koncentrisemo svoju ljubav prema zivotu na dva tocka. Saopstenje je bitno zato sto ono jasno i nedvosmisleno naglasava karakter ovog foruma i daje prostor da se odjek reci sa ovog foruma uzima za ozbiljno. Kako forum raste iz dana u dan i kako je sve vise motora na ulici, pre ili kasnije ce se organizovati razne peticije, odnosno BJbikers ce svojim delovanjem uticati na zakonodavnu vlast, kada je polozaj dvotockasa u pitanju i smatram da je reputacija ovog foruma jako BITNA stvar.

Ne znam odakle ti uopšte ideja da smo mi bilo kakvim izjavama/stavovima IKADA podržali / podržavali bilo kakav vid nelegalne trgovine bilo čega... Svi admini  (na začelju samnom) brišu svaki takav post čim se pojavi i upozore autora da je to neprihvatljivo BAŠ iz tih razloga koje si naveo! Ne znam koliko si vremena na forumu, od prvog dana se zalažemo za kompletnu legalizaciju priče na dva točka: imanje/sticanje ''A'' kategorije, (ne)kupovina (ne)legalnog dvotočkaša, nošenje odgovarajuće opreme, poštovanje pravila i propisa u saobraćaju (koliko god je moguće), a dalje upoznavanje, druženje, vožnja, zezanje, razmena iskustava..i slične vedrije teme i opcije života na 2 točka... U svakoj temi, u svakoj rubrici se prosto nagoveštava SMER delovanja i naravoučenije celokupne BJB priče od prvog dana. Ako si mislio na šačicu buntovnika koji zdušno propagiraju suprotno u poslednje vreme, u pitanju su pojedinci koji su u ljutoj manjini i njihov se status rešava upravo dok ovo pišem, a za koji dan će ovde uslediti jedna promena koja će biti rezultat prethodnog ''sredjivanja'' stvari i dovodjenja u normalu! Da rezimiramo, od 1666 trenutnih članova, a par stotina aktivnih, VELIKA većina je za legalizaciju svega u vezi 2 točka i sve što si primetio, a da je u suprotnosti sa generalnim stavom, je, ponavljam, akcija pojedinaca u manjini i biće najskorije sankcionisana

• U prolazu, 11 postova

Produzicu misao...

"Ali sustina nije da su sa ovog foruma dobili informacije." - sa naglaskom na reci nisu.

Moja zelja je da maksimalno podrzim napore Bjbikers foruma u nastojanju da motociklisticku kulturu prezentuje na pravi nacin. Ako uzmemo u obzir da je za osnivanje politicke stranke potrebno 100 punoletnih lica, a BJbikers ima 1666 clanova, mislim da ovaj forum ima puno pravo da nastupa agresivnije.

Preciznije receno, mislim da imamo odgovornost da ljudima kazemo kakvi su motoristi u stvari. Nije dovoljno da znaju ljudi koji se interesuju za motore. Verujem da je svako od nas imao bar neko iskustvo sa predrasudama o motoristima. Ja sam odrastao u nultim godinama i motore su tada vozili iskljucivo "opasni" momci i to je imidz koji je manje vise ostao nepromenjen. Takav imidz za sobom vuce negativan odnos prema motoristima, sto se najbolje vidi iz reakcija ljudi koji nemaju nikakve veze sa motorima, posle nesreca u kojima su ucestvovali motociklisti. U 99% slucajeva, predrasuda je da je motorista kriv, a ne retki su komentari "Ko mu je kriv kada vozi motor".

Imidz se neguje akcijama kao sto je ova, http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9504.20 . Ili na primer, isticanjem stava o trenutno aktuelnoj temi kao sto su pomenuti motori iz ove teme. Svako ko ovih dana na Google-u ukuca  "Piaggio Liberty 125ccm na SO" dobija kao 5. link ka BJbikers.

Najprostije receno , mislim da nije dovoljno samo izbrisati poruke ili izbaciti clanove. Zamislite samo koliko bi pozitivnog odjeka bilo, ukoliko bi se u novinama pojavila slika clanova foruma sa "marsovcem" u bolnici. Verujem da nema coveka kome takva slika ne bi izmamila osmeh. Da bi se tamo pojavili novinari, moraju da znaju da se to uopste i desava.

Cela slika: dobar imidz - veca manevarska sposobnost - veci uticaj na okruzenje - postizanje pravnih ciljeva koji zadovoljavaju interese vecine clanova foruma

Vidi, Dexx, čini mi se da si se malko ogriješio na ovog čovjeka, jer on ni jednom svojom riječi nije podržao održanje ovog nelegalnog stanja niti se zalaže za nepoštovanje propisa, zakona i svih ostalih regulišućih akata države.

Blacky je samo predložio da BJBikers kao community istupi u javnost kao udruženje, zajednica vozača/vlasnika, pa ako hoćeš i kulta obožavaoca motornog prevoza na dva točka i da se javnosti stavi do znanja nekoliko stvari. (1) Da nisu svi bajkeri isti, da nisu svi ludi i da ne voze svi 200+ u gradu. (2) Da se zalažemo za legalnost onoga što imamo, ali i da od održave očekujemo da učini nešto za nas. (3) Da, jednostavno, postojimo i da nemamo namjeru da nestanemo.

Ja sam njegov post, tj. postove, tako shvatio, ali mi nije jasno zašto si "napao" čovjeka. Upravo to što si ti napisao u svome postu, je čovjek i rekao/predložio da treba da se kaže. Ali u javnosti, a ne ovdje. Svako ko ovdje provede 3 dana može da shvati da je ova zajednica skup ljudi koji vole i uživaju u motorima nevezano od vrste, modela, brzine i količine konjskih snaga. Da ova zajednica nudi "utočište" i drugarstvo koji su povezani samo istom željom i istom ljubavi. Motorima...

Podržavam Blacky-jev prijedlog. I treba učiniti odgovarajuće korake da bi se određene stvari stavile do znanja javnosti i okolini. I treba da se sprovede u djelo prijedlog kolega iz teme "Marsovac na asfaltu". I to skoro, jer će kao što je neko primjetio, čovjek da izađe iz bolnice i biće do njega teže doći. Nije problem da se sazna adresa i da mu se ode na kućni prag, ali mislim da to ne treba da se radi. Imaćemo kao zajednica više "poena" u očima javnosti ako to odradimo dok je čovjek u bolnici.

Eto. Toliko. Just my 2 cents.

Pozdrav.

Vidi, Dexx, čini mi se da si se malko ogriješio na ovog čovjeka, jer on ni jednom svojom riječi nije podržao održanje ovog nelegalnog stanja niti se zalaže za nepoštovanje propisa, zakona i svih ostalih regulišućih akata države.

Blacky je samo predložio da BJBikers kao community istupi u javnost kao udruženje, zajednica vozača/vlasnika, pa ako hoćeš i kulta obožavaoca motornog prevoza na dva točka i da se javnosti stavi do znanja nekoliko stvari. (1) Da nisu svi bajkeri isti, da nisu svi ludi i da ne voze svi 200+ u gradu. (2) Da se zalažemo za legalnost onoga što imamo, ali i da od održave očekujemo da učini nešto za nas. (3) Da, jednostavno, postojimo i da nemamo namjeru da nestanemo.

Ja sam njegov post, tj. postove, tako shvatio, ali mi nije jasno zašto si "napao" čovjeka. Upravo to što si ti napisao u svome postu, je čovjek i rekao/predložio da treba da se kaže. Ali u javnosti, a ne ovdje. Svako ko ovdje provede 3 dana može da shvati da je ova zajednica skup ljudi koji vole i uživaju u motorima nevezano od vrste, modela, brzine i količine konjskih snaga. Da ova zajednica nudi "utočište" i drugarstvo koji su povezani samo istom željom i istom ljubavi. Motorima...

Podržavam Blacky-jev prijedlog. I treba učiniti odgovarajuće korake da bi se određene stvari stavile do znanja javnosti i okolini. I treba da se sprovede u djelo prijedlog kolega iz teme "Marsovac na asfaltu". I to skoro, jer će kao što je neko primjetio, čovjek da izađe iz bolnice i biće do njega teže doći. Nije problem da se sazna adresa i da mu se ode na kućni prag, ali mislim da to ne treba da se radi. Imaćemo kao zajednica više "poena" u očima javnosti ako to odradimo dok je čovjek u bolnici.

Eto. Toliko. Just my 2 cents.Pozdrav.

Nisam napao... Znamo mi to od prvog dana postojanja sajta, pa to je osnovna ideja, ne treba niko nakon par godina da mi je trlja na nos, dovoljno boli što nemamo vremena ni za osnovne stvari srediti na forumu, a kamoli ovako krupne akcije. Treba ljudi i vremena za to!!! A to istupanje u javnosti je moguće TEK nakon što se TE neke stvari 'srede'... I nismo svi istog mišljenja, jesmo većina ali... ima nas raznih

Nemam ja želju nikome da trljam nos sa bilo čim... Samo, jednom se mora krenuti. Mora da se napravi prvi korak, kao što Blacky ima u potpisu - A journey of a thousand miles begins with a single step (Put od hiljadu milja počinje sa jednim korakom).

Nemam ja želju isto tako, da bilo koga tjeram na bilo šta. Ali, očigledno je da se moraju neki ljudi dodati i dobiti "funkcije". Da se mora objelodaniti postojanje BJB-a. Uostalom, dovoljno ste pametni i sami znate šta želite da uradite sa svime ovime. Ja ću samo da kažem, nadam se u ime svih, a ako ne svih, onda u ime velike većine, kao što je rečeno, da imate podršku svih nas u svemu što radite. Jer da nije bilo vas ne bi bilo ni svega ovoga.

Pozdrav.

• U prolazu, 11 postova

Nisam napao... Znamo mi to od prvog dana postojanja sajta, pa to je osnovna ideja, ne treba niko nakon par godina da mi je trlja na nos, dovoljno boli što nemamo vremena ni za osnovne stvari srediti na forumu, a kamoli ovako krupne akcije. Treba ljudi i vremena za to!!! A to istupanje u javnosti je moguće TEK nakon što se TE neke stvari 'srede'... I nismo svi istog mišljenja, jesmo većina ali... ima nas raznih

Pretpostavljam da se deo sa trljanjem nosa ipak odnosi na mene, a ne na Castor-a. :)

Zao mi je sto si  shvatio moje postove kao trljanje nosa. Nisam dugo na forumu, ali mislim da znam koliko vremena i truda treba da se "odgaji" jedna ovakva zajednica, kao sto je BJbikers. R E S P E K T !

Kako jos uvek nisam jedan on "onih"  koji svoje teoretsko znanje retko nagradjuju praksom, rad sam da pomognem kako god mogu.

Sustina je...

... da ovom prilikom , apelujem na urednike foruma, da se oglase saopstenjem u kome ce da se ograde od bilo kakve podrske nelegalnoj trgovini motocikala i skutera i

Pretpostavljam da se deo sa trljanjem nosa ipak odnosi na mene, a ne na Castor-a. :)Zao mi je sto si  shvatio moje postove kao trljanje nosa.
Poziv, prozivka, trljanje... nebitno! Mislim da smo se VEĆ dovoljno ogradili od bilo kakve podrške bilo čega nelegalnog dosada, a što se akcije nadalje tiče, strpljenja...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja